- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Igen, simán elférne, és talán nem is lenne olyan nagy munka.... persze le kell fordítani azt is
Igen, 50-50%...
Viszont Battery Monitor alapján készenlétben 0.4 - 0.5% / óra a merülés. Telefonálás közben 12-13% / óra ( 15-18% volt a prociállítás előtt... egyedül itt jött ki eddig látványosan ), több, mint egy órás beszélgetésnél nézve. ( GPS, Wifi, netezés témában nem néztem még ) -
peter76bp
aktív tag
A magyarítás bármily röhejes is néha annak van, akinek lövése sincs az egyéb nyelvekhez. Viszont ha neked vagy másnak sokkal érthetőbb az angol, akkor miért nem váltjátok át a nyelvet angolra és a telefon is ezt írta volna ki, hogy Allow mock location .... nem?
Akku merüléshez tétlenségnél, ezen a héten szabin voltam és nem nyomkodtam a telót, csak mint régen komótosan elérhetőségre volt használva, wifi be volt kapcsolva napi 20-25 perc beszélgetés meg pár mailt néztem meg rajta és ez lett az eredemény a 4. nap végén W3+-on (a Phone Idle itt is 48%):
-
Male
nagyúr
Na igen.... de egy egyszavas menüpontnál pl nem nagyon lehet, főleg ha amúgy is gyakori szó... na mindegy, annyira azért nem bonyolult, csak zavar (meg ellentmond annak, amit tanultam a felhasználói felületekkel kapcsolatban) .
Igen
...hát az elmúlt kb 15 évben ez a harmadik telefonom
-
Male
nagyúr
Azért fel lehet fogni mit takar(hat), de tényleg elég vicces
Amúgy csak engem zavar, hogy az Android teljesen magára hagyja a felhasználót? Sehol egy súgó benne... ha valamit nem értesz ahogy megjelenik, akkor annyi... guglizol (magyar nyelvnél esélytelen), megkérdezel valakit, vagy lesz ami lesz alapon megnyomod...
(Pl első használatnál ki akartam törölni egy SMS-t.... SMS lista az adott emberrel, menü.... és csak olyan van, hogy "üzenetek törlése"... nem mertem megnyomni a többesszám miatt, mert úgy hangzott, mintha az összeset törölné ez... egy-egy SMS-t meg nyimva tartva nam jött elő ilyen... végül persze lenyomtam, és kiderült, utána kel kijelölgetni, melyiket törölje. ...de ugyan ez sokszor a gomboknál is: csak egy rajz, aztán találjam ki, és néha egyáltalán nem egyértelmű....) -
sasa311
veterán
2 csomag normál kínai postával elvileg tackelhető már a posta.hu -n is, azt írja, hogy :
"Célországba elküldve / Item sent abroad" 10. 10. dátummal.
illetve a másik csomag:"Küldemény felvéve / Item accepted" 10.08. dátummal.
Egy DHL-es promóciós rendelést úgy, ahogy van kérés nélkül visszautalt paypalra "full refund" címszóval és a weblapján is "full refund" a státusza. Magyarázatot nem adott rá (én nem kértem).
Egy másik DHL-es rendelésem "processing" státuszú csütörtök óta.A Pandawilltől pedig megérkezett a HERO 2000+, nagyon fasza, csak kimaradt belőle egy pót akksi és egy autót töltő, velük most levelezek, de vagy nagyon hülyék vagy engem néznek nagyon hülyének...
-
sasa311
veterán
Én megkértem a hootabletes csávót, hogy értelmezze a krixkraxokat
Azt mondta, hogy még a helyi (megyében) van a postán a csomag. Onnan fogják majd átvinni valami nemzetközi elosztóba.Én nem szaroztam tovább, rendeltem még egy pár telefont a családnak hootról DHL-el. Aztán vagy nagyon megszívom vagy nagyon jól járok
Jövő héten jelentkezem!
Ami biztos, hogy este 7 és 9 óra között volt több, mint 10 rendelése (sorszámok alapján).
-
xhege
veterán
-
sasa311
veterán
Az lehet, de a DHL-es punci megmondta nekem, hogy az KIZÁRT, hogy ez DHL tracking szám legyen, mert ilyen formátumú tracking nem létezik!
Innentől kezdve engem nem érdekel.
Továbbá biztosnak tűnik a kamu, mert az oldalukon szint azonnal refundot írnak (bár paypalra még nem reagáltak). Ha tényleg feladták volna akkor gondolom azért próbálnának ellenkezni...
-
Gyors, és beszél angolul...
Ettől nekem még nem lesz senki megbízható. Lehet, hogy egy szélhámos, hülyegyerek ül a gép mögött és válaszolgat mindenkinek, közben számolgatja a számlájára vagonszámra érkező pénzt
Mielőtt bárki nekem ugrana, ironikusan írtam ám.
Kívánom, hogy mindenki megkapja a telefonját, aki rendelt.
-
Sanyesz.
őstag
Hagyom a rendelést, nem kavarok bele, mert megzavarom Wang urat, aztán még elcsesz valamit.
Meg különben is, mit kezdünk az árkülönbözettel.
Egyébként itt a tabletek is igen kedvező áron kaphatók (ha kaphatók). Harminc körül már egész tisztességeset lehet kapni. Két hónapja ruháztam be egy Concorde-ba több, mint a duplájáért.
-
Sanyesz.
őstag
Igazad van. De pl. magyarországi cég esetében ki más az illetékes bíróság, mint valamelyik magyar, illetve mi a bírósági eljárás nyelve, ha nem a magyar.
Egy internetes üzlet, ami tucatnyi országba szállít, nem vállalhatja be, hogy a vevőnek megfelelő nyelven folytatnak le egy jogi eljárást. -
feca81
aktív tag
én elhiszem,de ha belegondolsz, a netezés nem folyamatos kapcsolat, hanem csomagküldő. magyarul vannak szünetek, amíg a másik fel tud kapcsolódni. emiatt tudja megszakitani a netet.viszont a hangkapcsolat folyamatos hálózati igénybevétel. legalább is én emiatt látom,hogy működik. sőt továbbmegyek,ha egy szimpla simkártyással netezel,és arra jön be egy hívás, akkor is megszakítja a netet. tehát lehet,hogy a net "kvázi" nem is azt a hálózatot használja...
a D880-at meg azért mertem ajánlani,mert olcsó, és az egyik legkedvesebb telefonom. a mai napig használom
-
feca81
aktív tag
nem sokkal ezelőtt írták,hogy hogyan is működik a dual stand by. Fizikai képtelenség, hogy a dual standby-os telefonon elsőbbséget élvezzen valamelyik hálózat, mert ha az egyik aktív, akkor a másik időlegesen távozik a hálózatról. magyarul nem fogja tudni, hogy őt épp keresik. tehát kizárt, hogy legyen megoldás. A te problémádra a megoldas a samsung d880. Jelen pillanatban nem létezik dual active okostelefon!
-
robit1973
aktív tag
Igen, csak gyári tárcsázóval működik. Arra nem is gondoltam, hogy nem azt használsz.
SIM kártyákat egyébként nem kell kivenni hozzá.Nekem a címlistám az Outlookban volt a számítógépen ( sokáig Winmobilt használtam és az azzal szinkronizált ), onnan vittem át a G-mail fiókomba ( CSV, vagy Vcard fájlból tud importálni ), majd szinkronizáltam a telefonnal.
-
DJGABI
addikt
Csak nevében PC suite, köze nincs a Nokia-féléhez.
Másik topicban ezt ajánlják/használják,mást sztem nem találsz. De kérdezz rá ott is..
Ez univerzális. Saját szoftver max a Samsungokhoz (kies) jár...ja, v1277 lett volna... én már nem tudom honnan/mit lenne jó rendelni.. eddig 20-30k-ig gondolkodtam, az volt a keret, most ha 35ig elmegyek már csak minimálisat kéne hozzátennem egy v970-hez... tmall/amokbuy 41k, csak nem tudom arra jön-e még valami Áfa/vám/paypal költség? Az még megdobhatja
-
pmikloska
aktív tag
Bocs, lehet, hogy én vagyok kicsit lassú ma, de ha neked a PC Suite szerű szoftver kell a Nokiához, akkor mi köze ennek az Andoridhoz?
Ha meg Androidhoz kell, akkor volt valahol linkelve egy DellPhone nevű program, azzal meg lehet oldani, de így meg nem értem, hogy az minek, ha a Gmail-ben is lehet szerkeszteni.
Ha pedig azt szeretnéd, hogy a régi telefonból átvinni a számokat, akkor kábel nélkül egyetlen megoldás, ha a SIM kártyára mented, de oda sztem csak a számokat menti le. Ha utána beteszed az Androidosba a kártyát, akkor meg is vannak a számok. Van egyébként Androidra SIM kezelő szoftver is a Google Play-en. -
MotorBoy79
tag
Androidnál egyszerűen ha van egy gmail-es email címed, akkor nyert ügyed van, mert a webes felületen böngészőből felveszed szépen a contact-okat (telefonszámmal, email címmel) és telefonodra automatikusan rákerülnek ezek.
Ugyanígy ha a google calendar-t használod határidőnaplónak, akkor az összes ottani bejegyzésedet a telefon is látja és még emlékeztetőt is mutat, ha be van állítva. -
MotorBoy79
tag
Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam netközelben.
A Wipe All Battery Data (vagy valami ilyesmi a neve) a készülék resetelésekor előcsalogatható menüből hozható elő.
Ugyanebben a menüben lehet a Dalvik cache-t is pucolni, meg minden User data-t is.
Ezt szokták ROM csere után javasolni mindenkinek.Ha ezek valamelyikére rákeresel, akkor biztos megtalálod, miről van szó.
Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy készülék-, vagy Android verzió-, esetleg ROM-specifikus, hogy melyik billentyűt és mikor kell nyomni, hogy ebbe a menübe beléphess.Esetleg más tud segíteni, akinek itt még rajtad kívül v12-je van.
-
-
berigazek
őstag
Valamelyikötök kérdezett privátban,de nem emlékszem sajnos (sok a gondom mostanában :-( ),de tegyétek fel a Mobo Playert összes kodec-el együtt és az FLV Media Playert,csak ez a kettő lejátszik mindent :-)
A kkét progi kiegészíti egymást és tényleg minden lejátszott nekem eddig...ja és .avi-t hanggal is :-) -
robit1973
aktív tag
A root, ha a driver telepítést nem számítjuk, akkor tényleg egy kattintás.
Nem, az a rom. 4GB, ebből te látsz 800 MB-ot, ahova a programok települnek, valamint 2 GB-ot belső SD kártyaként. A maradék van fenntartva a rendszer számára. Természetesen írható memória ez, de nem felejtős.
Az 512 MB ram az a "program futtatásra" van és felejtős.
Nekem 5.0 DIGITAL CAMERA van a hátulján.
Ezzel tudsz firmware-t cserélni. ( Meg mondjuk recovery-t is )
-
robit1973
aktív tag
Nem a legújabb van. Ugyan az van mint nekem. A legújabbat azért csinálták, hogy javítsák a HDMI bugot. Én kipróbáltam a HDMI-t és ezzel a firmware-el is tökéletes ( legalábbis nálam ).
Firmware csere után kell a rootolás.
Olyan minta ROM, csak a firmware annál több. Ez tartalmaz mindent, boot szektor, recovery stb. , és a készülék rom-ját használja ( a 4GB romból van a rendszer számára elkülönítve ).
Igen, a CWM az a Clock Work Mod, több lehetőséget kínál mint az eredeti ( backup-restore, flash zipből stb. ).
A firmware csere töröl mindent, a root semmit.
Lejátszó: MoboPlayer
Bár az AC3-mal állítólag ennek is gondja van, mint általában a többi lejátszónak is. -
Novicsok
tag
A Camera FV-5 egy alkalmazás, amely letölthető a Play Store-ból. Van free és fizetős változata. Ez annyiban jobb az eredeti Camera alkalmazásnál, hogy kezelő felülete megegyezik egy jó digi kompakt géppel. Tud RAW-ot is elmenteni.
Hozzám úgy került, hogy Szerjózsa beépítette "főzött" ROM-jaiba.
A RAW veszteségmentesen tömörített formátum, szemben a jpg-gel.
Magam már 15 digi gépen túl járok, 18 Mp EOS a gépem most.
Egy digi felvétel használhatóságát nem kvantumfizikai alapon értékelem, hanem a Photoshop-ban szokásos módon. -
Novicsok
tag
Camera FV-5
Sajátos az eszmefuttatásod a kameráról. Fotózom, digitálissal is, nem értek egyet.
A Camera FV-5 RAW-szerű elmentést is tud, ZP100-on 5 Mp-nél. Kb. olyan, mint egy kompakt digi gép, kivéve az optikai zoomot. minden állítható. A normál Camera app 8 Mp-szelt is ad jpg-ben, de ez nyilvánvalóan extrapolált kép. Azzal együtt jó minőségű.
-
MotorBoy79
tag
Az első teljes lemerítés után amikor feltöltött 100%-ra az akksi, akkor csinálj egy wipe battery statistics-t!
Én úgy tudom, hogy vannak olyan androidos telefonok, aminél az android rendszer mintha rosszul tudná, hogy mennyit bír az akksi és ha egy teljes feltöltés utáni wipe-pal kitörlöd az akksiról eltárolt összes infót, akkor pár feltöltés utánra megtanulja a belerakott akksi karakterisztikáit és már jól fogja mutatni a hátralévő időt.Amúgy ha jól tudom, akkor a v12-nek a Sony Ericcson A750-esével kompatibilis az akku, tehát ha akarsz, vehetsz hozzá sokkal nagyobb kapacitású akkut is!
-
DJGABI
addikt
Nem tudom, ez már az a szintű gányolás ami nekem is sok(k)... Szégyen, hogy nem megy alapból (oké részben nem droid hiba, a fat32 az elterjedt, de akkor támogasson más FS-t is)
Yep, root kell hozzá, sztem csak emiatt -ha amúgy nem akarod- ne rootold, valszeg úgy se lesz jó.
-
DJGABI
addikt
Az megvan hogy alapból nem fog tudni vele semmit kezdeni?
Talán ezzel, bár csak Samu van a támogatott listában...
Olvasgattam, most vagy ext (azt meg majd a Win nem tudja kezelni) vagy darabolod a videót... Innentől én megkérdőjelezem a mobilokban a HD felbontást. Ez így gáz.
-
DJGABI
addikt
Igen, egyedül vagy ezzel
Blade-n először picit elhalványul, utána kapcsol ki teljesen a képernyő. Hangerő szabályozás lezárt képenyőnél zenelejátszó, rádió, mindennel megy. De ez utóbbi mondjuk rom függő, gyári szofttal asszem nem volt így, csak most CM7 alatt.
Sleep móddal kapcsolatos problémád nem értem, jó persze régen a 2" körüli kijelzőkön lehetett folyamatosan egy sötét alapú órát mutatni, 4"-en azért elég hamar leszívná az akkut. Ha meg megnyomod a power gombot ugyanúgy látod az órát a lockscreenen. De ez sztem az összes érintős OS-nél így van, megszoksz vagy megszöksz (downgradelsz Nokia S40-re
)
-
Ha mindenképpen változtatni akarod az sd kártya particióját, akkor inkább ext2, mint ntfs.
Egyrészt az ex2 nem töredezik annyira, mint az ntfs, másrészt a Linux kernellel (merthogy a droid is abból táplálkozik) jobban összhangba hozható.
Ext3-at nem javaslom memóriakártyára, mert az naplózó fájlrendszer.Mondjuk még ezt nem próbáltam, de lehet, hogy 1-2 héten belül teszek egy ilyen próbát, mit is szól egy csak ext2-re formázott sd kártyához egy droid.
-
MotorBoy79
tag
Akkor valószínűleg a memóriakártyád Fat32-re van formázva, ami max 4Gigás fájlokat tud kezelni.
Ha ennél nagyobb fájlokat akarsz rajta tárolni, akkor olyan fájlrendszerrel kell formattálnod, ami támogatja a 4G-nál nagyobb fájlokat.Ilyen pl. a Windows-os világban az NTFS, de azt nem tudom, hogy egy NTFS-es memóriakártyát az Android hogyan kezel, mert pl. Linux alatt még mindig nem 100%-os a támogatottsága, de legalább olvasni tudja.
Lehetne még Ext2, vagy Ext3, esetleg Ext4, amiket a Linux maximálisan támogat, csak a Windows-os világ nem igazán.
Sajnos ennél többet nem tudok segíteni, mert nem vagyok se linux, se android guru, de majd a nálam okosabbak úgyis megmondják a frankót.
Na úgy látom mások is ugyanezt tippelik
-
berigazek
őstag
Gratula a Phone-hoz :-)
Sokat kell még tanulnod és mint a közmondás is mondja:,,a jó pap is holtig tanul és mégis bután hal meg" ...én meg a ROM feltelepítést ,,nem" akarom megtanulni valahogy,mert nem érdekel.
Minden telómon a gyári nagyon jól müködött és minden program is benne volt,ami pluszban volt azt meg ki ,,gyomláltam" :-)
Sok sikert hozzá Jazz! -
robit1973
aktív tag
Nincs hozzá telepítő CD. Nekem egyik androidos telefonomhoz sem volt. Elvileg automatikusan települnek a driverek. Ha a notibárt lehúzod, ott tudod átállítani, hogy háttértárolóként lássa. Mondjuk én nem szoktam ezt a rész használni, jelenleg kábelem sincs. Wifi-n keresztül szoktam másolgatni.
Na lassú voltam. USB hibakeresés. ROOT-oláshoz kell például.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest