Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.O.C.
tag
válasz
sanyixXx #3197 üzenetére
Jövök harmadiknak
Az nem rossz dolog, ha mondjuk egy partíciód van egy 120-160GB-os vinyó esetében. És ha mondjuk veszel egy külső vinyót és beállítod a time machine-t. Akár csak a home folderre, akár az egészre. A mentések nem tartanak sokáig mivel "replikál", én kb. észre sem veszem. És ha bekakálás van, akkor vissza tudod rakni time machine-ről a rendszercuccost. Szerintem. -
doc
nagyúr
1) jogos
2) hasznalok is, melo miatt muszaj, de nem akarok mindent egyetlen szem file-ba pakolni (ahogy mar emlitettem, vinyohiba, barmi johet es akkor azonnal buktam mindent...)
3) maradjunk annyiban, hogy te nem latod ertelmetsot, ha mar itt tartunk: nekem 3 particio van a notivinyon: egy a rendszernek, egy a letoltott cumoknak, amolyan raktar, egy harmadik pedig egy pici, amin a SnowLeo telepito van, jo az ha keznel van
-
doc
nagyúr
nem arrol beszeltem hogy a home-ot masik particiora rakom. ebbol adodoan nem hogy nem lassitja, hanem gyorsitja abbol a szempontbol, hogy azt nem kell atneznie semmilyen karbantarto cuccnak (mit akarna karbantartani a let0rrentezett avi-kon?)
plusz igy a TimeMachine sem latja, vagyis a backup nem filmekbol meg sorozatokbol fog allni, hanem hasznos dolgokbol, ebbol adodoan nem csak az utolso ket mentes fer el ra, hanem hosszu idore visszamenoleg is, ami pont a lenyege a TM-nak
plusz ha valamilyen vinyohiba miatt (sajat tapasztalatbol beszelek sajna) megserul az egyik particio, a masik meg ott van - vagy lesz egy mukodo rendszer, nehany hibas letoltott file-lal, igy van ido menteni a menthetot, vagy a rendszer bedoglik, de legalabb a letolteseket nem kell ujra lehuzniezzel nem azt akarom mondani hogy 'marpedig tessek tobb particiot csinalni', hanem hogy igenis van letjogosultsaga
es akkor meg az olyan erdekessegekrol, mint pl titkositott particio nem esett szo
-
sanyixXx
senior tag
köszönöm a mindenféle válaszokat, bár most kicsit tanácstalan lettem. én PC-s vagyok és megszoktam, hogy a rendszer és a fontos dolgok külön meghajtón vagy partíción vannak. ha más nem, biztonsági okokból is.
egyelőre még nem nyúltam a géphez, de olyanokba fagy bele folyton, hogy csak lesek. a VLC player még egy dolog, de nem egyszer marad úgy a képernyőkímélő is...és nem egyszeri példa, hanem sokszoros sajnos. ezért kéne valami alaposan takarítós majd későbbi biztonságos megoldás.
felteszem nagyon nem árt meg a rendszernek a particionálás. sajnos nem tudok random alkalmakkal sokszáz giga szabad helyeket produkálni, ha épp újratelepítésre van szükség :/szóval lehet/érdemes particionálni?
-
Xero
nagyúr
(#3185) Karma és (#3186) doc
Jogjavítások és a karbantartási műveletek során kiesik a külső partíció a szórásból, így lassítva a rendszert.
Felesleges plusz partíciót létrehozni egy olyan OS-en ami maga is szépen menedzseli mindezt.
Ha a külön partíción tároljuk a Home-unkat akkor pedig a feleslegesen dolgoztatott fej fog lassulást okozni!
Nem ma kezdtem egyébként próbáltam így is úgy is, tapasztalatból beszéltem!Ettől még mindenkinek szíve joga és azt csinál amit akar...
-
válasz
toshiba300 #3187 üzenetére
Ez nem jó bele.
ZIF csatlakozós PATA SSD-t kell találnod 1,8"-os méretben.Ezt nézegesd végig, lépésről lépésre útmutató a cseréhez, és becsüld meg, vagy-e elég tökös hozzá.
-
toshiba300
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy macbook air 1.1-be milyen ssd tárat tudnék berakni(pl ez jó?)?? meg tudom csinálni a cserét házilag, vagy mindenképp szervizhez forduljak? -
Alex91
félisten
válasz
rayoliviero #3181 üzenetére
Ja, hat talan Mac alatt kellett volna megprobalni leformazni... (Vagy kulon progival PC alatt.)
-
doc
nagyúr
azert en nem tiltanam ennyire a particionalast, nyilvan oka van hogy ami eddig egyben volt, azt most ket darabban szeretne
arrol nem beszelve, hogy ha fagyogat, annak nyomos oka van, amik kozul az egyik lehet a doglott vinyo, amit a formazas egybol kidob (mondjuk lehet anelkul is, ez teny) -
xedos
addikt
válasz
rayoliviero #3171 üzenetére
Valószínűleg NTFS fájlrendszerű volt a külső winyó. A pendrive meg Fat32...
-
Xero
nagyúr
válasz
sanyixXx #3175 üzenetére
NE particionálj!
Legközelebb kérdezd meg hogyan is működik a telepítés OS X-en!
Van lehetőség úgynevezett Archive&Install-ra, amivel semmi nem változott volna a Useren belül, csak a rendszer alatta!
Ez a bolond biztos megoldás.
Még egyszer hangsúlyozom: NE particionálj! Nem szereti! -
sanyixXx
senior tag
hali!
van barátnőmnek egy macbook-ja, ami szépen fagyogat. azon szeretnék rendszert újra telepíteni. azt mondták hülyebiztos és egyszerű, így megnyugodtam
win telepítés már kisujjban, ha az valamit segít.
nade! érdekelne, hogy lehet -e macnél is particionálgatni a vinyót, hogy ne kelljen legközelebb mindent kimentenem, mert így is gondban vagy a 160 vagy hány giga kimentésével. be van itt is építve a telepítőbe a particionálás?köszi
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #3171 üzenetére
Pendrive-ra másol, úgyhogy megoldom azzal.
-
Kewin21
tag
Valami jó vezeték nélküli egeret tudnátok javasolni 10 ezer forint környékéig?
-
rayoliviero
veterán
iBook G3-ról akarok egy 2.5" külső winchesterre menteni adatokat, de nem sikerül. Azt írja ki, hogy csak olvasni lehet a külső merevlemezt. Rámásolni nem enged. Ez miért van?
-
Tigerclaw
nagyúr
-
xedos
addikt
válasz
Barett 50cal #3165 üzenetére
Miért cserélnéd Air-re???
Ha a méret számít akkor OK! De érdemes lenne a winyó helyett SSD-t beledobni.
Akkor már inkább alu unibody macbook -az hasonló árban lehet! -
Xero
nagyúr
válasz
Nem.
-
válasz
De komolyan, ne tedd.
-
Stoto
tag
1. Felesleges
2. Adium FTW
3. Felesleges
4. Amióta megvan a macbookom csak update-ek után volt restartolva (csak olyan updatek után amik kérték), illetve egy-két alkalommal amikor valami megmagyarázhatatlan dolog történt és nem volt több ötletem. Most ránéztem, jelenleg 18 nap az uptime
Sleepelve viszont folyamatosan van, napközben többször. -
Salak
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
doc
nagyúr
1) ha gyakran teker teljes gozzel a hutoventi (mondjuk jatek, programforditas, videotomorites, stb kozben) akkor erdemes lehet, akkor nem uvolt annyira
2) hasznalj Adiumot
3) nem tudok rola hogy lenne OSX-re terjedo virus/spyware. nekem nincs fent semmi, de ha talalsz ingyenes irtot, artani gondolom nem fog
4) nekem hetek ota nem volt kikapcsolva a MBP. hetente ketszer-haromszor utazom pestre, a gepet viszem magammal, szoval gondolhatod, szegeny atlag naponta ketszer alszik
MOD: na most aztan kaptal boven valaszt
-
1) Attól függ, hogy hol akarod használni. A töködet biztosan szétégeti, ha az öledben játszol vele, önmagát szétolvasztja, ha ágyon (vagy egyéb rossz hővezető felületen) használod, de pl. íróasztalon vagy csempén simán elvezetődik a meleg. Szóval asztalon szerintem nem kell.
2) Adiumot szedjél le szerintem, nálam bevált.
3) Nem nem és nem.
4) Maradhat sleepben.
-
Salak
aktív tag
Sziasztok!
A napokban lettem MacBook tulaj, most ismerkedek még csak a géppel és az OSX-el és felmerült bennem pár kérdés, remélem jó helyre írok ezzel kapcsolatban.
1. Érdemes-e/szükséges-e hűtőlapot venni a gép alá?
2. Leszedtem a mac for messenger progit, de sehol nem találtam meg, hogy hol lehet (ha lehet egyáltalán) benne a kapcsolatokat csoportokba rendezni. Mert simán csak egy online users és offline users csoportra osztja a kontaktokat alapból és mondjuk nálam rengeteg kontak van és így nagyon ömlesztve van az egész. Lehet valahogy csoportokat csinálni és rendezgetni benne? Vagy inkább stedjem le az "amsn"-t? Az jobb, az tud pl ilyet?
3. Kell-e valamilyen vírusírtot feltenni a gépre? Ha igen, milyet érdemes? Spyware-írtó progi?
4. Ha pl 1-2 órára otthagynám a gépet, akkor már érdemes kikapcsolni, vagy jó, ha csak lecsukom és sleep-ben lesz?
Egyelőre ennyi, madj még biztos eszembe jut valami kérdés. Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
Xero
nagyúr
válasz
jenei92 #3141 üzenetére
Nagyon finom gép, nekem is volt, de már nem érdemes erre költeni. Arról nem is beszélve, hogy az adatai sántítanak. A 12"-os iBookok legmagasabb órajele 1.33-volt míg a 14-es társaiké 1.42!
Inkább egy újabb MacMini, használt iMac, vagy régebbi MacBook. Ezeket már korrekt áron lehet kapni, ahogyan a fentebbi linkeken is láthattad.
-
Tim82
félisten
válasz
rayoliviero #3153 üzenetére
Tudtommal a Ralink és a Broadcom chipsetes wifi kártyákat/stick-eket minden további nélkül Airport-ként ismeri fel az OS X. Amit biztosan tudok, hogy a Linksys USB-stick-ekkel nem lesz gond, de persze próbáld ki.
-
xedos
addikt
válasz
jenei92 #3141 üzenetére
Volt ilyenem -imádtam!
Ha nem engedsz rá HD filmeket, akkor nagyon jó hordozható kis gép!
Ha meghajtod, akkor hangosodik és melegszik, egyébként csöndes.
Sajnos a mai hajtós világban jobban jársz 110.000Ft körül egy Macbookal.
Bár ez megint felhasználás függő.
70.000Ft-ért láttam core duo-os Mac minit! -
doc
nagyúr
válasz
rayoliviero #3146 üzenetére
azert mielott vaktaban veszel egyet, nezz utana hogy az adott tipus mukodik-e, biztos ami biztos
ha PPC-s gepre akarod dugni, lehet problema hogy csak intel procis driver van hozza -
doc
nagyúr
válasz
rayoliviero #3144 üzenetére
persze
-
jenei92
senior tag
Szerintetek egy ilyenre érdemes manapság benevezni?[link] ?
Az hogy nem Intel procis kicsit visszatart.. -
Barett 50cal
senior tag
szervízbe megtudják oldani??:S
-
válasz
Barett 50cal #3137 üzenetére
Ezt OSX-ben vagy Windowsban?
Egyébként azt hiszi, hogy egy optikai kábellel kötöttél be hangrendszert, azért világít ott... Hogy ez most egy rossz beakadás, vagy mi, azt már nem tudom megmondani. Próbáltad visszadugni a fejhallgatót?
Windowsnál meg frissítsd a drivereket.
-
Barett 50cal
senior tag
#3131?:SS
Cska akkor világít ha hang elindulna, a spekereken,de amugy nem..pl most se,cask ha megnyomom a play gombot,...
nemtudja senki?:S -
Tim82
félisten
válasz
rayoliviero #3134 üzenetére
10.3.9 = OS X Panther frissítve.
Tiger, összes frissítéssel együtt = 10.4.11
-
Tim82
félisten
válasz
rayoliviero #3132 üzenetére
Ha jól sejtem, ez az.
Igazából a teljesítménye alapján egy korábbi Pentium III-as notival van egy szinten, de ha valóban jó állapotban van, akkor 25-30k körüli áron elmegy valószínűleg. Az utolsó OS X, amelyik felmegy rá, a Tiger (10.4) lesz.
Elvileg ezek az iBook-ok szerettek alaplaphibával elhalálozni.
Az akkut esetleg a Coconut Battery-vel meg tudod nézni.
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert én nem értek az Apple gépekhez.
Mennyit ér egy ilyen masina?
Apple iBook
PowerPC 750: 600 MHz
256 Mb RAM
IBM 20 GB-os winchester
Toshiba DVD-ROMJó állapotban van a gép, csak hajszálkarcok vannak rajta. Eredet töltője is megvan. akkuját még nem teszteltem.
Kösz a segítséget!
-
Barett 50cal
senior tag
sziasztok
anyira még nemértek a macbookok hardvereihez,de van egy AKG K518 DJ fülesem,amit bedugtam zenét hallgatni,majd amikor kihuztam, nem ment tovább a zene mert azthittem megy tovább a beépített speakereken,de láttam hogy pirosan világít a jack csatlakozó.
miértlehet ez?:Sszerk: már nem világít:S
-
Tim82
félisten
válasz
lugosibela #3128 üzenetére
Azt hiszem, be kellene tetetni az ÖSSZES Mac-es topik első hozzászólásába:
- Expressz.hu-n hirdető állítólagosan angliai cégtől nem vásárolunk gyanúsan olcsó Apple terméket, mert ráfaragunk, oszt b[síííp]hatjuk.
Egyébként nem is kell sokat visszaolvasni...
-
válasz
lugosibela #3128 üzenetére
Lószar csalók ezek is.
-
lugosibela
csendes tag
Sziasztok!
Hallott már vki a Foremost Computers Ltd.-ről? Teljesen véletlenül futottam bele az expressz.hu egy hirdetésbe, Mac Mini-t és MB Airt-t hirdetnek (http://www.expressz.hu/szamitastechnika/apple_macintosh/macmini/hirdetes-21483546/) gyanúsan olcsón. A cég elvileg létezik, de erősen kételkedem.
Vmi infó?
-
Esmein
nagyúr
de ha belemegyek nincs benne abszolut semmi
Olyan mintha csak az elso 1-3 file lenne benne a zipben, meg egy ures konyvtar. Valaki panaszolta mikor kuldtem neki 10 txt-t osszecsomagolva. Mondom is neki ez tuti hulyeseg, de azert nekifutottam megegyszer. Mondja hogy de-de, nem hulyeseg tenyleg nem lat bele. Na mondom jo, kiprobalom en is es tenyleg. Se total commanderrel se explorerrel se semmivel. Mintha csonka lenne a file, vagy ilyesmi.
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
most viszont kicsit arcra estem. Osszezippelek valamit a maccel az nem nyilik meg windows alatt? Mi a mano van...
-
_Blank_
senior tag
unboxing vidjó készen van, de a legjobb a pattogós nylon, vagy mi a here az.
ebben a gépben tényleg nem sok mindenbe lehet belekötni, max a felbontás -de ez valószószínűleg az én kis szoc. problémám- , amúgy nagyon egyben van , szép kis egységet alkot.
SSD-t megléped akkor? vagy teszteled pár hétig, mert végülis amire használod arra a gyári vinyó sem lassú.
hosszú életet a laposnak.
-
Esmein
nagyúr
válasz
_Blank_ #3113 üzenetére
Ossze tudom foglalni egy mondatban is
Az uj, 13 colos 2010-es revizioju MacBook pro pontosan annyira kiraly, mint amennyibe kerul.
Ennel bovebben talan csak annyit tudok mondani, hogy ismerkedunk egymassal, de az elso benyomas szuper. Linux-szal soha nem voltunk nagy haverok, de az OSX pont abban eros amiben pl a gnome nem. Ad egy atgondolt feluletet, ami ugyan nehol homlokegyenest mas mint a Windows, de legalabb konzisztens.
A jobbgomb nagyjabol ugyanazt csinalja mindenhol, a ket kattintas ugyanazt csinalja mindenhol, es ha dobalom az ikonokat nagyjabol sejtheto mit fog csinalni a rendszer. Szerintem teljesen szokhato, a sebessegtol meg lobog a hajam. Most minden lampa nelkul gepelek, es nem tudom hogy tudtam eddig elni vilagitott billentyuzet nelkul. A gombok halkak, teszik a dolgukat, a trackpad intuitiv es egy orom hasznalni. Egyszer nem jutott eddig eszembe, hogy de jo lenne inkabb egerrel nyomni. Majd jatekhoz bedugom.
Buszon probalkoztam osszekotni a winmo 6.1-es telefonomat mobilnettel usb kabellel a geppel, de valami mountolasi baja volt. Gondolom a telefon jelentkezett mint mass storage device. Gondoltam egy nagyot, es osszeparositottam kb 3 perc alatt. Soha elotte macen nem parositotam BT eszkozt, a telefont se emlekszem mikor kotottem BT-n barmihez. Megis sikerult, ment a net, mindezt ugy hogy halvany fogalmam nem volt akkor meg mit hol keressek.
A Prohardver kicsit 'linuxos' kinezetu (nem ertem miert valasztottak anno nem webfont karakterkeszletet Parciek), de ez nem hiszem hogy egetvero problema lenne. Imadom, hogy ilyen konnyu es kompakt, megse vakulok meg tole, mert nem annyira kicsi. A dock rohadt jo, a dashboard valami istenkiraly, de a kedvenc jatekom a spotlight. Nehany programot meg be kell szereznem amikkel eddig dolgoztam, de ugy tunik hogy a nagy reszukre van freeware alternativa. Szovegszerkesztesre pl a Bean jonak tunik.
Az itunest egyelore nem birom felfogni, hogy mit miert hova es mikor csoportosit, de ez legyen a legnagyobb bajom. Probalok maces aggyal hozzaallni a dologhoz, es hagyom hogy csinalja amit akar. Nincs tul sok albumom, ugyhogy nagy dibolast nem tud vegeztni.
Osszefoglalva : az allamat keresem egyelore. A kovetkezo masina valoszinu egy nagy imac lesz, de nem iden. Ez a gep marad 3 evig, ha csak el nem romlik kozben. A munkamat el tudom vegezni tokeletesen rajta, ehhez nem kell eromu, es valoszinutlen hogy a light irodai alkalmazasok annyit fejlodjenek 3-4 ev alatt, hogy ez valaha is keves legyen. Gondolkodom rajta, hogy kicsengetem az 56 fontot iWork '09-re, de ha ez a Bean csinalja azt amire nekem kell, nem biztos. Feltettem a 30 napos trialt, meglatom hogy mennyit fogom hasznalni.
-
Esmein
nagyúr
Itt van a kismancsomban a masina. OMFG a kijelzo. Meg jobb mint benn. Ez szamitogepnek nez ki
-
Kewin21
tag
Töltöttem le netről könyvet, de oldalanként van scannelve... El tudom menteni a sok képet egyetlen PDF-be Preview-ban valahogy?
Illetve kigondoltam, hogy rábeszélem anyukám a Mac-re, és veszek itthonra neki valami használtat. Régi PowerMac G4 gondolom bőven megfelel az Ő internetezgetéséhez?! Tigerrel teljesen megbízhatóak, ugye?!
-
Csöves
őstag
Üdv.
Havernak van egy ilyenje, Apple MacBook modell a1342.
XP-t rakott rá, de sajnos nincs hangja.
Már több drivert próbált, de meg se mukkan.
Ha valaki tud rá jó sound drivert, megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HP ProBook 440 G5, 14" HD, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FHD , I5-8350 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Makulátlan!Dell 15 GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB/256SSD+1TBHDD,!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest