- TCL LCD és LED TV-k
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
repvez #14894 üzenetére
akkor csak simán kiitörölhetem az OUT részt és az egyik chipet a többi marad akkor elvileg müködik?
Akkor hol fogod kivenni az adatot a kapcsolásból?
És ha az MCP chip azonos lábait is összekötöm vele akkor az sem fog gondot okozni?
Én azt mondom, hogy nem, de mielőtt legyártatod hozzá a panelt 10000 példányban, egy breadboardon azért próbáld ki mindenképpen.
-
válasz
repvez #14890 üzenetére
Én végig az alsó rajzról beszéltem...
A c1es részen annyi rész kell bele ahány chip vagy az mindig 3 db vagy mehet akár egy is csak megfelelő értékkel és az mennyi ?
Itt nem egészen értem, hogy miért van pont 3db párhuzamosan kötve, egy biztos: nem a chipek száma miatt. Azt tudom, hogy 3db 100nF-ot nem lehet 1db 300nF-ra cserélni, mert a nagyfrekvenciás tulajdonságai megváltoznak. Szoktak egy nagy (pl. 1uF elektrolit) és egy kis értékű (pl. 100nF kerámia) párhuzamosan kötni, mert az a nagy és a kisfrekvenciás zavarokat is szűri, gondolom itt is ez lett volna a költő szándéka. De erről a hobbielektronika topikban értelmesebb választ fogsz kapni (vagy itt a hozzáértő kollégáktól).
Az R25 re gondoltam Az a MISO-ba megy és a chipen belül meg az SI részre megy, nem a CS lábra.
Felhúzó ellenállás. A harmadik chip soros adat bemenetét védi a lebegéstől (random adat) arra az esetre, ha nincs semmi a bemenetre kötve.
Meg az OUT rész jobb felül az R26al elhagyható ha nem akarom daisy chainbe kötni több shift regiszterrel?
Ezt nem tudom, ennek valami védelmi szerepe lehet, nincs a rajzon, de vmi kisértékű (pl. 100 ohm) ellenállás lehet.
-
válasz
repvez #14883 üzenetére
az MCP320X-es chipeknél lehet e keverni, hogy csak analog vagy digitális potmétert is lehet e rákötni.
Nem használtam még digitális potmétert, de elvileg pontosan úgy viselkedik kapcsolásban, mint az analóg, úgyhogy valószínűleg igen.
Illetve ha shift regiszterrel használom akkor ugyan ugy használhatja a közös lábakat mint a MISO,SCK, gen stb.. ?
Eddig nem tűnt fel, hogy a CD4021B SPI protokollt használ, de mindig tanul az ember.
Elvileg mehet egy vonalra.
ha csak 2 chipet akarok használni akkor elég csak kivenni a kapcsolásból vagy mi változik meg ha csak 10 gombot akarok használni amihez 2 chipre van szükség?
Persze, csak figyelj oda, hogy a maradék két chipet hogy kötöd össze.
A különálló részek miért kellenek és az ellenállások a felső részén?
Az R5 és a C1 érdekel? R5: a CS lábat húzza magas szintre
C1 a zavarokat szűri a tápfeszültségből. -
válasz
Janos250 #14856 üzenetére
Ezzel magán az ESP-n tudod szűrni a lekérést:
As a server admin, can I distinguish prefetch requests from normal requests?
Yes, we send the following header along with each prefetch request:X-moz: prefetch
Of course, this request header is not at all standardized, and it may change in future Mozilla releases. Chrome uses "X-Purpose: prefetch" or "Purpose: prefetch" header.Ezzel meg a böngészőben tudod kikapcsolni:
Is there a preference to disable link prefetching?
Yes, there is a hidden preference that you can set to disable link prefetching. Add this line to your prefs.js file located in your profile directory (or make the appropriate change via about:config):user_pref("network.prefetch-next", false)
-
válasz
gyapo11 #14850 üzenetére
Egyetértek veled, ez pofátlanság, de a két helyzet mégsem teljesen ugyanaz, mivel jelen esetben másik 40 lakás kulcsát is a kezedbe adnák = mintha 40 másik telefont is nyitna a PUK kódod. Persze jelen esetben nem a lakásokat nyitja a kulcs, csak a kaput, amit minden lakó kinyithat, szóval elég bonyolult.
Az analógia akkor lenne pontos, ha a családi házad kaputelefonjának a kódját nem kapnád meg, amit egyedül te birtokolsz. -
Rossz a logika, a clock alacsony szintje alatt kell kiírni a buszra a data bitet, felfutó élnél lesz érvényes, te fordítva csinálod.
Meg kell cserélni aHAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_SET);
és a
HAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_RESET);
sorokat, így:
while (1) {
HAL_GPIO_WritePin(STCP_GPIO_Port, STCP_Pin, GPIO_PIN_RESET);
for(int i = 0; i >= 15; i--) {
HAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_RESET);
if(digits[i] == 1) {
HAL_GPIO_WritePin(DS_GPIO_Port, DS_Pin, GPIO_PIN_SET);
}else {
HAL_GPIO_WritePin(DS_GPIO_Port, DS_Pin, GPIO_PIN_RESET);
}
HAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_SET);
}
HAL_GPIO_WritePin(STCP_GPIO_Port, STCP_Pin, GPIO_PIN_SET);
}Az is lehet, hogy túl gyorsan küldi ki a kód a biteket, nem tudom milyen órajelen fut a kontrollered, de vmi minimális delay kellhet esetleg a for ciklus végére, a bitek közé, ha a fenti kód se működne helyesen.
-
Bekalibrálja magát, de indítás után időbe telik, nálam ez eleinte 1-2 perc is volt. Ezt az időt lehet csökkenteni bizonyos alap kalibrációs érték pontosításával, amivel fél perc körüli szintre sikerült leszorítani (addig csak forog körbe-körbe, egyre lassabban, végül megáll).
Az önkalibrációra szükség is van, mert nagyon hőmérsékletfüggő a cucc, kézzel melegítve is hajlamos a slip-re, tehát nem lehet permanens módon előre kalibrálni sajnos. -
válasz
JozsBiker #14831 üzenetére
Ha érdekel egy egyszerű wear leveling módszer, szólj, bár asszem le volt már írva a topikban.
Ha mégis nyitott lennél a másik (kondenzátoros) megoldásra, egy attiny85v már 1,8V tápfeszültségtől működőképes, egy 5V-ra feltöltött kondenzátorról szerintem másodpercekig is el tud ketyegni.
-
válasz
vidékiürge #14816 üzenetére
-
válasz
vidékiürge #14810 üzenetére
Tessék egy library, ami szerintem működni fog.
void start(){
digitalWrite(outPin, HIGH);
delay(5);
digitalWrite(outPin, LOW);
delay(1);
}
void stop(){
delay(7);
}
void l(){ //hosszú magas jelszint
delayMicroseconds(666);
delayMicroseconds(333);
}
void s(){ // rövid magas jelszint
delayMicroseconds(333);
delayMicroseconds(666);
}A küldés pedig:
start ();
l(); l(); s(); s(); ...
stop(); -
válasz
vidékiürge #14810 üzenetére
Már csak azért sem hiszem, hogy ezzel a library-vel sikerülni fog, mert nincs benne az a protokoll, ami ide kellene. A leghosszabb impulzus se éri el az 1ms-t.
* "0" bit: waveform for a data bit of value "0", {1, 3} means 1 high pulse
* and 3 low pulses, total length (1+3)*pulselength, i.e:
* _
* | |___
* "1" bit: waveform for a data bit of value "1", e.g. {3,1}:
* ___
* | |_
*A te mérésed alapján viszont inkább 1:2 és 2:1 a két bit aránya.
-
válasz
vidékiürge #14802 üzenetére
Egy jó fél óra nyomozás után csak annyit tudtam kideríteni erről a protokollról, hogy vmi egyedi, PWM alapú protokoll, [link] tehát az adó részét neked kell megírni, ahogy mondtam, egy sor digitalWrite() + delayMicroseconds() segítségével.
-
válasz
vidékiürge #14802 üzenetére
Library nélkül próbáld meg, bitbang alapon, "kézzel" kapcsolgatni a jelet. A probléma esetleg az is lehet, hogy te egyszerű soros kommunikációként fejtetted meg a jeleket, de nekem inkább hasonlít valamilyen IR protokollra, pl. [link] (biztos nem ez, csak példának írtam), is lehet, hogy a byte értékeket vissza tudtad fejteni, de a küldő library nem biztos, hogy olyan protollon küldi vissza. Össze kéne hasonlítani a kimenő jelet a képen láthatóval, tudsz arról is ilyet csinálni?
-
válasz
vidékiürge #14800 üzenetére
Szia!
"a PC hangbementén felvenni a receiver segítségével a küldött jelet (jeleket). Így mindent megtudtam a jelről"
Hát engem meglepne, hogyha egy PC hangbemenet segítségével mindent megtudtál volna.
Pontosan mi az, amit megtudtál, és az arduinoval miért nem sikerült? -
válasz
Victoryus #14778 üzenetére
A delayMicroseconds(2); szerepe a program indulása után gyakorlatilag véget ér, tekintve, hogy a trigPin a loop kezdetén eleve LOW állapotú, ezért nem értem, hogy ez hogy befolyásolhat bármit.
Esetleg a delayMicroseconds(10); növelésével lehetne az impulzus hosszát növelni a nagyobb távolság érdekében, de ez a pontosságot csökkentheti. Vagy a loop végén a delay(100); értékét növelni, kevesebb mérés is javíthat a teljesítményen. A mérések eredményeiből én mozgó átlagot szoktam számoltatni, a pontosságot drasztikusan tudja növelni (a sebesség rovására). -
-
Jáááj, dehogyis!
Nem értetted meg a lényeget.
Az input_pullup-nál a kontrolleren belül egy beépített (20-50kΩ) ellenálláson keresztül keresztül saját maga köti össze a D0 lábat a Vcc-vel, így a láb nem fog lebegni, mindig magas értéket fog látni egészen addig, amíg a D0 lábra alacsony jel nem érkezik (pl egy kapcsolón keresztül a földre kötöd). Mivel te ennek a fordítottját szeretnéd, tehát "legyen a láb alacsony, amíg 12V-ot nem lát", ezért a lábat le kell húzni a földre egy nagy értékű ellenálláson keresztül. Ellenállás nélkül is össze lehet kötni, ez esetben amikor megkapja a 12V-ot, egy egyszer megcsodálható, petárda-szű tűzijáték-effektust fogsz tapasztalni. -
Az a 16 fogalmam sincs, hogy mi lehet, a kódban nincs olyan sor, ami kiírhatná, hacsak a fastled nem írja ki ezeket, azt nem ismerem.
Az ellenállásról: amit csináltál, lehúzó ellenállásnak hívják, és ettől nincs összekötve a +12V a GND-vel, illetve össze van, de nem rövidzár, 1,2mA áram folyik rajta csak.
Azért van rá szükség, mert a digitális láb, főleg, ha vezeték is van rá kötve, mindenféle zajt szed össze a levegőből, lebeg, véletlenszerű állapotot vesz fel, ezért ha nem kap jelet, valamilyen irányba el kell húzni. Mivel nálad HIGH jelre kapcsol, ezért alapból a földre húzzuk. Ha nyomógomb lenne, ami a földre húzza a lábát, akkor pedig felhúzó ellenállás kellene, a Vcc és a láb közé, illetve mivel van beépített felhúzó ellenállás a lábakon, ezért nem is kellene külső ellenállás, elég szoftverből bekapcsolni:pinMode(D0,INPUT_PULLUP);
Illetve a gpio16-on van input_pulldown, ha esetleg kísérletezni akarsz vele, de nem tudom, működik-e, nem próbáltam még.JozsBiker: jogos!
-
Az a baj, hogy ahhoz a csillagok megfelelő együttállása is szükséges: megfelelően nagy és jó hangvisszaverő felület, kevés zavaró tárgy (a visszhangok miatt), zajmentes környezet. A smart car-omnál kisebb távolságon is durva mérési hibákat tudott összeszedni olyan szobában, ahol egy sarok felé fordulva nem volt a falakon hangelnyelő anyag és mindenféle csörgő visszhangot kapott vissza: gyakori pingelés mellett fogta a korábbi pinget és hülyeségeket mért.
-
Persze, megoldható, ha poll-ozod a külső jelet, mert semmi más dolga nincs a kontrollernek, illetve nem feltétel az azonnali reagálás, egyéb esetben interruptot szoktunk ilyen célra használni.
Stepdown konverter nem való ilyen célra, ha ismert a külső jel feszültsége, egy szimpla ellenállásosztó elég hozzá (pl. 15k + 5k), ha biztosra akarsz menni, egy 3,6V-os zener diódát is tehetsz mellé, ha megszaladna a 12V külső jel, de ezzel az osztóval a D1 mini-nek 20-22V-ig semmi baja nem lesz. -
válasz
gyapo11 #14757 üzenetére
Igen, a microusb kábel / csatlakozó két dologtól tud tönkremenni,
1. ha használjuk
2. vagy ha nem.Általában egy ilyen elromlott microusb csatlakozónak egy kis plusz időt lehet adni a csatlakozó finom összenyomásával. Ha nem a kábel tört meg, ez általában segíteni szokott. Ha mégsem, akkor egy tűvel benyúlni és felhajlítani a kontaktusokat.
-
-
válasz
JozsBiker #14750 üzenetére
Hát ha fixre szeretnéd rögzíteni, akkor a tűsort ki kéne rajta cserélni egyenesre és úgy fixre beforrasztani, vagy jelen formájában egy 90°-ban elhajlított hüvelysorba dugni. Más megoldás esetleg beragasztani valahová és szalagkábellel bekötni, de az nem valami elegáns.
-
-
Sziasztok! Offtopik kérdésem van: Ezt a forrást mivel/hogyan tudnám lefordítani? A topikhoz annyiban kapcsolódik, hogy ARM cpu van az ebook-reader-ben, amire szeretném ezt a kis appot lefordítani, és tudom, hogy itt vannak többen, akik láttak már C fordító környezetet közelebbről
EZT találtam, mint lehetséges forrást az SDK-hoz... -
válasz
PC4200 #14731 üzenetére
Csak "Arduino" nevű kontroller létezik vagy tíz féle, ehhez jön még több tucat Arduino IDE-be integrált vezérlő, mint az ESP-k, meg különböző ARM alapú lapok. Szóval ez így nem szűkítette le.
Arduino alatt az UNO-ra gondolsz?
Az sem volt eddig világos, hogy "távirányítás" alatt mit értesz. Én azt hittem valóban irányítani szeretnéd (gáz, fék, kormány stb) de a 3 gomb alapján nem ez a terv. Akkor mi?
Ha központi zárat, meg ülésfűtést szeretnél távolról kapcsolni, ahhoz elég lenne egy-egy ESP8266 az autóba és a távirányítóba, a kettő között WiFi kapcsolattal. -
válasz
its_grandpa #14713 üzenetére
-
Szia! A gyorsulásmérő+gyro+iránytűről tudok nyilatkozni, amivel nekem tapasztalatom van, 9dof (9axis) IMU, az nagyon pontos, de szüksége van 1-2 percre az indulásnál a kalibráláshoz. Utána meglepően pontos, egy légegeret csináltam vele, jobb lett, mint a gyári.
GPS-ről elég sok tapasztalat van itt a topikban, használd a keresőt, én még nem használtam ilyet. 20ezerből több autót is tudsz építeni, ezek a szenzorok jellemzően pár $-ba kerülnek,+ kell majd hozzá valamilyen mikrokontroller, de az is bőven belül van a kereten. -
és bele legyen építve a 230V-os adapter
Ja, hogy ja
A geolokaciora:
Hát igen, Te vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt.
Azért egy két szintes ház már valóban lehet az a kategória, de tartom, hogy ehhez gyenge hőszigetelés és kis hőtehetetlenségű falak kellenek, hogy valóban lehessen vele spórolni. De nyilván ebben is tévedek.
-
válasz
kesztió #14615 üzenetére
Most jól leírtad a PID szabályozás lényegét. Ez jócskán túlmutat az egytized fokos hiszterézisen.
Ilyen formában a szobatermosztát, mint olyan, teljesen ki is hagyható a rendszerből, nincs is szükség rá, csak egy hőmérőre, arra is csak a visszajelzés miatt. A fűtés kimenő és visszatérő ága közti hőmérsékletkülönbségből ki lehet számolni a szoba hőmérsékletét.
Szép feladat. -
A legtobb marpedig tudja.
csak nem 230rol mennek, hanem jellemzoen elemrol
Most írta a kolléga, hogy márpedig ilyet nem lehet kapni.
Egyébként: wifis elemről?ha 5km-en belure erek, akkor kezdj el dolgozni szepen
Legfeljebb ha hetekre elutazom, és nem tudom előre, hogy mikor érek haza. Ha napi szinten akarsz pár fillért spórolni azzal, hogy reggel 8 és délután 5 közt leveszed a fűtést, arra a programozható termosztát tökéletesen megfelel, az is tudja ezt a fícsört, hogy a hazaérkezésem előtt befűtsön.
De ez is csak akkor működik, ha a lakásnak borzasztóan rossz a hőszigetelése. Egy átlagos lakásban többe kerül felfűteni a kihűlt falakat, mint amennyit spórolnál.
nem konzumer also-kategorias eszkozokkel (tenda es tarsai) azert ez nem jelent problemat.
És ez hogy segít az elektroszmogon?
-
Jó lenne most már ezt az épületgépészeti eszmecserét befejezni, mert ez ebben a topikban eléggé offtopik...
Valószínűleg nem véletlen, hogy nincs olyan okos wifis termosztát, ami 1 tized fokon belül mér, talán pont az említett problémák miatt nem lehet megvalósítani. Nekem volt computherm fali termosztátom, ami 0,1°C-os hiszterézist tudott, 2db ceruzaelemről elment 3 évig. Programozható, napi szinten be lehet állítani vagy 15 különböző hőfokot, egyszer beprogramoztam és 10 évig csak elemet cseréltem benne. Sosem éreztem a késztetést, hogy neten keresztül átállítsam.
Igazság szerint a kezdeti kb. 5 különböző programot a végére mind kitöröltem, és maradt 1db fix hőfok.
Az a baj a vezeték nélküli megoldásokkal, hogy olyan helyen használunk wifit, ahol nincs lehetőség fix összeköttetés kiépítésére. Ha egy termosztátot annyira fixre épít az ember, hogy még a tápot is a falból kapja, semmi sem indokolja, hogy lan helyett egy bizonytalan vezeték nélküli kapcsolattal legyen összekötve a ház többi részével. 15db wifi eszköz zavarja egymást, a többi eszközt, felesleges elektroszmogot generál.
-
válasz
JulianSinulf #14560 üzenetére
A beírásra, kiolvasásra is tudsz valamilyen anyagot ajánlani?
Sajnos magyar nyelvű leírást nem tudok, de minden hasonló kérdésre választ kapsz az arduino.cc és a google.com oldalon.
-
válasz
JulianSinulf #14555 üzenetére
Juj de sok kérdés.
Nézzük.
1. Ezt olvasd el: [link] Szépen le van írva példával, hogyan kell két dolgot egyszerre csinálni (multitasking). A lényeg: a millis() függvény időmérésre alkalmas, az értéke milliszekundumonként változik, másodpercenként 1000x.
2. Gombnyomás helyett legyen egy master kártya. Ha lehúzod, a 10mp-en belül lehúzott új kártya száma bekerül az adatbázisba. A gombnyomás nem túl biztonságos.
3. 8byte helyett 9byte-on fogod tárolni az UID-ket az EEPROM-ban. A 9. byte a számláló. Így nem fog 128 kártya elférni, csak 113, cserébe tudsz sorszám alapján törölni.
4. Az EEPROM műveletek nagyon lassúak, tehát a program indulásakor az összes adatot be kell rántani a RAM-ba, ott utána könnyű lesz végigolvasni, amikor ellenőrizni kell, hogy egy UID bent van-e a listában.Szólj, ha kihagytam valamit.
-
válasz
kesztió #14545 üzenetére
Még mindig azt mondom, hogy próbáld ki, hogy a percenkénti ébresztés mennyivel viszi el a mérést. Ha kereskedelmi terméket szeretnél csinálni, annak hülyeállónak kell lennie, a legtöbb júzernek az is gondot okoz, ha meg kell változtatni a router default jelszavát, nemhogy átkonfigurálja a routert a WMM Power Save mode bekapcsolásához.
-
válasz
kesztió #14535 üzenetére
lehet, hogy ipari termék is lesz belőle
Hát akkor szerintem próbáld meg a percenkénti kommunikációt + MQTT vagy más elterjedt smart home protokoll integrációt, mert akkor nem kell külön szervert is csinálnod a rendszerhez, fel lehet pattintani a már esetlegesen meglévő MQTT brókerre. A szabványos dolgokat mindig könnyebb eladni.
Az ESP8266 nem termelne kevesebb hőt? 1 magos CPU, talán kisebb órajel... Ugye azért vetetted el, mert kevés az I/O lába?
-
válasz
kesztió #14520 üzenetére
Még egy ötlet a dizájnnal kapcsolatban: az esp-re ragassz egy olyan pici, 1x1cm-es alu hűtőbordát, asszem VGA-kon szokták használni RAM hűtőnek (legutóbb egy számtech boltban kaptam ilyet), a bordák függőlegesen álljanak, ezzel gyorsul a hőleadás és talán a légmozgás is. A hőmérséklet szenzort pedig úgy kellene felszerelni, hogy ne érintkezzen az akril előlappal, mert az is vezetheti a hőt.
-
válasz
kesztió #14520 üzenetére
az az elkerülhetetlenül bosszantó jelenséget fogjuk produkálni, amikor az utolsó tizedesjegy billeg két egymás melletti érték között.
Hát, valóban, ennél rosszabbat el sem tudok képzelni. Emlékszem, gyerekkoromban hetekig nem bírtam aludni éjszaka, mert billegett a tizedesjegy.
Ja, nem.
lesz még egy külön szerverszámítógép, ami a routerhez kapcsolódik, és ami tükrözi az adatokat?
Miért, talán anélkül gondoltad megvalósítani a távirányítást?
Tehát lesz egy mobil alkalmazás, amivel direktben próbálsz kapcsolódni az éppen alvó esp-hez?
-
válasz
kesztió #14515 üzenetére
A 2. teljesen lehetetlen, hogy működőképes koncepció legyen. Arra nem lehet számítani, hogy az RTC pontos lesz (nem az), a szinkronizálás pedig több energiát fog felemészteni, mint amennyit az altatással megspórolsz. És ha mondjuk két hét múlva az egyik kiesik a láncból, mert nem ébred fel időben?
Én egyébként egy 3. lehetőséget választanék: minek 5mp-enként ébreszteni? Aludjon 1 percig az ESP. Mikor felébred, mér egyet, ami talán pontos lesz. Utána felcsatlakozik a kiszolgálóra, lekéri az aktuális parancsot, majd elmegy aludni. Kb. 50mp marad, hogy kihűljön a doboz.
Ha helyben, gombbal van állítgatva, fontos a gyors reakció, de ez a megszakítás miatt garantált is. Távolról pedig nem mindegy, hogy 1 perc múlva kapcsol fűtés vagy 5mp múlva? Milyen gyakran állítja az ember a hőfokot a szobában? Egy évben kétszer? -
válasz
JulianSinulf #14516 üzenetére
az olvasó viszont hexadecimális értékeket olvas ki. A program képes a hexadecimális értékeket átváltani decimálisra és kiírni a soros monitorra.
Viszont míg a hexadecimális érték 4*2 karakter, addig decimálisban ez változó.Itt valami kavar van. Az olvasó elvileg 8db byte-ot olvas ki, ha az RFID chip UID részéről beszélünk. Azt is kellene eltárolni az EEPROM-ba, 1kB-ba 128db UID fér el.
-
válasz
kesztió #14506 üzenetére
Nincs tiszta véletlenül olyan lehetőség a WiFi protokollnál,
De, tiszta véletlenül van.
Fogalmam sincs mi ez pontosan, régebben olvastam itt a topikban erről az esp wifi mesh nevű dologról. A leírásban szerepel a "wifi low power" kifejezés, ami kis fogyasztást jelent, tehát kevesebb melegedést.
anélkül, hogy ténylegesen belépnék passworddal az adott hálózatba?
Nem tudom ezt mennyire gondoltad át, de én biztosan nem kérnék a lakásomba olyan vezeték nélküli eszközt, ami nem jelszóvédett...
-
-
válasz
kesztió #14493 üzenetére
tudsz egy bármilyen ügyetlen rajzot mellékelni, hogy lássam, konkrétabban hogyan gondolod?
Lerajzolni nem tudom, képzelj el egy csövet, benne alul a szenzort, felül az esp-t.
Igazából az is lehet, hogy ha csak megnyitod a dobozt alul és felül, már az is elég légmozgást biztosítana, nem is kellene belül semmit változtatni. Legfeljebb vmi légterelő féleséget, ami irányítja a légmozgást.
A transzformátor ugyancsak a szerelődobozban van de jó mélyen, és be lesz „falazva” PUR-habbal.
Biztos, hogy az esp termeli a meleget, nem a transzformátor? Lehet, hogy a PUR hab önmagában is megoldaná a problémát.
Erről jut eszembe: mi lenne, ha az egész dobozt kifújnád PUR habbal?
Az tuti leszigetelné a szenzort.
-
válasz
kesztió #14487 üzenetére
Nagyon szép munka, miben lett ez tervezve? A 3D fájlt el tudod küldeni?
Az érdekel, hogy végülis az esp32 honnan kapja a tápot és milyen modul van beszerelve?
Én is azt akartam írni, amit dew28 kolléga, hogy egyrészt az elhelyezésnél nem mindegy, hogy a hőmérsékletmérő feljebb vagy lejjebb helyezkedik el a "hőforrásnál", de úgy látom, hogy lejjebb van.
Az az ötletem, hogy mi lenne, ha a fizikát használnád? Ahelyett a pici lyuk helyett, amin most "kinéz" a szenzor, csinálj egy csatornát: nyisd meg alul és felül az előlapot (a pereme mögött egy vékony, pl. 1x20mm-es hasíték), alakíts ki egy alagutat, amiben alul a szenzor, felül az esp van. Az esp hője felfelé törekszik, ez állandó légmozgást biztosít a csatornában, alulról pedig szívja befelé a szobahőmérsékletű levegőt a szenzoron keresztül.Egyébként ha máshogy nem tudod megoldani, nem lehet egyszerűen levonni azt az 1-1,5 fokot? Ha állandó ütemben működik az esp, akkor elég kiszámíthatóan állandóan ugyanannyival fogja torzítani a mérést. Lehet, hogy elég lenne egyszer kalibrálni, és onnantól tenné a dolgát. Végülis nem a Pfizer-vakcinát kell őrizni a cuccnak hogy annyira pontosan kelljen mérni.
-
válasz
JulianSinulf #14474 üzenetére
Szia!
"Azért írom, hogy barkácsoltam, mert különféle kódokból ollóztam össze és igazítottam a kapcsolásomhoz a saját kódom"
Semmi para, én a mai napig így írom a kódjaimat, csapnivaló a memóriám.
Az EEPROM teljesen megfelel ilyen célra, ha biztosan elég a mérete az összes kártya számára. Az SD kártya talán egy kissé overkill, de ami szerintem a legjobb lenne, az SPIFFS valamilyen ESP lapon. Az SPIFFS az ESP lapon 4 Mbyte-os flash chip-et használja adatok tárolására, sima text fájlként, vagy az ESP32 esetében még sqlite3 adatbázist is használhatsz SQL parancsokkal. Webes adminisztrációs felületet is tudsz rá írni, smart home-ba integrálni, esetleg riasztóként használni stb.
-
válasz
Rivaul #14475 üzenetére
Szia! Infra ledet nem javasoltam, azt úgy szoktam venni, hogy éppen milyen van a boltban.
Ha viszont rendelsz, arra figyelj, hogy a TSSP4038 vevő a 950nm-es infra jelet szereti, de amire írtad, hogy masszívabb, annak csak 850nm-es a fénye. Én a 940nm-eset venném, bár olyan kis távolságon talán a másik is működne. A másik, hogy SMD lednek tűnik, nem tudom olyat tudsz-e forrasztani.
A többi alkatrész az, amit akkor javasoltunk. -
válasz
fpeter84 #14471 üzenetére
Megnéztem az assembly kódot, azt elég könnyen tudnám módosítani úgy, hogy egynél több címre is reagáljon, de az összes lehetőséget hardcode-olni kellene a programban, tehát megmondod, hány db. i2c címet szeretnél, és aszerint módosítom. A címeket utána tudod magadnak módosítani, de a darabszámot nem (illetve látni fogod a kódot, aztán copy-paste tudod bővíteni).
Egyébként köszi a linket, pont kerestem i2c slave assembly kódot, így nem kell nekem megírnom.
-
Nem emlékszem volt-e már, de van itt egy pár érdekes library: TechFactoryHU github repo
Arduino UNO/nano usb midi vezérlő, magyar ékezetes karakterek megjelenítése 2x16-os LCD kijelzőn, stb.Hátha valakinek épp jól jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- iPhone topik
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen GPS-t vegyek?
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged