- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Hobby elektronika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
CrAzY88 #18427 üzenetére
Nézz be a Wildfire topicba, ott megmondják azt, hogy milyen a kijelző a mindennapokban.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Apropó, Market. Itt írják, hogy megint frissült a 3.1.5-re. Ez tényleg gyorsabb?
Amúgy nekem még a 2.3.4-es verzió van fent.
-
petipetya
nagyúr
Egy érdekes home felület látható ezen a youtube videón. A neve Rocket launcher (Market-s link).
-
petipetya
nagyúr
válasz
aggleány #18347 üzenetére
Ez így tényleg gáz. Szinte hallom, ahogyan a root-os kórus a háttérben azt suttogja: Titanium backup.
Ha letörlöd az operát és utána például egy emailben kapott linkre kattintasz, akkor valamivel be kellene jönnie és előbújna a gyári böngésző. Viszont lehet, hogy az ikonja ekkor is rejtve marad majd.
Most ugrott be! Nem lehet, hogy az általad használt launcherben elrejtetted a gyári böngésző ikonját?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #14408 üzenetére
Ma megint a jegyzeteket sasoltam a Market-en, mivel egy szebbet kerestem a jelenleginél. Így találtam rá a
Task List - ToDo List nevű alkalmazásra. Ugyanazt tudja mint az előző, csak itt szebb a téma, remekül illeszkedik a fekete értesítési sávhoz.
jegyzet
-
petipetya
nagyúr
Kérdés volt az, honnan lehet tudni a napi ingyenes Amazon alkalmazás nevét?
A market-ből feltelepítettem a "My Daily Free Amazon App"-t, ez mindig megmutatja az aktuálisat. Rákattintok és bedob az Amazon Appstore-ba, ahol a letöltésnél jön az angol szöveg, hogy a régióm miatt nem engedélyezett a telepítés. Akkor most mi van?
-
petipetya
nagyúr
válasz
aggleány #18299 üzenetére
Ha nincs internet néven a menüben (és nem gyalultad le, márpedig nem mivel nincs root a telódon, korábban is csak a képlopó miatt volt fent de ma már nem teszed vele tönkre a készülékedet), akkor mi lesz ha az alkalmazások kezelése / operánál törlöd az alapértelmezéseket? Elvileg ekkor egy linkre kattintva megint meg kellene kérdeznie, hogy melyik böngészővel nyitod meg.
-
petipetya
nagyúr
Használ valaki egyszerű grafikon készítő alkalmazást? Például beírok naponta egy értéket és az alapján rajzol egy grafikont.
Az excelt nem szeretem.
-
petipetya
nagyúr
Youtube távirányító! Nekem bejön.
Youtube Remote:
http://androidportal.hu/2011-09-19/youtube-remote-magia-felsofokon-gyorstesztA lényege, hogy a telefonon elindított videót vagy listát a gépen egyből lehet látni. A használata pofonegyszerű, a telefonos kliens a telepítés után mindent kiír 8 lépésben.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #18067 üzenetére
Az android assistant / tools fül / startup manager tud ilyet.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #18060 üzenetére
Ez csak egy alkalmazás.
Van Google Earth, de nekem sosem volt kompatibilis egyik androidos eszközömmel sem.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
RootRulez #17984 üzenetére
Sikerült beállítani?
Csak egy ilyet találtam a propeller oldalán, de mivel én másik sz.olgáltatóhoz tartozom így nem tudom kipróbálni: http://www.telenor.hu/android/mobil/beallitasok/magyar/ -
petipetya
nagyúr
válasz
pingwin011 #17853 üzenetére
A ringdroid a legegyszerűbb megoldás.
-
petipetya
nagyúr
A gyári Facebook alkalmazás 49MB-ot evett a memóriából, míg egy FriendCaster csak 24MB-ot.
-
petipetya
nagyúr
A Droid Notify-vel mi lehet? Nemrég még használtam, de több napja már nem volt felbukkanó ablak az sms-nél, így feltűnt a hiánya. A Marketen nem nem találom, a telefonon pedig fent volt de már leszedtem és feltettem az sms popup-ot, mert nekem kell a felbukkanó is.
A Market még nekem sem frissült, Desire S.
-
petipetya
nagyúr
válasz
TazLeacher #17594 üzenetére
Ha egy név többször van benne. Arra tippelek, hogy a telefonon xy fent van alapból is, illetve a teló leszedte a facebookról is. Te beállítottad a telefon névjegyén a rábökésre sms-t, de mivel a fecebookról leszedett név is ott van, így a teló nem érzékeli.
Persze ez csak tipp.
-
petipetya
nagyúr
válasz
TazLeacher #17588 üzenetére
A névjegyek között egyesítve vannak az ugyanolyan névjegyek? Ha igen, akkor a gyári widgetben meg kellene jegyeznie az általad beállított módot.
Lesd meg, hogy ha a telefonkönyv / adott névjegy / alapértelmezett művelet beállítása menüpontban tényleg az van-e kiválasztva, amit te szeretnél.
-
petipetya
nagyúr
válasz
TazLeacher #17585 üzenetére
Régebben volt a Marketen egy people widget nevezetű cucc, az tudott ilyet.
-
petipetya
nagyúr
Android 2.3.3 + Gmail 2.3.5-höz tud valaki felbukkanó ablakos értesítőt, amely addig ott marad amíg meg nem nézem?
-
petipetya
nagyúr
válasz
elemke #17516 üzenetére
Némelyik program a telefon lokalizációját veszi alapul. Nem tudom miként van ez a Tubex-nél, de próbáld ki ezt a módszert:
- Telepítsd fel a morelocale2-őt és állítsd be ennek (katt ide) a hozzáadásával.
- Indítsd újra a telefont
- Menj be a Tubex-be és válaszd ki a menü gomb / Locale / default location-t.Ha így sem működik, akkor nincs több ötletem.
-
petipetya
nagyúr
válasz
elemke #17377 üzenetére
Bocs ha későn írok. A Tubex erre való, itt a hivatalos honlapja ahol mindig fent van a legfrissebb link: http://www.tubex.me/download.html
-
petipetya
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #17482 üzenetére
Az IGO nem ingyenes, nem kompatibilis minden telefonnal és nincs fent minden telefonon alapból.
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #17166 üzenetére
- Bementem a kamerába és betettem a pipát a "fényképek geocímkézése" melletti négyzetbe.
- Ekkor felugrik egy figyelmeztetés: "Ehhez az alkalmazáshoz hely hozzáférés szükséges. Engedélyezze a vezeték nélküli hálózatát (=cella adatok) vagy a GPS műholdat a beállítások alatt az aktuális tartózkodási hely meghatározásához"
BEÁLLÍT / MÉGSEM- Bent vagy a beállítások/hely menüpontban Ha bepipálod a gps-t, akkor készen vagy. Ha viszont bepipálod a vezeték nélküli hálózatot, akkor megint előjön egy figyelmeztetés: "A Google helyszolgáltatása gyűjthet anonim helyadatokat. Az adatgyűjtés akkor is folytatódik, ha nem futnak alkalmazások"
Szerintem ennél jobban már nem lehet a felhasználó szájába rágni a dolgokat.
-
petipetya
nagyúr
válasz
spiritex #17154 üzenetére
Magától nem kapcsolódik be a wifi, hacsak nincs a képernyő ki-bekapcsolgatásához állítva, illetve még valamilyen segédprogram is művelheti ezt. Korábban kérdeztem ezt, de nem válaszoltál rá.
Amúgy ha a vásárlás után nem csináltál egyből gyári beállítások visszaállítását, akkor azt célszerű most elvégezni.
-
petipetya
nagyúr
llaszlo és
chab7 emlékszem a viharra amikor bejött ez a dolog, majd mikor később kiderült hogy az androidnál mindez kikapcsolható és a felhasználó tudatlansága okozza, akkor gyorsan a szőnyeg alá söpörték a dolgot.
Amúgy a blogokban (és itt a nagyokra gondolok, mint pl. a techline, index, sg és társaik) megfigyelhető az elertéelklubosodás (a terror városa, a halál országa stb.), vagyis hogy mindenféle megalapozottság és utánajárás nélkül lekoppintanak egy-egy hírt a netről, majd nagy szenzációval cikket "írnak" belőle holott finkjuk sincs a valóságról.
-
petipetya
nagyúr
Kíváncsi voltam rá. Mivel a 2.1-en nem települ, így a HTC-n lestem meg. Az alkalmazás lista szaggat az animáció alatt, a widgetek pedig sehol sincsenek a gyári Sense-hez képest, rengeteg hiányzik (80valahány db van a HTC-n gyárilag), illetve nincs is belőle annyiféle, mint a HTC-n (pl. az Agenda egy az egyben hiányzik). Persze lehet, hogy a Pro-ban több található.
A képernyőzár és az értesítési sáv nincs benne az alapban, lehet hogy a Pro ezt is tartalmazza. Hogy jót is mondjak, alapnak nem rossz egy Nexus telefonra.
Köszi, hogy megvilágítottad számomra az alkalmazáshoz vezető sötét, zegzugos ösvényt.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #17113 üzenetére
A DocumentsToGo Full-t használom napi szinten (az egyetlen fizetős alkalmazásom, amelyet nem vásároltam meg), képbeszúrási funkció nincsen benne. Nálam 1/3-ad annyi idő alatt nyitja meg ugyanazt a word dokumentumot, mint amit a telóval együtt kapott Quickoffice, illetve a Docs to Go-val sokkal gyorsabban tudok görgetni a fájlban.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #17003 üzenetére
Nincs mit.
Elárulom a titkomat: mindennek a nyitja a Google Olvasó, melyben be van állítva pár androidos blog. A kérdésednél rémlett, hogy valamikor én is olvastam ilyen cikket - ezért az Olvasó webes felületén lévő kereső mezőjébe beírtam azt, hogy Viber és abból a 4-5 találatból könnyen kiszűrtem a kérdéses cikket.Amúgy nem használom a Vibert, mert hetek óta csak egy érdemleges ismerősöm van rajta, akivel amúgy is ingyenes az sms, beszélgetni pedig nem szeretek a telefonon.
-
petipetya
nagyúr
Nem tudom, hogy értesültetek-e róla, de egy ideje már publikus a prohardver mobilos felületének még fejlesztés alatt álló változata (=kisebb adatforgalom). A topicja itt található, a cím m.prohardver.hu, amúgy pedig a telefonnál elég csak egy m-betűt beszúrni az elmentett könyvjelzőkhöz: http://m.prohardver.hu/tema/android_appz_szoftver_kibeszelo_topik/friss.html
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #16997 üzenetére
Erre gondolsz?
"Az alkalmazás mobilnethasználata mérsékeltnek mondható, minden letelefonált óra 14 megabájtnyi adatot jelent, azaz kb. 4 percenként fogyaszt 1 megát. Egy havi 100 megás (kb. 1000 forintos) mobilnet tehát havi 400 percnyi beszélgetésre elég, míg egy 500 megás (kb. 2000 forintos) már havi 2000 percre. De mivel az alkalmazás wifin is működik, otthon vagy az irodában még a mobilnetet sem kell használni hozzá."
-
petipetya
nagyúr
-
-
petipetya
nagyúr
X8-on valóban működik, de HTC-n már nem - ez utóbbin csak a külső hangszóróból képes felvenni, melynek során ki kell hangosítani a készüléket.
A settings / advanced / record other party voice-hoz kell betenni egy pipát, ha engedi akkor azn a telón a belső hangszórót használja; ha nem akkor marad a kihangosításos módszer.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #16877 üzenetére
Ha jól értem, akkor összeírod az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat.
Ez esetben feltoltam x8-ra, és tényleg gyors az effektekkel egyetemben. A gyári home felületéhez képest ez nagyon gyors. Külön tetszik, hogy az alkalmazás listában kétféle megjelenés közül lehet választani:
- Jobbra-balra húzható lista
- Fentről-lefelé görgethető lista, egy sorban egy alkalmazás az ikonjával és nevével - ez még gyorsabbPersze több napig kellene használni ahhoz, hogy tárgyilagos eredmény szülessen.
-
petipetya
nagyúr
válasz
spiritex #16827 üzenetére
Egyrészt az zavart, hogy szinte mindenki nevében kijelentetted, miszerint a csúszka nem jó megoldás - de lehet, hogy csak én dramatizáltam túl.
Másrészt nem írtam hogy két kézzel, így nem tudtam elképzelni a dolgot. Viszont két kézzel nekem csak a mutatóujjammal megy a feloldás, ami szintén nem jutott eszembe mivel azzal sosem birizgálom a kijelzőt.
-
petipetya
nagyúr
válasz
spiritex #16820 üzenetére
Szia!
Ha már több topicban is hangot adsz ugyanannak.
Nekem sem okoz gondot, sőt kedvelem. A mostani telómban pedig fantasztikusan oldották meg:
- Hívás fogadásnál magam felé húzom a sávot.
- Hívás elutasításánál eltolom magamtól.Mi ez, ha nem az emberi lélek találkozása a géppel?
ui.: Ha neked két kézzel kell elhúzni egy csúszkát, akkor gondolkodj el azon, hogy
kell-e neked az okostelefon. Mellesleg hiába próbáltam, nem igazán sikerült két kézzel kezelnem a sávot, mivel nem is arra tervezték. -
petipetya
nagyúr
válasz
supercharley #16804 üzenetére
Másik accountra nem lehet áttenni az eddig megvásárolt cuccokat. A telókon pedig csak gyári beállítások visszaállításával lehet megváltoztatni az elsődleges címet.
-
petipetya
nagyúr
válasz
supercharley #16801 üzenetére
Ez pontosan így van:
- Ha mindegyikre ugyanazt a gmail címet állítod be elsődlegesnek, akkor az azzal a címmel megvásárolt alkalmazások mindegyik telón használhatóak.
- Emellé pedig mindenki beállíthatja a saját gmail címét privát használatra. -
petipetya
nagyúr
válasz
dany27 #16765 üzenetére
Smartcity:
- Feltelepítettem és letöltöttem hozzá a térképeket.
- Utána lekpcsoltam minden internetet a telefonon (wifi/mobilnet) és terveztem egy útvonalat.
- Ekkor kiírta, hogy szerver kapcsolódási hiba.
- Vagyis kell neki az internet az útvonalak tervezéséhez.Google Térkép:
Lementettem a várost (Budapest) offline (nekem 4 terület elég volt ehhez), hogy majd így tervezek útvonalat, de nálam net nélkül egyik tervező (gyalogos/bkv/autó) sem működik, csak tölt a nagy semmibe. Neten viszont egyből leszedi az adatokat. Tehát ez sem járható út a számodra. -
petipetya
nagyúr
válasz
huntenseN #16759 üzenetére
Se a documents to go-ban, se a quickoffice-ban nem találtam képbeszúrási lehetőséget.
Viszont ha feltelepíted a hivatalos google dokumentumokat, akkor abban a továbbiak / szöveg / nagyító melletti ikon / galériából származó dokumentum révén be tudsz illeszteni egy képet a dokumentumba, de csak egyet enged.
Ám ha a böngészőt átállítod desktop-ra és ott megnyitod a google dokumentumokat és létrehozol egy újat, akkor ott be tudsz illeszteni tetszőleges számú képet a picasa-ból. Persze előtte ezeket a képeket a galériából töltsd fel a picasa-ba.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest