- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SSD kibeszélő
- LG LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomcat
senior tag
Ezek egy részén már túl vagyok, mármint az alkalmazásadatok, cache törlés, újratelepítés.. De a SolidExplorerel gond nélkül működik..
Miui csak a tableten van, a telefonon crdroid (custom rom) fut, root jogokat is adok ezen vonalon (nemmintha erre sok hatása lenne). Valószínűleg nálam megy félre valami ha mindenki másnak megy, de egyelőre akkor a soliddal el vagyok köszönöm a segítséget és a tippeket
-
ktomcat
senior tag
Nálam teljesen más mappa szerkezetet jelenít meg és az összes üres amiket mutat, ha a "team drives" mappába megyek bele akkor újból engedélyt kér a drivehoz, és hiába adom meg ott egy loop-ba kerül és kéri újra a hozzáférést. Tableten is (zárt hos) ugyanezt produkálja.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
MODERÁTOR
Ezt találtam korábban:
"A chrome://flags/ oldalon kapcsold be a Contextual Search new settings opciót (Enabled), majd a Chrome-on belül Beállítások - Google-szolgáltatások, itt Érintéssel keresés legyen Be, a Környező szöveget is tartalmazó keresés a Google Kereső használatakor opció viszont legyen kikapcsolva."Xiaomi 13T
-
-
crok
Topikgazda
Kerek két évig volt az Apple-nél, 2019 Május elejétől gyakornokként 4 hónapot aztán mostanáig teljes munkaidős volt. Azóval egyik óriástól a másik óriáshoz, szerintem bírja a multit, max. az almát már nem
-
veterán
-
szimi57
őstag
Konkrét példát egy kikapcsolt teló követhetőségére valszeg senki sem tud mutatni. Ezt csakis a gyártó tudja kivitelezni és felhasználni úgy, hogy az rejtve maradjon még a legképzettebb szervizes vagy szoftveres szakember előtt is.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
veterán
Talán az ihlette ezeket, láttátok azt a filmet amikor az alvilág vezérei találkozóra jönnek össze, a kikapcsolt mobilokat egy acél páncélszekrénybe teszik, amiből kiszedhető az akku abból kiszedik, az akkuk meg egy másik páncélba, és ezután kezdenek tanácskozni.
Valamint olyan "fantasztikus" magyarázatot is hallottam/olvastam már hogy (megpróbálom szó szerint visszaadni),
Amikor a telefon nulla % akkut mutat és kikapcsol, akkor még van benne több órányi töltés, a "megfelelő" szervek a "megfelelő" paranccsal be tudják kapcsolni ÚGY hogy a kijelző nem is működik de a kamera meg a mikrofon igen és mindent közvetít.
Hát le a kalappal akik ilyesmiket kitalálnak.
Valamint mindennapos, mármárunalmas cselekmény hogy 1 darab Nokia 3110 kategóriájú telefon és 1 darab laptop segítségével 12-25 másodperc alatt törhető fel a Nasa, a Fehér ház szervere, a teljes ország energetikai ellátása átvehető és lehallgatható akár az elnök is.
Valamin a műholdak belátnak a hálószobádba is, bármikor, felhős idő esetén is és minimum UHD felbonással, korlátlanul zoomolva, ha mégse akkor 25 pixelből borotvaéles rendszámot/arcot lehet algoritmussal kreálni. -
Bozek
nagyúr
Persze, az igény jogos. De mi alapján döntse el a Play, hogy mit fordítson és mit nem? Ha beállítasz angol nyelvet, akkor minden angolul lesz? Hülyén nézne ki az, hogy Greasing.
Igazából szerintem az alkalmazás fejlesztője állítja be, hogy milyen nyelvre fordítson és milyenre nem, mivel sok olyan alkalmazás van, amelyiknek a neve és a leírása is angol, hiába magyarul használod a Play-t. Na, itt őket kellene inkább hibáztatni.
(#29963) Somatom: A root esetében a gyökér tökéletesen megfelel, hiszen a root directory a gyökérkönyvtár. Csak a rootolásnál más a jelentése, de az a hivatalos angol szótárakban nem szerepel szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor már csak ki kell várni, hogy kínáig eljusson. Sztem mire megjelenik a következő droidverzió, addigra onnan is kezdenek majd szállingózni a 7 -esek. Bár, az az igazság, hogy tetszik ez az új Samu S7, Note7 vonal. Remélem, hogy lesz az új Note -ból B20 -at is tudó, dual SIM -es.
[ Szerkesztve ]
-
nickedez89
senior tag
-
aprokaroka87
nagyúr
Most így visszaemlékezve miután az "okosság" rákerült a telefonomra az addig általam kezelt root jogok elvesztek és a "fejlesztő" álltali root megoldás lépett elő.
A system/app mapábba került egy vélhetően trójai letöltős dolog.
Ami utánna történt az kb az Android rendszer biztonság,mint olyan körbe nevetése.
App letöltés,telepités,automatikus elinditás...és egyéb finomságok.
Nyílván valami sebezhetőség álltal tudott irni a systemre.
A megoldás teljes unroot volt a superuser alkalmazásban,majd visszaszerezni a saját root lehetőségem,és törölni a letöltésért felelős "okosságot"
-
hoffman_
nagyúr
ezt a valaszt a hajamra kenhetem, tudod-e? kar volt leirnod
pontosan tudom, hogy van alternativ app, de en nem 3rd party programot szeretnek. erthetlen szamomra, hogy 4 eve tudta az os, most meg nem. vagy erositsd meg, hogy tenyleg ennyire vacak, vagy mutass ra, hol a user-error.
vadorzó:
ezek nem alkalmazasokra, hanem OS-re vonatkozo kerdesek.
nem neztem meg specifikusan kint a gps-t, de a tesztek szerint kifejezetten jo az antenna, igy talaljon mar jelet bent is, ha minden eddigi telefon talalt...
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Drizzt01
őstag
Alcatel one touch idol 6033x
A gyári visszaállítás nem hozott megfelelő eredményt.
A kéretlen alkalmazások megmaradtak, folyamatosan felugrálnak. Nem igen lehet használni a telefont.https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
m_kovacs
tag
Köszönöm a válaszokat.
"Először is rakd újra tisztán. Flashtool vagy pcc." Gondoltam rá, a Flashtool-t be is szereztem, de
Android 4.3 -am csak a telefonon van.(egyelőre)
"Biztonsági mentés után csinálj egy gyári helyreállítást." Először erre gondoltam, a mentést meg is csináltam.
Aztán elolvastam a gyári helyreállításhoz írt szöveget, és én úgy értelmezem, hogy csak a programok adatait, beállításait törli.
Jó lenne egy olyan állapotot megvalósítani, amilyen újkorában volt.(ahogy a windows-on szoktam partíció mentésből helyreállítani a kiindulási állapotot)Köszönettel m_kovacs
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Kipróbáltam, de esze ágában sem volt menteni (próbáltam sd kártyára is). Hiba történt, de ennél többet nem mondott. Te használtad már? Mert az nem volt világos, miért követelte a pc-s programot (amit feltettem és a kapcsolat is élt a tablettel).
A titanium backup-al viszont az apk fájlokat le tudtam menteni.
-
qdak
addikt
az már sikerült szegény wildf s beált a bootscrennel végtelen folyamatba.
egyenlöre akkor maradnak ezek app2sd progival.
amugy hol tudom beállitani h elkuldje a számom, mert egyik telom sem kuldi el, azt meg nem szeretem.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-PLevi-
senior tag
Én tudatosan kis memóriaigényű app-okat válogattam össze a rendszerbe.
"Az a vicc, hogy akár XP-nél, akár bármelyik Linux-nál - sőt, még a Windows Mobile 6 alatt is - meg tudták oldani a rendes, valódi multitaskingot 512 MB RAM-mal, szerintem nem indokolt, hogy egy mobil operációs rendszernek minimum 1GB kelljen a normális működéshez."
+1. Én jól elvagyok 1GB RAM-mal Debian-on. -
-PLevi-
senior tag
Hasznos kis leírás, egy gyakran felmerülő problémára. Köszi!
Főként GB alatt volt jellemző a szinte azonnali bezárogatás, igaz Ace-nél 278MB RAM-mal nem túl meglepő. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha Opera Mobilból kiléptem, majd megnéztem valamit Total Commanderben, amikor visszaváltottam volna a böngészőbe, már újra kellett töltődnie az egésznek, pedig a RAM sem volt túlságosan telített. Ugye itt a multitasking illúziója sem volt meg.
ICS-t nem, csak JB-t használtam huzamosabb ideig (1 hónap), igaz csak egyszer, de ott sem volt valami fényes a helyzet, ráadásul kicsit lassú is volt.
Viszont a KK nagyon szépen muzsikál. Az Ace képességeihez mérten számomra szinte tökéletes a multitasking (méghozzá az általad leírt módszer használata nélkül!), ráadásul elég fürge is, plusz az akksi is meglepően jól bírja ICS/JB-hez képest.Ugyanakkor van ennek a "folyamatosan háttérben futásnak" árnyoldala is. Mégpedig az, hogy nálam az Opera Mini 20-30MB között eszik 4-5 megnyitott lappal. Most, hogy több, mint 2 napja fut folyamatosan (közben persze volt használva, csak nem zártam be), a RAM használata felkúszott 45MB fölé. (most éppen csak a MA főoldala van megnyitva mobil nézetben)
Ettől függetlenül persze nagyon jó, hogy találtál megoldást a prioritás-kezelés hiányára, még ha most szerencsére nem is szorulok rá, de lehet, hogy kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Nem gondolom, hogy a rendszernek ilyen külső alkalmazással történő megerőszakolása megoldás lehet bármire is. Pláne nem látom semmi értelmét, hogy az általad említett Moonreader és a Chrome folyamatosan, szolgáltatásként fussanak.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
rjg
őstag
Nem nyert, én is a T-nél vagyok és a legfrissebb, júliusi magyar T-Mobile-os verziót tettem fel, igaz nem Kies-sel, vagy OTA-n keresztül, hanem Odinnal.
Menj fel a samfirmware.com-ra, ott fent van, ezt a verziót keresd:Country/Carrier Date Version PDA Kies
Hungary (T-mobile) 2013 July 4.1.2 I9100XWLSWMacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék