- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Mini-ITX
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
vegyszer #21543 üzenetére
Szia!
Szomorú, hogy ez a helyzet...
...a routerben jelszóval korlátozd le annak a gépnek (vagy akár az összesnek) az elérhető maximum sávszélességét mondjuk 300Kb/s-re és nem lesz gond! Működni fog ugyan, de olyan lassú lesz, hogy öröm lesz nézni, ahogyan végül kikapcsolja a gépét és megy pihenni!
Az lenne a legjobb, ha beszélnél a fejével és saját maga rájönne arra, hogy mindjárt jönnek az ünnepek és a Téli szünidő...addig viszont vannak fontosabb dolgok!
-
ViZion
félisten
válasz
Saját AdGuard Home szever, reklámokat és szolgáltatásokat blokkol. Nálam ezen kívül opnsense is van, ha felmorcosít, akkor a 0,5 MBit/sec "IoT" pipe-ba rakom, nesze neked tiktoklyutúb...
De ez a netről is lekapcsolja 21 h-kor.
PC-n van egy progi, már nem használjuk, Romaco timeout a neve, ez kijelentkezteti X idő után. Lehet napi, session, stb. kvótákat beállítani. Winfos family-t próbáltam, telepítésig sem jutottam el, olyan körülményes. Telefonra a Family link egy bugos sz@r, gyerek megkerülte, de leszedni nem lehet, azt is tiltotta, amit amúgy engedélyeztünk... -
válasz
Nem lenne egyszerűbb a Windows szülői felügyelet (Family Safety)? Nálunk 2 gyereknél is remekül működik. A beállított időben kijelentkezteti a gyereket a gépből.
De a routerben is szokott lenni (nálam legalábbis van) szülői felügyelet, ami pont ezt csinálja, levágja a netről a gépet.
Az általad leírt feladatra viszont van egy sokkal cizelláltabb módszerem!
Van a gyerekek gépére telepítve egy-egy TightVNC szerver, ez a Windows-zal indul és kikapcsolásig működik, a tálcán se látszik. Ezzel tudom távolról felügyelni a gépet, például ha nem vagyok otthon, be tudom írni az admin jelszót stb. Meg rá tudok nézni, milyen disznóságot művel.
Na most, amikor nem hajlandó kikapcsolni a gépet, belépek, és elkezdem b*szogatni az egeret. Vagy az ESC-et nyomogatom, hogy bejöjjön a menü. Egy FPS közben bármikor 1-3 percen belül garantáltan célra vezet.Ha mégis maradnál az eredeti tervnél: egy DIY oszcilloszkóp alkatrészei közt találtam ezt: AQY210EH PhotoMOS, nem tudom mi a magyar neve, FET-es optocsatoló, AC-t is lehet vele kapcsolni, talán az UTP kábelt kapcsolgatni is jó lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest