Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KFORboy

senior tag

válasz weiss #12906 üzenetére

Nem, most is mint ahogy korábban is, csak bedobsz valami tessék lássék látszat HSZ-t de igazából nesze semmi fogd meg jól, mint ha csak HSZ-t gyűjtenél. :")

Példának okáért, mint korábbi kódban is mikor segítséget kértem, bármennyire is értékelem az igyekezeted (vagy mi volt az... ) a kód konkrétan egy az egyben nem is működött amit írtál, illetve amit állítottam, hogy a delay mint ahogy neve is adja meg úgy eleve mint mindenki tudja, egy az egyben megakaszt minden processt míg le nem jár, azaz nincs "szimulált" multitaskingra lehetőség, mert minden áll míg a delay le nem járt... azaz a háttérben nem fog monitorozni semmilyen pint nem fog érzékelni semmilyen változást, nem fog történni semmi ha pl feszültség túllépés van a küszöbértéken amit megadtam...
    De végül megoldottam magam rá pár napra millis és time event jelleggel mindent, ahogy elejétől kezdve írtam és szerettem volna... csak akkor még nem ismertem illetve félreértettem a millis funkcióját (amit persze le is írtam), de az itteni vonalat hagytam a fenébe, mert minek kellene a hangulatkeltés...
    Most meg bedobod, hogy globál variable jellegbe csináljam...
    Tök jó, másképp hogy is tenném ? épp ez a lényeg, hogy van egy integer aminek lesz egy értéke ha kiolvasok analogreaddel pinről, de aztán annyi, többször nem is kell, és azt utána oda felpakolja... majd a void loop dolgozhat vele az arra megírt process mint egy extra érték ami hozzáadódik egy bázis értékhez...
    Ha setupban lenne akkor nem tudna vele dolgozni egykönnyen a loop se semmi a folyamaton kívül eső dolog mert a címke megszűnik a folyamat után... a loopba meg ez eleve nem is kell mert egyszeri kiolvasásra kell és nem folyamatosan... plusz eleve az egész kódom delay nélkül, millisre épül és már van egy analóg kiolvasás folyamatosan a "háttérben" Vchecknek és sajnos így késleltetések nélkül össze tudnak akadni az analóg kiolvasások a parazitív indukció de főleg az A/D konverter kolátai miatt amit uC képvisel.

Tehát akkor most az amit írtam, az működik, és te írsz butaságot, vagy nem működik és butaságot írsz nekem mert az nem segítség, hogy az ég kék a fű meg zöld, hanem nyílvánvaló :"D

Sejtem most sem akarod azt mondani, hogy sorry my bad, hanem majd magyarázkodásba kezdesz...

Pedig totál egyszerű nem hozzászólni valamihez amit nem tudsz, én is meg tudom tenni... sőőőt elismerni azt, hogy nem tudom de tök jó lenne ha valaki megosztaná velem az infót ha tudja...

Új hozzászólás Aktív témák