Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    Üdv! Érdekes esettel találkoztam, és nem jutok előbbre. Hozzám került egy Evolveo Strongphone Q4, MT6589, 1/4GB. Logónál megáll, nem tölt be. Természetesen gyári letöltés nincs, needromon fent van 2 readback-es rom. Illetve az oroszoknál vannak romok, még teljes rom is, apdb-vel, bplgui-val bezárólag, a klón nevek alatt (Sigma PQ22 stb.).
    NVRAM, protect mentéseket csináltam. Bármelyik romot rakom fel, ugyanaz a jelenség, logonál megáll. van amelyikkel adb elérés is van állás közben. Recovery-be csak ezekkel tudok belépni adb paranccsal, mert a billentyű kombinációs belépés nem működik (bedugott és kihúzott töltővel is próbáltam).
    Recoveryben viszont mount errorokat dobál, factory reset sem megy. Van amelyikhez cwm is volt és el is indult, de ugyanúgy se mount se format nem megy semmire. Egyszer kiírt a cwm valami secure errort vagy valami hasonlót, de gyorsan elvette és nem tudtam reprodukálni azóta sem.
    Érdekes még, hogy töltés animáció sincs, töltőre dugva kirajzolja az akkut az alján 1 pixeles piros csíkkal, és úgy marad, nem animál semmit, és el sem tűnik egy idő után, 1 nap után is ott az akku rajz. Lehúzva eltűnik (tehát nincs lefagyva). Egyszer valahogy sikerült véletlenül meta módban is indítani, a drivert fel is raktam, de azóta nem tudtam megismételni. Mintha mindkét hangerő+bekapcs lett volna, nem emlékszem biztosan, recoverybe akartam volna lépni. De azóta se sikerült sehogy.
    Mi lehet itt a gond? Flashtool alatt a romok hiba nélkül felmennek, 3-as és 5-ös alatt is, de nincs system, data, cache, stb, adb shell is elhasal, nem talál sh-t.
    Mit lehet ilyenkor csinálni?
    Ja, preloaderes firmware upgrade-t is próbáltam, és már kínomban format all+download-ot is, a mentett nvram és protect partíciók visszatöltésével (azok látszólag épek, az adatok fájlok benne vannak a mentésben).

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák