Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jahrn
senior tag
válasz
Darth_Revan #7593 üzenetére
író még lát lehetőségeket = meg tobb penz szagat erzik
A felreertes elkerulese vegett szerintem a Madoka a mufajanak a megujitoja (es valoszinuleg par ev mulva mar mint kotelezo klasszikuskent beszelnek rola - mondom ezt ugy h nem kedvelem a Mahou Shoujo mufajt), de talan nem kene elbaszarintani vmi idiota folytatassal mint sok mas sorozatot. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Lehet, inkább nem kéne...
-
Archanon
őstag
válasz
Ez valóban jó hír. [lehetséges SPOILER!!]
Legalább magyarázatot kapok az utolsó képkockára (ami bár nem volt annyira érthetetlen, de azért "wtf, mos akkor lesz folytatás?" kategória). De hogy lesz annak továbbra is az a címe, ami? Ehm, néhány év múlva csak kiderül. -
Darth_Revan
veterán
Jó hír Madoka rajongóknak, hogy az író még lát lehetőségeket a történetben és még szeretne kihozni belőle többet...
-
phoenix64
őstag
válasz
Darth_Revan #7590 üzenetére
Természetesen, nem azt nem értettem meg, de ink megy 1 PÜ
Am leírhatnád h kell olyan görgetős sz**-t beszúrni
-
phoenix64
őstag
Na végig néztem az Angel Beatset, tényleg nagyon jó volt, de a végén 1 dolgot nem nagyon értettem meg
Nem írom le hogy mi mert spoiler lenne, és nem tom hogy kell olyan oldalra görgetős valamit beszúrni
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #7582 üzenetére
Szerelmi szál kb. ugyanott van, mint Naruto-ban. Kb. sehol. Shounen, ráadást hosszú, majd a legvégére benyomnak valami otrombaságot, aztán ki-ki örüljön. Addig meg vélhetőleg kihagyják amennyire csak lehet (sajnos), vagy 100 részenként történik valami fejlődés.
#Crystalheart: A
költőművész hozzászól.
Most meg a nem az (én) hozzászól.
Nekem nem sok bajom volt a main hapsi karakterrel, dacára annak, hogy tényleg nem csinált sok mindent. Mondjuk el bírtam volna viselni egy határozottabb fazont is (Kanon), akinek több beleszólása van a dolgokba. Kouta-nak is volt némi, de valóban nem túl sok. Elindított valamit, aztán "sodródott". Viszont a befejező részekkel tényleg megmagyarázódik minden, szóval én "megbocsátottam neki".Nekem szimpatikus volt, nem idegesített, egy kedves emberke, aki nem egy földbe döngölendő Itou-kun (School Days) vagy Shinji-kun (NGE). Innentől kezdve több nem dolog nem igazán érdekel.
A vége viszont kicsit engem is zavar (azért jó volt, bár amolyan Inception credits utáni feeling), de olvasom a mangát (szép lassan), az elvileg továbbviszi a sztorit valamennyire (!). Kíváncsi vagyok mi hogy lesz.(Eddig jó, kb. ugyanaz mint az anime, csak a rajz nem jön be... olyan, mintha az összes szereplő vérszegénységben szenvedne, és majdnem összeesnének tőle --> halál szerencsétlenül néz ki mindenki. Érdekes. Viszont az marhajó, hogy Kouta-nak olyan hangot képzelhetek el, ami nem zavaró és nem "uh-uuooaahh".
)
Érdekes volt. Eszméletlen oldschool grafika (majdnem, mint Vampire Hunter D-nél), nagyon idióta karakterábrázolásokkal. Nagyhasék és nagymellkasék, valamint hiperszélesvállék (vállszélesítő lenne? nem.), picifejék gyülekezete. Mindenki deformált úszóbajnok, még a nők is. Ez még hagyján, de némelyik karakternek szörnyen ijesztő feje volt. Eh, eddig azért sírtam, mert a karakterek lufifejek többnyire, de ez meg már túlzás.Az art maga is egész egyszerű volt, nem volt különösebb baj vele. Szóval... érdekes, de hát régi, ez van. Nekem nem jött be a rajz.
Meghallgattam az angol szinkronját is, ami szerintem egész tűrhető volt (kimondottan a jobbféle), de a felirathoz képest olyan szinten mást mondtak, hogy zavart az egész, inkább néztem japánul. A zene jó volt.. 80-as évek feeling végig, ez tetszett. A sztori meg inkább rossz volt, mint jó, amolyan... átlagos rendőrsztori, kicsit unalmasan, régi elképzelésekkel megvalósított sci-fi. Az a technológia.
Összességében tehát, nem tetszett annyira, remélem a későbbi CGI-k azért valamivel többet nyújtanak majd, végtére is az alapötlet tetszik. [4/10]
-
Crystalheart
őstag
válasz
Crystalheart #7585 üzenetére
Elfen Lied Spoiler
Hát nem halt meg. Mindegy. :DDD Amúgy különös befejezés volt. A manga továbbviszi a sztorit?
(görgess)
Nem volt ez rossz sorozat, de számos ponton lehetett volna jobb. Aki nem látta, ugorja át ezt a hsz-t, bár nem írok konkrét tartalmi spoilert, de azért nem árt.
Érdekes, hogy a naturalista ábrázolás ellenére kevésbé éreztem (vagy talán nem is) azt az érzést, mint egy klasszikus tragikus dráma alatt. Valahogy a dolgok súlya túl gyakran maradt kicsiny, pedig jelentős kérdéseket feszeget, úgy mint az emberiség és az élet értéke, szeretet, megértés, hazugság, a tetteink jelentősége stb. Mindazonáltal dicsérendő, hogy a gore elemeket nem a szokásos hollywoodi, lapos módon alkalmazza, amitől olyan reménytelenül röhejes minden amcsi horrorfilm. Ám ha a gore-t kivonnánk, sajnos alig maradna valami.
Ami a karaktereket illeti, fentebb írtam, hogy nem bírom a főhőst. A végére magyarázatot kap a jelleme, de még így sem elég aktív karakter, némely mellékszereplő többet ad hozzá az események folyásához, ami azért elgondolkodtató. Oyan, mint egy puszta eszköz, amolyan fehér lap. A női főszereplő karakterfejlődése (és a korábbi torzulása) tetszett.
A szerkesztésben is voltak olyan elemek, amelyeket nyilván szándékosan alkalmaztak, de szerintem hiba volt. Például az utolsó két részben túl sok, túl hosszú, ráadásul többszörös visszaemlékezések. Gondoljunk csak bele, A gyűrűk urában már azt megjegyezték a kritikusok, hogy Szauron régi legyőzését kétszer mutatták. Persze a visszaemlékezés jó helyen, megfelelő mértékben alkalmazva nagyon hatásos lehet (pl. Clannad), de nem jó túlzásba vinni. Egy másik pont a zene. Ugyan a Lilium egyértelműen az egyik legjobb, legérzelmesebb OST, amit eddig animében hallottam, de túl kevés verzióját használják a jelenetek aláfestőjeként, és túl monoton módon. A végére, bármilyen szép is, unalmassá válik, de legalábbis alkalmatlanná a dráma érzékeltetéséhez. Amolyan "a jóból is megárt a sok" eset. Aztán pedig... bírom is a nyitva hagyott sztorikat, de talán ez egy kicsit túlzás.
Ha túl sok mindent hagyunk indokolatlanul megmagyarázatlanul - ráadásul az erre fordítható időt fölösleges töltelék vágóképekre pazaroljuk -, akkor ez végül mindig előjön. Amellett furcsa volt, hogy bár csak 14 rész, mégis túl lassúnak éreztem néhol, máshol túl gyorsnak, tehát a ritmus helyenként nem stimmelt. Ilyen kevés részben persze nem lehet minden karaktert a messzemenőkig kidolgozni, de egy helyes ritmussal ez nem tűnne föl, ahogy egy filmben sem zavaró, hogy szinte minden mellékszereplő statikus.
Összegezve azért elmondhatom, hogy érdemes volt megnézni, még ha most csak főleg néhány negatívumot emeltem is ki. (De annyira nem vagyok elvetemült, mint némely animés oldalon egyes véleményezők, hogy három oldalt írjak egy sorozathoz.
) Mivel ebben a 13+1 részben sok a lassú folyású és rövidebbre fogható rész, egy kis átgondolással talán még egy jó 18+ filmadaptációnak is alapot adhatna ez az alapfelállás. Végtére is egy mutánsos sztori, arra vevők a népek, ld. X-men vagy Hősök; maga az anime pedig az USA-ban is viszonylag népszerű volt, ha jól tudom; a nem teljesen agyatlan horror pedig szinte műfajteremtő lenne a mai filmes világban.
-
válasz
Darth_Revan #7584 üzenetére
Akkor még mindig a párszáz éves a befutó ;D
Macross F >> Belekezdtem, egyelőre tetszik.. -
Crystalheart
őstag
Elkezdtem nézni az Elfen Liedet. Még csak három részen vagyok túl, de a főszereplő gyerek olyan szinten idegesítő, tenyérbemászó fazon, hogy arra nincs szó. Remélem, meghal.
Sosem értettem, miért kell egy érdekes alapot egy ilyen béna karakterrel elszúrni. Na de még akármi lehet.
-
Darth_Revan
veterán
-
ArchElf
addikt
válasz
Darth_Revan #7582 üzenetére
Semmit... azzal be is zárhatná a sorozatot sztem.
AE
-
Darth_Revan
veterán
Kíváncsi vagyok mit akar az író a Bleach szerelmi szálával...320 rész alatt addig jutott vele, mint egy 24 részes sorozat kb a 15-16. részig.
SPOILER
Azt már tudjuk, hogy Orihime szereti Ichigot és majdnem meg is csókolta+adott neki egy érzelmes ölelést is+dúltak az érzelmek amikor Orihime először látta Ichigot Hollowként, valamint azt is tudjuk (bár egyikük sem mondta ki), hogy Ichigo és Rukia között is van "valami" (Halálisteneknél is fordult már elő, hogy emberbe szerettek bele, pl ott van Ichigo apja, meg az ügynök akit Rukia-ért küldtek a 8./9. részben is hasonló dolgokat hintett el) szóval Ichigo és Rukia közt is lehet valami...
Jah meg ne felejtsük el Toushiro-t és Ichigo húgát, Karin-t sem, ők sincsenek rosszban
SPOILER
Nagyon kíváncsi vagyok mit hoz ki ebből a szerelmi szál(ak)ból az író...
-
hoffman_
nagyúr
Nekem tök8, csak 15-16 alatt legyen
-
F34R
nagyúr
nah már csak két rész és vissza is térnek a főszálra a Bleach-ben yeeehh
-
Archanon
őstag
válasz
hoffman_ #7571 üzenetére
Helyesbítek, nem látok >>akkora<< tuningot. Eh, ez a kép úgy ahogy van, számomra kuka.
Végeztem ezzel is. Háááát... bishounen hadsereg sokszor női hanggal megáldva, extra shoujo sztoriba beágyazva. Mindennek ellenére tetszett, jó volt. A végére be is komolyodott kicsit, de ez a hatás ahogy jött, úgy el is ment. Inkább vígjáték ez, kevés romantikával megfűszerezve (vagy mégse?). Nagyon sokat röhögtem rajta, ugyan nem egy To Love-ru ez sem, de nem is az volt a lényeg. Részben le is lett zárva, de többet vártam (kapcsolatok terén pl). Én még bőven folytatnám a történetet, mert így egy csomó dolog értelmét vesztette... Aztán felvezettek egy rakás jó karaktert, jó háttérsztorival, szerepeltek 1, jó esetben 2 részig, aztán velük kapcsolatban többé semmi.Mit lehet tudni így ~10 év után, lesz folytatás?
[7/10], mindenképp érdemes megnézni, azért jó volt.
"GOOOMEENNNASAAAAAIIIIII!!!" <<- Legjobb.
A másik meg Ayame.
#F34R: Se nem lapos, se nem aránytalan tejcsárda, erős középméret, oszt helyben vagyunk.
De azért inkább lapos legyen (
ne loli), mint léggömbduó. -
F34R
nagyúr
nah ezt is megtanultam a lapos idomok a nyerők anime-ben attól csúrran mindenki
és a "emberi" lánykáknál is ez a helyzet ? -
bozont
veterán
válasz
Archanon #7555 üzenetére
Uh, tényleg kicsit spoiler a kép, de szerencsére azért nem mond el túl sokat.
"Komolyabb darabot tudnátok mondani, ahol az arányok felnőttesebbek a main karaktereknél? => Díjazom, ha nem középiskolásokról, illetve lufifejű egyetemre felvételizőkről szól. Megnéznék több ilyet. (Eddig nem sok volt a listából... 80% iskolai élet, s kezdek "ráunni", kellene valami változatosság.)"
Például a Baccano! ilyen és nagyon tudom ajánlani, nem egy könnyű darab, nagyon kell figyelni mi mikor történik, de ez az egyik kedvenc sorozatom.
De szóba jöhet még: Noir, Madlax, Juuousei, Canaan és nagyon jó még a Phantom: Requiem for the Phantom is.
Aki meg szeretne egy könnyed darabot is beiktatni a sok dránma és loli közé, annak ajánlom még a kalandokkal telitűzdelt Nijuu-Mensou no Musume sorozatot is. -
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #7565 üzenetére
Szóval poénspoiler, én azért a sorozatra hagyom.
-
Archanon
őstag
válasz
Crystalheart #7562 üzenetére
Ugyanez velem, csak gőzöm sincs melyik animével kell most jó pár napot (hetet, hónapot, amíg elfelejtem) várnom.
#jahrn Ez a girls w guns ez valamiféle összefoglalónév? Ez egy világ neve, amiben több sorozat is játszódik, vagy egyszerűen csak egy műfaj? Ebből nekem ez utóbbi jött le. Mindenesetre ezt a trilógiát felírtam, kíváncsi vagyok rá. Az se baj, ha a szereplők "laposak", legalább nem a bluggyanásokról szól. A misztikumot meg amúgy csípem. Viszont... ha a középső elvileg kihagyható, akkor nem összefüggő a történetük?
#Darth_Revan: Rákattintottam a linkre, megláttam a címét, be is zártam.
Majd ha megnéztem a sorozatot.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Archanon #7560 üzenetére
Lassan tényleg kellene 1 spoiler tag
Meg is felejtkeztem róla, meg ha ki is írom feketével, akaratlanul is megakad rajta az ember szeme és beleolvas
Tessék, egyél polip kenyeret, az lenyugtat
-
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #7559 üzenetére
Az kb. 2 óra játékidő, ideális film-hosszúság. Tehát ha úgy vesszük, így könnyen átültethető volna filmbe.
Mondom ezt úgy, hogy persze még nem néztem meg, de majd meglátom, mennyire igazolódik be.
De most beleolvastam a jelöletlen spoilerbe
szóval várok pár hónapot, míg elfelejtem, majd azután nézem meg.
-
jahrn
senior tag
válasz
Archanon #7555 üzenetére
Nezd meg a Girls w Guns triolgia elso es utolso sorozatat. A Noir ugye klasszikus es se suli se artatlan lankak, akcio/drama kategoria. Mig a masik sorozat az El Cazador de la Bruja. A 2 foszereplo lany ugyan lapos, de szinten nem artatlanok, es szinten nuku iskolai elet^^. Konnyedebb mint az elso es ami szamomra kiemeli h ilyen alternativ(?) kozep amerikaban jatszodik. A kozepso sorozat - Madlax - nem jott be annyira mert kisse tulzasba vittek a misztikumot, de egy uveg tequila-val az is elmegy...
-
Archanon
őstag
válasz
#59620352 #7556 üzenetére
Én úgy általánosságban írtam, hogy legyenek kulturáltan megrajzolva, nem mintha rajzokra izgulnék.
Amúgy ja, az ilyen átlag hárem anime elég irreálisnak tűnik az itteni élet után, valsz. az is.
#Darth_Revan: Én úgy vagyok vele, hogy egy jobb 2 órás dráma filmben. Csókolom. Egyébként igen, nagyon sok mindent ki lehetett volna még hozni belőle, a végétől folytatva a történetet. Bőven lehetne itt még dráma... De azért nekem nagyon tetszett így is.
No de azért kevesebb "spoilert", mert a végén elmegy a többieknek a kedve a megnézésétől.
Meg a "mint tudjuk ki" már nekem is spoiler, remélem nem a Clannad-ból, mer' így már nem lesz "poén". (Bocsi, szőrszálhasogató kedvemben vagyok.)
#Crystalheart: Gambatte kudasai!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Archanon #7534 üzenetére
Megnéztem én is. Szerintem is nagyon jó anime. Viszont, egyet értek, hogy rövid. Csinálhattak volna belőle legalább 24 részt tele dráma hullámokkal, mint a Kanon vagy Clannad vagy legalább 12 részt. 6 rész túlságosan rövid és szokatlan megvalósítás. Nem tudom, hogy idejük nem volt, vagy történet miatt nem futotta több részre, de az állóképek alapján, amiket az ending közben mutogatnak, jó pár részre futotta volna még.
SPOILER
Simán ki lehetett volna hozni egy top drámai pontot, hogy Rika jó pár évig kihúzza, de szülés közben meghal (mint tudjuk ki), de Yuuichi nem lesz depressziós (mint tudjuk ki), mert legbelül már felkészült erre és boldogan tovább él a fiával/lányával. Ez szerintem szép befejezés lett volna.A rövidsége miatt én nem írom fel a Clannad és a Kanon mellé a "muszáj újranézni" listámra, kár érte
[ Módosította: 7 ]
-
Crystalheart
őstag
Én olyan suliba jártam, ahova csupa csinos, kedves és okos lány járt - csak nagyon nem az én osztályomba.
(A programozó osztály átka, hogy a lány osztálytársak vagy kövérek, vagy bajszosak, vagy valami hasonló.)
Amúgy ha így folytatjátok az ömlengést, még a végén csak offolni tudok majd.
-
törölt tag
Én amondó vagyok hogy MOEEEE-MOEEEE. Legyenek tinik legyenek közepes melleik vagy laposak, de az ártatlan animelányok a legjobbak! Bárcsak mindenki ilyen lenne mint a Clannadba! A világ csupa boldogság lenne!
-
Archanon
őstag
válasz
hoffman_ #7553 üzenetére
De ez már megint perverz fanart, az eredeti rajz nem ilyen.
Ki tudok készülni ezektől... szegény Yoruichi is.
Amúgy tényleg, kevés az olyan anime, amiben a nők nőnek néznek ki, és nem 15 éves lányoknak (az amúgy 15 évesek meg túlfejlett 13-nak) és ha mégis, akkor nem épp az idióta tanár a szerepük. A Bleach ilyen szempontból jó, bár "néha" túlzásokba is esnek (Pölö Matsumoto...).
Komolyabb darabot tudnátok mondani, ahol az arányok felnőttesebbek a main karaktereknél? => Díjazom, ha nem középiskolásokról, illetve lufifejű egyetemre felvételizőkről szól. Megnéznék több ilyet. (Eddig nem sok volt a listából... 80% iskolai élet, s kezdek "ráunni", kellene valami változatosság.)
#bozont: Edo-Wendyvel óvatosan, az már SPOILER.
Amúgy sorozatban ütött rendesen.
Erza-t én is akartam hoffman_ kollégának válaszként, de megelőztél.Jah és ha már Edolas (avagy nem), SPOILER: Katt.
-
bandirasnak:
"2395: Susie Klein gets involved in a conflict with Tess Gordon and then stirs up the "twelve"
who turn against the Cathedral under the lead of a weapon named Rousseau. Susie Klein turns
into a half-demon, half-human entity and becomes the queen of the Stockbauers. (Fawcett:
The Apocalypse of the Cathedral - in preparation)" -
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #7545 üzenetére
Olyan dolgokat művelt, amiről nem is gondolnánk , hogy valóban létezhettek. Pl. a nem sokkal korábban Konstantinápolyt elfoglaló szultán hadát is visszaverte: mint régen a magyarok, felégette a mezőket és megmérgezte a kutakat visszavonulás közben, majd a török sereg találkozott egy durva dologgal... Nem csoda, hogy megijedt a babonás népség, húszezer karóba húzott török fej került az útjukba. Nem volt szívbajos ez a Vlad.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #7545 üzenetére
Utóbbi meglátogathatna.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Crystalheart #7544 üzenetére
A végén még kiderül, hogy tényleg él még valahol Vlad Tepes és Mina Tepes
-
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #7540 üzenetére
És ami szép az egészben, hogy van történelmi alapja is, és az idő tájt Havasalföld magyar befolyás alatt volt, Mátyás pl. be is börtönözte Vladot, majd néhány év után kiengedvén az erdélyi vajda segítségével foglalták vissza Havasalföldöt a törököktől.
Ez után történt, hogy az erdélyi sereg visszahúzódása után Vladnak kevés ideje maradt megerősíteni az uralmát, így kb. 4000 emberrel állt ki a visszatérő török seregek ellen. Legnagyobb valószínűséggel ebben a csatában halt meg, de számos változat van még, az árulástól kezdve addig, hogy már a börtönben kivégezték, de a csata a legvalószínűbb. Abban azonban egyeznek a leírások, hogy a feje a törökökhöz került, akik karóra húzva kiállították...
A Bán Mór féle Hunyadi regényeket érdemes olvasni (nem is tudom, talán az egyedüli jobb mai magyar történelmi regények), abban szerepel Vlad Tepes is, és amennyire lehet, történelemhű, persze a lenyomozhatatlan részeket nyilván feldúsította az író.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #7542 üzenetére
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #7539 üzenetére
Jó lenne tudni.. Talán a Touhou Project-ből egy karakter.
Mina ---> Sajna ebből a képből most ez a legnagyobb. Pedig jó volna egy olyan verzió, ahol látszik rendesen a bal térde.
-
Darth_Revan
veterán
Dracula témában nem vagyok nagy fan, viszont most beleolvasgattam egy összesített lore-ba és meglepett, hogy mennyi apró kérdésre adott választ, pl hogy miért van Hellsing 8. részében török élőhalott sereg és mi az a Havasföld...
Alucard, korábbi nevén Dracula, még korábbi nevén Vlad Tepes (hmm, nem csoda, hogy Dance in the Vampire Bund-ban Mina Tepes sem egy puhány vámpír, hisz Alucard rokona
) vagy becenevén Vlad The Impaler, mivel szerette népét azzal büntetni, hogy karóba húzatta az embereket, 1431-ben született. Havasföld (valóban létezett terület, a mai Románia déli részén akkora terület volt, mint kb a mostani Románia 1/3-a) kegyetlen vajdája volt Vlad Tepes és szívből utálta a törököket, mivel kiskorában elrabolta egy török szultán és ágyast csinált belőle...miközben a szultán "játékát" tűrte, egy ezüst keresztet szorongatott, amit mindig magánál tartott.
Később kiszabadult és ő lett Havasföld keménykezű Vajdája. Amint elég nagy sereget toborzott, háborút indított a törökök ellen, amit mind a két oldal keményen megviselt, de végül Alucard seregei elfogytak (vagy a törökök vagy ő maga végzett velük). Legyőzve, a harcmezőn feküdve nem látszott más jövő Alucard számára, minthogy a törökök megtalálják és megszégyenítve kivégzi, azonban ő az alternatívát választotta: befogadta a sötétséget és ivott a saját és az ellenség kifolyt véréből, amitől teljes kaliberű vámpír lett.
E miatt volt a 8. részben török janicsár is az élő halott seregében és Havasföld királyi serege, mivel ha megissza valaki vérét, azzal a lelkét és életét is magába szívja. A story többi részét már ismertem a filmekből, hogy gróf lett, rettegésbe tartotta az embereket, ám végül Integra őse, Abraham Van Hellsing, 1897-ben legyőzte és a Hellsing storyja szerint meg is "szelídítette".
És a legjobb: Neki is van "loli kislány" alakja, amit elvileg a következő, 9. részben használni is fog
Alucard 3 alakja:
Fentről lefelé:
- "loli" alak
- "normal" alak
- "régi" alakja grófkéntLolik betörnek mindenhova, még a Holtak Királya szívébe is
Már csak Kugimiya Rie kellene a lány alakjához és minden kész is lenne
-
Archanon
őstag
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora (Looking up at the Half-Moon):
Na az ilyet szeretem. :') Nagyon megindító, bájos történet, és a vége... khmm, csitt.
Azt sajnálom nagyon, hogy a végéhez érve rövidnek éreztem. Igazán megtoldhatták volna még néhány résszel, mert maradt egy két kérdés néhány mellékszereplővel kapcsolatban (bár sztori szempontjából nem sokat számít), meg úgy egyáltalán. Bár így is torokgombóc volt 6 részen keresztül.Egy karakteren kívül (akit nagyon utáltam, Akiko barátnője) mindenki szerethető volt, a főszereplők személyisége meg kifejezetten tetszett. A rajz szép volt, igazán "realisztikus" ábrázolásmód (arányok), és ezt szeretem. A zenék nagyon jól illettek a jelenetek alá, szépek voltak, bár mély nyomot nem igazán hagytak bennem (talán mert rövid volt, kevésszer hallottam). Viszont az OP és ED......... aaah.
Ezeket viszont szigorúan csak a sorozat után érdemes megnézni, mert amúgy teli vannak "spoilerrel" (ezt állandóan eljátsszák, már le is szoktam arról, hogy megnézem őket, mindig a befejezés utánra hagyom).
Élveztem (engem meg is ríkatott kicsit --> hisztériás nyomorék vagyok, ez van
), szóval mindenkinek ajánlani tudom, aki egy nagyon szép drámára vágyik. [9/10]
SPOILER:
Ennél szebb véget nem is írhattak volna hozzá. A sorozat befejezése végül happy end, viszont Yuuichi-ék későbbi élete már nem feltétlen lesz olyan felhőtlen... sőt. Szomorú tudni, hogy mi fog történni, ugyanakkor a készítők meghagyják az emberben a 'reménykedés' lehetőségét, s elképzelhetünk akár egy csodát, egy boldog véget is. De... ehm... velem ilyen történne, kikészülnék.
SPOILER END -
törölt tag
Befejeztem a Welcome to the NHK-t. 10/10-et én is megadnám, hatalmas élmény volt a sorozat, de a kedvencekbe nem hiszem hogy beteszem!
Kicsit emlékeztetett az 1-2 évvel ezelőtti énemre, nagyon WoW kocka voltam. Az anime is bemutatta a kocka-lét minden részletét, ha a való életben nem vagy jó elmenekülhetsz a szobádba a TV elé, MMORPG játékokba, animékbe/mangákba, tanulásba és kb nagyon sok dologba a világ elől. Az anime ismét csak ráébresztett, hogy a valóságban kell élni, rengeteg a szenvedés és a kín de ha mindent pozitívan látsz máris kevesebbnek tűnik. A boldogságot sem adják ingyen meg kell érte küzdeni! Mindenkinek ajánlom aki hasonló antiszociális életben szenved! (meg kb mindenkinek)Mondjuk a végéről hiányoltam a csókot -.- De ennyi a hibája csak
-
Archanon
őstag
válasz
bandiras2 #7527 üzenetére
Ezmiez, Paprika? Olvastam róla egyszer egy rövid bemutatót, állítólag jóféle beteges, boncolgatni való sztorija van (rémálom ez a trailer is
), fel is van rakva a listámra, csak még azért várok vele.
Sztorija nem igazán volt az egésznek, bőven átlagosnak mondható, a karakterek szintúgy, viszont a rakás egymás utáni fájdalmas poén bőven kárpótolt érte. Ezek jellege persze néha ismétlődött, de szerencsére mindig úgy lőtték el őket, hogy nem váltak unalmassá. (Onii-chan no Koto-val ellentétben...) A rajzok jók voltak, sőt, igazán egyedi megoldásra találtak ami a háttér "kidolgozását" illeti általában.Remekül élveztem az egészet, szóval... jó volt!
[7/10]Van még egy néhány perces ONA (Christmas Special), meg egy Baka to Test to Shoukanjuu Ni! (2. évad). A specialt még ma szerintem megnézem, a második évaddal viszont várok egy kicsit (nincs is minden részhez kész a magyar felirat), jó lesz későbbi tölteléknek, amúgy is csak agymenés (a jóféléből persze). Aztán létezik még egy 2 részes Matsuri OVA is. Ezt kronológiailag hová lehetne tenni? Első/második évad elé, közé, utána...?
-
bandiras2
senior tag
Meglessük majd.
Addig is ez érdekesnek látszik:
[link] -
Máté94
addikt
válasz
Crystalheart #7522 üzenetére
A japánoknak vékony az érfaluk.
-
Crystalheart
őstag
Tényleg! Válaszoljon, aki tudja: honnan ered ez az animékben gyakran föllelhető orrvérzés?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Darth_Revan #7495 üzenetére
+1 Ez már inkább, a lolik nagyon nem az én asztalom.
Én őt kérném.
Ami azt illeti tényleg elkalandozott a topik, de egy kis mellékvágányt megengedhetünk magunknak. -
Psych0
őstag
mikor kezdődik a shana III?
-
Máté94
addikt
NO. 6: Hmm... hmmm... egynek elment. Aki utálja a shounen-ai-t, vagy bármilyen nemű "gay"-szerű dologra, az ne nézze meg nagyon. Mondjuk nem dominál annyira. Igazából a történet miatt lett volna érdekes, ha egy kicsit jobban belemennek. 8/10
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #7515 üzenetére
Kyōraku.
Komolyan nem vágom hogy is van ez. De szerintem ne is menjünk bele mélyebben, mert a végén akaratlanul is ellövünk valami spoilert. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Darth_Revan #7511 üzenetére
Igen, ez a Yachiru kérdés már most érdekes, pedig nem volt rajta hangsúly. Olyan abszurd, ahogy Zaraki vállán csücsül, és a kis vékony hangján csipog. De szerintem mókás, nekem tetszik. Illetve Zaraki Kempachi karaktere úgy alleszusammen király
Yachiru öregedett ja, az elnevezése óta, de tényleg úgy fest, hogy itt megállt. Na de még hátra van vagy 300 rész, igazából nem tudhatom
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #7513 üzenetére
Az csak nagy lélekenergia.
Egyszer eljön az a nap is, mikor harcol egy jót, úgyis lesz még legalább 2-300 rész, főleg ha még lesz egy rakás filler chapter is. Én is régóta kíváncsi vagyok rá amúgy, mert eddig.... -
Darth_Revan
veterán
válasz
Archanon #7512 üzenetére
Azért annál több
1x Kenpachi harcolt és érkezett egy hírnök, aki megakarta zavarni, de Yachiru az óriási lélekenergiájával (amely természetesen rózsaszínként van ábrázolva
) félre söpörte a hírnököt, hogy ne zavarja meg. Erősségi ranglistán Kenpachi után ő következik, ezért is félnek tőle...jó lenne már látni harc közben
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #7511 üzenetére
Ukitake-ék öregedtek? Azt hittem, csak a hajuk nőtt meg...
Tényleg érdekes ez az idősödés dolog. Mangát nem olvassa valaki, nincs erre valami utalás benne?
Yachiru-chan shikai-a pedig az, hogy nézi Kenpachi-t harc közben, és van bankai-a is. Szurkol Ken-chan-nak.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Archanon #7509 üzenetére
Mutattak már Shinigamit, aki öregedett...pl Kyōraku és Ukitake is öregedett ahoz képest, hogy az akadémián voltak...poénkodtak is vele, hogy Yamamoto főkapitány azóta is ugyanúgy néz ki...szóval nem értem, valaki nő és öregszik, valaki meg nem
hoffman_: Yachiru chan-ra nagyon sokan kíváncsiak, hogy mire is képes és mi a shikai-ja..méretéhez képest erős és félnek tőle, hisz ő lett a legerősebb osztag hadnagya, csak eddig még nem mutatták meg mire képes harc közben
apropó, valamennyit még Yachiru is öregedett, csak mintha megállt volna a jelenlegi állapotában
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #7507 üzenetére
Nem akkor öregszenek/nőnek, ha alszanak? Ezzel több poén is volt már, de nem tudom, hogy van e valóságalapja a lelkek világában.
(Hitsugaya-val meg mi a helyzet? Gyerkőc.) Az is lehet, hogy ahogy halálistenek lesznek, már nem nőnek tovább... nem láttam még egy shinigamit sem egyenruhában felnőni.
(vagy csak nem emlékszem rá...)
#bozont: Neked képgyűjteményed van?
-
Darth_Revan
veterán
Apropó ha már megint szóba jött Bleach...valaki elmondaná, hogy most min múlik, hogy a Lelkek Világába valaki öregszik-e vagy nem?
Valaki öregszik és eléri a felnőtt kort, valaki meg több évtized után is gyerek maradt
Rukia is ahoz képest, hogy több, mint 100 éves, elég jól tartja magát
-
Archanon
őstag
válasz
phoenix64 #7500 üzenetére
Talán várnod kéne még kicsit ezekkel (Kanon, Madoka, Neon Genesis Evangelion, és a többiek) és több seinen darabot beiktatni a napirendedbe edzésnek, nem a legjobbakkal kezdve.
A drámát nem azért kell nézni, hogy emózhass egy jót. -.-'
#bozont: A felére nem mondanám meg, hogy 18+, olyan gyermetegnek vannak megrajzolva. De azért +1 az érettek javára.
#hoffman_ : Az első kettő miféle hibrid monster...??!
Nesztek, eredeti rajz, felfújás nélkül: -
bozont
veterán
válasz
Darth_Revan #7495 üzenetére
Ezek azért már eléggé súrolják a határvonalat. Számomra egy kicsit érettebb (18+) és teltebb formákkal rendelkező lánykák a bejövősek, a boing kategóriát én sem csípem annyira. Néhány példa: [link] [link] [link] [link] [link]
De mondjuk ő is eléggé tetszik, remélem valami anime vagy manga szereplője.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest