- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jdeutsch
tag
Lehet igazad van, de ha ismered a Fiat punto 2012- müszerfalát ( a punto evo újabb változata)
akkor beláthatod, hogy csak ez fér el benne, minden más csak erős gányolással rakható be!
A gyári müszerfalat pedig nem szeretném szét trancsirozni, de ha van jó ötleted szívesen meg hallgatom. -
svgyula
addikt
Szia! Rossz hírem van mindkettő 800x480 felbontású a specifikáció alapján ráadásul elég kicsi a kijelző! Autóban vezetés közben tapizni még a 7' is karcsú ezek meg kicsit 6" felett vannak. Elveszi az összes helyet a keret meg az a pár kapcsoló. Én biztosan inkább egy nyers keretbe faragnák egy nagyobb kijelzőt és hagynám a francba a gombokat.
-
Bigmasterl
tag
üDv!
Ilyennel kapcsolatban van tapasztalat ?
[link]
Toyota Avensisbe szeretném -
B. Tamas
aktív tag
Hosszú vajúdás után ezt a készüléket rendeltem meg. Állítólag a Hizpo megbízható, nem csesznek át, hogy írják a friss(ebb Androidot) erre kapsz egy elavult (már alig támogatott) rendszeres vackot. A bolt ahol beépítik 5000-ért rendel hozzá való beépítőkeretet meg 10K-ért beépítik. Néztem, hogy a Diginél van 1000Huf/50Gb/hó USB-s stick így a waze és Spotify mellett a folyamatos nyomkövetés is megoldott lesz.
Apropó, valakinek van tapasztalata ezekkel az USB-s GSM modemekkel kapcsolatban? -
jdeutsch
tag
Szép napot mindenkinek!
Fiat Punto 2012-őm van, szeretném kérni a hozzáértők véleményét ezzől a készülékröl:
https://www.aliexpress.com/item/4000187009716.html
Ár / érték arányát tekintve jónak tűnik, / a specifikáció eléggé szükös/ de ahogy mondani szokás "az ördög mindig a részletekben buvik meg". Nem sikerült kideriteni ki a gyártó, de hasonlót találtam:
https://www.aliexpress.com/item/4000127180733.html?spm=2114.search0302.3.51.ef117b18fOThOJ&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_0,searchweb201603_0,ppcSwitch_0&algo_pvid=ca1498c3-3552-4542-bf14-c389cba18810&algo_expid=ca1498c3-3552-4542-bf14-c389cba18810-6
Előbbi a Csehektől, mig utóbbi Olaszországból rendelhető, elvileg vám és áfa mentesen.
A véleményeket előre is köszönöm, és ha van valakinek ismerete hasonló "tudású" (esetleg jobb minőség, ismertebb gyártótól) készülék alacsonyabb áron kérem közölje.
Üdv: DJ -
Galla007
csendes tag
[kép]
Sziasztok!!
Esetleg akit érdekel dsp nélküli androidos fejegységeknél van lehetőség mcu frissítésre sound patch.Én kipróbáltam valóban halhatóan jobb a hangzás persze azért csodát nem kell várni tőle.Limk..https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-software-development/mod-cs-x-mod-mtcd-e-mcu-firmware-t3816042 .persze mindenki csak saját felelőségére illetve az mcu verziónak megfelelőt .Látható az mcu sp verzió(sound patch)Előtte kell mcu konfiguráció mentést csinálni EXPORT majd mcu frissítés után a menetet fájlt recoverybe ugyanúgy mcu frissítés .Így megmaradnak a korábbi beálitások.A sp firmware frissítés után a gombok beálitása törlődik ezért kell előte mentést csinálni.Ha nem az mcu-nak megfelelő firmwaret frissíted lehet tégla a fejegységből.Remélem segítettem ha érdekel valakit -
xedamen
senior tag
Végül megtaláltam ugyan azt a fejegységet sokkal olcsóbban, lengyelből szállítják, tehát vám se lenne és így 60 ezerre jön ki.... Viszont ezesetben nekem kell megvennem a műszerfal panelt, ami 15-20 ezer, és azokat a kábeleket is, amik a kormányvezérléshez kellenek pl, az megint 15 ezer. A végén így is 100 körül vagyok
Viszont, ahogy nézegettem a kábeleket, láttam, hogy simán 13 dollár, canbus-szal 45 dollár. Tudnál esetleg segíteni, hogy mire való, vagy kell-e? Úgy láttam a többi Kia Rio K3-hoz való fejegységhez nem volt/nem kellett.
Köszi -
-
xedamen
senior tag
Megnéztem, nem forgalmaznak Rio K3-koz sajnos. Nem találtam EU raktáras céget a K3-as Riohoz, annyit sikerült elérni, hogy $99 dollárt írnak a csomagra, így csak annak az áfáját kell fizetni elméletileg. Jobban aggaszt, hogy nincs még értékelése az eladónak. Néztem másikat is, de az 25 ezerrel drágább, ugyanúgy Kína és Intel proci van benne SC9853...
-
bl4ze
veterán
-
xedamen
senior tag
Sziasztok!
Hónapok óta nézegetem az androidos fejegységeket, de még nem találtam olyat, amire szívesen adnék ki pénzt. Vagy gyenge benne a proci, vagy kicsi a kijelző, vagy kevés a RAM stb.
Most találtam egyet, ami elég erősnek tűnik.Valakinek van tapasztalata a PX6-os procival? Ha jól néztem ez most az egyik legerősebb, amit ezekben a fejegységekben használnak. Valamint ebben a rádió chip is egy újabb már, általában a 6856-os chipet használják, ebben viszont állítólag 7786 van, az erősítő pedig 7851-es. Ezekkel van bárkinek bármilyen tapasztalata?
Köszi előre is
-
jFox
addikt
Köszönöm a válaszokat, kb én is erre a következtetésre jutottam.
De annyira olcsó volt, hogy nem tudtam ellenállni.(A mostani árnál is olcsóbb...
)
Vettem hozzá erősítőt, de nem sokat javított a dolgon.
Viszont a rádiót leszámítva én meg vagyok vele elégedve. Zene szépen szól, navigáció elég pontos, pedig én is csak belöktem a műszerfalba a GPS antennát a fejegység mögé. -
svgyula
addikt
Szia! Erre egy megoldás van beszerzel egy erősítővel rendelkező antennafejet. Beraksz egy "fantom tápegységet ami ellátja feszültséggel a koax kábelen keresztül és azzal már javítasz a vételen. Sajna ezek a chipek elég érzéketlenek ezért nagyon jó minőségű antenna és jelszint kell a megfelelő vételhez. A rádió csatlakozóján van egy "auto antenna" nevű vezeték onnan vigyél feszültséget a fantontáp dobozához.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Én egy ilyet vettem nemrég: [link]
Az egy dolog, hogy Android 8 helyett csak 6-os van rajta, (Csak átírták a feliratokat.) de a rádiója csapnivaló. A városban még szól valahogy, de már a város szélén elhallgat.
Mp3 szépen szól, de néha jó lenne rádiót is hallgatni....
Próbáltam a "gyári beállításokban" átállítani a rádió típusát (FM inside, NXP valami van és Auto) De hiába állítom át bármire, mindíg az FM inside-on marad.
Lehet ezzel valamit csinálni? -
ice9
tag
Van ajánlott 1din fejegység? Eddig 2-t néztem ki.
[link]
[link]Azt tudja, valaki, hogy ezek akkor is üzemelnek ha nincs kihajtva a kijelző? pl. ha nincs szükségem navigációra és nem is akarok semmit mókolni csak rádiót hallgatni, akkor gyújtás után elindul a rádió kijelző nélkül? Ill. be lehet e állítani, hogy automatikusan ne hajtsa ki a kijelzőt, csak gombnyomásra? A 2. nem motoros, így annál mindegy. Az praktikusabb lenne mert van benne plusz tároló. Köszi
-
Third Watch
csendes tag
Sziasztok! Ma ki szedtem és le húztam továbbra is csak a logót tölti be majd helyszínen kipróbáltam amit írtatok reset nyomva majd rá dug és úgy se csinált semmit csak amit eddig a logó ig betöltött. Műszerész tud vele valamit vajon kezdeni vagy felesleges elvinni hozzá?? Valakinek valami ötlet aki járt már így akksi saru lehúzás semmi nem hat erre a fejegységre Hizpo ennyit tudok róla meg 2018. 07.06 os gyártású.
-
Wiking7
újonc
Sziasztok!
Ki milyen rádió appot használ, mert nekem a gyári nem ír ki semmit csak az állomás frekvenciát.
Esetleg valami hasznos app amit még érdemes fel telepíteni ? -
Third Watch
csendes tag
Reggeli fejlemények munkába jövet ugyan úgy csak a logóig töltött a fejegység aztán egyszer csak újraindult magától eddig ilyet nem csinált és ugyanúgy csak a logóig töltöt be és semmi tovább. Remélem nem kell kukába dobnom.
-
Third Watch
csendes tag
Akkor azzal, hogy le húztam a +-os akku sarut nem értem el semmit ha jól értelmezem az a helyzet ,hogy az előző tulaj rakta bele a fejegységet nem én úgy hogy nem tudom ,hogy mi lett rá kötve és mi nem 2007-es honda cityről van szó nem jelzi , hogy cserélni kell az olajat csak már le járt a 10 ezer km azért cseréltem. Ezt a kiveszem töltőre teszem és úgy reset majd csak hétfőn tudom kipróbálni mert jelenleg dolgozom amiket leírtam azt is úgy mond szünetemben csináltam ma meg.... De furcsállom hogy pont akkor lett ilyen miután olajat cseréltem.. eddig semmi baja nem volt.Igen a recovery menüre gondoltam én is mert Youtubon láttam, hogy ott felajánlotta hogy reboot android bíztam benne hogy ebben is lesz egy olyan de minden egyes trükköt kipróbáltam power+home,power+res de semmi .
-
aero.
veterán
válasz
Third Watch #365 üzenetére
A resetet 10 másodpercig kell lenyomva tartani. Megvolt?
-
svgyula
addikt
válasz
Third Watch #365 üzenetére
Szia! az elmélet az lenne, hogy kiveszed és lehúzod a tápot. Akkor újra kellene indulni de eltelik egy ideig mire újra elindul a rendszer akár 1-1,5 perc is, ez nagyon típus függő. Ha így sem indul akkora reset folyamatos nyomása és a táp bedugása lehet még opció. Ezt ugye az asztalon egy töltővel könnyebb megcsinálni. Bent a helyén nem sok esélyed lesz egyéb műveletre. Ha jól tudom nincs olyan ezeken mint a telefonba a recovery menü pl. nálam nincs fizikai kapcsoló! az egyetlen reset nyílás ahol kapcsoló van. Azért több kérdés is felmerül itt. A fejegység a motorvezérlőhöz is hozzá van kapcsolva? Amikor olajat cseréltél matattál a vezérlőben(gondolom ha a csereperiódust nulláztad akkor igen)? Azt még meg lehet próbálni(ha?) rá van kötve a motorvezérlőre az levenni. Több ötletem nincs.
-
Third Watch
csendes tag
Sziasztok!
Nekme lenne egy olyan gondom van egy Hizpo márkájú androidos fejegységem, Honda cityben tegnap le cseréltem benne az olajat és az olaj szűrőt és utána indítanám és a fejegységen csaka a honda logo megy semmi más azóta már le szedte az akksi sarut ,hogy elfelejtse van egy reset gomb rajta vagy 20szor biztos benyomtam már különböző a youtubon látott praktikát kipróbáltam hogy lehetne a boot menübe belépni vagy ilyesmi de egyik se most is akksi saru levétel mindkettő után is csak ugyan azt csinálja !!Mi lehet a gond ??
Valakinek valami ötlet vagy kukába lehet dobni? -
svgyula
addikt
válasz
szemmelver #363 üzenetére
Nem olvastad el amit írtam! "Nem lehet, hogy az előző rádió a koaxon keresztül adott feszültséget az antenna erősítőnek?" Amennyiben nem ott akkor az nem igényelt "jó" antennát akkor abban egy jóval érzékenyebb rádióegység volt. Mivel nem egyformák a beépített rádióegységek a tól ig határ elég nagy! Na meg az emberek igényei is. Én pl soha nem hallgatom a "kossuth" rádiót. Ha erre vágytam volna nem veszek androidos fejegységet mindenféle szolgáltatással. Ahhoz elég egy sokol rádió. De nem vagyunk egyformák kinek a pap kinek a papné nekem a lánya.....
-
szemmelver
aktív tag
Van jel. Menetközben néha serceg picit. Illetve városban vettem észre, hogy van olyan hely ahol teljesen elmegy.
El.antenna vezeték van az autóban, erre rakotottem a rádióból kijövő "ant" 12v-ot de nem segített. A jvc-n ez be sem volt kötve, mégis jobb volt. Abban bizok, hogy mivel annyira nem borzalmas a vetel, segit rajta egy ilyen erősítő
-
svgyula
addikt
válasz
szemmelver #361 üzenetére
Nem lehet, hogy az előző rádió a koaxon keresztül adott feszültséget az antenna erősítőnek? Ez a mostani meg csak ez fantom táppal tud feszültséget adni. Addig amíg az erősítő nem működik alig jön rajta keresztül jel. Ezért nincs vagy csak gyenge az adók térereje. Nézd meg van-e elektronika az antenna fejben. Ha van akkor kell tápot adni neki. DE nehogy simán rákösd a koaxra mert repül a fejegységed!
-
Galla007
csendes tag
válasz
szemmelver #357 üzenetére
Szia!! Nálam is volt gond a rádió jel erőséggel.Nálam a tetőantenna csere oldotta meg. Nekem középhullámon a Kossuth Rádió csak gyengén ment ahogy utána olvastam ez antennahibánál szokott lenni ezért cseréltem antennát,azóta jó.
-
aero.
veterán
válasz
szemmelver #357 üzenetére
Szia, ha van ANT jelzésű vezetéked a kábelkötegen, akkor annak adj 12v-ot és úgy nézd meg. Ha nem jó, akkor az annyi.
-
-
rokapet
tag
THX!
Egy VW Caddy Life az alany. Ahogy nézem, elég sok típusspecifikus modellt találni, főleg mert a hasonló évjáratokból a sok VW modell mellett egyes Skodákba és Seat-okba is ilyen formátumú rádió került.
-
svgyula
addikt
Az elsőre- repülőjegy-utazás-vásárlás-utazás-örülés. Nekem 100eft-felett is azt küldték amit rendeltem. Gondolkozz, ezek csak nekünk drágák. Egy 400$-os fejegység az USA-ban 1 heti fizetés. Nyugatabbra 2heti......
A helyedben és először az autóban a helyet nézném meg. Az adott méret alapján keress rádiót. Az itthoni eladók vagy drágák vagy a kínai gagyi alját adják jól árasítva. Az alin van EU raktáros eladó ahol 4-5nap alatt itt van amit rendeltél és nincs vám áfa sem. Csak ki kell választani a megfelelő raktárat. -
rokapet
tag
Üdv Urak!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a teendő akkor, ha az ember nem akarja az Ali-n levő kicsi kínaiakra bízni, hogy elküldjék az előre kifizetett fejegységet, ill. hogy olyat küldjenek amilyen rendelve lett? A PayPal-es fizetés már jobb egy fokkal (bár jellemzően alacsonyabb értékű vásárlásokra szoktam használni az Ebay-en), de esetleg létezik olyan magyar forgalmazó amelyik foglalkozik ilyen fejegységekkel? Én is megtaláltam az Emag-ot meg különböző autóhifis üzletek/műhelyek honlapjait ahol előfordulnak ilyen fejegységek, de jellemzően csak egy-két darab noname egység, azaz pl. valamilyen ebben a topic-ban is említett gyártó termékébe vagy típusspecifikus egységekbe még "rendelhető" státusszal sem igazán futottam még bele...
A másik kérdésem, hogy lehet találni olyan (jellemzően olcsóbb, ~30E Ft-os kategóriában) futó egységeket mint pl. [link] , amelyek nem "hagyományos" autórádió kialakításúak, hanem inkább olyanok mint egy vastagabb tablet. Az olcsóságot okozó nyilvánvaló dolgokon kívül (lassabb proci, 1GB RAM, kevesebb csatlakozó a hátulján, etc.) ezek különböznek valamiben a "tégla" kialakítású fejegységektől?
Elnézést ha hülyeségeket kérdezek, de nem nagyon vagyok otthon a témában, és ismerősöm sem nagyon van, akitől kérdezni tudnék.
-
keke69
őstag
Sziasztok!
A fejegységem bosion BX-440 wifi része azt írja, hogy wifi letiltva. Ezt visszalehet valahogyan kapcsolni illetve hogyan tiltódhatott le?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- OLED TV topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest