Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Van valakinek tapasztalata a View onMeasure() metódusában?
<FrameLayout android:id="@android:id/inputArea"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="wrap_content"
android:visibility="gone">
</FrameLayout>Ebbe a FrameLayout-ba helyezek egy custom View-t, aminek semmilyen Layout paramétert nem adok meg. Ilyenkor - gondolom a Frame Layout miatt - teljes képernyőszélesség:MeasureSpec.EXACTLY és teljes képernyőmagasság:MeasureSpec.AT_MOST értékekeket kapok az onMeasure paramétereiként.
Hiába írom be a kép létrehozásánál pl. ezt:
boardView = new BoardView( this );
boardView.setLayoutParams( new ViewGroup.LayoutParams( 200, 200 ) );NEM 200x200-as kérést, hanem az előbbi értékeket kapom. (Akkor is, ha ViewGroup helyett FrameLayout-ot adok meg, hiszen az csak leszármazottja.)
Ezzel szemben, ha készítek egy res/layout xml-t, és ugyanezt a custom View-t abból (inflate-tel) készítem el, akkor figyelembe veszi a View-hez beírt layout paramétereket.
Két kérdésem van:
- Mit rontok el a programkódnál megadott paramétereknél, ami miatt nem veszi azokat figyelembe?
- Mikor vehetem biztosra, hogy a megkapott mérési értékek a teljes képernyő méretét fogják tartalmazni - már amennyiben semmilyen layout paramétert nem adok meg? (Az oké, hogy AT_MOST, meg EXACTLY jelzőkkel)Amúgy a kép arányaihoz akarom passzintani a View-t, ami rendben is működik - ha a második kérdésre "mindig" a válasz. A másik részt meg csak simán nem értem - eredetileg ezzel akartam volna biztosítani a második kérdést...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest