-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TonTomika
aktív tag
Egy Apple szervizessel társalogtam és ő mondta hogy az air állítólag alapból kuka (a konstrukció miatt, gyakran visznek be), meg ha bevisznek neki egy airt, hogy tegyen rá win-t bootcamp-el, nem hajlandó megcsinálni mert használhatatlan lesz a gép. Gondolom egy ilyen embernek csak lehet hinni...de persze az is lehet hogy nem...nekem se air-em, se ssd-m és win sincsen. Régebben volt, de az parallels-el, külső vinyón.
-
TonTomika
aktív tag
válasz freestailo #4054 üzenetére
Air-re SEMMILYEN körülmények között nem ajánlom a bootcamp-es megoldást! Nagyon nem tesz jót az SSD-nek a darabolgatás. Parallels-el pedig attól függ, hogy milyen felépítésű a gép, illetve win alatt milyen programot kell futtatni.
-
TonTomika
aktív tag
Igen...meg nem azért veszek full alu gépet, hogy a műanyagot érezzem amikor rajta van a kezem. Úgy általában igaz, hogy nem szeretem a tokokat, max az olyat amiből ki kell venni..használatnál szeretem magát a terméket fogni, nem pedig a tokot, amiben van a termék.
Egyébként én úgy vagyok ezzel, hogy vigyázok rá, de használati tárgy. Arra vannak ezek a technológiák, hogy használja az ember, jobb esetben meg úgyis 2-3 éven belül lecseréli az ember így elkerülve a nagyobb értékvesztést. Semmi ilyen cicomát nem tettem rá se a gépemre, se az ipodomra, csak vigyázok rájuk...ipod hátára különösen, asztalt még nem látott, és csak egy ipod zoknija van. -
TonTomika
aktív tag
válasz _Gomba_ #3849 üzenetére
Szintén két éves alu macbook, és az első két "hibát" nálam is produkálja, valamint egyáltalán nem érzem azt, hogy olyan fürge lenne a kicsike mint amikor megvettem. Főleg mostanában, nagyon idegesítő, és windowsos érzésem van amit nem szeretnék érezni. Talán Steve keze van a dologban? Megnyomta a vegyél új Mac-et gombot?
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Történt egy kisebb fajta probléma...
Újraindítottam a gépet, mert volt egy bő hetes uptime-om és az újraindítás után eltűnt a hang. Mintha nem érzékelne hangkártyát. Viszont az indulásnál a gong megszólal.
Van valakinek valami ötlete? /2008late alu MacBook/Előre is köszönöm!
*update: Bedugtam a fülest működött, kihúztam, működik...beszmeken most olvasom, hogy egy másik kolléga ugyan így járt ma, ugyanilyen géppel...
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Nahát, ellenkezően ment a logikámmal, de örülök, hogy megy! Pengess sokat!
Mennyire strapabíró ez az Ibanez? Leginkább a tremolóra gondolok. Tervezet gitárt venni, de mindenképpen valami jobbat, hosszú távra, csak mivel balkezes vagyok eléggé megszívtam. GRG170DXL-t néztem először, de nem sok jót mondtak róla, a következő lépcső meg már az RG370DXL, tetszenek még a Jackson-ok is, de azok mégdrágábbak...maradt a kuporgatás a 370-esre. Ha esetleg írnál némi tapasztalatot PM-ben, azt megköszönném!
-
TonTomika
aktív tag
Valóban, iPhone-ban ez a 4 pólusú megoldás van, viszont a MacBook-ba nem hiszem hogy ilyen csatlakozót építettek volna, hiszen akkor csak egy mono vonalbemeneted lenne csupán. Persze lehet, hogy nem így van, minden esetre érdekes lenne. Szabványos stereo mikrofonokat, egyéb eszközöket nem tudnánk használni vele. <- Ez a helyzet viszont nem áll fent, erre alapozom a teóriám.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Igazság szerint nem nagyon törlök appokat...telepíteni se nagyon telepítek, amikor megvettem a gépet, akkor volt egy időszak amikor nézegettem a programokat, de aztán leálltam vele...meg jött a Snow Leo és akkor újratettem a rendszert, nincs is fent sok programom, csak az amit használok. Sok programnak egyébként van a telepítője mellett uninstaller, de szerencsére a legtöbb program nem eszi be magát a rendszerbe, csak abból az egy .app csomagból áll az egész. Így probléma nélkül lehet kukázni.
-
-
TonTomika
aktív tag
Nem tesz jót az akksinak, ha folyamatosan töltőn van. két naponta húzzad le, merítsd olyan 40-60%-ig és tedd vissza. Én havonta egyszer kalibrálni is szoktam, 2 éves a gépem, van benne 320 ciklus és 93%-os most az akksim, szerintem ez annyira nem rossz. Láttam már rosszabbat.
-
TonTomika
aktív tag
Én úgy érzem, hogy nálam a Safari (is) ludas. Ez egy Macintosh...nem szabadna hogy oylan baja legyen, hogy három hónap után újra kelljen húzni. (Persze a sok telepítés/törlés után lehet nem árt.) Viszont érdemes kialakítani egy programcsomagot, és csak azokat használni. Flash az sajnos nagyon megeheti a gépet, de erre itt a megoldás. Viszont nálam a Safari így is folyamatosan indexel valamit...illetve átlag 10-12% processzoridőt foglal. /+ rengeteg memóriát.../ Nem tudom hogy a history miatt e vagy sem, de ez így nem jó. :/
-
TonTomika
aktív tag
Ha ennyit pörög, ott már valami gond van szerintem. Nekem 2000-2200 körül szokott menni, tehát alapjáraton. A Safarira figyelj oda, mert az szokta kinyírni a rendszerem, mind processzoridőben, mind memóriában...valamint folyamatosan tekeri a vinyót valami okból kifolyólag.
-
TonTomika
aktív tag
válasz Barett 50cal #3546 üzenetére
Attól függ, hogy milyen MacBook-od van. Nekem egy 2008 late alu unibody van, és ez csak max 6 gigát kezel.
-
TonTomika
aktív tag
-
TonTomika
aktív tag
Szerintem próbáld meg, bár én nem vettem még így. Azt viszont tartsd szem előtt, hogy a MBP tápja úgy van kialakítva, hogy csak ezt a kis véget veszed meg hozzá, akkor nem lesz olyan hosszú a kábel. Gyárilag adnak hozzá egy hosszabb kábelt is, bár én a helyedben azon is elgondolkodnék, hogy veszek egy US - EU adaptert. <- Ezzel akkor megmarad a hosszabb kábeled is, és nem kell utánagyártottat venni. Vaterán van ilyen, kemény 400 forint.
-
TonTomika
aktív tag
Hmm. Akkor mindenképpen a Pro a megoldás, Maga a helyhiány pedig megoldható külső vinyóval. A napi munkára bőven elég a beépített, a többi adatot meg egyébként sem árt lementeni valahova máshová is. Az optikai meghajtót pedig el kell felejteni Egyébként sem az a jó fajta, mindegyik hamar tönkremegy, szar konstrukció. Én csináltam egy pendrive-os telepítőt is a Snow Leo lemezemből.
Vegyed a Pro-t, szerintem méretben a legjobb a 13,3" én nagyon imádom. 2008 late unibody MacBook-om van, 313 ciklusos aksival, 93%-os, ebbe még a régebbi fajta van, tehát az akkumulátorral sem lesz gondod ha figyelsz a megfelelő használatra.
Egyébként ha nem foglalkozol filmezéssel/zenével akkor a firewire portra nincs nagy szükség, ellenben jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Az új Air akkor jó, ha van mellette egy asztali Mac-ed. Hordozásra van kitalálva, nem pedig egy portable desktop mint pl az MBP. Szerintem iszonyat jó lett egyébként, nagyon kellett már egy ilyen gép. Egy sima user-nek bőven elég.
Attól függ, hogy mik az igényeid, mire akarod használni. Az air-be a hely miatt, egy teljesen speciális SSD modul megy bele, nem az a jól megszokott notivinyó méretű kis dobozka.
Ilyen:Szóval, mik az igényeid, mire lenne használva, stbstb...?
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy pár hónapja csináltam egy rocketmail.com-os emailcímet (yahoo mail) amely pop3-al le van kérve Mail.app-al a gépemre mint az összes többi emailcímem. A probléma ott kezdődik hogy ha Mail-ből küldöm el a levelet, valami okból kifolyólag spam-nek veszi, és akihez küldöm, automatikusan a spam fiókban végzi. Mivel ezt a címet használom egy ideje a hivatalos dolgokra, ez roppant kellemetlen. Böngészőből küldve nem kerül spam-be a levélke.
Van valakinek valami ötlete eme rejtélyes probléma megoldására?
-
TonTomika
aktív tag
válasz TonTomika #3026 üzenetére
Kifogytam az időkeretből... nos ami eddig megvan, adott linket text fájlból kiolvas és letölt.
Egyből az oldalról szerintem nem lenne valami egyszerű kikerestetni vele a linkeket, atta nincs ötletem.
EBBEN a mellékletben van az, ami mutatja az eddigi fázisokat, töltsed le és az automatorban szerkeszd át az első részt, értelemszerűen, majd ezután tesztelheted.[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Ez sajnos nem ilyen egyszerű...
A logikáját már kitaláltam, csak hiányzik egy rész, amit nem tudom, hogy hogyan lehetne bevinni. A logika a következő:Van egy alap rtf fájl, ami tartalmazza a fentebb írt linket, dátum és sorszám nélkül.
Elindítjuk a programot, ami bekéri a hónap számát, jelen esetben 6. Ezt kimásolja vágólapra, majd beilleszti a megfelelő helyre. <-Ezt a részt nem sikerült még megoldani...Ezután ugyan így jár el a nap számával is, ami 26. Megvan tehát az adott napra vonatkozó link, ezután csak a sorszámot kell módosítania a végén. Ha mindez megvan, akkor download urls, és szépen letölti a linkeket egy mappába.
Ami tehát a nagy nehézséget okozza, az egy adott rtf/txt fájl módosítása. Ezután már simán ki ki lehet olvastatni a textből a linket, amit letölt. Ez a része már sikerült.
Azon is gondolkodok, hogy lehet hogy apple scripttel kéne megoldani a problémás részeket, automatorral pedig csak a végső letöltést elvégeztetni.
Valaki, valami ötlet?
-
TonTomika
aktív tag
Gondolkodok rajta...elvileg meg lehet oldani, a bumeráng szeletek egy adott formában jönnek le:
http://bumerang.hu/letolt.php?ev=2010&ho=6&nap=25&sorszam=1
URL-ből tud letölteni egy adott mappába, URL linket elvileg lehet csinálni dátum változóval, már csak azt kéne megoldani, hogy mondjuk egy txt-ből bevegye ezeket a linkeket.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Nem osztom a véleményedet, szerintem hót felesleges mind magyar, mind pedig más nyelv az operációs rendszerekbe. Az informatika nyelve az ANGOL. Sőt, nem csak az informatikáé, hanem sok másé is...a mai világban elengedhetetlen fontosságú, az összes program, készülék, leírás...szinte mind mind angol nyelven íródott. Mi értelme lenne az operációs rendszert magyarul használni, ha mellette semmilyen más program nem ismeri a magyar nyelvet? (Windowson pl használhatatlan a magyar Adobe csomag...)
-
TonTomika
aktív tag
válasz Kewin21 #3005 üzenetére
Attól függ, hogy melyik rendszer használod a legtöbbet. Ha alapvetően Mac, akkor én a Mac OS extended journaled-et ajánlom, Time Machine-nek külön partícióval. Windows alá pedig van egy remek program, Mac Drive a neve. Írni-olvasni is lehet vele az osx partíciót.
A menete pedig az, hogy elindítod a disk utility-t. Onnantól szerintem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Én is VLC-zek, eddig még semmi nem fogott ki rajta!
Nem tud valaki, valami jobb gitár hangoló programot Mac alá? Guitar Tuner megvan, de nem annyira jó sajna... :/
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Dr. Oid #2949 üzenetére
1-2 éves MacBookból kapsz már olyat 200-250 körül ami már unibody kivitel, tehát a ház tartósságával nem lesz gond. Többi dolog is egész rendben van szerintem, én egy unibody MacBook 2GHz-t nyúzok több mint másfél éve, eddig probléma nélkül...koppkoppkopp (Akksi 284 ciklusnál 96%)
-
TonTomika
aktív tag
-
TonTomika
aktív tag
válasz StoneBridge #2875 üzenetére
Ugyan ilyen stuffom van, én is filózok erősen! Bár én a legkisebb MacBookPro-t néztem ki.
-
TonTomika
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #2817 üzenetére
Akksihoz Coconut battery képernyő vizsgálásra meg Monitor Friend. Pendrive-ra ráteszed őket, és onnan lehet is futtatni.
-
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2786 üzenetére
Time Machine-t használom, de csináltam neki egy külön partíciót. Egyenlőre csak a MacBook-on lévő adatokról van TM mentés, a többi dolgom külső vinyón van NAS hiányában. Persze a legjobb megoldás egy RAID 5 tömb lenne, de minimum RAID 1.
-
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2771 üzenetére
Én is ezt javaslom! Vagy ha valami nagyon kell win-re akkor hálózatban elérve rá tudod másolni, esetleg egy pendrive még jó lehet erre, de az gondolom van.
-
TonTomika
aktív tag
A baj forrása...ahogy te is leírtad...utángyártott. Eredetit kell venni, azzal működni fog. Sajnos ez ilyen. :/ Szerintem menj be egy apple boltba és kérd meg őket arra, hogy kipróbálhass egy eredetit, hogy működik e a display portod avagy sem. De 90%-ig biztos vagyok ebbe hogy ez a hiba forrása.
-
TonTomika
aktív tag
válasz zsolidodd #2745 üzenetére
Ami még talán hasznos lehet, XMS-ben van egy olyan átalakító (500HUF), amit be tudsz dugni a jackbe, –mivel az egy optikai kimenet is egyben– csinál neked belőle szabvány toslink optikai kimenetet amit rá lehet kötni az erősítőre, TV-re. Egyébként az az egy jack funkcionál bemenetként és kimenetként egyaránt.
-
TonTomika
aktív tag
Ha GYÁRI átalakítót veszel hozzá, azzal tuti biztosan nem lesz minőségbeli probléma a jelátvitelnél. Ennek viszont sajnos ára van, 9.900HUF körül alakul a dolog. :S Ha a monitor tudja a HDMi-t esetleg érdemes lenne olyan átalakítót venned, mert az olcsóbb valamivel. [link]
-
TonTomika
aktív tag
válasz _Blank_ #2678 üzenetére
Én a superdrive-om helyére egy SSD-t szeretnék. Annak legalább van értelme. Halál az optikai adattárolásra!!!
@Xero: Tudom, ezért írtam, hogy az áramfogyasztással bajok lehetnek. Ezért kéne esetleg kísérletezni vele, továbbfejleszteni, vagy valami brand new dolgot kitalálni.
@Karma: De ha emeled a venti fordulatszámát, akkor meg hangosabb lesz a technika nem? Én pont azt imádom benne, hogy csak egy halk, mélyebb "légáramlás hangot" hallok, illetve a vinyó mocorgását. Hiába, a jót könnyű megszokni.
2500 rpm felett már észrevehető az _én_ fülemnek.<- Figyelem! Szubjektív tartalom. -
TonTomika
aktív tag
Sajnos a jó hűtést fel kellett áldozni a design oltárán. Érdekes, hogy pl az én 13" 2008 late Unibody MacBook-om ventije 80°C-nál aktivizálja magát, egyik ismerősöm 13" MacBookPro-ja ami szintén Core2Duo és csak 200mHz-el tud többet, az pedig 90°C és a felett kapcsolt be, sokkal forróbb mint az enyém.
Szerintem valami alternatív hűtési megoldást kéne kitalálniuk. Pleiter elem talán nem lehet rossz megoldás, bár az egyik fele annak is eléggé meleg, illetve ha jól tudom azért nem kevés áramot fogyaszt. De mondjuk ha elindulnának a kísérletek ennek a kihasználására, fokozására, ltalán megoldást jelenthetne a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2667 üzenetére
Naja...Steve csak tudja, hogy mi a jó a gépeinek és mi nem.
-
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2662 üzenetére
Véletlenül nem iPad-et vettél??
-
TonTomika
aktív tag
Töltsd fel teljesen az akkut, majd a teljes feltöltöttség után még két órát hagyd a töltőn.
Ezután leveheted a töltőről, és addig használd, amíg el nem megy sleep-be.
Hagyd a gépet lemerült akkuval legalább 5 órát, én speciel egy éjszakányit szoktam.
Ezután töltsd fel újra teljesen az akkumulátort és kész. -
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2655 üzenetére
Általában havonta-kéthavonta egyszer meg szoktam csinálni a kalibrálást. Most járok 275 ciklusnál, és 97%-on áll az élettartam mutató.
-
TonTomika
aktív tag
Én az iWork-ot javaslom! Pages szerintem rendkívül jól kezelhető, és felhasználóbarát. Tény, hogy ms office után hozzá kell szokni, de nem lehetetlen. Kicsit másképp vannak benne a dolgok, másképp van kigondolva. Lehet exportálni pdf-et is belőle, megnyitja a .doc-ot(előfordulhatnak anomáliák) de a .docx-et pedig tökéletesen kezeli. MyspellX-el pedig lehet beletenni magyar nyelvű helyesírás ellenőrzőt is.
Numbers szintén jól és könnyen használható, bajom még nem volt vele...Keynote pedig magáért beszél.
Ja és nem is drága a csomag! (24.500HUF) (Mac-es Office-t én sem javaslom! Akkor már esetleg crossover és exe-ből futtatható word)
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Én csak azt sajnálom, hogy a 13" nem kapta meg azokat, amiket a nagyobb testvérei. hordozhatónál 13" a legjobb szerintem! Nem tudnám elképzelni, hogy egy 15" vagy 17" tepsit cipeljek. :S Továbbá 1440X-es display is simán belefért volna a 13"-ba.
-
TonTomika
aktív tag
Én is kb 10-12év szintén rendszerezett, mappásított zenét húztam be. De ha eddig is ki volt töltve, márpedig ki voltak töltve a tagek rendesen csak a válogatás albumoknál van némi kellemetlenség. Még ugyan nem végeztem, de sokat szortírozok, mert sok olyan van, ami már nem üti meg a minőségi szintet nálam...320kbps alatt nemigen szeretem az mp3-at...meg a zenei kultúrám egy része szűkült, másik része pedig kinyílt. Változnak az idők.
Hagyd bepipálva, másolja be ő a saját helyére, és amiket betettél meg szépen töröljed. Így könnyebben ellenőrizni tudod, hogy mi van már bent, és mi nincs. <- Ez az értelme, más értelme nincs.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Mert igazából az iTunes okos és a júzer a hülye. Ebbe a problémába én is belefutottam, anno saját magam kategorizáltam a zenéim, majd winampba huzigáltam. iTunes ennek pont az ellentéte! Rájöttem, hogy igazából akkor a legjobban átlátható, és rendszerezhető a dolog, ha úgy csinálja ahogy hagyom neki. Szóval rendezze csak szépen a médiatárat, és én a bemásolást is meghagyom neki. Ha valami hülyeséget kapok, azt meg QT-al vagy VLC-vel nyitom meg meghallgatom, majd törlöm.
A médiatárad bármelyik meghajtó bármelyik mappájába bele lehet tenni, szóval nem kell feltétlenül a Music mappába.
Libary-k közti váltáshoz, illetve új libary létrehozásához nyomd folyamatosan az option (alt) gombot, majd indítsd el az iTunes-t, és fel is dobja a választó ablakot.A zenéket kategorizálni akkor lehet a legjobban, ha teljes albumokat hallgatsz. Nálam ez nem jelentett nagy problémát, mivel általában egész albumokat hallgatok.
Ha viszont saját válogatásaid is vannak, jelöld ki az egy válogatásba tartozó számokat, aztán cmd+i és adj meg nekik albumcímnek a válogatásod címét, majd ami FONTOS az az ALBUM ARTIST! Ide mondjuk érdemes egy VA-t vagy Various Artist-et beírni, így minden számnak megmaradhat az eredeti előadója, mégis egy mappában maradnak. Az iTunes előadók alapján rendszerezi a számokat, ezért dobálja szét még akkor is, ha közös az albumnév.
Ha ezeket szépen megcsinálod, többet soha nem kell belemenni a zenét tartalmazó mappádba sem!
Ja és a borítókat egy szimpla drag&droppal bele lehet dobni amikor szerkeszted az ID tageket.
Szóval ez a legtutibb médialejátszó amit valaha láttam, csak meg kell tanulni okosan használni.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz kgergo89 #2462 üzenetére
Nem tudom, hogy létezik e...én alapból kezet mosok mielőtt hozzányúlok...kaja után...etc...utcáról, meg máshonnan jövet meg elvileg kezet most az ember.
De egyébként nekem nem zsírosodik be hamar ezzel a módszerrel. Egyedül a billentyűk kezdtek fényesedni, megjegyzem nem a feliratok kopni! csak fényesedni. De ez bő egy évnyi rengeteg használat után természetes amortizáció.
-
TonTomika
aktív tag
válasz HaliAdi #2443 üzenetére
Én a BD-ben sem hiszek, az is egy különálló optikai korong, megy karcolódik, elveszik, nincs egyből kéznél...akkor már inkább a flash memória az ésszerűbb.
Attól függ, hogy mennyit használnád a wines dolgokat. Ha azért napjában többször elindítod, akkor vagy virtuális gépként feltenni, vagy bootcamp. Hogy a kettő közül melyik, azt is a használt programok teljesítményigénye határozza meg. Bootcamp-es windowst viszont nehezebb megszüntetni szerintem ha már nem kell, két rendszerből is körülményesen lehet másolgatni, mert más a fájlrendszer ugye. Virtuális gépnél ilyen problémák nincsenek. Pl 4 gigánál nagyobb fájlokat nem lehet tenni pendrivera ami adott esetben FAT32, így vagy ki kell írni lemezre, vagy kell keresni olyan programokat, amik lehetővé teszik az idegen fájlrendszer írását/olvasását. Emiatt érdemes meggondolni! Virtuális gépként sima hálózati meghajtóként látja az OSX partíciót, illetve fizikálisan nem is partícionálja a vinyót.
Crossover csupán egy ilyen kiegészítő keretprogram, ami képes .exe fájlokat futtatni. Előny még továbbá, hogy ott van egyből az OSX-is nem kell újraindítgatni stb. Viszont nagy teljesítményű programokat nem fogsz tudni futtatni vele valószínűleg, bár nem tudom a Core i7-esek mire lesznek képesek.Szóval a kérdésedre a válasz: Te tudod, hogy mire van szükséged, nagyjából leírtam az érveket/ellenérveket.
Az árfekvés több mint valószínű hogy ugyan ez lesz, ha jön új termék megkapja a régebbi termék árát, és a régebbi olcsóbb lesz.
-
TonTomika
aktív tag
válasz HaliAdi #2440 üzenetére
Én Mac-et vennék, de elfogultnak számítok.
Ha emellett tennéd le a voksod, szerintem mindenképpen várjad meg, míg kijönnek az újak!
Játszani is lehet rajta, persze attól függ, hogy mivel szoktál játszani. Nagyon sok játék van már, amit osx alatt is lehet futtatni, illetve van egy crossover nevű program, amivel szintén lehet win-es .exe-t futtatni osx alatt. Windowst lehet még rá tenni virtuális gépként, ha mód van rá én ezt ajánlom. Prezentációt készíteni (Keynote), minden egyéb kreatív alkalmazásra (Adobe, FinalCut Pro, Logic Pro) ez a legalkalmasabb rendszer.Akksi való igaz, hogy nagyon jó teljesítményű, bár nekem még nem a 7 órás van benne.
Egyedül a superdrive-ra kell rendkívül vigyázni, szinte az összes ismerősömnek tönkrement két év alatt. Lemezt nem szabad benne hagyni szállításnál, használat közben csak asztalon, nem mozgatva használni. Mivel slot-in rendszerű, nem áll benne olyan fixen a lemez, és a forgás közbeni mozgatás eredményeképpen a lemez kimozdulhat az egyenletes forgásból, ilyenkor a lézerfej újrapozicionál és emiatt a sok újrapozicionálás miatt hamar elhalálozódik. Felmerül a kérdés vajon szükség van e 2010-ben optikai meghajtókra?
Én spec azt tervezem most, hogy kihajítom belőle, elteszem szépen a fiókba amíg még működik, helyére meg megy egy SSD. Ja és egy külső drive-ot 10.000HUF értékben már tudsz venni, amit bármihez használhatsz, ha nem kell eláll a fiókban, superdrive-ot meg nem kapsz ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz HaliAdi #2438 üzenetére
Ez igazából szubjektív. Mire van szükséged? Csupán ez a döntő kérdés.
Szükséges e a Windows platformra, vagy megbékélnél egy OSX-el?
Munkára kell, vagy rendes használatra, esetleg mindkettő?
Ha munka akkor milyen munkaterület...megvannak e a kellő programok rá, stbstb.
Annyit még megjegyeznék, hogy én a helyedben megvárnám a Core i5, i7 processzorral szerelt MBP-ket, mert a mostaniakat fogják leváltani, hasonló, vagy ugyanezen az áron. Apple általában így szokta. (Mostanában fognak jönni valamikor...)Vírusról még én sem tudok, viszont trójai az van/volt két darab, internetről letöltött warezolt iWorkbe, és Adobe CS4-be tettek bele egyet-egyet ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Imafett #2415 üzenetére
Az optikai kimenetet már Karma kolléga megválaszolta, ugye az alap optikai kimenet így néz ki:
a jack csatlakozóba lehet bedugni egy ún.: TOSlink to Mini TOSlink átalakítót így házimozira rákötve digitális hangot kapsz. Megjegyzésként még annyit, hogy bizonyos jack csatlakozók nem mennek bele teljesen, így mondjuk ha odébb teszed az asztalon, egy pillanatra megszűnhet a kapcsolat. Klotz aux kábelnél viszont ilyet nem tapasztaltam.
Amit belinkeltem az természetesen megegyezik a macbook keyboard-al is, de a sysprefs -> lang. & text -> input sources résznél van egy olyan hogy: keyboard viewer, így fent megjelenik egy kis ikon amivel elő tudsz hozni egy ilyen ablakot:
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
-
TonTomika
aktív tag
válasz Imafett #2402 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen kompetenciákkal bírsz az informatika terén. Szvsz. átlagosan 1-2hét alatt át lehet szokni, inkább a másfajta használati elveket kell elsajátítani és minden jó lesz! Legdurvább szegmens talán a zenetár importálása iTunes-ba. Noha van más zenelejátszó is, ennél jobbat még nem láttam, viszont megrögzött Winamp-osoknak nem lesz annyira egyszerű a dolog.
-
TonTomika
aktív tag
Mert a snow leo alapból nem a 64 bites kernelt indítja, hanem a 32 biteset. Hót felesleges a 64 bites kernelt elindítani, hiszen azt csak 32 gb memória felett tudna érdemben érvényesülni. Minden program természetesen fut 64 biten, könyvtárak is 64 bitesek, szóval még mindig nem értem a probléma okát?!
-
TonTomika
aktív tag
Tudtommal még nincsen, de ha jót akarsz, szerintem ne is tedd fel. Engem eléggé megkavart, nem beszélve arról, hogy ha keresel valamit, mindenhol angolul hivatkoznak a dolgokra. Noha nem használtam huzamosabb ideig, egyszer láttam magyar OSX-et, de nagyon nem tetszett. Lehet csak a megszokás miatt...
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz radi8tor #2393 üzenetére
Annyira nem vagyok jártas a témában, (előző hozzászólásomban lévő infóknak is utánakérdeztem anno...) de szerintem egy normális külső monitort ha bekalibráltat az ember, annak illik 100%-ig (vagy 99%) színhelyesnek lennie. – Gondolom én. – Akinek ilyenre van szüksége, az több mint valószínű, hogy megengedhet magának egy Eizo monitort is, azokat mondják a monitorok Mercedes-ének, ergo szar csak nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz radi8tor #2380 üzenetére
Gyárilag is elég színhelyes, (95% feletti érték) de ha munkaeszköz, érdemes bekalibráltatni. Tudomásom szerint nem IPS paneles a kijelző, de olyan munkákra, amihez szükségeltetik egy színhelyes display, oda már nem elég egy sima képernyő, külsőből meg olyat vesz az ember, amilyet akar.
-
TonTomika
aktív tag
válasz Bubba76 #2361 üzenetére
Elképzelhető még az is, hogy egyel régebbi széria, ezért ez az árkülönbség.
Az ár valami hasonlóképp alakul:
Amerikában egy gép mondjuk $1000 az európában €1000 és ugye jön még rá az áfa...így vehetjük mi meg jó sok pénzért... nem csoda, hogy annyira nincs elterjedve mint odaát.
iPoddal viszont valami más a helyzet, tavaly novemberben vettem ötvenpárezer forintért egy 160GB-os Classicot, legális, hivatalos forrásból (boltból).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 - kell ennél több?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Pro 2016 13" Touch Bar/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3956
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest