Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv83us
veterán
válasz
tooobeee #1198 üzenetére
Nezd, ha nem hianyolod az optikai meghajtot es eleg egy USB alapbol /persze van HUB, de abban sokszor nem eleg a nafta es kit*rolheted vele
/, rovidre fogva total wireless akarsz lenni, akkor az Air jo kis gep. De ha hetkoznapi hasznalatra szeretnel notit, akkor meg varj egy kicsit, lassan jonnek a friss MB es MBP-k
-
Alex91
félisten
-
tooobeee
csendes tag
Húúú, akkor ne legyen air? Igazából bele vagyok szerelmesedve.... de ha nem air akkor legyen pro? De az már tényleg nagyon nagy nem?
Modellfrissítés? Mikor lesz?? De kíváncsi vagyok... Nem nagyon voltam azelőtt apple-ös de most tök rákattantam... Vajon akkor amikor megjellennek az új modellek akkor kaphatóak lesznek még a "régebbiek"? Ilyenkor lemegy az áruk? Üdv. -
Cyrin
addikt
válasz
tooobeee #1195 üzenetére
hát nem tudom, számomra az Air a kakukktojás.
Ha a hordozhatóság a fő szempont, igaz, hogy vékony, és könnyű,de túl nagy. Ebből a szempontból egy netbook jobb választás, jóval kevesebbe kerül, kisebb helyet foglal, teljesítményben se rosszabb.
Ha a súly nem annyira fontos tényező, akkor inkább egy síma Macbook, vagy ha az valamiért nem tetszik, várd meg a hamarosan bekövetkező modellfrissítést.
-
tooobeee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy MacBook valamilyet... Az Air nagyon vonzó számomra... bár nemtudom... Szerintetek??? Köszönöm! ;) -
1010
őstag
aa most vettem uj aksit a gepembe,8k ert
itthon meg lenne 36 gondolom az erdeti apple,amirol az apple.com on
"nagyon szepeket irnak a vasarlok"
szal ha valakinek uj aksi kell akkor az ebay en nezzen valami kinait,mert elvielg ugyanabban a gyarban keszul mind ket valtozat csak az egyik kap egy logotPPC-s gepen VirtualPC szinte az egyeduli megoldas, de az lassu lesz...
aze egy dual g5 ot megneznek mennyire lassu rajta egy xp -
pmatthew
tag
Üdv. Nem ismerem az apple gépeket egyáltalán, ezért is teszem fel ezt a - lehet h hülye - kérdést. Van valaki akiről tudom hogy macbook -ja van. Ha ennek a valakinek küldök egy word dokumentumot, mennyi az esélye h meg tudja nézni? Ha kicsi, akkor milyen formátumban küldjem neki? (amit windowsba tudok csinálni). Kösz elöre is a választ
-
Alex91
félisten
Ha inteles, akkor igen. A BootCamp nevu alkalmazas kell, ami Leopard alatt fut. Az vegigvezet tan a dolgokon. De inkabb egy Virtualis gepet ajanlok (Parallels, WMFusion vagy az ingyenes VirtualBox), mert igy MacOSX alatt fut a Win-es stuff is.
PPC-s gepen VirtualPC szinte az egyeduli megoldas, de az lassu lesz... -
Lamair
aktív tag
még egy kérdés!
adott egy céges program ami windowsosn érzi nagyon jól magát, megoldaható hogy 2 oprendszer legyen a vinyón és bootmaneggerrel válasszak közűlük?
-
Lamair
aktív tag
butusnak tűnő kérdések, dehát nem értek hozzá és feltették nekem ezeket!
van-é olyan progi az mac-ekre ami a dvd-t rippeli? illetve bármilyen wifi routerrel kompatibilisek -e a macbook pro-k köszönöm a válaszokat!
üdv
Lamair -
1010
őstag
en csinaltam egy megosztott mappat a winfosban halozatban aztan osx ben engedelyeztem a file megosztast aztan cross kabelal ossze kotottem es ott volt a shered mappa asx ban
persze winfos bezavart hibat irt ki halozat csinalas kozbe
vagy csinalj ftp szervert vagy smabat osx be
es xp alol elerheted
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek..Biztos közületek is próbálkozott vki hasonlóval, a minap össze akartuk kötni hálózatba hálókábellal cimborám MacBook-ját(os X) az én asus laptopommal(win xp sp2), és hát nem sikerült..Mármint ő látott engem,de nem tudott kapcsolódni,és így nem látta a megosztott dokumentumaimat,én meg abszulút nem láttam az ő gépét..
Mi a megoldás?Előre is köszönöm!
-
1010
őstag
eye tv-t hogy lehet finom hangolni?
borzalmas kepet hoz be
es sehol se talalom hol lehet finomitani -
zedii
aktív tag
kár. mint ahogy az is kár ,h gyakorlatilag nem tudok majd ezek szerint elszakadni mégsem az xptől úgy ahogyan azt szerettem volna. Vajh mennyi idő lehet még az új modell megjelenéséig, már nagyon vennék, csak gondolom érdemesebb kivárni mostmár azt az egykét hónapot még.
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! én azt szeretném megkérdezni, ha netán lenne külföldröl egy angol Macbookom, az tud e magyar kiosztást, vagy lehet e cserélni itthon a bill.-t magyarra (ha igen hol, mennyiért kb).. köszönöm
-
Gazala
aktív tag
a parallels teljesen fuggetlen termek az osx-tol. az osx melle masik particiora barmikor feldobhatod az xp-t es akkor gepinditasnal az 'alt'-ot nyomva tudod kivalasztani, melyik op. rendszert inditsa a masina. ha osx "felett" akarod futtatni a win-t, akkor meg kell venned a parallelst vagy vmware-t, vagy hasznalod az ingyenes virtualboxot.
-
Chappy
tag
Sziasztok!
Engem macbook, ibook, powerbook vélemények érdekelnének. Megérí PC helyett? Hasznáéltan érdemes venni? Az az igazság, hogy 150-200k alatt vennék (akár jó minősdégiű használtat is), mert a winfossal a tököm tele van
Linux meg azon is megy. Milyen VGA van ezekben
Üdv.
-
1010
őstag
sziasztok
nemsoká megjön a powerbook om
és angliai töltője vanmilyen átalakítót vegyek hozzá mert van oylan ami csak a dugaszt veszi át de a veszkót nem?
-
zedii
aktív tag
üdv,
van valakinek tapasztalata, h autoCAD-et macen hogyan lehet használni? ha jól tudom csak xp-s verzió van. szeretném már megvenni a mac-et ,de sajnos cad szoftverrel dolgozom, és eléggé nyomasztana ,ha csak reboot vagy egyéb megoldásokat kellene mindig eszközölnön vlahányszor a szoftver alkalmazni szeretném. -
Honkydoo
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Most már tuti ilyen lesz. -
Honkydoo
őstag
xedos:
Énis próbáltam a Macbook Air. Pont ugyanígy vagyok vele, mint te.A 15"-os macbook PRO-ról mi a véleményetek röviden?
Játékra, filmre, meg programozásra, talán grafikára kéne, de nagyon tetszik a mac világa ezért gondoltam macbook-ra. -
xedos
addikt
Tegnap kipróbáltam egy Macbook Air-t...
Döbbenet! Nagyon vékony az a gép!Tetszett, de nem kéne....
Én még mindig egy 12"-os Macbook pro-t várok... -
Honkydoo
őstag
UPPP!
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogy gravíroztatott már valaki már valamit a laptopja hátuljára, és ha igen, milyen lett?Üdv.:
HonkydooSzerk.: Igazából még nincs laptopom, de nagyon szeretnék egy MAC Book PRO-t
-
1010
őstag
akkor nem kell félni
?
Lehet még használni egy ilyen masinát
nem csak bekapcsolni és az egeret tologatnibeszeljukmac.com on már egy használhatalna valaminek tartják
-
Farcsy
tag
hali...
egyébként csak eredeti xp-t lehet feltenni rá?...bootcamppal
sehogy nem lehet egy másoltat? -
1010
őstag
szaisztok
találtam egy powerbook ot elég jó ára van
de azt mondják ez régi rendszer és nincsenek rá új progik
mert nme inteles procija van
akkor most az ilife08se megy rá
vagy mi a helyzet -
Nyugdíjas
nagyúr
Ez jó kérdés lesz már most látom
Azért kérlek benneteket próbáljunk meg a bizonyos faktortól elvnatkoztatni. Igazából nehéz lesz megfogalmaznom is, hogy né ütközzön alapelvekbe,de próbaAdott egy MacBook Pro. Ismerősé. BootCamp-el gondolta ő feltolja az XP-t is(próbáltam megmagyarázni, nem kell az neki..). Node XP cd be, aztán cd key sose jó neki. Hát khmmm... Naszóval értitek a cd eredetét...
Akkor ezek szerint BootCamp tudja valahonnan ezt a dolgot, vagy csak bénázik valamit? -
zedii
aktív tag
sorry a zöldfülü kérdésért. áttérésem lesz pc ről mostmár vélhetőleg napok kérdése, és az lenne a kérdésem ,h a megszokott pc-s egeret lehet használni a macekhez, ugye? Csak mer amit láttam, h kapok hozzá eléggé eltér a megszokottamtól.
-
Tegg_LAsh
csendes tag
válasz
Cassidey #1126 üzenetére
hat meg igazabol eleg reg volt uj design gepek teren..
powerbook, ibook kb ugyan az mint mostani mbp meg mb.
pm g5 - mac pro hat errol ne is beszeljunk
iMac frissult, ami szerintem nagyon szep lett, de az elobb emlitett gepek jo ideje ugyan ugy neznek ki. remelem mostmar csurran valamicske info az apple-tol, hogy mikorra varhatok az uj gepek. legalabb a datumot tudna az ember -
Tegg_LAsh
csendes tag
szerintetek mikor jon ki az uj mbp?
gondolom a mostaniba mar nem fogjak belerakni a 4magos procit...
legalabb kepek lennenek az uj designrol, hogy most vegyek egy mostanit vagy varjam meg az ujat :S tanacstalan vagyok ezzel kapcsolatban -
Makaveli
senior tag
Kérdezek egy nagy hülyeséget. Hol lehet sima MacBook-hoz olcsón hozzájutni? 160 ezer alatt?
És megéri egy asztali gépet lecserélni Macbook-ra?
Zenehallgatásra, játékra, internetezésre használom...
-
-
Tegg_LAsh
csendes tag
-
KrAt
veterán
Sziasztok
Egyik haveromnál a MacBook-jára tettünk XP-t a bootcamp-el, de elkövettük azt a hibát, h letöröltük azt a partíciót, amit ő létrehozott, és ntfs partíciót hoztunk létre. Ez nem is volt gond, felment, de driverünk egy szál se
Lehet vhonnan drivereket vadászni?
Atesz
-
xedos
addikt
Valaki nagyon tuningolni akarta a Macbook Pro-t... tessék:
Akik foglalkoztak már valamilyen szintű számítógép barkácsolással biztosan ismerik a "túlhúzás" (angolul overclocking) fogalmát. Röviden fogalmazva egyfajta számítógépes tuningról van szó, amely után a rendszer fürgébben működik. Ennek persze vannak hátrányai is, mert gyakran a hardver különböző elemei (hűtők, buszok, stb.) nem képesek lépést tartani a megnövekedett teljesítménnyel és emiatt a számítógép instabillá válhat.
A ZDNet oldala a Mac Pro rendszerek tulajdonosai számára adott ki egy programot, amely túlhúzza a rendszer processzorát. Mindezt szoftveres úton végzi, tehát semmiféle forrasztásra, vagy egyéb hardveres beavatkozásra nincs szükség. Állításuk szerint a program jól használható. Viszont egyes esetekben, amikor a hardver nem képes lekövetni ezt a megnövekedett teljesítményt, a rendszer lefagyhat, instabillá válhat. Ilyenkor érdemes alacsonyabb teljesítményre tuningolni a processzort, vagy teljes egészében kikapcsolni a tuningot.
A saját rendszereiken egyébként jelentős javulásra tettek szerint. Ezek között voltak első generációs Mac PRo-k (Mac Pro 1.1) és újabb generációs rendszerek is (Mac Pro 3.1). A 2.6GHz-es gépeik stabilan futnak 3.1GHz-en, míg a 2.8GHz-es gépek 3.24GHz-et értek el a programmal. Képek:
http://www.zdnet.de/enterprise/mac/0,39038657,39192691-1,00.htm
http://www.zdnet.de/enterprise/mac/0,39038657,39192691-2,00.htmA ZDNet állítása szerint ha valami nem működne rendesen a szoftverrel, egy sima újraindítással mindenféle ilyen típusú változtatás visszaáll alap helyzetre. Természetesen vannak megoldások azoknak is, akik ezzel a gyorsított processzorral szeretnének tovább dolgozni.
Állítólag hamarosan a többi Intel processzoros Mac-re is lesz hasonló eszköz.
A részletekről bővebben a következő oldalon olvashattok:
http://www.zdnet.de/enterprise/mac/hardware/0,39038647,39192217-3,00.htmA szoftvert a következő oldalról tölthetitek le:
http://www.zdnet.de/enterprise/mac/hardware/0,39038647,39192217-2,00.htm
http://www.zdnet.de/downloads/prg/q/i/deP0QI-wc.html -
Kewin21
tag
Clean install-t akarok csinálni a MacBook-omon...
Ahhoz, hogy az iTunes-om megmaradjon a régiben az "iTunes Music Libraries.xml" fájlt kell elmentenem?
Illetve Safari könyvjelzőinél a "Bookmark.plist" fájllal kell ugyanezt tennem?És egy iTunes-os kérdés előre:
ha nincs store-om, hogy tudom egyszerűen megcsinálni, hogy mégis legyenek album borítóim? Azon kívül, hogy google-ben rákeresek, letöltöm, és egyesével berakosgatom iTunes-ba? -
Xero
nagyúr
Sajnos bele kerültél az ez van helyzetbe.
A normálisabb kereskedők intézik a problémát, míg mások és a hivatalos szervíz nem tud rá mit lépni lévén ténylegesen nem hivatalos Apple hiba.
Véleményem szerint érdemes kicsit rágni a fülüket, felvenni a kapcsolatot más kereskedővel (ijoe Macbolt.hu) aki tudnak konkrét tanácsot esetleg javaslatokat nyújtani, majd ismét próbálkozni.
Ha nem járnál sikerrel, akkor bizony érdemes ebay-ről szerezni alkatrészt és saját kezűleg cserélni. Nem nagy bravúr.A végére még egyszer leírnám tanulságként, ha eddig nem írtam volna elégszer.
iStyle-t kerülje mindenki el nagyon messziről, maradjatok a korrekt kereskedőknél:
macbolt.hu
XMS
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Makulátlan!Dell 15 GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB/256SSD+1TBHDD,!
- Lenovo Ideapad,15,6",Ryzen3(3,5Ghz)Vega VGA,8-20GB RAM,SSD,jó akku,szép állapot
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest