Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megvolt a Kaichou wa Maid-sama! is.
shoujo/romance/love polygon/comedy
Nem rossz. Jófajta shoujo, bár a comedy-rész annyira nem erős; inkább csak mosolyogtató, mintsem asztal alatt sírva fetrengős (ott még mindig a Seto no Hanayome / Fruits Basket / To LOVE-Ru / Baka to Test to Shoukanjuu / Lovely Complex / Hachimitsu to Clover / (School Rumble) / (Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan) tarol.
A szokásos "nem vagyok őszinte önmagamhoz" momentum megtalálható itt is.
Az art kicsit kétélű; a hátterek elég egyszerűek, ellenben a karakterdesign igencsak kellemes a szemnek. Persze bishi-téren sincs hiány.. Szerethető main cast, egy kis humor, néhány shoujo-klisé - a végeredmény pedig egy egész jó kis sorozat.Takumi egy kicsit Kairi-re emlékeztett a Peach Girl-ből - bár kevésbé volt "komplikált" - amúgy Hinata-val karöltve nagy formák.
A stílus kedvelőinek ajánlott.
Misaki ---> <33
Ruri ---> <333
-
Archanon
őstag
válasz
Archanon #6889 üzenetére
Gokusen befejezve. Kész volt ez a sorozat. Sunabouzu-ból is sikeresen felfedeztem két szinkronhangot is, pont a két kedvencemet: Kanta (Kudo), és Amagumo (Kyo-san) hangját. Ezek a stílusok...
No, úgy érzem most Elfen Lied után jöhet valami komolyabb, elég sok bugyutaság beékelődött már. Puella Magi Madoka Magica elkezdve. Felkészültem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6896 üzenetére
Hobbitok esetében csak a guillotine.
Amúgy meg a "mennyé' bányába" és a "gyere apuhoz <3". ^^
-
Archanon
őstag
válasz
Synthwave #6888 üzenetére
Pippin-t és Trufa-t azért szeressük.Egyébként Frodó tényleg ilyen világszerencsétlenség (olyan Harry Potter szerű), de én már többször találkoztam animékben hasonlóan, vagy még inkább szerencsétlenebb karakterekkel. O.o
Elkezdtem a Gokusen-t. Jó ez, még van hátra 4 rész, de már bedöglök, szóval később befejezem. Szeretem az ilyet. A főszereplő nem halálszerencsétlen (yeah!), slice of life, vígjáték, ez kell nekem. A rajz tényleg eltér a megszokottól, de nekem tetszik, bár olykor kissé rondák a szájak (pl. amikor teljesen körbe van rajzolva elég csúnyán fest). Viszont rendes méretű száj, orr... Már kezdtem herótot kapni a sok nullaorrú törpeszájú tányérszemtől, szóval ez most jól jött.
Amúgy ez lenne a josei műfaj, ami elvileg kifejezetten nőknek szólna? Szerintem bárki megnézheti, nemtől függetlenül...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Frodó egy idegesítő nyamvadék hobbitfatty. Szinte könyörög érte, hogy valaki rányomjon egy 130E-s elemi sötétségkitörést (epicentrum a bolyhos kis talpa), majd mellkason szúrják egy 112 Mp-s rúnázott glefével, végül a maradványait transzmutálják masszívan darabos rackla-bélpörköltté.
Derühellemazösszesilyenkisszőröstalpúnyomoroncot.. -
Crystalheart
őstag
Nem sorban olvastam Émile Zola könyveit, most olvasom pl. a legelsőt, a Rugonék szerencséjét. (Nagyon lassan haladok vele, elég nyögvenyelős, ezek a korai Zola könyvek szerintem nem közelítik meg a későiek minőségét.) Ezelőtt csak egy családfát néztem át, amit maga Zola állított össze, hogy tudjam, ki hova kapcsolódik. De végtére is az első könyvből már egyértelműen kitűnik a családfa, és hogy melyik ág mit örököl, milyen tulajdonságaik jellemzőek rájuk, más egyéb nem köti össze a könyveket, nem folyamatos sztori, szóval lehet így is. A késői művek, mint pl. ez Az összeomlás vagy a Germinal a kedvenceim, a végére mindkettő nagyon epic. Aki szereti ezeket a japán drámai animációkat, azoknak az is tetszene. Egyszerűen nincs happy end, csak amolyan melankolikus hanguatú, tragikus sorsok, valószerű és csöppet sem hollywoodi módon. Ráadásul Az összeomlás tele van csatajelenettel, elég realisztikus, már-már naturalisztikus módon. Egy gyorsan keresett idézet:
"Ó, ez a gyilkos erdő, ez a legyilkolt erdő, ahol a haldokló fák zokogása közben egyre magasabbra csapott a sebesültek üvöltő panasza. Az egyik tölgyfa tövében Maurice es Jean egy zuávot vett észre, akinek kibuggyantak a belei, s megállás nélkül bőgött, mint valami lemészárolt barom. Távolabb egy másik zuáv feküdt, égett, a láng már belekapott kék övébe, szakállába, nyilván a keresztcsontja tört el, mert mozdulni sem tudott, csak zokogott keservesen. Aztán egy kapitány rémületesen éles hangjára figyeltek fel; egy gránát letépte a bal karját, és a combjáig felhasította a jobb oldalát, hason fekve, a könyökén vonszolta magát, úgy könyörgött, hogy adják meg neki a kegyelemdöfést."
No de elég az irodalmi délutánból, csak valahogy nem állhattam meg.
-
Ijk
nagyúr
A gyűrűk urából az első kettő tetszett az utolsó nem. Túl sok lett a cgi a végére.
A Clannadot tényleg HD-ban kell nézni, én a 720p-t szedtem le, este lemászott a kép a HD-ready plazmámról.
-
Psych0
őstag
válasz
Crystalheart #6879 üzenetére
A gyűrűk urában sajnos Frodó szenvedései tényleg lesújtóan lassan telnek a többiek epic kalandjai mellett.
Az Összeomlás nem az utolsó előtti a Rougon sorozatból? Azért az előtte levő ~15 könyvért gratulálok, mert emberes feladat, én ugyan nekiálltam, de az első fejezet közepén hagytam abba, mert nem az én világom.Viszont most benne vagyok a Song of Ice and Fire sorozatban és nem tudom letenni. Azért kezdtem el, mert kíváncsi voltam a most készült TVsorozatra, de nem kezdek el adaptációt a könyv ismerete nélkül.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Darth_Revan #6882 üzenetére
720p-s BR ripet szedtem, ne aggódj
(Az 1080p-t ugye esélyem nincs.)
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Crystalheart #6881 üzenetére
Clannad-ot mindenképp 1080p-ben nézd meg. Nem upscale, újra lett csinálva a jobb minőség miatt a BR kiadáshoz, gyönyörű színekkel teli képe van.
-
Crystalheart
őstag
Akkor együttérzek, Kanon detto ugyanaz a rajz, de ez a stúdió akkor ilyeneket csinált, ahol a lányoknak csak szinte a hajuk meg a szemük színe különbözött, és amúgy lufifejek.
Nekem is kellett egy kis idő, míg megjegyeztem, ki kicsoda. És írtam is nemrég, az is lassan indult be. (Bár csak 24 részes, és a felénél már dráma volt, ami valahogy a végéig kitartott, szóval nem panaszkodom.) Kíváncsi leszek a Clannadra, már leszedtem az első évadot, csak kell egy kis szünet, meg ebből a rajzstílusból sem akarok egyszerre túl nagy dózist.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Crystalheart #6879 üzenetére
Nincs különösebb baj az elejével sem, csak egy pörgősebb sorozat után lassan indul be. Mondjuk mivel nem voltam nagy animés, nálam ott kezdődtek a problémák, hogy egy ideig alig bírtam megkülönböztetni a lány karaktereket
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #6872 üzenetére
Clannadból megálltam a 10. résznél picit, eddig nem volt vmi hú de nagy szám, állítólag a 2. évada az ütőkártya.
De hát látod van belőle hentai és le is fordítottukháhááá
-
Crystalheart
őstag
válasz
#59620352 #6870 üzenetére
Hát annyi szent, hogy elfelejteni nem fogom. O.O Meg mondom, egyszer jót mulatok rajta, de jobb szeretem az intellektuellebb poénokat, paródiákat, stb., a Dokuro-chan poénjai így a végére egyre megszokottabbak, és kezdenek kifulladni. Meg az is érdekes, hogy a Seto no Hanayome-ban n+1-dik alkalommal is a térdemet verdestem az ismétlődő elemeken, de itt valamiért nem tart ki ez a hatás, ha túl sokszor lőnek el valamit.
A rajz meg kissé gyerekes, a Genshiken beágyazott animéje jut róla eszembem amit ott mindig néznek...
-
törölt tag
Am itt a Clannad hentai fordításunk ha érdekelne vkit
http://hunhentai.blog.hu/2011/08/23/minna_de_nakayokuAno Hana-t most fejeztem be, és elég drámai volt sok részében (bár nem mindenhol), bár a kedvencekbe nem kerül be, a 10/10et megkapja, nem tudok ellene mondani semmit, elég jó kis történet, nem hiába kapott magas pontszámot! Talán az a negatívum, hogy már fejemet vakartam néha hogy minden 2. jelenetben bőgnek
akkor is amikor nem kéne
-
törölt tag
Mindegyik jó (Airt nem tom) meg a K-on uncsi, a zenék jók benne, meg a szereplők moe-sége miatt meg lehet nézni egyszer (meg ugye sok hentai van belőle
)
Angel Beats! ...Death Note ...Dokuro-chan A kedvenceim szal sztem sorsold kiJah Dokuro-chan primitív de ha nem túl komoly ember nézi a röhögés garantált
Nah meg ha tetszik / nem tetszik, az ember azt a sorozatot nem tudja kiverni a fejedből xD
pi piru piru piru pipiru píííí(3,14)
-
Crystalheart
őstag
Talán a Clannad után kellene egy kis szünetet hagyni, és valami könnyedebbet beiktatni, nem?
A Gosick és az Angel Beats is kicsit súlyosabb, egy huzamban szerintem nem érvényesülnek olyan jól. De ha már így, akkor előbb a Gosick,aztán a másik, hogy legyen egy kis érzelmi hullámzás, mert egészen más a hatásuk.
Ilyen megfontolásból kezdtem most el a Kanon után ezt a Dokuro-chant, de kissé primitívnek tűnik, bár egyszeri kikapcsolódásra jó.
-
Crystalheart
őstag
válasz
unclefucka #6865 üzenetére
Én azért nem vagyok minden esetben elégedett velük, kiváltképp a férfi szinkronszínészek közt találok számomra idegesítőeket. (És oh, csak a gonosz karakter ne szólaljon meg, de általában megszólal.
) Bár még ez is lehet, hogy nem a színész, hanem inkább a szinkronrendező hibája, itthon is jó pár példa van arra, amikor a nagyszerű előadóművész, aki más filmekben remekelt a hangjával, egy szappanoperában borzasztó.
A hölgyeket már kezdem én is megkülönböztetni, és fel-felismerni az azonosságot, ha már hallottam; de ami azt illeti, a többségük akárhogy is, eléggé egy kaptafa.
Érdekes, a hazai színészek hangja közt sokkal markánsabb a különbség, de ez nyilván valahol genetikai dolog is.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Synthwave #6864 üzenetére
Ó, ezek a seyuu -k, elképesztően jól tudják beválogatni őket, imádjuk is mindannyiukat
A kedvenc hangom: Toyosaki Aki, bármelyik animében felismerem a hangját.Másik nagy kedvenc: Taketatsu Ayana, olyan édesen tudja mondani, hogy NYAA~
OMG <3 nekomimi <3
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #6863 üzenetére
Death Note végülis nem rossz...egészen a 25. részig. Utána szerintem eléggé erőltetett.
Ijk: Clannad után ezekből szerintem így: Gosick, Angel Beats, K-On! (egy kis üresjárat), Air.
---------------------------------------------------
Más:
Befejeztem az A Channel-t.
seinen/slice-of-life/loli/shoujo ai (enyhén)
Hmmm...igazából semmi igazán kiemelkedő, de mégis valahogy melegséget áraszt. Helyenként mosolyogtató, helyenként kawaii. Az első felében még egy kis jófajta (loli) ecchi is van.
^^
Az art átlagos 2011-es színvonal, az OP & ED sem különösebben maradandó, de passzol a sorozathoz. Yūko kicsit Mio-ra, Run pedig Yui-re emlékeztetett a K-On!-ból, Tooru pedig Yuki-re a Suzumiya Haruhi no Yūutsu-ból.Amúgy egy kellemes slice-of-life és annak ellenére, hogy nem túl sok minden történik, én még egy darabig tudtam volna nézni (főleg még egy kis ecchi-vel).
Nem utolsó sorban pedig játszik benne Yūki Aoi <33.Yūko ---> <33
Tooru ---> <333 -
Darth_Revan
veterán
Death Note jó kis sorozat, vannak unalmas részek, de vannak olyan részek amikor eldobtam az agyam, hogy Light milyen furfangosan túljárt az eszükön.
Keion jó kis sorozat, kész voltam attól amilyen pofákat csináltak egyes karaktereknek néhány szituációhoz
Kiváló anyagot adott még az előző írásomhoz is
Kíváncsi vagyok az év végén érkező egész estés filmre és remélem az új manga után új évad is jön az anime-hoz.
-
Archanon
őstag
Clannad-ot nem láttam még, de nem biztos, hogy egy Angel Beats jó választás lenne rögtön utána. Bár igaz, hogy eltelt egy kis idő azóta. Dokuro-chanba akkor kezdj bele, ha bírod a folyamatos és gusztustalan agymenést (itt nem a gurora célzok
). K-on-t akkor, ha valami extra moe-ra vágysz, sok nevetéssel.
Én a helyedben vagy egy röhögősbe, vagy egy Gosick-ba kezdenék bele (a többit nem láttam). De ezek közül mind jó.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Darth_Revan #6703 üzenetére
Szerintem az Elfen Lied úgy jó ahogy van, én feleslegesnek tartok OVA-kat, második évadot meg főleg.
Na de nekem is el kéne kezdenem valamit végre, letoltam pár hete a Clannadot, azóta semmi
A választék: Air, Angel Beats, Gosick, Death Note, K-on, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan. Fogalmam sincs melyikbe vágjak bele -
Archanon
őstag
válasz
Synthwave #6859 üzenetére
Nem vagy te sokan?
No, kivégeztem pár elkezdett projectet.
Genshiken (2)-t ha lassan is, de sikerült befejeznem. Noha 10 pontot nem adnék rá, azért nagyon tetszett. Azért én remélem nem válok ilyenféle... otakuvá. Maradok ember-otaku hibrid, aki csak "kicsit" megszállott.
[7/10]
Sunabouzu. Igazából sejtettem, hogy baromság lesz a vége. De ez annyira az volt, hogy nagyon... összességében tetszett [jobban belegondolva nem is vártam mást], viszont így eléggé nyitott maradt. Gondolom a manga folytatódik, vagy egészen másképp van a sztori, de azért egy folytatás az animéhez simán jöhetne, bár nem nagyon hiszem, hogy valaha is lesz. [7/10]
Aztán megkukkantottam egy filmet is: Kaze no Tani no Nausicaä. No persze ehhez volt magyar szinkron, így nyilván azt néztem. (Ami amúgy nem is olyan régi, minőségibb 2007-es Mafilm audio-s. Trinity Blood féle szinkron elbújhat mögötte. Egy-két mellékszereplőnek 1-1 mondata volt csak gáz, meg a narrátor az elején, minden más oké volt.) Az anime... hát, nem tudom, lehet meg kéne majd egyszer néznem még egyszer, de így elsőre nem tűnik többnek egy jó mesénél, kis mondanivalóval, aminek szép a vége, ugyanakkor rendkívül hirtelen. A rajz, hát az olyan oldschool, kicsit zavart, hogy a női szereplők többségét tényleg csak a hajuk különböztette meg, egyébként totál egyformák voltak. A sztori túl egyszerű (az eleje kissé unalmas is), szerintem többet is ki lehetett volna hozni az alapötletből. No persze ez nem jelenti azt, hogy nem tetszett, összességében azért egy "jó" plecsnit bőven megérdemel.
[7/10]
Sikerült lecsökkentenem az "éppen nézett"-ek listáját. Maria Holic - Alive felfüggesztve (angolul képtelen vagyok normálisan megérteni, ez hiperbeteg agymenés), így az várat magára. Aztán már csak az éppen futó sorozatok maradtak (Naruto Shp., Bleach, Fairy Tail, Hellsing U., Kiss×Sis), valamint van még 1 befejezni való, a K-On. Ah, most olyan megkönnyebbültnek érzem magam, bátran belekezdhetek egy újabba.
-
Máté94
addikt
válasz
malac012ko #6856 üzenetére
A sok hentai, shotacon, lolicon már várt.
-
Psych0
őstag
válasz
malac012ko #6856 üzenetére
-
malac012ko
csendes tag
Sziasztok.
Csak elszeretném mondani hogy nagyon szeretem olvasni ezt a fórumot. Mostanság csak ezt olvasom itt ph-n legtöbbször.
Üdv malac012ko -
Psych0
őstag
Knj ch75 out. Mimi x Reiji.
-
Crystalheart
őstag
Befejeztem a Kanont. A női karakterek ábrázolását a végéig nem sikerült megszoknom, csak már nem foglalkoztam vele.
A grafika egyébiránt szép volt, leginkább a fényelésnek köszönhetően.
Spoiler alert:
Rendkívül megható volt, és örülök, hogy végül viszonylag happy end lett. (Az első drámai esemény - amely téma szerintem akár egy külön sztorit is megtöltene - azonban egészen a végéig fel-felmerült, és adott egy kis mélabút az alaphanghoz, de én aztán nem bántam.) Mindenesetre a végén már nem is figyeltem, hány rész alatt volt konstans gombóc a torkomban.Ráadásul mondanivalója is van - ezt aztán valóban nem az amerikai piacra tervezték.
Azt szeretem ezekben a történetekben, hogy nem hülyéknek készítik őket. (Ez már az egyes részek címén is nyomban látszott.) Mintha csak Andersenen nőttek volna föl a készítők.
Nem semmi, hogy egy adult game-ből faragták ki, bár nem fogom kipróbálni, hogy tudjam, mi a hasonlóság...
Na most a Clannad előtt lazításképp meg kell néznem egy-két humorcsokrot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #6848 üzenetére
Semmi szükség rá. Azóta leszedtem a CoreAVC Pro 2.5.5.0-át és a legújabb KMP build-et, amiben (többek között) megoldották az ominózus FLAC-problémát
, szóval a CCCP-t is száműztem a vinyóról. ^^
Archanon: Addig jó, amíg a jánykák nem igen nőnek 145 cm fölé.
-
-
Archanon
őstag
Komolyan nem értem, hogy a japánok honnan a rákból szedik az ötleteket a karakterábrázoláshoz? Rakás animében a fiatalabb korosztály (15-18 évesek) rendre 1-2 fejjel alacsonyabb, mint néhány évvel idősebbek. Ez miféle logika? Átlag ember 15 éves kora után nem nő pluszba decimétereket. Jó, mondjuk, hogy ez így rendben van. Egy 18 éves 145 centi, egy 22 éves már 170. Oké. Elég lassan nőhetnek ezek a japók... DE!
Sunabouzu. WTF?! Hogy Sunabouzu 17?? Inkább néztem egy korai serdülőkorban szenvedő fegyverszakértő 12-13 éves hülyegyereknek a mérete alapján. Aztán ott van Kosuna, aki állítólag 14 (azt hittem felirat elírás angolban és magyarban is, de a neten is mindenhol ez van, nyilván a mangában is így van akkor), de kb. 9 éves magasságával vetekszik a többi felnőtthöz képest. Mik ezek, gnómok?
Könyörgöm, akkor mondanák azt, hogy az egyik 9, másik 13, vagy valami, de ez így nagyon abszurd. Vagy direkt az volt a cél?
Azt mondjuk el tudnám képzelni. Szóljatok, ha tévedek valamiben...
Egyébként fájdalmasan beteg sorozat. Olyan igazi beteg agyszülemény.
-
Psych0
őstag
válasz
Darth_Revan #6845 üzenetére
Ez nem azért van mert a TV- változat felnagyított, hanem mert a blu ray változat kvázi tömörítetlen forrás kb 40 Mbit/s rátával, míg a tv változat már mire eljut a japán tv nézőhöz átesik egy erős one pass cbr mpeg2 tömörítésen, hogy beférjen a program streambe. Jobb esetben ez a transport stream kerül el a fansub csapathoz és így csak +1 kódolást szenved el, de van hogy a raw is +1 tömörítésen esett már át.
Ezzel szemben a blu rayen a 1080p(igaz felkonvertált) forrást, ha átméretezzük 720p-re az kvázi eltünteti a blu rayen levő minimális kvantálási zajt, és csak a fansubber csapat kódolásán esik át a képanyag, ami sokszor sokkal jobb, mint a speedsub csapat kódolása, mert nem szorítja a korongról dolgozókat az idő és több passt engedhetnek meg maguknak.
A filmes világban is sokkal jobb a 480p bdrip, mint a 480p dvdrip, pedig elvileg a képméret ugyanaz, csak az egyiknél már volt egy erős nem hatékony (mpeg2) kódolás.
remélem érthetően sikerült fogalmaznom
-
Darth_Revan
veterán
Naívan azt hittem, hogy a TV-ben adott anime-ok 720p-s változata tényleg "HD", de most kíváncsiságból összehasonlítottam egy anime egyik részének a "TV-s" 720p és Blu-Ray-ből csinált 720p változatát...szemmel láthatóak a különbségek...ezek szerint a TV-s 720p csak felnagyított és élesebb képpel rendelkező 480p (dvd)
-
Darth_Revan
veterán
Jah, megijedtem, hogy az lesz a befejezés, hogy Saito hazamegy, Louise meg apáca lesz...mondom wtf?
Viszont ha eddig 3x12(/13) résszel eddig csak 12 kötetet dolgoztak fel a 22-ből, akkor az utolsó évad vagy 20+ részes finomság lesz vagy egy agyonsietett 13 részes össze-visszaság...remélem az előbbi
-
Psych0
őstag
válasz
Darth_Revan #6841 üzenetére
Nagyon megijedtél? Az anime eddig 12 kötetet dolgozott fel, amit írtam az a 14. ben történik Kiadva eddig 20 van, 22 van tervben.
-
zsiga_667
tag
válasz
Synthwave #6840 üzenetére
Ha nem TV-n nézed az azért sokmindent megmagyaráz. Én 42" FullHD-n nézek animét 2 méterről; így elég jól látható a különbség egy jó meg egy rossz release közt.
Valóban, nem minden 1080p upscale. Csak a TV-sorozatok 99%-a.
A mozifilmek és a jobb OVA-k tényleg 1080p-ben (vagy mégnagyobb felbontásban) készülnek.
Én sem tartom gagyinak a többi felsorolt csapatot se, de a THORA más ligában játszik.
-
Darth_Revan
veterán
Tudja valaki, hogy a ZnT anime 3. évadja a Light Novel-ek között a jelenleg elérhető 20 volume közül hol ért véget?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
zsiga_667
tag
válasz
Synthwave #6837 üzenetére
Lehet számodra még nem egyértelmű, majd meglátod ha kijött hogy upscale.
Valóban jó minőségű ripek készítésében pedig az egyetlen normális csapat a THORA. Ha szerinted bármelyik másik csapat tudja ugyanazt a képminőséget produkálni kb. azonos fileméret mellett, akkor vagy nem elég nagy a TV-d, vagy rossz a szemed.
Lehet épp ezért nem zavar az upscale 1080p... -
Darth_Revan
veterán
További Zero no Tsukaima infók (csípem a sorozatot, na):
Jó hír:
Végre megjelenik Japánban a sorozat Blu-Ray-en (kétrétegű lemezen), az ott "szokásos" árakkal:
1. évad: Október 26 az ára átszámolva 60.000 HUF2. évad: Szeptember 25. az ára átszámolva 60.000 HUF
3. évad: December 21. az ára átszámolva ennek is 60.000 HUF
Nem mernék fogadni rá, de azt mondom, hogy nagy eséllyel "csak" upscale lesz (persze overall így is fényévekkel jobb minőségben, mint a DVD).
Rossz hír
Feltételezem, hogy az igazi anime rajongók akik idejárnak, azok (minimum a TOP10 listájában levő) vesznek eredetiben is anime-t. Nem mondok újdonságot, ha azt mondom, hogy legjobb forrás USA-ból rendelni, mert onnan Blu-Ray boxot 50-60e Ft helyett már 10-12e Ft-ért is be lehet szerezni.
Nos Zero no Tsukaima amerikai forgalmazója kezdetben a Geneon volt, tőlük átvette a Funimation, azonban idén lejár a Funimation szerződése is és nem is tervezik megújítaniRemélem lesz cég, aki felkarolja, mert ez az egyik all-favorit nálam és megvenném a Blu-Ray-t a jobb minőség miatt, viszont a 4 évadért kiadni 40k-t se könnyű, nem hogy 240k-t
Psych0: Ez komoly vagy csak viccelsz? Ha komoly, akkor most megyek és eltöröm a kezem, amiért arrébb húztam a csúszkát és ekkora spoilert megtudtam
Ha igaz, remélem nem ez lesz a befejezés, hanem csak egy állomás a sok közül az oda vezető úton.
-
Psych0
őstag
válasz
Darth_Revan #6830 üzenetére
ZnT SPOILER
Louise azért visel apácaruhát mert apácának állt, miután Tiffa kitörölte Saito emlékét belőle, mert az hazament(pedig nem).
-
Darth_Revan
veterán
Jah tényleg! 1. részbe kukkantottam még csak bele egy fél percre, az apáca kiscsaj viselt ilyet
Nem tudom miért adtak Louise-ra ilyen ruhát, hisz "csak" azt reklámozzák vele, hogy a sorozat két főszereplője lesznek vendégek most szombaton a Hibiki rádióban
-
Máté94
addikt
válasz
Darth_Revan #6830 üzenetére
Index-re gondolsz, nem? A Toaru Majutsu no Index-ből.
-
Darth_Revan
veterán
Jobban utána olvastam és TYOKO MX + JC Staff csak trollkodott egy kicsit
Valóban jön S4, de nem októberben, októberben a Zero no Tsukaima Kessakusen jön, ami egy gyűjtemény az eddig leadott részekből. Több mint 3 év telt el a S3 leadása óta, biztos úgy gondolták kell egy kis emlékeztető/bemelegítés a valamikor majd 2012-ben érkező S04 előtt
Na mind1, remélem legalább jó lesz a Shana és ZnT új évad is, mert mostanság elég sok kritika érte JC Staff-ot rajongói oldalról.
Mellékesen tudja valaki, hogy a weblapjuk új logójában Louise milyen ruhát visel? Mintha már láttam volna valahol, de nem ugrik be...túl kevés anime-t láttam még
-
Archanon
őstag
Druaga no Tou - The Aegis of Uruk (S01.) / The Sword of Uruk (S02.) (+Special, legelső rész, más szemszögből):
Hehheh, ez jó volt. Aki szereti a szerepjátékokat, mindenképp nézze meg. Gyakorlatilag egy fantasy RPG paródia (különösen az első évad, hatalmas poénok vannak benne), de mégis van egy jó sztorija (aminek a vége mondjuk enyhén összecsapott lett). Nekem tetszett, bár a végétől többet vártam, szerintem túl egyszerűre sikeredett. De azért szeressük.
-
Crystalheart
őstag
Kemény ez a Kanon, az első harmad után kb. 3-4 részenként jön benne egy dráma. Pedig ötletem nem volt, mit fognak kihozni abból a sablon kezdésből. Végtére is, misztikummal mindent lehet.
-
Máté94
addikt
válasz
Darth_Revan #6826 üzenetére
Nem sok animét dobtam, de az első rész után kénytelen voltam. Majd egyszer
-
Darth_Revan
veterán
Az író is felépül (remélhetőleg) és jön a befejező évad is...BANZAI! BANZAI! BANZAI!
Shakugan no Shana befejező évad, Zero no Tsukaima befejező évad...kb most úgy érzek, mint az idióta trió Kaichou wa Maid-sama-ból:
Apropó, Kaichou wa Maid-sama...comedy kategóriában nálam beékelte magát Seto no Hanayome mögé.
-
huskydog17
addikt
válasz
Synthwave #6819 üzenetére
Milyen verzió van nálad a MPCHC-ből?
Csak mert a "Remember File Position" tényleg ott van, pontosabban ott kell lennie, vagy rossz helyen nézed, vagy egy őskövület verzióval próbálkozol. Options azután bal oldalon Player menüpont.
A másik ami gyanúra ad okot, hogy azonos mód esetén (szoftveres vagy hardveres dekódolás) a MPCHC-nak nem szabadna magasabb CPU időd eredményeznie, mivel az mindig a legfrissebb FFmpeg dekódert alkalmazza, ami manapság az egyik legfejlettebb erőforrás-kezelés szempontjából. A KM Player is FFmpeg dekóderre épül, de sokkal régebbi verziókat használ.
Ezeket csak azért írtam, mert nekem úgy tűnik, hogy nálad valami nem stimmel és csak ki szerettem volna deríteni, hogy mi az. Még csak véletlen se szeretnék egy újabb vitát indítani vagy ne adj isten fárasztani! -
Psych0
őstag
ZnT s4 októberben [link]
Juhéééé
-
Psych0
őstag
Ez az usagi drop hatalmas. A kedvenceim közé került.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megnéztem a Gakuen Mokushiroku OVA-ját. Tömény fanservice, amit sajna loli oldalon nem vittek túlzásba...
Lesz amúgy második évad? Kéne már...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Haali-ikon van, amikor nem jelenik meg tálcán. De ha megjelenik, SEM tudok váltani sávot, már próbáltam. Mintha nem is lenne másik sáv. KMPlayer-ben pedig ott van és 2 kattintás.
"Amúgy képernyőn jobb egérgomb és ott van az audio/subtitle választó."
Nyilván ez volt a legelső, amit próbáltam...
Ha a hotkeyek-et akarom állítani, bal klikk után nem adja be a lenyomott gombot (hacsak nem valami betű), hanem keresgélni kell. Nem kicsit frusztráló.
Nem szeretem a styled sub-okat, ezért is külön öröm, ha nem nekem kell kapcsolgatni. Meg mintha KMP-ben szebbek lennének a betűk.
"options/player: remember file position"
Itten nincs ilyen. Csak ablakpozíciókat akar megjegyezni.
Screenshot-ban nekem nincs időindex, csak filenév.
A CPU terheltsége meg továbbra is magasabb.
De tényleg hagyjuk, már belefáradtam. Tökéletesen lejátszok mindent, olyan felülettel, amivel nem kell vergődnöm.
-
Psych0
őstag
válasz
Synthwave #6807 üzenetére
"csomó release-nél akármit csinálok, nem jeleníti meg a másodlagos audiosávot (ami a japán lenne), ugyanez a helyzet a feliratokkal."
Ha fent van a cccp akkor valószínű, hogy a haali splitter épül be a filter chainbe a beépített splitter helyett, aminek csak egy output pinje van és a haali ikonon lehet csak változtatni a hangsávon. Nekem volt olyan régen, hogy nem jelent meg a haali ikon, és így jártam. ezért sem szeretem a haali splittert. Amúgy képernyőn jobb egérgomb és ott van az audio/subtitle választó.
"A tekerést manuálisan kell állítgatni, nincs alapból kurzorokon (ezt is nekem kell beállítani - már ha nem ilyen nyomorult lenne a hotkey-mappingja), a kép méretezése/forgatása sem olyan egyszerű és sokrétű, mint KMPlayer-ben."
A tekerés a kurzorokon van, shift+irány keyframet léptet, tetszőlegesen beállítható egyéb ugrási időköz akár külön billentyűre. Képméretet a numpaddal állíthatsz, ctrl+numpaddal a kép helyzetét, alt+numpaddal a kép szögét állíthatod 3d-ben, így akár a projektor trapéz torzítását is korrigálhatod. Mennyire kell sokrétűbb? Mindezt átállíthatod a nyomorult options/keys ablakban, ahol választhatsz, hogy a bővített virtuális billengyűzetkód, vagy az ascii kód alapján figyeljen egy egy kombinációt.
"A feliratkezelője sem olyan hatékony méretezés, helyezés, betűtípus szempontjából, a styled sub-okat külön ki kell kapcsolni."
A feliratok időzítését lejátszás közben állíthatod default billenytűkombinációkkal, mindezt+ a helyzetet, méretet, orientációt, elfordulást, betütípust, árnyékolást, keretet felbontást pedig menüből az összes telepített betütípussal, az rgb színskála teljes tartományában.
Az SSA/ASS feliratokat miért kéne kikapcsolni? Minden sriptet hibátlanul kezel. De ha nem tetszik a fansubber csapat betűtípusa, akkor probléma nélkül alap stílusra állíthatod 2 kattintással.
"Az is milyen jó lenne, ha rá tudnám venni, hogy megjegyezze, hogy hol tartott kilépés előtt az ominózus videofile."
options/player: remember file position. 3 kattintás.
"A screenshot-készítője sem a csúcs (szeretjük a filenév+időindexet...*.jpg-ben)"
[OZC]Ghost in the Shell Stand Alone Complex E01 'Section 9' [v2].mkv_snapshot_09.14_[2011.08.22_19.46.35].jpgmiért ne úgy mentené, és még bmp és png-ben is ment, sőt probléma nélkül csinál thumbnaileket az egész filmből.
"ahogy az egyéb beállításainak sokrétűsége sem."
eddig ötből semmi.egyezzük meg abban, hogy nem szapuljuk a másik kedvencét alap nélkül
-
Darth_Revan
veterán
Fullmetal Alchemist: Brotherhood előtt meg kell nézni az előző évadot?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6812 üzenetére
Én videoszerkesztéshez Sony Vegas-t használtam, de nem nagyon kellett semmit pluszba telepítgetni.
Bennem megmaradt még az a régi jó szokás, hogy amit kell, azt majd én frissítem. ^^
-
Crystalheart
őstag
válasz
Synthwave #6811 üzenetére
Azért kell rengeteg codec, mert videoszerkesztéssel is foglalkozgatok, és ahány helyről kapok/szedek videókat, annyi formátumúak. Míg egyenként telepítettem, addig kb. minden új videóhoz kellett új codecet telepíteni, de azóta meg mindent natívon be tudok húzni a szerkesztőprogramba. Merő kényelemből az egész.
Igaz, az utóbbi időben inkább saját készítésű mov videóval volt dolgom, és nem is a saját gépemen, és kódolni is az XviD-et vagy wmv-t választottam, szóval valóban nem használtam ki túlzottan, de még az utolsó gép-újratelepítés óta volt rá párszor szükségem.
Mi baj volna az automata/fél-automata frissítővel?
Egy freeware listából kipipálnám, miket frissítsen (a listát elmenteném), megnyomom a start gombot és uccu. Gondolj csak bele, kézzel milyen macera volna a Windows frissítéseket is mindig egyenként telepíteni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crystalheart #6810 üzenetére
Szerintem a lejátszók is szerves részét képezik ennek a topiknak. Csak fél-OFF.
"Igazán jöhetne már Windowsra is egy automatikus alkalmazás-letöltő és -frissítő szolgáltatás"
Ne, ilyet inkább ne. Vagy jöhet, csak lehessen kikapcsolni.
Nem kell kismillió másik kodek. Neked még CCCP sem kell, mert nem tartom túl valószínűnek, hogy túl sok 1080p-s FLAC release-t fogsz nézni.
Elég egy KMPlayer + CoreAVC 2.0 (/2.5) Professional, más nem kell semmi.
Ha az a géped van, ami az adatlapodon, akkor ezzel BÁRMILYEN 720p-t (magas bitrátájú, FLAC-es közvetlen BD rip-et is) hibátlanul kell nézned. -
Crystalheart
őstag
Ha nem tenném föl a CCCP-t, akkor kismillió másik codecet kellene egyenként még, akarja a halál.
Még így is macera, hogy hatszáz programot kell pár évente újratennem a gépre, meg kézzel frissítgetni mindent, meg az CCCP után még az Xvidet. Lusta vagyok. Igazán jöhetne már Windowsra is egy automatikus alkalmazás-letöltő és -frissítő szolgáltatás, és nem aggódék többet ezen. Így most összesen annyi minden gond, hogy a 720p-t már épp alig bírja a gép, de mindent visz, amit el tudsz képzelni.
De lehet hogy ezzel át kellene vonulni valami specifikus topikba.
-
Archanon
őstag
válasz
Synthwave #6807 üzenetére
"...2010 őszén előtört belőlem a Pokémon-t nézhetnék (hozzáteszem, hogy 18 éves fejjel...)" (#5728)
Persze már csak kevesebb, mint két hétig. De ez van, ilyen vagyok. Egyébként az ecchi-t nem 'tagadom', jöhet, csak mértékkel. Viszont nem amiatt fogok nézni egy sorozatot.
#Psych0: Ez viszont már nem volt egyértelmű, hogy élőszereplős. Benéztem.
Thx.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
MPC HC: csomó release-nél akármit csinálok, nem jeleníti meg a másodlagos audiosávot (ami a japán lenne), ugyanez a helyzet a feliratokkal. Egy-egy release-nél van, hogy a hang áll meg egy-egy pillanatra. A tekerést manuálisan kell állítgatni, nincs alapból kurzorokon (ezt is nekem kell beállítani - már ha nem ilyen nyomorult lenne a hotkey-mappingja), a kép méretezése/forgatása sem olyan egyszerű és sokrétű, mint KMPlayer-ben. A feliratkezelője sem olyan hatékony méretezés, helyezés, betűtípus szempontjából, a styled sub-okat külön ki kell kapcsolni. Az is milyen jó lenne, ha rá tudnám venni, hogy megjegyezze, hogy hol tartott kilépés előtt az ominózus videofile. A screenshot-készítője sem a csúcs (szeretjük a filenév+időindexet...*.jpg-ben), ahogy az egyéb beállításainak sokrétűsége sem.
Nem fogok egyesével felsorolni 11.3349 menüpontot (már komolyan időpazarlásnak tartom ezzel foglalkozni), telepíts fel egy KMPlayer-t, kapcsold be az Advanced menu-ket, meg nézz bele egy Preferences-be és meglátod, hogy mire gondolok. Csak egy "egészen picivel" komolyabb.
Nem is fagyogat, és ~300+ rip közül még egyikkel sem volt baja (CoreAVC-vel).
MPC HC nagyobb processzorterhelést is eredményez, ill. az ominózus DXVA (VGA driver-t próbáltam többféle verziót is). Épp elég indok, hogy miért ne használjam - más pedig azt használ, amit csak akar; ez egy ilyen világ.------------------------------------------------------------------------
Archanon: "És a hentait én ha lehet, még kerülném."
No offense, de ez már a burok és az ecchi-tagadás óta érdekel amúgy; hány esztendős vagy?
A shinobi szó jelentése >> árnyékharcos (ninja). Tudtommal eredetileg "vmit ellopni/elragadni" -ként értelmezték.
-
jahrn
senior tag
válasz
Archanon #6805 üzenetére
Mig a Blood The Last Vampire tobb szempontbol is a Blood + elozmenyenek tekintheto (ebbe nem megyek bele mert spoiler lenne), addig a Blood C inkabb egy alternativ vonalnak mondhato. A sztori kifejezetten gyengenek tunik (most vetitik, a 6.ik resznel tart), a szereplok meg a gagyi es ultragagyi kategoriak kozott tengetik szanalmas eletuket.
Olyan erzesem van mintha a keszitok a Shikabane Hime-t (ami szvsz nem rossz, de nem kene keverni a Blood brand-del) nezegettek volna alkonyattol pirkadatig mikozben a Blood C-t kalapaltak es kevertek hozza nemi slice of life-ot, majd jol nyakon ontottek egy idiota klutz foszereplovel aki opera enekesnonek kepzeli magat. Mindemelle a dialogusok is szornyen rosszak... -
Archanon
őstag
Értettem, tehát Blood - The Last Vampire, nem (!) élőszereplős verzió (bár ami élőszereplős, az már rég nem anime, szóval...
Számomra eleve evidens volt a dolog.). Blood-C? Ez egy rosszul sikerült újrafeldolgozása az előbbinek?
#Psych0: Shinobi? Ilyen néven nem igazán találtam nem hentai animet. Mindig valami Kage-t dob ki... És a hentait én ha lehet, még kerülném.
-
Psych0
őstag
Jaja, én is azt használnám, ha menne a tv-men is. Sajnos nem képes arra, ha a monitor értelemszerűen progresszív letapogatást végez, míg a tv interlaced, és ha áttenném tv-re a képet akkor a lejátszás sajnos megáll. Pedig még azt is megléptem a kedvéért, hogy visszaléptem x86 platformra. Ja meg belenyúl a guiba és nem tetszik. A többi funkciója meg felesleges, mert pixel shaderrel csinálom a chroma upscale-t.
Vigyázat: a Blood: The Last Vampire élőszereplős, és nem is annyira jó. Hamár itt tartunk a Shinobi-t ajánlanám, mert az jó
-
jahrn
senior tag
En a Hi10P valtas miatt most ezt a kombot hasznalom: MPC-HC + madVR es eleg jol bevalt. Persze meg keves a 10 bites h264 anime, de egyre tobben hasznaljak.
Archanon: a Blood + elott nezd meg a Blood: The Last Vampire-t hiszen az a brand alapja, de a Blood C nevu formedveny reboot-ot keruld. Es ahogy sok mas anime eseteben itt is igaz, a manga jobb.
-
Psych0
őstag
válasz
Synthwave #6800 üzenetére
Nem neked válaszoltam, csak néhány állítás szemet szúrt, gondoltam helyre teszem, de ha már magadra vetted
"MPC HC-val van egy rakat gondom, nem kezdem megint felsorolni, mert ezen a lapon már vagy 4x megtettem."
"Az, hogy nem szeretem a WMPC HC felületének primitívségét. KMPlayer-t százszor jobban testreszabhatom, több mindent beállíthatok -egy logikusan megtervezett menürendszerben- - és emellett még mindig sokkal kisebb a processzorterhelésem."
"A felület alatt pedig nem a skin-t értem, hanem a konfigurálhatóságot, menü-elrendezést, hotkey-programozhatóságot. Ezek nem a MP származékok erősségei. Nagyon nem."Ezt láttam a rakat gondnak, meg a DXVA problémád, ami a vidkari driver sara. Konkrétum sehol.
Melyik az a lejátszásnál szükséges funkció amit nem érsz el 3 kattintáson belül az mpc-ben? Mik azok a plusz beállítási lehetőségek? Nem kell százszor több, csak néhány, És mi az amihez a Kmplayernél beállítható hotkey, de az mpc nem tudja?
Mondjuk én mikor TV-n nézem a filmet akkor telóról vezérlem a lejátszót, nem egér/bill, de ha a gép előtt ülök akkor minden max 2 kattintás: egy jobb egy bal.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest