- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ill. ez a fix hozzárendelés is fura. Jobb volna magát a számot feldolgozni, és abból generálni a digiteket.
Valami ilyesmire gondoltam. Nem teszteltem, csak fejből írtam.
void decomposition_to_digits(const unsigned int num, const bool with_leading_zeros, int *thousand, int *hundred, int *ten, int *one)
{
*one = num % 10;
*ten = (num / 10) % 10;
*hundred = (num / 100) % 100;
*thousand = (num / 1000) % 1000;
if(!with_leading_zeros){
if(0 == *thousand){
*thousand = 10;
if(0 == *hundred){
*hundred = 10;
if(0 == *ten){
*ten = 10;
}
}
}
}
} -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Brain75 #14998 üzenetére
Fejből írom, de kb. erre gondoltam:
const int kapcsolo = 7;
const int gomb = 9;
const int poti = A0;
void setup(){
pinMode(kapcsolo, INPUT_PULLUP);
pinMode(gomb, INPUT_PULLUP);
pinMode(poti, INPUT);
}
void loop(){
bool gomb_lenyomva = false;
int poti_ertek = 0;
if(digitalRead(kapcsolo)){
poti_ertek = analogRead(poti);
}
else{
gomb_lenyomva = digitalRead(gomb);
}
} -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Janos250 #14913 üzenetére
Itt valami olyan van, hogy ezek aszinkron műveletek. Meg kell várni, hogy a send-re megjöjjön a response. Ezt próbáld meg send után berakni.
xhr.onreadystatechange = function(){
if(XMLHttpRequest.DONE === this.readyState){
if(200 <= this.status &&
299 >= this.status){
location.reload();
}
}
} -
-
-
válasz
its_grandpa #14798 üzenetére
A linksys-ed a 192.168.1.* , a TP-LINK meg 192.168.0.* , persze hogy nem látod az esp-t, át kellene konfigolni.
Ennek semmi jelentősége, ha DHCP-vel kapja az IP-t.
-
-
-
-
-
-
ESP32 mesterek! RX lábra kell ellenállás? Néhány lapon láttam, néhányon meg nem, és nem tudom mennyire kritikus. Ill. GPIO0-t fel kell húzni, ha a RTS/DTR-es mókát használom? Huzzah32-őn ezt sem látom. Elvileg van belső felhúzója, ennek ellenére láttam már olyan tervet is, ahol ennek ellenére volt külső felhúzó.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Még egy olyan eszembe jutott, hogy lehet inverz logikával műxik a GPS. Ezzel tennél egy próbát: [link]
Tehát ehelyett:
SoftwareSerial serial_connection(10, 11); //RX=pin 10, TX=pin 11
eztSoftwareSerial serial_connection(10, 11, true); //RX=pin 10, TX=pin 11
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
repvez #14284 üzenetére
A lib szerint a Adafruit_VL53L0X default címe:
#define VL53L0X_I2C_ADDR 0x29 ///< Default sensor I2C address
Szóval lehet ez a probléma. A debugot, ill másik címet a begin() függvény hívásakor tudsz adni:
boolean begin(uint8_t i2c_addr = VL53L0X_I2C_ADDR, boolean debug = false,
TwoWire *i2c = &Wire,
VL53L0X_Sense_config_t vl_config = VL53L0X_SENSE_DEFAULT);valahogy így:
lox.begin(0x39, true)
SW leállítására: [link]
Én nem ismerem ezt a modult, de nem látom, miért ne működhetne több. Esetleg I2C címütközés lehet probléma, felhúzóellenállás esetleg, passz...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Szia, ez
LedMillis(2000, LED1, currentMillis, LedStateResult);
LedStateResult = LedMillis;nem pont azt csinálja, mint szeretnéd, hanem a függvény címét másolná bele változóba. Neked ez kell:
LedStateResult = LedMillis(2000, LED1, currentMillis, LedStateResult);
Persze nem sok értelme van, mert amúgy is át adod neki azt a paramétert, szóval akár belül is módosíthatod. Üdvözöllek a pointerek bűvös világában
-
-
-
-
-
-
PWM-es venti, nem kell szórakozni FET-tel, uC-vel elvileg simán nyomhatod a PWM bemenetnek a jelet, bár nem vagyok biztos benne, hogy a 3,3V-ot szereti. A 25 kHz az Intel szabvanyból jön.
-
-
-
-
Valami low power kapucsengő a triggernek? Esetleg ez vagy ilyesmi vevőnek. 1 uA áramot ír, ami azért elég jó.
-
-
-
-
válasz
Janos250 #13258 üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreértem, de ahova küldöd, az fel tud dolgozni HTTP POST-ot? Ha igen akkor kb. ennyi a küldés:
String l_post_data = "az adataid";
HTTPClient l_http;
int16_t l_result = -1;
if(l_post_data.length())
{
l_http.begin("szerver címe");
l_http.addHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
l_result = l_http.POST("data=" + l_post_data);
l_http.end();
} -
-
válasz
Scooter86101 #13138 üzenetére
Hát nincsen benne semmi hókusz-pókusz, annyi a munka, hogy egy dátumról el kell döntened, hogy téli vagy nyári idő. Ezek pontosan definiált időpontok, ill. még le kell tárolni, hogy az átállás megtörtént-e. Ha van RAM az RTC-ben akkor le lehet tárolni ott is, vagy a nano EEPROM-jában. A tuti az volna, ha az RTC tudná triggerelni a nanot, mikor átlépi a határt, és akkor rögtön meg is változtatod az időszámítást, és visszaírod az RTC-be. Ha az RTC-d nem tud ilyet, akkor marad a periodikus lekérdezés. Vagy az RTC-ben UTC-t tárolsz, és kiolvasáskor konvertálsz, de ha jól értettem, te nem ezt szeretnéd.
-
válasz
Scooter86101 #13132 üzenetére
Kódom nincs, sajnos csak fapados megoldásra van ötletem, de azzal gondolom nem vagy kisegítve.
-
válasz
Scooter86101 #13130 üzenetére
Klasszikus arduino alatt a sima uno/nano/etc-t érted?
-
-
-
-
válasz
KFORboy #12907 üzenetére
Múltkor itt megírtam neked a komplett kódot, de ez szerinted egy valami tessék lássék látszat HSZ. Hogy nem működött? Nem mondtad, hogy kipróbáltad volna, sőt semmit sem mondtál rá.
A 12902-es kérdésed meg csak úgy lóg a levegőben, honnan kellene tudnom, hogy akkor az most mihez kötődik. Egyébként meg, ha tudtam volna, akkor is ugyanazt válaszoltam volna, mert a kérdésedre az jó válasz. Sajnálom, hogy neked nem így kell, majd más segít.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tonermagus #12793 üzenetére
Őőő, abszolút érték? Matek amúgy hogy megy?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- SzoftverPremium.hu
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest