-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
Kornel #118140 üzenetére
Antutu helyett? Nem tudok
Nem használok ilyen
marhaságokattesztprogramokatA használati élmény számít, nem hogy mennyi pontot ért el egy programban. Van aki kiakad olyan hibán amit más észre sem vesz. Nem elég 'smooth' kérdéskör ugye.
Somatom közben megválaszolta mire gondoltam csomag és sebesség kapcsán. Amit írtál az olyan, hogy azért nem szükséges a 4G mert csak 500MB neted van. Na ez az összefüggés nem érvényes. Az 500MB az 500MB marad akkor is ha 3G-n, és akkor is ha 4G-n netezed el. A mérete és a letölthető tartalom attól nem változik mert más hálózaton használod.
Egyébként én is rengeteget netezek mobilon, de így is van hogy nem fogy le egy giga sem egy hónap alatt, pedig simán megnézem pl. az állati vicces képek topikot is többször.
Ja hogy én mondjuk olyan böngészővel netezek ami csökkenti az adatforgalmat, átlagban akár 60-70%-al is, ezért is kevés, közben eszembe jutott. -
-
PanUser
tag
válasz
Kornel #116692 üzenetére
A GB-s képen tényleg elég furcsán néz ki, de szerintem nincs vele különösebb baj. A Leagoo Elite-nél kicsit tényleg nagyobb az adatlapok szerint (videón így néz ki). Engem nem zavarna.
(#116694) hevizms:
Hmmm. A ZTE Axon nekem tetszik, azt is többen csúnyának mondták itt a fórumban.
Úgy látszik érdekes ízlésem van, pedig semmi bajom... -
svgyula
addikt
válasz
Kornel #116663 üzenetére
Szia! Pedig az nagy hiba! mert ezek az üzletek előszeretettel adnak el második sorozatnak javított telefont! Nem egyszer volt már rá példa. A magyarországon forgalmazott honor 6 (berhelt b20-al) között is volt aki egy visszavitt készüléket kapott újként. Nem tudom elképzelni azt, hogy a visszaküldött hibás készüléket kidobják.
A Honor 6 telóm is az első sorozatból való és semmi baja. Pedig csak a paraméterei és youtube beharangozás alapján vettem meg..........
De volt már itt olyan aki hónapokig zsibbasztott mindenkit és kétnaponta elmondta azt, hogy az éppen szerelme telefon miért is lett rút kiskacsa.Ja és a végén már saját magának hitte el amit kérdezett.......
-
válasz
Kornel #116659 üzenetére
Ezt még annyival egészítem ki, hogy a teszt mellett várj meg pár felhasználói tapasztalatot, mert az sokszor több infót ad a készülékről, mint egy teszt, ami egy hét használat után törekszik összefoglalni a készülék tulajdonságait, használhatóságát, míg a "kisember" más szemmel néz a telefonra.
...és még akkor sem biztos minden. Az LG G3-at sokat dicsérték, de a hátlapi gombon és a kompakt kialakításon kívül még nem találtam mást, ami miatt jobb lenne, mint pl egy IUNI U3
-
raulicio
senior tag
válasz
Kornel #116652 üzenetére
Amit lehetett azt már az ElE elrontotta és csinált már elég szart ahhoz, hogy végre valami jó is összejöjjön nekik. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy nem az a gyártó lesznek, akik 2-3 év után eltűnnek. Pl nyitják az EU-s szervizeket, stb. Persze ez még nem jelent semmit, de jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy vagy az M3 vagy a P9000 lesz a befutó nálam is.
Ráadásul amíg az első kategóriás kínai gyártók nem hajlandók az EU felé nyitni normális LTE frekvenciákkal, addig nem is nagyon marad az embernek más választása, mint kiválasztani egy jó kis B brandet és imádkozni, hogy minden stimmeljen.
(#116656) kornelka válasza fateless (#116654) üzenetére
Nem szoktam elsietni a vásárlást szóval ez nem valószínű -
válasz
Kornel #116652 üzenetére
A hardverek megfelelő összeválogatása nem eredményez önmagában jó eszközt.Ezt a kilencvenes években Gericom laptopot vásárlók már megtanulhatták. Itt is igaz ez. Persze mindez nem jelenti azt, hogy nem lehet jó készülék az M3, csupán annyit jelent, hogy a paraméterek, hardverelemek még nem jelentik azt, hogy jó és használható készüléked lesz.
-
válasz
Kornel #116609 üzenetére
Nekem P8000 van egy pár hónapja.
A kamerája átlagos.
A súlya kicsit szokatlan egy műanyag telefonhoz képest, de itt már 5.5"os a kijelző, és az egész keret, és a belseje fémből van.
A hátsó hangszóró lehetne picit hangosabb, de ezt rootolás után MobileUncle toolssal lehet korrigálni.
A doboza kicsit olyan mint a céllövöldében a 3 pálcás dolgok.Ezeken az apróságokon kívűl maximálisan pozitív a tapasztalatom vele.
A megjelenése elegáns, dizájnos.
A kijelző nagy és jó minőségű (szép képe van, nagy a felbontás).
GPS veszettgyorsan kb 3 mp alatt talál jelet. (emlékszem még a 4 magos 6589 nek eltartott egy kis ideig mire jelet talált, a2 magos MTK-król pedig inkább ne is beszéljünk, mert ott perceket kellett esőtáncot járni mire megtalálta a pozíciót).
A rendszer fürge. Nekem van rajta kb 50 app (lehet pakolni rá bármit, 16 giga belső tárhely és a 3 giga RAM nagyon sokmindent elbír), és most kezdem csak érezni, hogy az újraindulás után kicsit gondolkozik az első néhány percben.
Mindezek mellé 2-3 naponta kell csak tölteni, de a facebook mániásoknak is kihúzna 2 napot.
A home gomb alatt rejtőző kék notiledet nagyon szeretem benne. Praktikus helyre rakták, és dizájnos is.
A töltője is ugyanolyan jó minőségű mint maga a készülék.Először kicsit furcsa volt a nagy 5.5 col az 5 colos Lenovo P780 után, és a súlya is jóval több, de már megszoktam, és már az 5" kicsi nekem
Hát ide is eljutottamAz elephone nem a kici-occó kínai márka, hanem versenyképes tudást, jó anyagminőséget kínálnak és mindezek mellett mérföldekre otthagyva árban az ismert márkákat.
A családban van 2 P8000 és egy sima P6000. Mindegyik kifogástalanul üzemel. (Oké, a P6000 en van egy kis akku szint kijelzési pontatlanság, de valószínűleg ROM frissítéssel megoldható)
Én maximálisan ajánlom ezt a márkát.
Vannak apróbb dolgok, de nem olyan mint némelyik kínainál, hogy bugos a ROM, akad, megbízhatatlan, lemerül, stb... -
WOT-H-A-C
veterán
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Kornel #116421 üzenetére
Nekem pl. az elmúlt 2 évben, csak 300$+ os telefonjaim voltak, de volt 458$-os is... Én jellemzően a felsőbb kategóriában keresgélek, de mindegyikünk más. Nem mindenkinek ugyanazok az igényei, mindenkinek más a fontos. Egyébként jellemzően inkább "200$" és/vagy a "50.000 Ft" -os lélektani határ a jellemző és nem a 60$!
Sok olyan kolléga van itt aki megvehetné a 300+$-os telefonokat, mégsem teszi mert mások a prioritások.
Szóval ez itt "Itt mindenki a 60 usd-s "telokra" bukik?
" nem annyira jellemző. Az ilyen telefonokat többnyire kiváncsiságból próbálják ki az itteni geek-ek, vagy esetleg gyereknek.
-
b0bcat
addikt
válasz
Kornel #116421 üzenetére
"Itt mindenki a 60 usd-s "telokra" bukik?"
Szerintem örömteli, hogy most már nem csak 100 USD körül, hanem a 60-80 dolláros sávban is vannak a hétköznapi célokra tökéletesen alkalmas okostelefonok.
(Más kérdés, hogy mennyit gyengült a forint az utóbbi években, aminek köszönhetően forintosítva kb. ugyanott vagyunk az olcsóbb készülékekkel, mint korábban a drágábbakkal...
)
Azt gondolom, hogy a júzerek nagy része (most nem a jelen topik rendszeres látogatóira gondolok elsősorban, hanem általában az Androidos telefontulajokra) inkább alap dolgokra használja a telefonját, és ezért nem annyira vágynak erős hardverre. Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a túl gyenge hardver sem jó, hiszen akkor használhatatlanná válik egy készülék a legalapvetőbb feladatokra is. (Véleményem szerint a márkás, de olcsó készülékek miatt terjedt el az a nézet már legalább másfél éve, hogy az 1 giga RAM is csak szűkösen elég, és inkább 2-3-4 legyen, mert a bloatware-rel teletömött gyári UI-k memóriaéhsége határtalan, és 1 GB-tal éppen csak döcögnek azok a készülékek.
)
Én eleve kedvelem az olcsó cuccokat (amik nem mindig annyival rosszabbak a drágáknál, mint amennyivel kevesebbe kerülnek - de persze vannak kellemetlen bukták is néha
), ráadásul tényleg nincs szükségem erőműre, hiszen semmilyen igazán hardverigényes appot nem futtatok, éppen ezért nem is kívánok a minimálisan indokoltnál több pénzt fizetni egy telefonért. És azért örülök ezeknek az olcsó készülékeknek, mert egyre kevesebb dologról (pl. szép képernyő, hosszú üzemidő, stb.) kell lemondani az erős SoC mellett az alacsony árért cserébe.
-
törölt tag
válasz
Kornel #116423 üzenetére
Nem vagyok gamer, nekem az X10 is elég lenne és nem mennék 1080p fölé, hogy "guruljon" is. Most 5,5" van, 6" körülit símán bevállalnék. Lehet, hogy fölötte is, ezt majd kb. két hét múlva fogom tudni, ha meglesz a Huawei Talkband B2 -m. Nem a telefonálás a fő funkció és ha nem kell hozzá előrángatnom a telót, akkor lehet, hogy feljebb is mehetnék a képátlóval.
-
törölt tag
-
nimfas
addikt
válasz
Kornel #116316 üzenetére
Hülye kérdés de mire használod a telefont amire nem elég az 5.1 hogy 6.0 kell hozzá?
Én telefonálok, SMS, messenger, whatsup, Facebook, ph fórum, total Commander FTP, samba, ritkán játszom. Erre a HTC Sensation is elég volt csak beszart. (2 mag, 768 RAM) Mire nem elég 4 mag, 2-3 GB RAM? Most Lenovo P70-A van 4.4.4-el minden megy 4000-es akksinak köszönhetően tegnap reggel 6:30-kor töltőről levével 50%-on van. (WiFi, mobilnet on)
Ezzel csak azt szerettem volna írni hogy van fontosabb mint a verziószám. Vagy ez manapság a pöcsnövelő? (az én apukám erősebb...) mikor úgyis 2 évre vesznek az b emberek telefont. -
törölt tag
válasz
Kornel #116316 üzenetére
Már az 5.1 volt a sláger, amikor kifejezetten olyan telót kerestem, amin KK -van. Szívem szerint 4.3 -at szerettem volna, de az már esélytelen volt. A Lolliban számomra csak a dual SIM kezelés lenne hasznos, de ezen a téren az MTK API -k alapból sokkal több lehetőséget adnak, mint amit a Google rakott az 5.1 -be. Úgyhogy, felőlem a hajára kenheti a Google a
korlátozásaitfejlesztéseit. -
törölt tag
válasz
Kornel #116302 üzenetére
Nem kell ezt annyira túlmisztifikálni. Én nagyon örülök, hogy nem dőltem be ennek a 64 bites divatnak és az ART sem hatott meg. Maradtam a 32bites 6595 -nél (ami úgy tűnik, hogy a 675x -eket megeszi reggelire
) és a Dalviknál (KitKat). Semmilyen hátrányban nem érzem magam emiatt. Én is két évre szoktam tervezni és ennek így, az első év után, semmi akadályát sem látom. Aki ismer, az tudja rólam, hogy a HC kategóriába tartozom. Szvsz. nem a legújabb, "legtutibb" csúcshardver a tuti recept a tartós elégedettséghez.
-
Roli5
tag
válasz
Kornel #116311 üzenetére
Nem kell akkor már sokáig várnod, max 10 napot
http://www.spemall.com/Lenovo-lemon-K4-Note-4G-LTE-Smartphone-with-Dual-Camera-5-5-Inch-1920-x-1080-pixels-IPS-Screen-Android-5-1-OS-Octa-Core-3GB-RAM-16GB-ROM_g.html
Vagy az arany Mate:
http://www.spemall.com/Huawei-Mate-8-4G-LTE-Smartphone-Octa-Core-6-0-Inch-HD-Android-6-0-16MP-Rear-Camera-Fingerprint-ID-3-4GB-RAM-32-64-128GB-ROM_g.html
-
janaman01
addikt
válasz
Kornel #116309 üzenetére
K4 projectet elhagytad? Azzal kezdődőtt a kálváriád
egy MT6752, vagy egy snapi 800 szint nagyon sokmindenre elég pláne ha nem játszol...ki se birod hajtani, az akadás meg külön állatfaj. Pl a lenovo A820 om annó olyan simán ment mint a vaj.( most egy samu note 3 hajtok, a gyari lolli , hát hogyismondjam nem a legjobb, vagy custom vagy kitkat...)
-
Roli5
tag
válasz
Kornel #116304 üzenetére
Bármi megakad, ami bugos és nincs optimalizálva. Nem feltétlen Ram és SOC függő.
De kinek a pap, kinek a paplan, nem vitatkozni írtam be, hanem segítő szándékkal korábbi kérdésedre.
Ha ennyire "otthon vagy a témában", Meg kell venni azt, ami neked személy szerint a legjobban bejövős. Van élet a prohardveren túl is, csak olvasni és keresni kell. Sok érdekes dolgot találni. Én is így tettem... -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Kornel #116300 üzenetére
Csak egy apró kiegészítés, minden telefon melegszik ami nagy teljeítményre képes és meg is van dolgoztatva! Ez a melegedési probléma kicsit túl van misztifikálva, persze van olyan SOC aminél valós problémát jelent, de még annál is felhasználó függő! A kollégámnak rendeltem egy Redmi Note 2-őt. Filmezik rajta, FB, Viber, Net nem tapasztal melegedést és abszolút elégadett az üzemidővel. Ami külömbség közte és köztünk, hogy nem geek! Csak szimplán használja a telefonjait.
Kiegészítés 2. :
Az S650 is melegedni fog, ha teszemazt 3D-s játékokkal hajtod, vagy pl. beragad egy app és közben Navi-zol vele!
Miben fog téged korlátozni a zárt bootloader? Illetve , ha mégis kell neked a TWRP mondjuk, honnan tudod, hogy nem-e lehet majd nyitni? -
Roli5
tag
válasz
Kornel #116297 üzenetére
Háááát nem tudom ki emlegeti, de van a családban Umi Rome is, az ég világon semmi baj nincs vele. Hogy most amoled vagy ips, nem nagyon érdekel, hogy hívják, szép a kép és ennyi. Nem ragadnak a gombok, nem halk, nem hangos, van térerő, szobában látja a holdakat, nem recseg-ropog...
A Iron Pro-ra pedig ugyanez igaz hatványozottan. Szerintem. Nekem. -
-
tibcsi0407
félisten
-
-
-
-
-
Secretknight
aktív tag
válasz
Kornel #115921 üzenetére
Maga az ulefone d vagy c..Be Touch-om nem volt, Paris ,Be Pro,meg még valami,nem emlékszem volt,nem volt velük gond ,sőt..a Paris kiemelkedően jó,párom használja.Kipróbálom a Power-t,majd meglátjuk.Mivel eléggé hektikus,bár szerintem szoftosan inkább,ezért azt mondom olvass utánna és döntsd el magad.Ha nem jelent volna meg a Power,már lenne Be Touch 3-am.
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Kornel #115903 üzenetére
Nem "gagyi" , de nem is A brand kategória. Nyilván ez látszik abból is hogy milyen spec és mennyibe kerül. Nálam volt egy F5 sajnos nem tartós használatra. Így hosszútávú tapasztalataim nincsenek. Minőségre rendben volt. Igényes fémház jól összerakva. A kamera nagyon harmatos volt, a fingerprint jól működött és battery teszten sem teljesített rosszul. Nekem első blikkre tetszett, de a doogee még mindíg B brand, ahogy dulee mondja. Ha valaki a ~ 140-160$ os kategóriában keresgél és extra fícsörökre van ráizgulva , akkor jó vétel lehet.
-
válasz
Kornel #115901 üzenetére
Áh ,akkor inkább egy Meizu M2 Note-to lőjj
Átmeneti időszakra is jobb, vagy vársz a Lenovora.
Nekem B kategóriás, biztos javul a minőség meg minden ,de akkor se vennék tartósra... Én ugye Lenovo buzeráns vagyok, nálam a P70-es 1 éves, és lehet lecserélem, de mondjuk épp most kezdtek el tartósan ROM-ok megjelenni, inkább a kijelző méret lett karcsú.
-
válasz
Kornel #115895 üzenetére
Amúgy egyetértek, ha a kamerát is eltalálták, akkor erre fogok én is váltani.
Szerk.: Már látom, kár érte, mármint a 2GB-ért, mert ezen az áron P1-et veszek inkább
, kicsit elszúrták az árazást.
Amúgy elég megnézni a szlovák teliárat: [link]
Egyértelmű , hogy megint ott veszem meg, 75 ezerért... Ha van cég, akkor meg 208Euro... Ennyiért verhetetlen.
Gyere privátba
-
-
janaman01
addikt
válasz
Kornel #115880 üzenetére
http://m.gsmarena.com/lenovo_k4_note-7802.php
Itt meg másképp van....mindegy egy a lényeg az az állitás nem igaz hogy lenovo=4G b20.
Milestone 2 szerintem annyira nem brutál, hardver gyenguszabb mint az elődjében...max hozzáraktak egy kis ramot , nagyobb felbontással... -
PanUser
tag
válasz
Kornel #115826 üzenetére
Én is nézegettem a LeTV Le 1s-t (Tinydeal EU-n), nekem fontos lenne a B20, így végül nagy nehezen, de lebeszéltem magam róla.
A Honor 7 más kategória, mint a Rome. Árban is...
Én megvárom mi lesz az UMI Apollo/Touch-ból, nekem nem sürgős (abból legkorábban márciusban lehet kézben a telefon). -
-
törölt tag
válasz
Kornel #115822 üzenetére
Nem tudom, hogy mire utaznak a gyártók. Én magasabb kategóriában nézelődök, de ott sem túl bő a választék, pedig sztem én eléggé kompromisszumképes vagyok. Tulképp a mostani telóm tökéletes lenne előlapi, kikapcsolt kijelzőnél oldó ujjlenyomat olvasóval, infrával, 720p/60fps videóval és esetleg dual aktívban. Cserébe nem zavar, ha tepsi, nem kell extra akkuidő, csúcskamera, antutuszédítő CPU/GPU, stb. Lesz...m, hogy néz ki és IP 1000 -es védelem se kell.
-
PanUser
tag
válasz
Kornel #115684 üzenetére
Ez nem tűnik rossz ajánlatnak: UMI Apollo
Majdnem Umi Iron Pro, arról pedig inkább jókat írtak, $100+Áfa nem lenne rossz ár.
Én tudok várni addig - lehet máshol jobb is kijön akkorra.
5,5"-lal talán megbékélek, B20 valószínűleg lesz benne. -
PanUser
tag
válasz
Kornel #115684 üzenetére
UMI Rome: Ok, ha megjön írok.
Antutu, 2GB kérdésében egyet értünk, most G3S-em van, napi használatra még az is elmegy. De úgy gondoltam, ha veszek vmit, 2-3 évig megmarad...
Hát szerintem a "B" csoportba azért beférnének - főleg, ha már egy UMI is képben van.
Ráadásul kísérletező kedvemben vagyok. -
PanUser
tag
válasz
Kornel #115682 üzenetére
Szia,
egy ismerősnek rendeltem, úton az Umi Rome. Dec. végén feladva, remélem 2 héten belül kezemben lesz. Pár percig ismerkedem majd vele, mielőtt átadom, akkor egy felületes véleményt tudok róla majd írni.
Én is most nézegetek magamnak, igaz nem sürgős. Szeretnék 5"-os, 3GB RAM-os, lehetőleg 8 magos, elől ujjlenyomat-olvasós telefont.
Amit most kinéztem: LEAGOO Elite 1, Bluboo Xtouch, LETV 1S.
LeTV ellen szól, hogy a B20 nagyon jó lenne, 5,5", ujjlenyomat-olvasó hátul van. Hardvere viszont erősebb.
Antutu pontja 56ezer, míg a többié 36 ezer, ezt mennyire venném észre használat közben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kerékpársportok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest