Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz wmati #2476 üzenetére

Ezek közül az elsődlegesen "reszelendő" az "espcomm_sync failed".
    Ez azt jelenti, hogy nem sikerült a kapcsolat a számítógép és az esp8266 között,
    Ez korábban nekem is sok fejfájást okozott. Lecseréltem egy másikra (erre FT232RL) a PL2303 Prolific típusút, mert azzal látszólag működött, de ezt a hibajelzést adta.
    Más lehetséges okok:
    Az esp8266-nak KÜLÖN 3.3 V-os táp kell, nem elég neki az USB-TTL konverter adta táp.
    Tehát
    USB ESP
    GND GND
    RX TX
    TX RX

Tápot nem szabad összekötni.
    Elvileg (ezt nem próbáltam) megfelelő konverter esetén a konverter átállítja (kontroll vonalak bekötésével)
    az ESP-t programozó üzemmódba. Én a kézi módszert használom: GPIO0 földre kötve, majd UTÁNA reset.
    Ezzel programozó üzemmódba áll, és nem lesz a fenn hivatkozott hiba.
    Felprogramozás után a GPIO0 - föld csatolás megszüntetve, újabb reset (RST földhöz érintve, picit várni, majd elengedni) és az ESP-ben lévő program elindul.
    Egyebek:
    Gondolom, a hozzá árult kis panelra raktad fel az ESP12-t. Azon van 3 SMD ellenállás, amiből a középső 0 ohm (rövidzár). Ennek akkor van szerepe, ha a panel hátuljára teszel fesz. szabályzót, mert akkor a panel tápja nem egyenlő az ESP12 tápjával, tehát ezt az ellenállást ki kell venni.
    Viszont én még olyan embert nem láttam, akinek ez jól működött, tehát a panelra is 3.3 V szabályozott tápot kell adni.
    A másik két ellenállás: jobboldali földre (GPIO02), bal oldali magasra (CH_PD) húzó.
    Ami nálam sokat javított a helyzeten:
    RESET állandó felhúzása HIGHra .3k-10k értéket írnak, tapasztalatom is ez.
    Táp és föld közé kondi berakása.
    A reset megoldása nem egyszerű érintéssel, hanem az ellenállással felhúzott reset láb kapcsolóval földre vitele, a kapcsoló két lába között kondival pergésmentesítve.
    Na, ennyit, mert nem tudom, hogy itt mennyire morcosak a modik, mikor törlik.
    Ha gond van, írj. Mindenképpen össze fog jönni.
    Amiket leírtam, nem csupán itt-ott olvasott dolgok, hanem SAJÁT tapasztalat.

Új hozzászólás Aktív témák