Hirdetés
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomika86 #15011 üzenetére
nem csináltam rosszat igaz?
Persze, hogy nem. Nemrég az oszcilloszkópom kapcsán eléggé beleástam magam én is a sebesség témába, de én lementem egészen assembly-ig, hogy nyerjek néhány us időt, és azt láttam, hogy a fordító meglepően hatékonyan optimalizálja a kódot. Alig tudtam rajta javítani.
Hol érzed lassúnak a programot? A serial.print rohadt lassú tud lenni, még magas bitrátán is, ha esetleg 9800bit/s sebességgel használod, emeld meg 115200-ra, ha lehet.
-
válasz
Tomika86 #15009 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy Te a lebegőpontos - integer közti sebességkülönbséget érzékelnéd. Legfeljebb olyan esetben, amikor tízezrével végzel ciklusban műveleteket.
Ha csak 1 tized pontossággal kell számolnod, akkor szorozd fel az értékeket 10-zel, aztán a végén oszd vissza, vagy még gyorsabb a biteltolás, pl: x << 4, a számolás végén pedig osztás 16-tal.Szerintem egyszerűen maga a kijelző és/vagy az azt kezelő library lassú.
-
válasz
gyapo11 #15006 üzenetére
Igen, ez is jó ötlet, raspberry-n csináltam így reset+kikapcsoló gombot ugyanarra az 1db tactile switch-re.
Én arra gondoltam, hogy pl. egy attiny85 projektemben egy pin-re tettem egy mikrokapcsolót, egy ledet és egy hangszórót. De fordítva is lehet, több különböző gombot ellenálláslétrával egy analóg pinre kötni (és még emellett kimenetként is lehet használni, a gombokat nem zavarja). Vagy a soros buszt is lehet multiplexelni, hogy 2 pin helyett csak 1-t foglaljon. -
válasz
Brain75 #14998 üzenetére
Ja, hogy ja! Ez a fontos információ kimaradt, hogy az analóg és a gomb mindig együtt kapja az inputot. Ez esetben valóban weiss kolléga megoldása kapja a pontot.
Egy apró változtatást eszközölnék csak a kódján:const int kapcsolo = 7;
const int gomb = 9;
const int poti = A0;
void setup(){
pinMode(kapcsolo, INPUT_PULLUP);
pinMode(gomb, INPUT_PULLUP);
pinMode(poti, INPUT);
}
void loop(){
int poti_ertek = 0;
if(digitalRead(kapcsolo)){
poti_ertek = analogRead(poti);
}
else{
poti_ertek = digitalRead(gomb)?1023:0;
}Így a poti_ertek változóban mindig egy 0-1023 közti szám lesz, nem szükséges a kapcsoló állását később külön vizsgálni. A gombnál feltételeztem, hogy az alsó (kiengedett) állásban van megnyomva (poti_ertek=0).
-
válasz
Brain75 #14991 üzenetére
Szerintem értelmetlen ez a megszakító gomb, mert egyszerű logika elég lenne hozzá: a nyomógomb felülírja az analóg jelet. Ha a nyomógomb nincs lenyomva, az analóg jelet olvasod be, ha a nyomógomb le van nyomva, az analóg állásától függetlenül 100% állást küldesz. Így akár felváltva is lehet használni a kart és a gombot.
De ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor olyan javaslatom van, amihez 1db analóg láb is elég: a potméter marad fixre bekötve. A VCC és az A0 közé pedig sorba kötve a nyomógomb és a kapcsoló, ami kiiktatja.
Működés: az A0-on az analóg jelet kell olvasni. A nyomógomb 5V-ra húzza az A0-t, a poti állásától függetlenül. A kapcsoló pedig ezt meg tudja akadályozni.
Nem jó, az analóg GND felőli állásában rövidzárlatot csináltamÉn az első megoldást csinálnám. Ha használnom kellene is inkább egy ilyen megoldást preferálnék, mint kapcsolgassam ide-oda. Kivéve, ha a megrendelőnek kifejezett kívánsága volt (de akkor meg lebeszélném róla
)
-
válasz
Brain75 #14982 üzenetére
Szia! Nem értem a logikát.
A potméter egy feszültségosztó, a VCC és a GND közti 5V-ot osztja le, az A0 ezt a feszültséget méri. Ha megszakítod a GND-t, nincs mit osztani, az A0 megkapja a VCC-t.
Miért van szükség erre? Ha egyszerre csak egy bemenetre van szükséged, akkor olvasd csak az egyiket a programból. -
Kaptam valakitől pár éve egy noname, UNO-hoz való TFT kijelző-shieldet, aminek egyetlen hibája, hogy az összes pin-t elfoglalja, így gyakorlatilag semmire nem lehet használni (vagy mega board kellett volna hozzá), aztán kiderült, hogy az egyik analóg pin mégis szabad, úgyhogy építettem belőle egy játék oszcilloszkópot. Gondoltam megosztom, hátha érdekel valakit.
Még a szoftver nincs teljesen kész, de már lehet vele játszani. -
válasz
Janos250 #14977 üzenetére
Az én routeremen egyedül csak a pi2-n futó openvpn szerver van kiengedve, képzelem azt is hányan próbálják kinyitni egy nap...gyapo11: egyszer volt egy hasonló kísérletem, kb. 8 éve, egy olcsó, alkatrésznek való netbook-ból torrent-klienst csináltam, XP alapokon. 2-3 nap múlva 200-nál is több vírust találtam rajta.
-
válasz
RAiN91 #14969 üzenetére
Persze, meg lehet oldani amit írtál, de ez nem megoldás a problémára, legfeljebb a kapcsoló pergése ellen véd.
Ha most az a gond, hogy zárva van a héten minden hobbielektronika üzlet és nem tudsz venni ellenállást, azon könnyen lehet segíteni, csak írd be, melyik városban laksz, vki biztos ad neked egyet. -
válasz
RAiN91 #14967 üzenetére
Hát... Mivel a vezeték antennaként viselkedik, ilyen nagyon hosszú vezetéknél még alacsony értékű felhúzó ellenállás mellett is a levegőből összeszedett zaj nagyobb lehet, mint a küszöbérték az alacsony és a magas érték közt, így mindenképpen árnyékolt kábel kellene (pl. 1 erű fülhallgató kábel), de legjobb lenne minél közelebb vinni a NodeMCU-t a kapcsolóhoz. Az ellenállás értékét sem lehet akármeddig csökkenteni, mert nagyobb fogyasztás, melegedés lesz a végeredmény.
-
válasz
RAiN91 #14965 üzenetére
Igen, ezzel a belső, beépített felhúzó ellenállást kapcsolod be, amivel elvileg - rövid vezetékkel - hibátlanul kellene működnie. Azt viszont nehezen hiszem, hogy akkor is beriaszt, ha semmi sincs rádugva.
Próbáld ki, hogy a D7 és a 3,3V közé teszel egy 10k ellenállást, ha ez sem segít, mert nagyon hosszú a vezeték a NodeMCU és a kapcsoló közt, akkor próbáld ki 1000 Ohm-mal. Ha lehetőséged van, cseréld ki a kapcsoló vezetékét árnyékolt vezetékre. Bár azt nem írtad, hogy milyen hosszú ez a vezeték. -
Semmi gond!
Ha mégis úgy alakul, a hardverapró állás rovatában tudsz ezzel kapcsolatban hirdetni, de az itt kapott segítséggel szerintem egyedül is menni fog!
Nem kell ezzel privátba menni, erre való a topik. Engem is érdekel ez a projekt, mindenképp írd be ide, hogy mire jutottál vele! Én személy szerint nem vagyok túlzottan otthon esp témakörben, de hál' istennek sok hozzáértő jár itt, valaki biztosan segít. -
Srácok (lányok?), ha az UNO AREF pinjére kötök egy 5V-nál kisebb referencia feszültséget, vagy a belső 1,1V-ot használom az analóg méréshez referenciaként, de az analóg pin-re annál nagyobb feszültség kerül, annak van valami anyagi kárral járó következménye? 🤔 Sehol sem találok erre utaló információt.
Azt olvastam a leírásokban, hogy ha külső feszültségforrást kapcsolok az AREF-re és nem állítom át mérés előtt a referenciaforrást, akkor rövidzárat csinálhatok a külső és a belső referencia között, ezt egy nagyobb ellenállással ki lehet védeni.
Szeretnék a program futása közben váltogatni a belső 5V, a belső 1,1V és a külső AREF között, amire a board 3,3V-ját kötném referenciának. -
válasz
gyapo11 #14934 üzenetére
Hát ezért írtam, hogy külön fájlba kell tenni, külön a programkódtól, amit csak include-ol az ember, de nem szerkeszti az IDE-n belül.
Én nem várnám, hogy olvasható legyen, de LCD kijelzőkhöz, ahol lookup table-ökben vannak bitmap-ben a karakterek, tényleg praktikusabbak az 1byte-os karakterek.
Esp+webes kezelőfelületekhez igazából mindegy, hogy utf-8 vagy más. -
válasz
ekkold #14928 üzenetére
Szerintem a kódolást maga az IDE, a szövegszerkesztő szintjén kezeli, ezért a legegyszerűbb az lenne, hogy ezeket a szövegeket egy külön .h fájlban tartanád, amit egy olyan külső szövegszerkesztővel írsz és szerkesztesz, ami tud iso8859-2 kódolással menteni. Fordításkor nem fogja átkódolni utf-8-ra, byte-to-byte fogja a lefordított kódba másolni a string-eket. Úgy emlékszem volt már ezzel saját tapasztalatom.
-
Muszáj vagyok ezt belinkelni, annyira tetszik:
8bites mikrocomputer arduino alapokon.
Hátha valaki szeretne építeni valamit arduino-ból, de nincs ötlete. -
válasz
Janos250 #14913 üzenetére
Leírnád pontosan még egyszer, hogy mi az elvárt működés onnantól, hogy betöltődött a weblap?
Addig világos, hogy van rajta egy csúszka, amit ha állítasz, egy értéket küld az esp felé. Innentől nem világos, hogy a csúszka mozgatása után minek kellene frissülni és milyen okból.
Ugyanazon a weboldalon máshol is megjelenik ez az érték? Vagy másik böngészőben kellene látszódni a változásnak? -
-
válasz
repvez #14894 üzenetére
akkor csak simán kiitörölhetem az OUT részt és az egyik chipet a többi marad akkor elvileg müködik?
Akkor hol fogod kivenni az adatot a kapcsolásból?
És ha az MCP chip azonos lábait is összekötöm vele akkor az sem fog gondot okozni?
Én azt mondom, hogy nem, de mielőtt legyártatod hozzá a panelt 10000 példányban, egy breadboardon azért próbáld ki mindenképpen.
-
válasz
repvez #14890 üzenetére
Én végig az alsó rajzról beszéltem...
A c1es részen annyi rész kell bele ahány chip vagy az mindig 3 db vagy mehet akár egy is csak megfelelő értékkel és az mennyi ?
Itt nem egészen értem, hogy miért van pont 3db párhuzamosan kötve, egy biztos: nem a chipek száma miatt. Azt tudom, hogy 3db 100nF-ot nem lehet 1db 300nF-ra cserélni, mert a nagyfrekvenciás tulajdonságai megváltoznak. Szoktak egy nagy (pl. 1uF elektrolit) és egy kis értékű (pl. 100nF kerámia) párhuzamosan kötni, mert az a nagy és a kisfrekvenciás zavarokat is szűri, gondolom itt is ez lett volna a költő szándéka. De erről a hobbielektronika topikban értelmesebb választ fogsz kapni (vagy itt a hozzáértő kollégáktól).
Az R25 re gondoltam Az a MISO-ba megy és a chipen belül meg az SI részre megy, nem a CS lábra.
Felhúzó ellenállás. A harmadik chip soros adat bemenetét védi a lebegéstől (random adat) arra az esetre, ha nincs semmi a bemenetre kötve.
Meg az OUT rész jobb felül az R26al elhagyható ha nem akarom daisy chainbe kötni több shift regiszterrel?
Ezt nem tudom, ennek valami védelmi szerepe lehet, nincs a rajzon, de vmi kisértékű (pl. 100 ohm) ellenállás lehet.
-
válasz
repvez #14883 üzenetére
az MCP320X-es chipeknél lehet e keverni, hogy csak analog vagy digitális potmétert is lehet e rákötni.
Nem használtam még digitális potmétert, de elvileg pontosan úgy viselkedik kapcsolásban, mint az analóg, úgyhogy valószínűleg igen.
Illetve ha shift regiszterrel használom akkor ugyan ugy használhatja a közös lábakat mint a MISO,SCK, gen stb.. ?
Eddig nem tűnt fel, hogy a CD4021B SPI protokollt használ, de mindig tanul az ember.
Elvileg mehet egy vonalra.
ha csak 2 chipet akarok használni akkor elég csak kivenni a kapcsolásból vagy mi változik meg ha csak 10 gombot akarok használni amihez 2 chipre van szükség?
Persze, csak figyelj oda, hogy a maradék két chipet hogy kötöd össze.
A különálló részek miért kellenek és az ellenállások a felső részén?
Az R5 és a C1 érdekel? R5: a CS lábat húzza magas szintre
C1 a zavarokat szűri a tápfeszültségből. -
válasz
Janos250 #14856 üzenetére
Ezzel magán az ESP-n tudod szűrni a lekérést:
As a server admin, can I distinguish prefetch requests from normal requests?
Yes, we send the following header along with each prefetch request:X-moz: prefetch
Of course, this request header is not at all standardized, and it may change in future Mozilla releases. Chrome uses "X-Purpose: prefetch" or "Purpose: prefetch" header.Ezzel meg a böngészőben tudod kikapcsolni:
Is there a preference to disable link prefetching?
Yes, there is a hidden preference that you can set to disable link prefetching. Add this line to your prefs.js file located in your profile directory (or make the appropriate change via about:config):user_pref("network.prefetch-next", false)
-
válasz
gyapo11 #14850 üzenetére
Egyetértek veled, ez pofátlanság, de a két helyzet mégsem teljesen ugyanaz, mivel jelen esetben másik 40 lakás kulcsát is a kezedbe adnák = mintha 40 másik telefont is nyitna a PUK kódod. Persze jelen esetben nem a lakásokat nyitja a kulcs, csak a kaput, amit minden lakó kinyithat, szóval elég bonyolult.
Az analógia akkor lenne pontos, ha a családi házad kaputelefonjának a kódját nem kapnád meg, amit egyedül te birtokolsz. -
Rossz a logika, a clock alacsony szintje alatt kell kiírni a buszra a data bitet, felfutó élnél lesz érvényes, te fordítva csinálod.
Meg kell cserélni aHAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_SET);
és a
HAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_RESET);
sorokat, így:
while (1) {
HAL_GPIO_WritePin(STCP_GPIO_Port, STCP_Pin, GPIO_PIN_RESET);
for(int i = 0; i >= 15; i--) {
HAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_RESET);
if(digits[i] == 1) {
HAL_GPIO_WritePin(DS_GPIO_Port, DS_Pin, GPIO_PIN_SET);
}else {
HAL_GPIO_WritePin(DS_GPIO_Port, DS_Pin, GPIO_PIN_RESET);
}
HAL_GPIO_WritePin(SHCP_GPIO_Port, SHCP_Pin, GPIO_PIN_SET);
}
HAL_GPIO_WritePin(STCP_GPIO_Port, STCP_Pin, GPIO_PIN_SET);
}Az is lehet, hogy túl gyorsan küldi ki a kód a biteket, nem tudom milyen órajelen fut a kontrollered, de vmi minimális delay kellhet esetleg a for ciklus végére, a bitek közé, ha a fenti kód se működne helyesen.
-
Bekalibrálja magát, de indítás után időbe telik, nálam ez eleinte 1-2 perc is volt. Ezt az időt lehet csökkenteni bizonyos alap kalibrációs érték pontosításával, amivel fél perc körüli szintre sikerült leszorítani (addig csak forog körbe-körbe, egyre lassabban, végül megáll).
Az önkalibrációra szükség is van, mert nagyon hőmérsékletfüggő a cucc, kézzel melegítve is hajlamos a slip-re, tehát nem lehet permanens módon előre kalibrálni sajnos. -
válasz
JozsBiker #14831 üzenetére
Ha érdekel egy egyszerű wear leveling módszer, szólj, bár asszem le volt már írva a topikban.
Ha mégis nyitott lennél a másik (kondenzátoros) megoldásra, egy attiny85v már 1,8V tápfeszültségtől működőképes, egy 5V-ra feltöltött kondenzátorról szerintem másodpercekig is el tud ketyegni.
-
válasz
vidékiürge #14816 üzenetére
-
válasz
vidékiürge #14810 üzenetére
Tessék egy library, ami szerintem működni fog.
void start(){
digitalWrite(outPin, HIGH);
delay(5);
digitalWrite(outPin, LOW);
delay(1);
}
void stop(){
delay(7);
}
void l(){ //hosszú magas jelszint
delayMicroseconds(666);
delayMicroseconds(333);
}
void s(){ // rövid magas jelszint
delayMicroseconds(333);
delayMicroseconds(666);
}A küldés pedig:
start ();
l(); l(); s(); s(); ...
stop(); -
válasz
vidékiürge #14810 üzenetére
Már csak azért sem hiszem, hogy ezzel a library-vel sikerülni fog, mert nincs benne az a protokoll, ami ide kellene. A leghosszabb impulzus se éri el az 1ms-t.
* "0" bit: waveform for a data bit of value "0", {1, 3} means 1 high pulse
* and 3 low pulses, total length (1+3)*pulselength, i.e:
* _
* | |___
* "1" bit: waveform for a data bit of value "1", e.g. {3,1}:
* ___
* | |_
*A te mérésed alapján viszont inkább 1:2 és 2:1 a két bit aránya.
-
válasz
vidékiürge #14802 üzenetére
Egy jó fél óra nyomozás után csak annyit tudtam kideríteni erről a protokollról, hogy vmi egyedi, PWM alapú protokoll, [link] tehát az adó részét neked kell megírni, ahogy mondtam, egy sor digitalWrite() + delayMicroseconds() segítségével.
-
válasz
vidékiürge #14802 üzenetére
Library nélkül próbáld meg, bitbang alapon, "kézzel" kapcsolgatni a jelet. A probléma esetleg az is lehet, hogy te egyszerű soros kommunikációként fejtetted meg a jeleket, de nekem inkább hasonlít valamilyen IR protokollra, pl. [link] (biztos nem ez, csak példának írtam), is lehet, hogy a byte értékeket vissza tudtad fejteni, de a küldő library nem biztos, hogy olyan protollon küldi vissza. Össze kéne hasonlítani a kimenő jelet a képen láthatóval, tudsz arról is ilyet csinálni?
-
válasz
vidékiürge #14800 üzenetére
Szia!
"a PC hangbementén felvenni a receiver segítségével a küldött jelet (jeleket). Így mindent megtudtam a jelről"
Hát engem meglepne, hogyha egy PC hangbemenet segítségével mindent megtudtál volna.
Pontosan mi az, amit megtudtál, és az arduinoval miért nem sikerült? -
válasz
Victoryus #14778 üzenetére
A delayMicroseconds(2); szerepe a program indulása után gyakorlatilag véget ér, tekintve, hogy a trigPin a loop kezdetén eleve LOW állapotú, ezért nem értem, hogy ez hogy befolyásolhat bármit.
Esetleg a delayMicroseconds(10); növelésével lehetne az impulzus hosszát növelni a nagyobb távolság érdekében, de ez a pontosságot csökkentheti. Vagy a loop végén a delay(100); értékét növelni, kevesebb mérés is javíthat a teljesítményen. A mérések eredményeiből én mozgó átlagot szoktam számoltatni, a pontosságot drasztikusan tudja növelni (a sebesség rovására). -
-
Jáááj, dehogyis!
Nem értetted meg a lényeget.
Az input_pullup-nál a kontrolleren belül egy beépített (20-50kΩ) ellenálláson keresztül keresztül saját maga köti össze a D0 lábat a Vcc-vel, így a láb nem fog lebegni, mindig magas értéket fog látni egészen addig, amíg a D0 lábra alacsony jel nem érkezik (pl egy kapcsolón keresztül a földre kötöd). Mivel te ennek a fordítottját szeretnéd, tehát "legyen a láb alacsony, amíg 12V-ot nem lát", ezért a lábat le kell húzni a földre egy nagy értékű ellenálláson keresztül. Ellenállás nélkül is össze lehet kötni, ez esetben amikor megkapja a 12V-ot, egy egyszer megcsodálható, petárda-szű tűzijáték-effektust fogsz tapasztalni. -
Az a 16 fogalmam sincs, hogy mi lehet, a kódban nincs olyan sor, ami kiírhatná, hacsak a fastled nem írja ki ezeket, azt nem ismerem.
Az ellenállásról: amit csináltál, lehúzó ellenállásnak hívják, és ettől nincs összekötve a +12V a GND-vel, illetve össze van, de nem rövidzár, 1,2mA áram folyik rajta csak.
Azért van rá szükség, mert a digitális láb, főleg, ha vezeték is van rá kötve, mindenféle zajt szed össze a levegőből, lebeg, véletlenszerű állapotot vesz fel, ezért ha nem kap jelet, valamilyen irányba el kell húzni. Mivel nálad HIGH jelre kapcsol, ezért alapból a földre húzzuk. Ha nyomógomb lenne, ami a földre húzza a lábát, akkor pedig felhúzó ellenállás kellene, a Vcc és a láb közé, illetve mivel van beépített felhúzó ellenállás a lábakon, ezért nem is kellene külső ellenállás, elég szoftverből bekapcsolni:pinMode(D0,INPUT_PULLUP);
Illetve a gpio16-on van input_pulldown, ha esetleg kísérletezni akarsz vele, de nem tudom, működik-e, nem próbáltam még.JozsBiker: jogos!
-
Az a baj, hogy ahhoz a csillagok megfelelő együttállása is szükséges: megfelelően nagy és jó hangvisszaverő felület, kevés zavaró tárgy (a visszhangok miatt), zajmentes környezet. A smart car-omnál kisebb távolságon is durva mérési hibákat tudott összeszedni olyan szobában, ahol egy sarok felé fordulva nem volt a falakon hangelnyelő anyag és mindenféle csörgő visszhangot kapott vissza: gyakori pingelés mellett fogta a korábbi pinget és hülyeségeket mért.
-
Persze, megoldható, ha poll-ozod a külső jelet, mert semmi más dolga nincs a kontrollernek, illetve nem feltétel az azonnali reagálás, egyéb esetben interruptot szoktunk ilyen célra használni.
Stepdown konverter nem való ilyen célra, ha ismert a külső jel feszültsége, egy szimpla ellenállásosztó elég hozzá (pl. 15k + 5k), ha biztosra akarsz menni, egy 3,6V-os zener diódát is tehetsz mellé, ha megszaladna a 12V külső jel, de ezzel az osztóval a D1 mini-nek 20-22V-ig semmi baja nem lesz. -
válasz
gyapo11 #14757 üzenetére
Igen, a microusb kábel / csatlakozó két dologtól tud tönkremenni,
1. ha használjuk
2. vagy ha nem.Általában egy ilyen elromlott microusb csatlakozónak egy kis plusz időt lehet adni a csatlakozó finom összenyomásával. Ha nem a kábel tört meg, ez általában segíteni szokott. Ha mégsem, akkor egy tűvel benyúlni és felhajlítani a kontaktusokat.
-
-
válasz
JozsBiker #14750 üzenetére
Hát ha fixre szeretnéd rögzíteni, akkor a tűsort ki kéne rajta cserélni egyenesre és úgy fixre beforrasztani, vagy jelen formájában egy 90°-ban elhajlított hüvelysorba dugni. Más megoldás esetleg beragasztani valahová és szalagkábellel bekötni, de az nem valami elegáns.
-
-
Sziasztok! Offtopik kérdésem van: Ezt a forrást mivel/hogyan tudnám lefordítani? A topikhoz annyiban kapcsolódik, hogy ARM cpu van az ebook-reader-ben, amire szeretném ezt a kis appot lefordítani, és tudom, hogy itt vannak többen, akik láttak már C fordító környezetet közelebbről
EZT találtam, mint lehetséges forrást az SDK-hoz... -
válasz
PC4200 #14731 üzenetére
Csak "Arduino" nevű kontroller létezik vagy tíz féle, ehhez jön még több tucat Arduino IDE-be integrált vezérlő, mint az ESP-k, meg különböző ARM alapú lapok. Szóval ez így nem szűkítette le.
Arduino alatt az UNO-ra gondolsz?
Az sem volt eddig világos, hogy "távirányítás" alatt mit értesz. Én azt hittem valóban irányítani szeretnéd (gáz, fék, kormány stb) de a 3 gomb alapján nem ez a terv. Akkor mi?
Ha központi zárat, meg ülésfűtést szeretnél távolról kapcsolni, ahhoz elég lenne egy-egy ESP8266 az autóba és a távirányítóba, a kettő között WiFi kapcsolattal. -
válasz
its_grandpa #14713 üzenetére
-
Szia! A gyorsulásmérő+gyro+iránytűről tudok nyilatkozni, amivel nekem tapasztalatom van, 9dof (9axis) IMU, az nagyon pontos, de szüksége van 1-2 percre az indulásnál a kalibráláshoz. Utána meglepően pontos, egy légegeret csináltam vele, jobb lett, mint a gyári.
GPS-ről elég sok tapasztalat van itt a topikban, használd a keresőt, én még nem használtam ilyet. 20ezerből több autót is tudsz építeni, ezek a szenzorok jellemzően pár $-ba kerülnek,+ kell majd hozzá valamilyen mikrokontroller, de az is bőven belül van a kereten. -
és bele legyen építve a 230V-os adapter
Ja, hogy ja
A geolokaciora:
Hát igen, Te vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt.
Azért egy két szintes ház már valóban lehet az a kategória, de tartom, hogy ehhez gyenge hőszigetelés és kis hőtehetetlenségű falak kellenek, hogy valóban lehessen vele spórolni. De nyilván ebben is tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 3581 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- SIEMENS TQ513R01 Teljesen automata kávéfőző EQ500 Integral/Fekete Kivehető víztartály 15 bar
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K
- Gyönyörű Watch Ultra 2 (GPS + Cellular) 49MM, natural titan, garanciális 2027.11.04-ig, üzletből
- HP Probook 450 G3 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest