- ZIDOO médialejátszók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
krisztianAMG #2850 üzenetére
szabályozható áramkorlátos tápot hogyan lehetne megvalósítani?
Ezt is műveleti erősítővel. A terhelés és a föld közé teszel egy ellenállást, ezen át fog folyni az áram, és esik rajta az áramnak megfelelő feszültség. Ez megy a műveleti erősítő pozitív bementére, a kívánt maximális áramnak megfelelő feszültség meg a negatív bemenetére. Ha az áram átlépi a beállított értéket, akkor a pozitív bemeneten magasabb lesz a feszültség, és a műveleti erősítő kimenete pozitív irányba mozdul, ezzel a jellel kell szabályozni a táp kimenő áramát. Kell a műveleti erősítőre negatív visszacsatolás is, hogy ne legyen túl durva a szabályzás.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Végy LED drivert. [link]
-
fpeter84
senior tag
válasz
Analógot viszonylag egyszerű, vannak rá kész/félkész kapcsolások, de a digitálissal meggyűlt a bajom... jópár mikrokontroller alapú kapcsolást kipróbáltam már, de valahogy egyik sem bizonyult stabilnak - mindenki az otthon található szemeteiből, bontott alkatrészeiből építkezik (főleg induktivitás) és neki véletlenül működik a talált értékeivel, de csak totózik hogy mit is használ és valahogy nekem eddig semmi nem ment...
Nyilván nem lehetetlen, és nem is töltöttem a fél életemet a kísérletezéssel csak pár sikertelen nekifutás elkedvetlenített, de én is szeretnék már majd végre valami ilyesmit, mert a jóféle 1 csatornás labortápokat is súlyos tízezrekben mérik, én meg ha elkezdenék építeni tuti nem állnék meg a 3-5 csatorna alatt, mert sokszor jól jönne ha lenne mihez nyúlni...
Vannak kész buck-boost konverter kapcsolások, ezekből is vannak analóg és digitálisak is és nem is megfizethetetlen egyik sem - kérdés hogy a digit mennyire precízen szabályozható/szabályozza magát... Most ezzel szemezek - kiderítettem a gyártója elérhetőségét és próbálok utánajárni, hogy a kijelzője melletti Rx/Tx lábsoron nem vezérelhető e kívülről - ha még ezt is tudná, szuper lenne, de mondjuk pár-10 mA-es szabályzásra lehet nem képes, arra lehet valami kisebb cucc kellene...
Neked párszáz mA-hez valami jóval kisebb is elég - csak az ilyen boost meg buck-boost konvertereknél kérdéses hogy a kimenet mennyire stabil - ez csipp és kapcsolásfüggő is - szóval lehet kísérletezni is kell kicsit... Tele van az ebay ilyen cuccokkal, érdemes nézelődni kicsit!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gurulunk, WAZE?!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZIDOO médialejátszók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Trollok komolyan
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest