- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
Flashback #2226 üzenetére
433mHz jó lesz, de a 800mHz-sel sem lesz gond. De mindegyiknél figyelned kell rá, hogy tegyél rá egy megfelelő méretű antennát, illetve az adód teljesítménye elég nagy legyen.
PL 433Mhz-es adók többsége negyedhullámos, egy 17 cm-es antennával megtoldva elég messzire tud közvetíteni. Olvastam, hogy valakinek sikerült 3 km-es távot is produkálnia, de 1km mindenképp menni szokott, ha 12V-ról járatod.
Ja és ha nagy biztonságot akarsz, akkor mindenképp valamilyen hiba detektálást és javítást is valósíts meg ismétlés, cheksum, CRC... .
-
Gergosz2
veterán
válasz
powerwade #2190 üzenetére
Hát akkor DIP-es 328-at vegyél. Ezek olyan 2$/db áon szoktak menni,ha már ötösével rendeli az ember. Vagy másik megoldás lehet, ha egy Arduino Nano-t veszel. Ugyanúgy tudod próbapanelbe dugdosni, még olcsóbb is egy kicsit, és más alkatrész sem kell hozzá.
(#2191) tvamos
+1. Ha muszáj csak akkor használok DIP-et. -
Gergosz2
veterán
válasz
Pubszon #2182 üzenetére
semmi értelme, ha van egy pl egy Uno-d. Feltöltöd rá az ISP sketch-et , raksz egy 10uF-os kondit a reset és föld közé, utána meg bekötöd az SPI-t és kész. Szemléltetés: [link].
Én így programoztam Attiny85-ösöket. Jók ezek az MCU-k is, de érdemes pl egy Atmega168-ra is ránézni, mert olcsóbbra jön ki. A "P"-s változatok ráadásul picoPower-ösek, szóval a fogyasztásuk is visszafogott. Több láb, 16 kB flash...
-
Gergosz2
veterán
nem, ez nem az. Ha oda vissza akarsz kommunikálni, akkor mindegyik odalra kell venned egy adót és vevőt is. Ennek az előnye, hogy pofon egyszerű, egy jó antennával és kellő táppal akár 1 km-re is lehet vele kommunikálni. Van hozzá a VritualWire, meg a Manchester library. Mindegyikkel próbáltam és működik. Radio Head library-val is megy, de szerintem az nem jó , mert túl nagy kódot generál.
Érdemes még megnézned a nrf24l01+-t , ami transciever, szóval oda vissza tudsz vele kommunikálni majd. Ő SPI-on kommunikál az MCU-val. Maga a programozása semmivel sem bonyolultabb. Van hozzá az RF24, RF4 Network és MIRF library. Mindegyikkel próbáltam és mennek. Személy szerint a MIRF-et használom, hogy miért azt nem tudom megmondani, talán azért mert előbb próbáltam ezzel.
(#2160) junhum
Igen , lsd feljebb.
-
Gergosz2
veterán
válasz
LógaGéza #2137 üzenetére
Ha semmi GUI-t nem akarsz akkor legegyszerűbb ha pl. egy alaplapi USB portra folyamatosan rádugod(már ha van ilyened ).
Utána pl. Putty-on keresztül küldözgeted neki az üzeneteket amire azt csinál amit te felprogramoztál. Soros kommunikációra az Arduino-ban lesz példaprogi.
-
Gergosz2
veterán
válasz
dave0825 #2113 üzenetére
Legegyszerűbb ha megoldás, ha hangolt RC szűrüket raksz össze kondik-ból meg ellenállásokból Ezek gyakorlatilag gombokért megvannak. Ha kicsit tornázol még rajta, nem sokkal bonyolultabb ME-s kapcsolásokat is összerakhatsz.
Mi ez a led mánia amúgy?
Mondjuk én is most akarok venni kb 5 méter led szalagot , de nem ilyen célra, hanem, hogy a TV mögé ragasszam Most vettünk egy led TV-t és érezni, hogyha az ember teljesen sötét szobában nézi, akkor bizony megterheli a szemet. Már csak az lenne a kérdés, hogy milyen színűt vegyek? Valakinek ilyenben van valami tapasztalata? Én simán warm white-ra gondoltam.
(#2114) peter1998
Ez jóféle, nekem is van itthon pár belőle. Egyszerű , csak I2C-re felfűzöd és felprogramozod azt megy is. Van amelyik már több mint egy éve megy , és még most is pontos.
-
Gergosz2
veterán
Igen-igen, jogos.
Amit leakartam írni, hogy ott az Energia mi az Arduino fejlesztőkörnyezetére hasonlít, szinte ugyan az , csak piros. Ott CCS , meg a CCS Cloud, ha az ember komolyabban akar vele foglalkozni. Na azokban van minden Debugger, Emulator stb.
(#2106) dave0825
TI-s cuccoknak elég jó supportja van, de ha az ember pl Matlab Coder-rel, Simulink Coder-rel, vagy Embeded Coder-rel találkozik, akkor elég hamar hallani fog felőlük. Arduinohoz is adtak ki ilyen support packaget, próbáltam is működött is.
Code Composer Studio nem lesz jó AVR cuccokhoz. CCS AVR-es megfelelője az AVR studio.
-
Gergosz2
veterán
Sorba kösd. Ha mind a négyet sorba kötöd akkor a kapocsfesz nagyobb lesz de kapacitásod kisebb, nagyjából annyi int egyetlen celláé, hiszen ugyanazt a kisütő áramot hajtod át mindegyik cellán.
L298N-nél meg érdemes figyelni mert terheléstől függően szép kis feszültségesése van, olyan 1.5V körülivel mindenképp számolj. [link]
-
Gergosz2
veterán
Ebayen szerintem a legolcsóbb, Aliexpresszen van a legnagyobb kínálat, de általában egy kicsit drágább. Ott van még a BG, amin kevesebb a kínálat, de szoktak jó akciók lenni. Aztán persze még van kismillió másik oldal is.
Én kezdésnek nem egy kit-et vennék, hanem összeszedném magamnak ami kell. Egy uno elég lesz, aztán vegyél ellenállás sorozatot is. Pl. ebayen szokott lenni vagy legalább is volt, mert én vettem, 2560db ellenállás 10$-ért. Ha motort akarsz vezérelni akkor vegyél egy motorvezérlőt. Elvileg egy l293 vagy l298d is elég lenne, de inkább valami újabbat vegyél. Ezek régi, de jól működő TTL -es darabok, de a legnagyobb hátrányuk, hogy nagy a veszreségük mert ~2v esik rajtuk.
Aztán vehetsz még jumper cable-t is, nem árthat. Ajánlok itt dupont male-to-female csomagot, mert az nagyon hasznos a shieldekhez. Sima dugdozóst is vehetsz, de én manapság inkább telefonkábelt használok. Ez egyeres, tömör (solid core), 22 AWG-s vagy vastagabb szokott lenni. Otthon ilyet találsz pl. a bejövő telefon kábel formájában, dsl kábelnek is csúfolják.
Aztán kondi csomagok is vannak dögivel, kis nyomógombot is ajánlok ( tactile button,) mert bemenetnek mindig jó lesz.
-
Gergosz2
veterán
az én DS3231-em már több mint egy éve megy, és kb 2-3 másodpercet ha késik. Persze kapni selejt cuccokat is azt nem vitatom, de nem a legolcsóbbra kell utazni, meg persz kell egy megbízató eladó is. Én pl tőle vettem már nagyon sok cuccot, miden meg is érkezett és egy darab sem volt hibás : [link]
-
Gergosz2
veterán
válasz
gyapo11 #1705 üzenetére
A led fényerőt nem értem. Kb. 20 mA meghajtást kapnak a ledek amíg be vannak kapcsolva, ez az áram mindig ennyi, csak a bekapcsolási idő változik. A legrövidebb idő pwm=1-nél legyen 16 mikrosec pwm=2-nél meg 32 mikrosec.
Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Egyrészt PWM-nél ugye a középértéket kell nézni, de gondolom ezt tudod, másrészt meg egy LED karakterisztika sem nevezhető éppenséggel lineárisnak [link]. Azt is érdemes figyelme venni, hogy egyik LED sem ideális, szóval nem rögtön követi lesz a fesz változását az áram, van dinamikája. Másrész az áram fényintenzitás karakterisztika sem lineáris. [link]. Az sem mindegy mlyen színűt használsz szóval lehet fokozni még itt a dolgokat.
Én azt mondom nem járathatod nagyobb áramról is. Én pl. az építettem egy UV kamrát, és ott is 25mA -re lőttem be az áramot, hogy nagyobb legyen a fényintenzitás.
-
Gergosz2
veterán
válasz
gyapo11 #1699 üzenetére
Az egyes pinek PWM frekije eltérő [link] , de persze lehet módosítani. Ha biztos nem akarsz villogást akkor mindenképp szűrd meg.
A fokozatállitás eléggé függ LED-től is, hogy pl. az adott széria milyenre sikerült. Ezt próbálgatásos alapon tudod belőni. Tranyó bázisát az arduino kimenete is lehúzza rendesen földre.
Az EEPROM meg elvileg 100000 írási ciklust bír, szóval egy darabig tuti nem fog tönkre menni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
maestro87 #1685 üzenetére
van Arduinos driver is, de tipikusan akkor szokott ilyen hibákat dobni a fordító amikor ez valamiért nem megy. Elvileg az Arduino mappában is van egy Drivers mappa és onnan is telepítheted.
Másik ggyakori dolog ebben az esetben, hogy nincs bootloader a MCU-don. Ha kínából vetted akkor erre meg van az esély. Ilyenkor értelemszerűen bele kell égetni, amire több megoldás is van: [link], vagy TinyISP meg stb.
-
Gergosz2
veterán
válasz
maestro87 #1679 üzenetére
Szia!
Nekem van egy hasonló MCUfriend-es darabom, de úgy, mint egy komplett érintőképernyő a mai napig nem sikerült beüzemelnem. Maga kijelző része rendesen működik pl. az Adafruit-os TFT library-val, meg találtam egy külön library-t amivel sikerült életet lehelnem az érintő funkcióba is. De a kettőt egyszerre működésre bírni még nem sikerült.
Szóval én azt mondom ha teheted inkább ne vedd ezt meg, vagy ha igen akkor pl csak kijelzőnek tökéletes lesz. Arduino.cc-n is van egy fórumtéma ahol ezt a kijelzőt boncolgatják, de ott sem igazán sikerült az egészet működésre bírni. Gondolkoztam rajta, hogy a két library-ból valami használhatót összerakok csak eddig nem vett rá a lélek.Amit ajánlani tudok az az UTFT library. Ezzel lehet a legkönnyebben dolgozni szerintem. Van hozzá UTOUCH library is de ezzel a példánnyal nem lehet működésre bírni. Helyette inkább ilyet vegyél: [link] . Ez tökéletesen megy fent említett két library-val és gyorsan is lehet vele dolgozni. Több ilyet is felhasználtam már különböző applikációkba.
A linket csak a típus miatt tettem be, szokott lenni ez 3k-ért is.(#1680) bacus
Mit hova? kérdést egyszerűen le lehet rendezni mert ennek olyan a kialakítása, hogy csak bele kell dugni az UNO kártyába.
-
Gergosz2
veterán
válasz
dave0825 #1641 üzenetére
What?
Nagyobb keresztmetszetű vezetékkel nem lesz bajod, elvégre az ellenállása is kisebb lesz(persze ha közel azonos minőségű rézből van), és ha nem valami szar , amiben kismillió törés van , akkor az impedanciája sem lesz rossz, de nálad ez amúgy sem számít most. De én már rég elvesztettem a fonalat, hogy mi is a baj, de nekem már a LED tömböd kapcsolása sem nagyon tetszett, egyszerűbben is meg lehetett volna oldani.
Még mindig hiányolom, hogy az egész rendzerrők nem raktál fel kapcsolási rajzot. De ezen felül még az is bejön , hogy azt hogyan is sikerült megvalósítani, mert pl elég akár egy rossz, nem jól sikerült forrasztás és máris gond lesz. Lehet már jobban járnál ha back to basics alapon újrakezdenéd az egészet és ha kell akkor szerintem rajtam kívül sokan fognak még itt segíteni neked.
-
Gergosz2
veterán
ilyenem van nekem is. Jó cucc, de inkább nagyobb (legalább 1A) áramok mérésére jó.
Itt a doksija: [link]. Én motorokhoz használtam, ahol volt delej rendesen.Én a helyedben valami gyors, kis offszetű, zajmentes ME-ból összedobnék egy erősítőt és után egy kivonóval simán le tudod venni róla a dióda feszt is.Persz ezt MCU-val is megtudod csinálni, csak kell némi DSP alapismeret hozzá.
-
Gergosz2
veterán
{
sensors.requestTemperatures();
float temp = sensors.getTempCByIndex(0);
Serial.print("Temperature is: ");
Serial.println(temp);
int tempC = temp * 10.0+0.5;
Serial.print("Kerekitve: ");
Serial.println(tempC/10.0 , 1);
delay(1000);
}De azt jó ha tudod, hogy az integer csak egész számot tartalmazhat. A Serial.print csak a vele végzett művelet eredményét írja ki ami egy float.
-
Gergosz2
veterán
de volt olyan, hogy a program pl <d2122>-t küldött?
Ha nem akkor próbáld meg, hogy a while ciklusból kiveszed a delay-t. Ha az sem megy akkor ezt próbáld meg:
#include <SoftwareSerial.h>
int bluetoothTx = 2;
int bluetoothRx = 3;
int ledPin = 11;
SoftwareSerial bluetooth(bluetoothTx, bluetoothRx);
String readString;
bool ok=false;
void setup() {
Serial.begin(9600);
bluetooth.begin(9600);
}
void loop() {
while (bluetooth.available()) {
char c = bluetooth.read ();
if (c != '<' && c != 'd' && c != '>' )
{
readString += c;
}
if (c=='>') {
ok=true;
}
}
if (ok==true) {
int szam = readString.toInt();
Serial.println(szam);
readString = "";
analogWrite(ledPin, szam);
ok=false;
}
} -
Gergosz2
veterán
tessék:
#include <SoftwareSerial.h>
int bluetoothTx = 2;
int bluetoothRx = 3;
SoftwareSerial bluetooth(bluetoothTx, bluetoothRx);
String readString;
void setup() {
Serial.begin(9600);
bluetooth.begin(9600);
}
void loop() {
while (bluetooth.available()) {
delay(3);
char c = bluetooth.read ();
if (c != '<' && c != 'd' && c != '>' )
{
readString += c;
}
}
if (readString.length() > 0) {
int szam = readString.toInt(); // Itt a szám
Serial.println(szam);
readString = "";
}
} -
Gergosz2
veterán
válasz
lajbi30 #1468 üzenetére
De most kapcsolgat?
case 8:
set_relay(1, 0);
break;Ezt. 8 ugye azt jelenti, hogy 8 órakor az 1-es relét bekapcsolja. A set_relay(1, 0); úgy lett megírva, hogy az összes előtte lévő relét felnyomja. Szóval, set_relay(4, 0); esetén az első 4-et felnyomja, a set_relay(4, 1); pedig lenyomja.
Ha mind a nyolcat akaor kapcsolni akkor még adsz hozzá több case-t és megfelelően paraméterezed a set_relay() függvényt.
Azért ilyenre írtam, mert azt írtad, sorban akarod kapcsolgatni őket.
-
Gergosz2
veterán
válasz
gyapo11 #1432 üzenetére
millis() sem kell, elég ha csak szó szerint az órát figyeli. Amúgy ezek az RTC-k elég pontosak, amit én használok másfél év alatt egy másodpercet sem késett talán.
De persze itt is programozója választja a megoldást. Én ilyet használok, ezen elvileg egy EEPROM is van amit akármire használhat az ember. Hozzá pedig ezt a library-t használom: [link]
-
Gergosz2
veterán
válasz
maestro87 #1382 üzenetére
Nekem nincs különösebb bajom a fordítóval. Elvileg támogat más fordítókat, egyszer én is utána olvastam de valamiért abbahagytam. Igazából néha tényleg jól jönne egy kicsit jobban strukturált ablak meg stb, de mondom megszokja az ember.
A nyelv elviileg C vagy ahhoz valami nagyon hasonló. Ha az megy akkor itt semmi gond sem lesz.
Ilyen shield-ek (vagy micsodák) nincsenek ebay-en amit egyben rá lehet tenni a fejlesztőpanelra, és tartalmaz minden földi jót (buzzer, ledek, gombok, infra stb)?
Jesz. Van itt minden mi szem szájnak ingere. Gondolom azért keresed az ilyen boardokat mert PIC-es cuccoknál gyakran találkozik vele az ember. Itt is biztos van ilyen , személy szerint nekem nincs.
Felmész ebayre és rákeresel az arduino vagy arduino shiled kifejezésekre. Persze emellet még kismillió féle cucc van hozzá.
Gyakran szoktam azt is csinálni, hogy átbújom azon eladók kínálatát akitől gyakran szoktam vásárolni. Pl ez az eladó teljesen korrekt, megbízható, sokat vettem már tőle.
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
válasz
albinolynx #1378 üzenetére
mit?
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
inf3rno #1351 üzenetére
Milyen kijelződ van?
Hogy kapni-e pont olyat amilyent te akarsz azt nehéz megmondani, de gyanítom nem. Jól körül kell nézni hátha akad egy. Én ilyenkor jófogásra is beszoktam nézni és ott is szoktam keresni régi nem működő holmikat, dobozokat mert sokszor sokkal olcsóbban megkapom idehaza mintha rendelnék.
A memória beiktatása pedig nem rossz ötlet. Rádiót próbáltam én is és most is hasznéom egy [NRF24L01] személyében. Házon belül mindenhol tudtam vele kommunikálni. Pc-re sem nagy kunszt rákötni, egyszerűen még egy arduinoval, soros porton keresztül küldöd neki az adatot és kész. Elvileg ezekből létezik nagyobb antennás kivitel.
-
Gergosz2
veterán
válasz
inf3rno #1349 üzenetére
Igen működni fognak Arduinoval is. WIFI shiled eléggé zabálni fogja az akksidat .
Ti hogyan szoktátok összerakni a műanyag/fém borítását ezeknek az eszközöknek?
Ezt nem nagyon értem, vagyis nem tudom mit akarsz pontosan. Gondolom mindent egy dobozba akarsz tenni , úgyhogy egy project boxra lesz szükséged. Persze ezekből is van kismillió fajta.
Arduino-t meg mint mint sok minden mást ebay-ről/ ali-ról stb... olcsón megkapja az ember.. Mivel opensource , ráadásul Eagle-ben még schematic és a board is benne van mintaként így nem jelent nagy kihívás legyártani a boardokat.
(#1348) ajo026
Ezt most nem tudom megmondani, de gyanítom ez esetben is működne amit írtam. De eddig egy billentyűzetet sem szedtem még szét szóval ebben nem vagyok teljesen biztos. Meg gondolom ezekből is rengetegféle van.
-
Gergosz2
veterán
Szia!
Ha jól értem akkor jelenleg semmilyen hardvered sincs és most akarod beszerezni?
Akkor:
Ugye kell egy stepper motor (nem tudom mit akarsz vele csinálni, de gondolom nem több kW-os jószágot akarsz noszogatni.). Nagyjából itt is érdeme belőni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen a kiválasztott példány. Persze ezt is lehet venni, mint sok minden mást, de azért otthon is körbelehet nézni hogy akard-e. Elég j lelőhely pl. selejtes nyomtatók, én is már nem egyet szedtem ki belőlük.
Kéne egy (vagy több) motorvezérló: L298, L293D, TB6612 stb.. tökéletesen megfelel de mondanom sem kell van ezekből is kismilió fajta amik közül mindenki megtalálja az egyedi igényének megfelelőt. Ezekből ebayen találsz ilyen dugdozós, board kivitelű cuccokat (személy szerint én nem szoktam ilyeneket venni, csak az IC-t szoktam). De igen jó móka (szerintem) ha te építed meg a teljesítmény fokozatot FET-ekből. Baromi sokat lehet tanulni belőle. Persze a késztermék nem biztos, hogy csúcs szuper lesz, de azt az érzést, hogy te csináltad és működik, gondolom nem kell magyaráznom milyen jó.
Aztán kéne mellé valami MCU. Igazából a feladat bonyolultsága alapján érdemes választani. Szóval itt akár lehet ATTINY45 vagy akár egy MEG 2560.
Nem árt ha van valami tápod. Igazából az is tökéletes, ha egy régi PC- tápot használsz erre, vagy akár más már nem használt készülékek dugdozós tápjai. Pl mostanában én egy ilyet szoktam használni: [link]
szerk: meg ugye nem árt ha van egykét ellenállás, kondi, próbapanel, kábelek stb.
-
Gergosz2
veterán
de az lesz. Én így tanultam hajtásoknál is, hogy létezik f_mod/f_1=áll. szinkron moduláció és f_mod/f_1=var. aszinkron moduláció. Mindegyiknek van értelme: pl az elsőt egyszerűbb megvalósítani, sőt az esetek többségében azt is használják mert bőven elég. De pl van egy hajtásod, mondjuk egy 3F PMSM amit 3F ISZM modulátorral vezérelt ISZM feszültség inverterrel hajtasz, és a gépet nagyon széles fordulatszám tartományban szeretnéd nagyon pontosan az előírt fordulatszámon tartani. Ugye alacsony fordulatszámon nem kéne olyan nagy frekis vivőjel nem lenne gond, de ahogy ennek nagyságrendekkel nagyobb értékére gyorsítasz ott már lehetnek bajok. Persze szabályozóval lehet korrigálni, de pontos szabályozáshoz ez is igen nagy segítség lehet. De látszik, hogy ez elég speciális est, nem sok ilyen hajtás van.
-
Gergosz2
veterán
válasz
nemethbuda #1305 üzenetére
pl: a kapcsolót egy jó nagy ellenállás és a táp (5V) közé rakod be, az ellenállás másik lábát földeled. A nem földelt lábat valamelyik bemenetre kötöd és kész is. (Szemléltetés: [link]) 1k-nál én nagyobbat szoktam berakni, de így is tökéletes.
-
Gergosz2
veterán
válasz
lajbi30 #1298 üzenetére
akkor más a felállás. DHT11 nem lesz ide jó, az a levegő hőmérsékletét fogja neked mérni. Persze biztosan ezzel is meg lehetne csinálni, ha kellően jó modellje van az embernek.
Szükséged lesz egy ilyenre: [link] vagy valami ehhez hasonlóra. De én mindenképp vennék valami kisebb keringető szivattyú(kat), a hőmérsékleti gradiens csökkentése miatt.
-
Gergosz2
veterán
ez nekem is szemet szúrt. Nem vagyok akvárium szakértő, sosem volt és szerintem nem is lesz nekem egy se, de gyanítom, hogy nem így szokták ezeket hűteni. Gondolom itt is keringető szivattyúkat használnak (ebayen pár dolláros tartományban ezerszámra van) , de mondom még egyszer, nem vagyok ebben járatos.
-
Gergosz2
veterán
válasz
gyapo11 #1291 üzenetére
na azért.
pulse width modulation, gépes terülten ISZM.(Páran gondolom találkoztak így is vele ) Nem feltétlenül állandó a freki, sőt nem egyszer kell változó frekvenciájút használni, vagy éppen korrigálni rajta, mert egyszerűen megmurdel egy két elem.
De én nem nagyon szórakoznék ennél a megvalósításnál, vennék valami TO220 tokozású FET-et vagy BJT-t azzal nem nyúl mellé, utána meg simán analogWrite()-tal mehet is PWM.
-
Gergosz2
veterán
Én 1602-ből I2C csatolós verziót használok. Nem árt ha spórol pár lábat az ember.
Én csináltam hasonlót , egy DHT11 -re épülő szellőztetőt.
A ventilátornak 26 fokon bekapcsólni és lekapcsólni.
Ezt szerintem inkább felejts el. Ezzel eléggé mellé lehet lőni mivel simán előfordulhat az, hogy össze vissza kapcsolgat be a ventit másodpercenként mert épp 26 fokon táncol a hőmérőd. Persze atom stabil 26 fokot is belehet lőni de azzal sokkal többet kell dolgozni. Én egy hiszterézises szabályozót javaslok úgy, hogy pl 26 foknál kapcsoljon be a ventid , vigye le 24 fokra-ra utána meg kapcsoljon ki.
(#1290) gyapo11
megadott feszültségtartományon belül tartja az áramerősséget, ez az áramgenerátor feladata,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged