- Két új Arrow Lake HX CPU érkezik a gamer notebookokhoz
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tápos kibeszélő offtopik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, hát mondjuk ez a trimmelés téma Arch Linuxon nem is annyira triviális. Mivel a filozófia meg hagyja a user-nek a döntés szabaságát, hogy mit használ. Meg milyen szolgáltatásokat állít be a rendszerén.
Erre volt ma egy jó példám.
Cimbimnek anno egy kis fos AMD C-70-es notikára tettem egy Arch rendszert, mert azzal viszonylag jól megy. Ennek két éve már. Tegnap csörög, hogy nyomtatni szeretne. Mondom semmi gond, Xfce>Nyomtató beállítások és minden fasza lesz, meg szkenneléshez Skanlite vagy Szkennelés progi.
Majd negyed óra mulva csaptam a fejemhez, hogy állj ne csinálj semmit. Mert szinte biztos, hogy nyomtató csoporthoz kell adni a user-t. Be kell lőni a CUPS service-t és egyéb nyalánkságok.
Másik öreg notiján egy Deb alapú Neptune van. Na azon nyomhatod nyugodtan, amit a GUI ad nyomtatókra és szkennerekre. Azzal elboldogulsz, biztos.
A lényeg, hogy a cimbi abszolute nem érdekelt, a dolgok hátterének megértésében. Csak működjön.
Na ezzel csak azt szertettem volna sugalni, minden disztrón kicsit más minden is.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE B360M DS3H alaplap eladó
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- LENOVO ThinkPad T14 Gen 2i - i7-1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB