- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Postas99 #22021 üzenetére
Nekem az is jó lenne, ha lenne egy program, amivel az adott tesztlépésbe tudnám tenni a panelt és tudnék mérni. Már ez is nagy segítség lenne az egyszerűbb paneleknél. De még ilyet sem csinálnak. Mondjuk nem is sokan tudnák használni, de így esélyük sincs megtanulni.
A 10k ellenállásos feladatra a megoldás:
Az IC a hibás. Alapvetően, de nem mindig. Az IC belső áramköre túlságosan is elvezeti az áramot.
Én szoktam a tesztprogramot is túrni, amelyikhez hozzáférek. Alapvetően egy passzív alkatrész méréséhez két pontra van szükség. Egyes esetekben viszont 3, 4 pont is használatban van. Vagy több. A múltkor rákérdeztem a technikusnál. Azt mondta, hogy az okos, drága eszköz képes arra, hogy máshova is kitegye a mérési potenciált, így az IC nem húzza el az áramot, mert olyan potenciálon van, mint az ellenállás lába, ami az IC-hez csatlakozik és pontosan mérhető lesz az alkatrész. Ezt én ugye egy multival nem tudom megcsinálni.
A másik, hogy ezzel a berendezéssel állítani lehet a mérőfeszültséget és az időtartamot is. Vagyis képes olyan kis feszültséggel és olyan gyorsan megmérni az alkatrészt, hogy a mellette lévő aktív alkatrész nem reagál rá. Így megint csak pontos lesz a mérés. Ilyen gyorsan én szintén nem tudok mérni. És a feszültséget sem tudom állítani.
Ha nincsenek ilyen extra "mérési" pontok, akkor 99%, hogy az IC-vel van gond.
Ha vannak extra pontok, akkor viszont lehet kontakt hiba is és nem került a megfelelő pont a megfelelő potenciálra.
Nagy mennyiségnél hívjuk a technikust, mert esélyes, hogy nem az alkatrészekkel van a gond. Állít a teszten és jó lesz. A panel később is jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged