- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
2.5V TÓL 3.5V-ig tartó jelből 0-5V jelet alakítani
A műveleti erősítők jók erre a célra. Van neki egy + meg egy - bemenete. A kettő közötti feszültséget erősíti a negatív visszacsatolástól függő mértékben. A visszacsatolás ötszörös erősítéshez 1/5-öd méretű jel. A feszültséget eltolni meg Zener diódával lehet egyszerűen, jelen esetben 2.5 V-os kell hozzá.
-
Ezért kérdeztem rá, milyen opamp kapcsolás tud ilyen átalakítást. Mert normál esetben ha erősítőre teszem, hogy 1V különbség helett 5V legyen akkor minden 5x érték lesz, vagyis elvileg 12.5V-17.5V közt lesz 5V kimenetem, nem 0-5V közt.
A kolléga is és én is olyan kapcsolást javasolt, ahol egy offsettel el van tolva a bemeneti feszültség, így lesz az erősítő kimeneti feszültsége 0 és 5V között. És most jöttem rá, hogy korábban rosszul írtam, az általam javasolt kapcsolásnál a + bemenetet nem 3V-ra, hanem 3,5V-ra kell húzni.
A két kapcsolás közt az a különbség, hogy az enyém invertáló, tehát a 3,5V-ból lesz 0V, a 2,5V-ból pedig 5V. Azért ezt javasoltam, mert ehhez nem kell külső feszültségforrás, egyszerű ellenállásosztóval be lehet állítani az offset feszültséget, bár jobban meggondolva egy lm385-2.5 referenciafeszültség-forrás segítségével tápfeszültségtől függetlenül is pontos méréseket lehetne végezni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- DJI Mavic 3 drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Samsung Galaxy S24 Ultra (újszerű, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titán fekete)
- Samsung Galaxy S25+ (újszerű, Független, 512 GB, 12 GB RAM, kék)
- Samsung Galaxy S25 (újszerű, Független, 256 GB, 12 GB RAM, piros)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest