Hirdetés
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archanon
őstag
válasz
ArchElf #6999 üzenetére
Felvéve a listára, majd meglesem.
_____Na, sikerült elszánnom magam egy vámpírsztorira. Höjj... hát.. izé.
Vampire Hunter D: Hát ez... szörnyű volt. Nem tudom elnézni neki, hogy 85'-ben készült. A Nausicaa még 1 évvel korábbi is, de a kettő közötti differencia óriási. O.o A zene érdekes volt, a hangeffektek röhejesek, a rajz... hát jó, ezt még elnézem, nem igazán akarom lehúzni (bár nem kimondottan nyerte el a tetszésemet), a sztori meg olyan semmilyen. [4/10]
Vampire Hunter D: Bloodlust: No, ez azért sokkal jobb volt.
Volt egy kicsi Van Helsing-es beütése is (no persze nem sok köze volt hozzá). Igazából olyan volt, mint egy egyszer nézős vámpíros akciófilm. Egynek elment... Magyar változatot néztem (kicsit japánból is), és merem állítani, hogy jobb volt, mint az eredeti.
-
Archanon
őstag
Chii... nyuu... auuu... uguu. Behalok ezeken a japókon.
Chobits végignézve.
No, ebben aztán volt minden. Sci-fi, romantika, vígjáték. Kicsit sajnálom azért, hogy a vége felé sokkal kevesebb röhögős jelenet maradt, kicsit elunalmasodott (viccek terén), de végül jól zárult. Aranyos történet. Chii...
Kész. Hideki meg Tomokazu Sugita hangjával, ááá!
Kapásból felismertem. A Chibits Special meg kellemes rövid kikapcsolódás volt a sorozat vége után.
[7/10] Love Hina azért jobb volt. Sokkal.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #6994 üzenetére
Tényleg indítványozni fogom a spoiler taget.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Crystalheart #6992 üzenetére
SPOILER
Nekem az beletelt egy kis időbe, hogy felfogjam, hogy történt ez a csoda. A gömbök, amiket láthatunk, "jó tettek" és amikor elég gömb jött össze a város lakói által elkövetett jó tettekből, akkor valóra vált a kívánság.
Az utolsó gömb, ami kellett, az az volt, hogy Tomoya kibékült az apjávalSPOILER
-
Psych0
őstag
válasz
Crystalheart #6990 üzenetére
általában nem. rengeteg helyen engedik a batch letöltést, mármint egyszerre egy letöltés jön de beteszel a várolistára minden mást. ha csak egy letöltés /egy várólistás file van akkor az kellemetlenebb, de manapság ez ritka. Ha meg limitált a sebesség, akkor meg kell nézni, hogy más botokon fent van-e ugyanaz a sorozat, és így párhuzamosan lehet több helyről szedni.
Szerintem kiszámíthatób, mint a torrent, mert a régebbi releasek általában kevéssé seedeltek, és előfordul hogy 4-5 gigát töltesz 30K-val.
Ezzel szenben IRC-nél a cucc mindig szeróról jön, tehát a sebesség állandó. -
Crystalheart
őstag
válasz
Crystalheart #6990 üzenetére
Befejeztem a Clannad After Story-t is, extrástul, összegzésestül. Ez is rendkívül megható volt, de az az igazság, hogy a legjobbak közt nem igazán tudok rangsorolni, a Kanon is tetszett ennyire. 10 pontot nem adtam rá, mert voltak olyan részek, amiket jobb, hogy 4-5 részt egyhuzamban néztem, mert úgy elnyújtották, hogy szinte unalomba fulladt. Amúgy tényleg sokat sírtak az évad második felében, bár ezt nem szám szerint mondom, hanem úgy egyáltalán, ezeknek az anime-szereplőknek jó a könny-elválasztó mirigyük, úgy patakzott.
Hard Spoiler (Van, aki ezeket végigolvassa a programkód formátumban?
) :
Érdekes volt a befejezés, hogy végül teljesült a főszereplő kívánsága, valamint a másik világgal való összekapcsolás, és Nagisa mégsem halt meg a szüléskor. Mégis jó, hogy egészen a kislány haláláig elvitték a másik szálat. Az a megrendítő, hogy ilyen sajnos létezik, és ott nincs teljesülő kívánság. Ennek fényében akármilyen happy end is lett a vége, kicsit olyan, mintha csak ez a good end volna az álomkép és a szomorú a valódi. Amúgy most a boldog végnek kivételesen örültem, már olyan szintű lélektiprás volt az a sok visszaemlékezés, amitől a végére az ember maga könyörög, hogy történjen csoda, mintha csak a szereplőkkel együtt élné meg az érzelmeket. Elég volt csak egy képet mutatni Nagisáról, hogy összeszoruljon a torkom, és akkor még tetőzték. Pedig a végére tényleg csak egy drámai életút volt, némi misztikummal fűszerezve, ám összességében mesterien bemutatva. Hogy azért máshoz is hasonlítsam, az Angel Beats alapötlete szerintem egyedibb, de a Clannad ilyen sok résszel sokkal kidolgozottabb. Igazából jóval hosszabb ideig tartott kritikus állapotban, ennyi, ám a kilengés nem volt nagyobb.Jó tanulmány is volt, szépen ki lehetett venni a drámaiságot fokozó elemeket. Megfelelően használva másutt is nagy hatást lehetne velük elérni. (Ez mondjuk látszik is, hogy mennyi közös motívum van ebben és a Kanonban.)
Itt (és a Kanonban) egyébként végre egy kicsit tradicionálisabb, egyáltalán nem erotika-orientált, szemérmesebb szerelmi történet elevenedik meg, ami talán közelebb áll az eredeti japán hagyományokhoz. Valamint érdekes volt látni, hogy milyen elhivatottsággal állnak hozzá a szereplők a legkisebb, legkoszosabb munkákhoz is. Ilyet itthon el sem tudnék képzelni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem a legjobb hely anime beszerzésére.
BakaBT, nyaa.eu (ahogy Archanon is mondta). Vagy ott vannak a nagy fansub/encoder csapatok oldalai/trackerei (Pl. THORA, Doki, Ayako, m.3.3.w, Eclipse, Coalgirls, KAA - beírod google-ba, oszt megtalálod, szerintem vagy ennyire kreatív, ha már egyedi ava-d van
).
Esetleg animetake.com.Mostanában úgy szoktam, hogy megnézem myanimelist.net-en, hogy adott sorozathoz kik készítettek feliratokat, aztán a legtöbbet approve-oltak fansub-csapatát is megnézem (hogy mi az általános vélmény), aztán megyek az adott csapat oldalára.
-
Crystalheart
őstag
Ezt így egyesével kell letölteni? Én asszem ehhez csak végső esetben folyamodnék, ha napokig nem jönne le a torrent.
Ja, amúgy Clannad vége felé tartok. Konstans szívszorítás, de még kíváncsian várom, mennyire lesz érdekes a vége, mert eddig csak amolyan slice of dramatic life...
-
Psych0
őstag
Own megmondta...
Legegyszerűbb FF alá feltenni a chatzilla kieget.
aztán belépni a Doki chanelljére :[link]
aztán lekérni a fileokat:linkrákattintasz az előbbi linken a kívánt filera, és a felugró ablakban kiírja, hogy mit kell mondani a chatszobában. pl: /msg Doki|Kuroko xdcc send #440
ennél könnyebb már nem is lehetne.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Rossz helyről töltöd. Honnan szeded?
-
bandiras2
senior tag
Jujj!
Inkább Yamatogawa-t olvasok, az nem ilyen masszívan underage cucc, és azon röhögni is lehet bőven. A Power play pl nagyon jóféle tirpákság, az "Evil Sex King" reinkarnálódott egy szerencsétlen hülyében, de az őt korábban legyőző harci amazonok rászánnak nehogy megint bajt csináljon. -
Ijk
nagyúr
Nem sávszél a gond, hanem nincs seeder. Mi a fene az az IRC?
-
Crystalheart
őstag
Nos, fura volt közvetlen a Kanon keserédes melankóliája után a Dokuro-chan elmebetegsége.
Lehet, túl nagy volt a váltás, de azért jót lehetett rajta derülni... egyszer. (Ellenben a Seto no Hanayome-t még tuti meg fogom nézni máskor is. Csak kis időnek el kell telnie, hogy nagyjából elfelejtsem a vicceket. Mondjuk az nehéz.
)
-
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6978 üzenetére
Ja a Dokuro-chant én is letoltam, elég beteg, de jókat lehet rajta rögöni
A Kanon meg már az életben nem fog lejönni erről az átkozott torrentről
-
Crystalheart
őstag
Igen, igen. Bár a Clannad érdekes ilyen szempontból, mert az első évad akár jó lehet egy másik dráma levezetésének is, mert nem durva egyáltalán. Mondjuk azért Kanon után közbeiktattam a Dokuro-chant meg a Rizelmine-t.
Clannad után valszeg többet is be fogok tenni. Amúgy is, be kell osztani szívfacsarást, nem lehet egy huzamban megnézni minden top20-asat, mert akkor mi marad utána?
Lehet, így is túl gyorsan haladok.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6976 üzenetére
Én sem a sarokban üldögélésre gondoltam, csak meg kell emészteni, nemlehet rögtön másikba vágni, mert megcsömörlik
-
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6972 üzenetére
Akkor kösd fel a gatyát
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Crystalheart #6972 üzenetére
Angel Beats Clannad-hoz képest elég lightos
-
Crystalheart
őstag
Uh, én most vagyok a Clannad After Story felénél. Már félek. O.O
Nekem az Angel Beatsből is eltartott "kigyógyulni" pár napig. Talán mert ami drámai benne, azt nem a misztikum-részével érik el, hanem nagyon is valós szituációkkal. (Bár elviseltem volna dupla ennyi részt, és igazából ez minden kritika.)
-
Ijk
nagyúr
Elkezdtem az Angel Beats-et!
4. rész, eddig jó a sorozat.
Eddig tartott kigyógyulni a Clannadból -
Crystalheart
őstag
válasz
Crystalheart #6967 üzenetére
Téves, amit akartam mutatni, azt most megnéztem - valamiért japánra emlékeztem, de igazából koreai.
Na majd nyitott szemmel/füllel járok.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Synthwave #6966 üzenetére
Nem tudok japánul, de már az angolban is hallottam, mikor még alig makogtam valamit. Persze bizonyára sok hiba fölött elsiklok. Előtte eleget kell hallgatni az adott nyelvet, hogy felismerjem a szituációkat és különbséget tegyek a szinkronszínészek hangsúlyai között. Mondjuk az elvékonyított cincogó japán női hangokkal még mindig nem tudok mit kezdeni, az olyan, amilyen.
De ha belegondolsz, gyakran megesik, hogy egy rendező számára idegen nyelven vagy idegen nyelvű színészekkel rendez filmet - ehhez érzék kell.
Természetesen minél többet fogok megnézni, annál jobban fog menni, a magam 8 napnyi japán nyelvű animéjével még kezdő vagyok.
Amúgy tudok mutatni olyan animációt, ahol az angol dub messze felülmúlja a japánt, igaz, ott az angol az originál.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6964 üzenetére
"de gyakran hallok abban is modorosságot vagy hangsúlyhibát"
Ezek szerint tudsz japánul, hogy "gyakran" hallasz hangsúlyhibát. A modorosság pedig fakadhat adott karakter jelleméből is.
Nem azt mondom, előfordul, hogy egy-egy (általában mellék)szereplő nem az igazi, de ez elenyésző. -
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6964 üzenetére
Szerintem a Vándorló palotának egész jó lett a magyar szinkronja.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Synthwave #6963 üzenetére
Ami azt illeti, elég objektíven tudok hozzáállni, leendő szakterületem a film... Én a külföldi szinkronmunkában is meglátom a hibát, és bár a Japán természetesen az originál és így rendszerint nagyságrendekkel jobb a legtöbb angolnál, de gyakran hallok abban is modorosságot vagy hangsúlyhibát. Sajnos. De ez már csak ilyen, semmi sem tökéletes.
Amúgy akárki akármit mond, a magyar nagyfilm-szinkron még ma is a legjobbak között van, pedig sokat vesztett a renomájából, mióta kisebb stúdiók is végzik, és bekeveredik néhány gyengébb hang a nagyok közé. Kár, hogy az animéket ilyen perifériaként kezelik, és még akik amúgy jó szinkronszínészek, sem figyelnek oda a legtöbbször, csak futószalagon megy, ezért lesz a legtöbb dub még a szappanoperáknál is alacsonyabb minőségű.
Most tavasszal a kisfilmemnél a hivatásos szinkronszínész saját magát utószinkronizálta, de még így is ötször kellett újravennünk, mire többől egy jót összeraktunk. Most képzeld el, hogy egy animénél rendszerint max. 2-szer veszik föl, mert "minek többször", pedig a valódi filmnél kevesebb az arcmimika, a kimutatott emóció, és több függ a hangtól, ergo jobban oda is kellene rá figyelni. Olyan, mint mikor a Szomszédokban a briliáns színész is alul teljesített a béna forgatókönyv és rendezés miatt. Biztos vagyok benne, hogy az angol nyelvű szinkronnál is hasonló a probléma, csak ehhez jön még, hogy eleve kisebb is a gyakorlatuk, hiszen nem szinkronizálnak mindent, mint a magyarok. Ezért van az, hogy ott csak csupa híres színész tud csak normál dubot készíteni. (Bár van néhány hang, akik jellemzően rajzfilmekhez és számítógépes játékokhoz adják a nevüket, és rendkívül jók.)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6962 üzenetére
Nem csak az átlag. Eddig kettő (azaz 2) olyannal találkoztam, aminek elfogadható volt az angol dub-ja; Vampire Hunter D Bloodlust és Highlander: The Search for Vengeance (akkoriban kényszerből néztem ezekkel- a VH D-nek a jobb amúgy).
Tőlem Barack Obama is szinkronizálhatja
, maradok a japánnál.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Synthwave #6961 üzenetére
Na igen, borzalmas az átlag angol anime-szinkron. :\ Bár azt néztem, hogy a Nauszika angol verzióját elég neves színészek szinkronizálták, Patrick Stewarttal az élen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #6959 üzenetére
Nem rossz, ha az ember nem "szinkronmunkaként" értékeli, hanem, mint poént. Ami a durva/szánalmas (csak nem rájuk nézve), hogy fandub csapatként hozzák a némileg jobb angol dubok szintjét. Na nem mintha annyit néznék olyat
, csak azért hallottam már párat.
A szöveg vicces, de nagy átlagban fetrengés helyett inkább a mosolygós kategória szerintem. Azért elmondhatjuk, hogy az ilyen próbálkozások közül ez az igényesebb fajta. -
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #6959 üzenetére
Ez tényleg állat.
Akkor sírtam be, mikor olasz akcentussal, gyorsított animációval nyomták a papék.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Archanon #6958 üzenetére
A fél videót lehetne idézni, annyi jó beszólás van. Az egyház kipoénkodása között 1 nagyon kilőtte nálam a biztosítékot:
Anderson atya sétál Seras felé késsel a kezében...
"Mit tegyek? Megpróbálhatom elcsábítani...Fenébe, nem vagyok 8 éves fiú"Külön poén, hogy Alucard-hoz, Seras-hoz és Anderson-hoz is szerintem elég jól illik a választott színészek hangja. Nagyon profi csapat.
"Narancs, Tetves és Dugó - Retek Egér" videó óta nem röhögtem ennyit fan dub-on.
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #6957 üzenetére
"Headshot."
Ez nagyon beteg volt... valamikor majd folytatnom kéne a többi epizóddal is, szerintem megéri. Tényleg jó munkát végeznek... szomorú, hogy a hivatalos "normális" szinkronok legtöbbször még ezt a szintet se érik el.
__________Vexille. Átlag sci-fi akciófilm, a jobbfajtából. Nekem tetszett, egyszer nézhető valami, bár néha az az érzés fogott el, hogy én ezt már láttam valahol.
A sztori szerintem nem túlzottan egyedi, néhol kicsit unalmas is volt. A grafika különösen tetszett, nagyon szép (ugyan nem egy Blizzard intro), egyedül az animáció volt némileg gyengusz (néhány karakternek arcmimikából nem sok adódott, pl. Vexille kb. végig fapofával nyomta). Magyar szinkronnal néztem, s ezzel viszont meg vagyok elégedve, szerintem nagyon jól sikerült (bár ilyen szinten szinkronizálnák a többi animét is...). [6/10]
Kiddy Grade... 6. részig sikerült eddig eljutnom. Látta ezt már valaki? Lesz ebből még valami? Mert eddig wtf kategória, kb. nulla sztorival.
-
Darth_Revan
veterán
Csak nem rég fedeztem fel egy amerikai Fan Dub csapatot, a Team Four Start-t, de azóta is rajongójuk vagyok. Elsősorban Dragon Ball háziszinkront csinálnak, de olyan jó színészek és forgatókönyv van, hogy komolyan jobb, mint az eredeti szinkron
Vagy itt van pl a Hellsing paródiájuk, olyan jól meg van csinálva, hogy nem bírtam ki röhögés nélkül.
Olyan jó munkát végeznek, hogy még pénzt is tudnának simán gyűjteni vele és a népszerűségük is hatalmas már.
Aki ért angolul, az készüljön sírva röhögős minőségi munkákra tőlük
-
Crystalheart
őstag
Megnéztem én is a Nauszikát. (Kishúgom stílusosan Nyuszikának nevezte el.
) Valóban kissé gyors volt a befejezés, mintha kifutottak volna a szerződött játékidőből, de összességében tetszett. Kemény, hogy elvileg gyerekfilm, de azért tucatjával halnak benne az emberek. De ehhez mérten egyszerű, érthető, és mondanivaló is van, de kellően szimpla, hogy a gyermekek is érthessék. Ami azt illeti, helyenként (főleg a film első pár mondata) azért mosolyogtatott meg, mert minden egyértelmű történést kommentáltak a szereplők, mintha a nézőnek nem volna szeme.
-
Archanon
őstag
Elkezdtem a Kiddy Grade-t. 1. rész letolva, kétszer is... Magyarul és japánul. No, a magyar szinkron kb. egyenlő egy tál rohadt zöldséggel. Blue Gender után ez a második találkozásom ilyen szintű szinkronnal. A hangok 80%-a eddig végig olyan volt, mintha papírról olvasnák esti meseként a szöveget, vagy csak simán gagyi reggeli mesesorozatnak is. Hallatszik azért, hogy próbálták összehozni, de nem sikerült. Gyengusz, maradok a japónál.
Egyébként érdekesen indul..
-
jahrn
senior tag
válasz
ArchElf #6935 üzenetére
Hallottam a regenyekrol, itt arra celoztam hamar az irono jopar (10?) ev utan ujra kiadott JK novellat akkor irhatna az animehoz is folytatast.
Nah, annyit dumaltok lolikrol h eletem kockaztatasaval eloastam a Gunslinger Girls S1+S2+OVA-t a vinyom rettenetes melysegeibol egy ujranezesre. Azert itt is kimaradt rendesen manga anyag...
-
Archanon
őstag
Befejeztem a Kanon-t. Nagyon szép zsebkendősen drámai történet, ami bizony az utolsó részekig is tartogat meglepetéseket. :') Karakterdesigntól eltekintve (ami a végén már nem is igazán érdekelt) számomra 10 pontos alkotás. Akkor lett volna még durvább, ha végig ilyen Elfen Lied szerű zenét nyomattak volna. Már nem is tudom hova pontoznám. O.o Yuuichi hangja meg... áááá, Maria Holic Kanae atya!!!
Legjobb. (Kíváncsi lennék a régebbi változatra... egyszer, majd ha lesz ~4 órányi fölösleges időm, talán meglesem.)
Eh, tényleg csak drámák lesznek a toplistán.Viszont most már készítettem valami pontozási alapot, mert eddig csak "vaktában" értékeltem. (Tehát: sztori, animáció/rajz, hang/zene, karakterek, mennyire élveztem, oszt' végül ezek átlaga... a sztori mondjuk sokat nyom a latba. Talán majd így pontosabb képet tudok adni magamnak.)
Gondolom ez után nem érdemes még a Clannad-ot elővennem jó ideig, de azért megkérdezném: ha amúgy is magyar felirattal nézem majd, teljesen mindegy, hogy melyik BD verziót szedem le, ugye? A képnek elvileg ugyanannak kell lennie... (nincs speckó szemem, se übermonitorom, szóval apró különbségek nem zavarnak.)
Folytatom a Love Hina-t. Az majd feldobja a hangulatom.
*uguuu*
-
Archanon
őstag
válasz
Darth_Revan #6942 üzenetére
Erről a Genshiken jutott az eszembe.
-
unclefucka
senior tag
válasz
MOE vonat, <3
Én sohasem fogok ilyenen utazni, marad a FLIRT...
Jesszus-maris
ennyi japót
Azért figyelitek 0:40 -nél, hagynak helyet a keresztbe haladó embereknek, hát igen.
Próbálnád nálunk ugyanezt... kb. 100-an állnának be oda egy szempillantás alatt.
És szépen állnak a sorban, pedig ez már nem is nyugat, hanem kelet... -
Psych0
őstag
válasz
Crystalheart #6943 üzenetére
Két hete láttam a nyugatiban egy cosplayes csajszit, goth-lolinak öltözött.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #6944 üzenetére
Ala "hogyan növeljük a japán turisták számát városunkban" projekt?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Crystalheart #6943 üzenetére
Az se lenne baj, ha a sok baromarcú graffitys a normális ember által olvashatatlan feliratok helyett ilyeneket festene a vonat oldalára
-
Crystalheart
őstag
válasz
Banyek.
Heh, itthon erre nincs piac, akárhogy is
-
Darth_Revan
veterán
Azt a rohadt büdös életbe
Japánban indult K-On tea délután vonat, ami kb azt jelenti, hogy egy átlagos vonat belseje és külseje K-On képekkel van díszítve, utazás közben meg K-On zene szól.
Képek a vonatról: [link]
Nézzétek mennyi ember várt arra, hogy utazhasson rajta: [link]
Ha ekkora népszerűség után sem jön 3. évad, akkor megeszem a kalapom
MÁV is díszíthetne vonatot Azu-nyan képekkel <3
-
-
ArchElf
addikt
válasz
Crystalheart #6938 üzenetére
De irigyelek egyeseket
Akiknek van idejük animét nézni, és közben rám irigykednek, hogy van munkám, ahonnan irigykedhetek rájuk...AE
-
Crystalheart
őstag
Na megvolt a Clannad, meg megnéztem akkor már a két Another World ovát is. Azt hiszem, rögtön utána nézem az After Story-t, csak még a fele nem jött le.
-
Máté94
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tudja valaki, hogy ez miből van?
-
Archanon
őstag
válasz
Synthwave #6933 üzenetére
Kétségkívül az lett.
Keitaro és Naru páros kb. olyan volt, mint Naruto + Sakura. Már ami a pofonokat illeti...
(Azért az befigyelt, hogy Keitaro kinézete szinte megegyezett az Onegai-os Kei-kunéval. Hogyan rajzoljunk vérbeli lúzert? Legyen alacsony, legyen nagy szemüvege, és vigyorogjon állandóan idétlenül. No persze Keitaro annyira nem volt idegesítő, mint 'Kei-kun' az onegai-ból.. "Sensei.. sensei... sensei... SENSEI.. sen... sensei.. s-sensei... sensei!! Se....................."
)
Nézem a Kanon-t. Holnap du. (illetve már ma) évnyitó, de nem bírom befejezni, viszont lassan muszáj lesz. 7. részen túl vagyok. Kissé olyan, mint a Denpa Onna, mármint hangulatilag. Tetszik. A rajz.. háát, elmegy. Szép amúgy nagyon, csak valahogy nem tudok megbékélni a pofazacskószemű hölgyekkel (orruk, szájuk a szemükkel egy vonalban, heee?! Gnómok? A hapsik meg bishik...). Az elején én is nehezen különböztettem meg őket. Viszont a főszereplő személyisége nagyon bejövős, végre megint egy nem nyominger. S haláli beszólásai vannak.
No, nézek még néhány részt, kíváncsi vagyok, mit fognak ebből kihozni (no meg arra is, hogy sikerül-e lefeküdnöm...).
-
Archanon
őstag
Ez a Love Hina.
A legjobb romantikus vígjáték, amit eddig láttam. Olyan To Love-ru és Onegai Teacher keverék, sci-fi nélkül. Bah... most vagyok túl a 2. special epizódon. Még van 1 (Spring spec.), és a Love Hina Again (3 OVA). De már elfáradt az agyam.
Asszem jöhet Fairy Tail 94. része, majd belekezdek a Kanon-ba. Már egy ideje ott figyel a vinyómon.
-
Psych0
őstag
válasz
Crystalheart #6924 üzenetére
Terabithia az hatalmasat ütött. Az előtt le a kalappal, kár, hogy ilyen minőségű cucc csak elvétve akad.
-
Crystalheart
őstag
Most vagyok túl a Clannad 9. részén. Nem semmi, hogy nagyon hasonló ötletet elsütve, mint a Kanonban, ismét ilyen hatást tud kiváltani. (Ez a motívum nagyon megtetszhetett a készítőknek...)
-
Crystalheart
őstag
A Titanic, mint brand vitte el a hátán, és szerencséje volt, hogy azévben kevés konkurense akadt az Oscarban, ez így van.
A filmszakma már csak ilyen, jobban számít, hogy adott évben hol áll a film, mint hogy mondjuk az évtizedben. De itt az eladhatóság a lényeg, hogy eladható úgy is, ha a végén halál, vagy szomorúság, melankólia van. Minden a reklám kérdése.
"Ha néhány bociszemű loli megfulladt volna..."
Ja igen...Amúgy még valami eszembe jutott a Titanicból, a zenészek története is megható volt, csak keveset mutatták a filmben. És igazából azért, mert mindez valós történéseken alapszik. Kicsit sok volt a katasztrófafilm-elem a drámával szemben, pedig jó alapanyag.
-
törölt tag
Jah Clannad kezd belendülni, már egyre jobban feszengek, hogy Most milyen másvilág is lesz itt?
15. rész jön.
Am Oni Chi Chi hentait is megnéztem mostanában, az art tetszett, a történet annyira nem nagy szám.
És belekezdek egy csajozós animébe az Amagami SS-be
-
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6924 üzenetére
Ha néhány bociszemű loli megfulladt volna, drámai aláfestő zenével, nefélj más lenne a véleménye
Egyébként tényleg nem ütős a Titanic, egyszernézhető katasztrófafilm kategória (najó, annál egy fokkal jobb). -
Crystalheart
őstag
válasz
Synthwave #6921 üzenetére
Ami azt illeti, én a hajó mellett a kapitányt és a tervezőt sajnáltam, az ő sztorijuk egy kicsit megrendítőbb volt, a főhősök nekem fejre unszimpatikusak voltak, onnantól kész. Amúgy kicsiként láttam először, ugye, szóval fogalmam sincs, felnőtt fejjel hogyan reagálnám le az első élményt. Na mindegy, arra akartam ezzel célozni, hogy a hollywoodi filmiparra igen jótékony hatással volna, ha több drámai filmet készítenének, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív végük lesz-e: a Titanicnak egyáltalán nincs happy endje, mégis a világ egyik legsikeresebb filmje.
Amúgy ott van az Ollókezű Edward, vagy utóbbi időben a Híd Terabithia földjére. Ez utóbbi meglepően rendhagyó volt (látta valaki?), csak a marketing célközönséget elvétették, mert mindenki azt hitte, gyerekmese. A Más világ vége is kemény volt. Kevésbé biztos a kasszasiker egy ilyennel, de azért sokat bukni egy jó marketing-kampánnyal nem igazán lehet. De a hollywoodi szponzormágnások még mindig bizalmatlanok. Még nem lábaltak ki egészen a családi filmes korszakból.
-
bandiras2
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6919 üzenetére
Titanic, mint dráma? Inkább észveszejtő nyáladzás. A könnytermelésem 0 (azaz nulla) volt. Még csak a közelében sem jártam, hogy elérzékenyüljek.
Szerintem hagyjuk meg mindenkinek a sajátját - az amerikaiak meg tartsák magukat távol a japán produkcióktól, jobb lesz az úgy mindenkinek.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6919 üzenetére
A drámák nem olyan jövedelmezőek. 3D-s transformersre, pixar komédiákra van igény.
-
Crystalheart
őstag
"A japókat kellene összegyúrni a hollywoodi pénzekkel."
Azaz.
Amúgy ha filmekről van szó a hollywoodi stúdiók nagyon profik minőségileg, a legprofibbak, de a forgatókönyvíróik tanulhatnának a japánoktól. Tudják ők, hogyan lehet egy scriptet úgy megírni, hogy arra hollywoodi minőséget lehessen építeni technikailag, de félnek a nagyobb horderejű dolgoktól, nem merik bevállalni. Pedig a legnagyobb kasszasikerek azt bizonyítják, hogy a dráma is eladható (Pl. Titanic), csak félnek kockáztatni.
Ez volna az "összegyúrás"
Mindenesetre én azon leszek, hogy ha nem is Japánnal, de az én ideáimmal megvalósuljon.
-
jahrn
senior tag
válasz
ArchElf #6890 üzenetére
A Juuni Kokki (The Twelve Kingdoms) tenyleg eleg jo. Eloszor tartottam tole merthogy megiscsak 45 resz, de nagyon tetszett. Csak az ironojet kene rugdalni picit h lasson neki egy kis "after that" jellegu OVA-nak, erre a sorozatra raferne.
Hasonloan fantasy/josei a Kemono no Souja Erin is, szinten ajanlott.Most ahogy nezem az oszi animekat, nem lessz az olyan rossz evszak: Working S2, Fate Zero, Last Exile S2
...
Archanon: Eden of the East tenyleg popec
-
Archanon
őstag
válasz
Synthwave #6909 üzenetére
Angol?
Mostanra már én is elhiszem, hogy az angolok képtelenek normális minőséget visszaadni. (Magyarok se mindig, de azért ránk van néhány jó példa.)
___Azért kíváncsi leszek Love Hina-ra (még nem kezdtem el, máskorra halasztom, most döglés jön), de emellett még szemezgettem a Chobits-al is. Melyiket érdemes előbb? Vagy mindegy, mert mindkettő jóféle?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Archanon #6903 üzenetére
Akkor ez is a listára kerül, ami már így is hosszú
El leszek egy darabig, főleg hogy még mindig Clannad epizódokat nézek így hetek után is. Hiába no, szeretem sokat emészteni a dolgokatPont most néztem az After Story 14. részét, hihetetlen, hogy ebben a jelenetben több romantika van mint egy rakat amerikai romantikus zagyvaságban összesen.
-
Archanon
őstag
Felírtam.
Viszont azért 1-2 töltelék baromság ide is kell, csak következőnek akartam valami olyan komolyféleséget, ami nem dráma. Köszi.
Gyeh, nézek K-On! special-t, aztán felkészülök abból is a második évadra.
De azért egy romantikus vígjátékot mégiscsak elkezdenék... Love Hina-ra esett a választásom, remélem jól döntöttem.
-
Archanon
őstag
válasz
Archanon #6899 üzenetére
Madoka. Hát ez... ez... huhh. Szellemileg leépített. Meglenne az első 10 pontosom? Egyszerűen nem tudtam kicsit se elemezve nézni, annyira magával ragadott. Szóval elképzelhető, hogy a 10 pont akár túlzás is lehetne, de nekem ez most EPIC. Még hogy Elfen Lied... bár az se volt kutya. Ezen még elmélkedni kell.
Mahou Soujo... heh. Nem tudom Sailor Moon-on kívül láttam e még mást is ebből a műfajból. De e kettő erősen különbözik.Hehe, még jó, hogy nem ezzel kezdtem az "animézést".
De legalább edződök.
Már előre látom, hogy a leendő top 20 listámban szinte csak drámák fognak szerepelni.
No persze azért szeretem, ha valaminek happy end a vége (példa erre - csúszka után egy cím, SPOILER, csak az nézze meg, aki tudja mit láttam eddig
- Gosick.)
mondjuk egy hosszabb drámázás után is. Tudtok esetleg olyat mondani (bár lehet már ajánlottátok, csak még nem néztem meg), ami nem ilyen szívszorító dráma, és ennek ellenére is NAGYON jó sztori? Nem átlag romantikus vígjáték, vagy agyamentség kellene nekem.. valami, ami ezeken is túlmutat, de mégsem durva.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6901 üzenetére
"Egyébként tényleg elgondolkodtató, hogy Japánban ezt vetíthetik. Furcsa."
Nincs ebben semmi furcsa. Nem lehetnek mindenhol olyan korlátoltak az emberek, mint Nyugaton. ^^
SOKKAL. TÖBB. ILYET. AKAROK. Esetleg borderline hentai?
-
Crystalheart
őstag
válasz
Synthwave #6900 üzenetére
Megnéztem a Rizelmine-t - hát most már értem, miről beszéltetek korábban. Egyelőre bele sem merek gondolni, milyen lehet a többi ebben a hsz-ban.
De jó volt, nekem az uccsóelőtti rész volt a most epic. KIT, meg Ferrari, kész.
Egyébként tényleg elgondolkodtató, hogy Japánban ezt vetíthetik. Furcsa.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- LEGO klub
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest