Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
van valami megoldás listfragmentnél custom listview alkalmazásánál a kijelölés implementálására?(onItemClickre szeretnék egy kijelölő színt rakni az adott lista elemre
nekem úgy működik, hogy második kattra megy, és utána mindig, de elsőre nem akarja kijelölni..
selectort használtam resourceba -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére

-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
R.java eltűnése esetén van valami workaround?
akartam exportálni az apk-t és látom, hogy nem engedi,pedig előtte debugoltam telefonon..
látom, hogy eltűnt az R.java, és nem generálja magának újra
itt próbáltam mindent: [link]
nem toltam cleant előtte
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
Loadernek szeretnék készíteni egy queryt, olyan módon, hogy checkboxszal aktiválható az az input elem (a konstansok resourceből jönnek), amely alapján szűrni szeretne ÉS egy vagy több feltételt lehet megadni.
hogy lehetne ezt szépen megoldani?
egyébként egy dialogFragmentből adódnak át az értékek a ListFragmentben lévő loadernek.
igaziból az AND operátort nem tudom hogy kellene hozzáadni a feltétellistához, mert ugye több feltétel alapján lehet szűrniszóval select * from table where name="param1" AND age="param" AND stbstb;
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nem mertem mondani 
ilyenkor kellene a lentebb említett Handler nem? -
eastsider
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
ez engem is érdekelne.
anno szoptunk ezzel java-nál. valahogy tudott generálni az osztályok alapján de nem volt tökéletes.. bezzeg a visual studio...
-
eastsider
nagyúr
egy dialogFragmentről indítok egy camera intentet.
és ha visszatér, és elfordítom az eszközt, akkor lesz null
szóval, ha alapból visszatér, nem tűnik el, csak, ha elfordítom a képethasználok természetesen, azért furi
@Override
public void onSaveInstanceState(Bundle savedInstanceState) {
super.onSaveInstanceState(savedInstanceState);
if (mCurrentPhotoPath != null) {
savedInstanceState.putString(CAPTURED_PHOTO_PATH_KEY,
mCurrentPhotoPath);
}
if (mCapturedImageURI != null) {
savedInstanceState.putString(CAPTURED_PHOTO_URI_KEY,
mCapturedImageURI.toString());
}
}
@Override
protected void onRestoreInstanceState(Bundle savedInstanceState) {
super.onRestoreInstanceState(savedInstanceState);
if (savedInstanceState.containsKey(CAPTURED_PHOTO_PATH_KEY)) {
mCurrentPhotoPath = savedInstanceState
.getString(CAPTURED_PHOTO_PATH_KEY);
}
if (savedInstanceState.containsKey(CAPTURED_PHOTO_URI_KEY)) {
mCapturedImageURI = Uri.parse(savedInstanceState
.getString(CAPTURED_PHOTO_URI_KEY));
}
} -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
camera intenttel visszatérve és elforgatva a elforgatásra null imageURI-ra milyen megoldást tudtok?
manifestben: android:configChanges="orientation" eddig ment... -
eastsider
nagyúr
van valami módja a custom dialogfragment title backgroundot megváltoztatni?
megváltoztatom a backgroundot, de a title mögött fehér marad
[link] a kék vonalig fehér marad mindenképp... -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
egy string arrayben (ami res-ből jön) szeretném megkapni egy adott item indexétfinal String[] aperture_array = getResources().getStringArray(R.array.aperture_array);
for (String s: aperture_array) {
int i = s.indexOf(aperture);
if (i >= 0) {
apertureWheel.setCurrentItem(i);
}
}
de 0-t ad visszahogy kellene ezt?
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
ha az activity háttérben van, de fut (onStop), akkor szeretnék csinálni valamit periodikuisan, de csak, ha fut a háttérben, akkor is kell service?
viszont, ha előtérben van az alkalmazás akkor nem kell végrehajtani.
egyébknt URL reload -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi!
mindenhol ezt a példányosítást láttam.. ezek szerint lehet ezt normálisan is
az volt a gondom, hogy alapból a show()-val meghívta -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
hmm tényleg

és arra van ötleted , hogy ne az onCreateben kelljen a dialogot példányosítani?
final ProgressDialog pd = ProgressDialog.show(this, null,null, true);
mert így még midnig nem megy, viszont máshogy meg nullokkal elszállKarma: igen.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
webViewnél hogy tudnám megoldani, hogy a progressdialog első indításnál ne jelenjen meg?
ugyanis onPageStarted és onPageFinishedben jelenítem meg/rejtem el a dialogot. viszont ez ugye megjeleníti első indításkor is.. nekem akkor pedig egy Splash screen jelenik meg progress DIalog helyett (vagyis jelenne, mert felette jelenik meg a dialog... -
eastsider
nagyúr
fúha. a második válaszodat még elemzem (annyira nem jött át)
egyelőre számolni nem szeretnék vele (igen lehetne számolni az ISO-Aperture-shutterSpeed párosból. h egyik változtatásakor mi lesz a többi..
viszont ha stringként letárolom nem tudom mennyire számít igénytelennek
egyébként attól függ hány fényértékenként van a beosztást....egyébként a number pickert mennyire illik stringgel feltölteni?
-
eastsider
nagyúr
szerintem is így tiszta, ezzel még nem volt gondom
esetleg a backstack szempontjából nem feltétlenül mindegy, hogy dialog vagy sima fragment. (meg az átláthatóság miatt)más kérdés:
ilyen értékeket hogy tárolnátok db-ben?
[link]
CRUD szempontjából érdekel, nem tudom hogy tudnám megjeleníteni ilyen módon... -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
mennyire illik egy dialogFragmentből meghívni egy másikat?
egy dialogon csak gombok lesznek (update,del, cancel),
szóval updatenél hogy lehetne ezt megoldani? vagy inkább legyen az update egy fragmenten?
esetleg onClickre megjeleníteni ugyan azon a dialogon az updatehez szükséges UI elemeket? -
eastsider
nagyúr
válasz
Peter789
üzenetére
lehet inkább xda-n kellene kicsit utánanézned a dolognak, űgy léátszik itt senki nem aktívkodik ebben a témában... esetleg Slukkicanak megereszthetsz egy privit, ő foglalkozik kernel fejlesztéssel N4-re
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider
üzenetére
megy is a cucc szépen. memória fogyasztás megtöltött adatbázissal (képekkel) 15mb. tényleg egyszerű használni
lepucoltam és full újratelepítettem....még csinál furcsaságokat az UIL (felcseréli gyors scrollozásnál az első és utolsó képet), de biztos csak a configgal kell játszani, vagy valamit nem jól inicializáltam.
nagyon szuper gyors....már csak a backStackkel, és a wheel-lel kell megküzdenem
egyébként az mitől lehet, hogy dualPane módban hozzáadás után felkerül a listába a mező, singlePane módban pedig a lista full eltűnik?
-
eastsider
nagyúr
egyelőre simán betöltötte a loader az imageviewekbe
szóval ez tuti fogyaszt...
illetve jelenleg palceholdernek a drawable-ből az app ikonja van benn, ami még fogyaszthat...
ahogy Karma írja UIL ezt mindet intézi, vagyis a seggünk alá rakja
egyébként úgy néztem, hogy háttérfolyamatban evett 200mb-ot az app, de akkor tuti a képek miatt.. mindjárt tolok egy tesztet kikommentezve azt a részt (úgyis törölni kell)
most néztem genymotionben 10mb körül volt a fogyasztása, lehet hogy csak a custom ROM miatt van ez?
jah... fals riasztás volt... genymotionbe akármit csinálok 11mb-ot eszik (4.4.2, N5) (végigmentem az összes listán)VAAGY... telefonomon a futtatási környezet ART-on van..
-
eastsider
nagyúr
SQLite Debuggerrel mit keressek?
a táblák rendben vannak, csak szöveg van bennükalkalmazás mérete 1.93Mb, Adatok 68Kb.
tuti a kép betöltése a listViewba kavart be
mekkora egy ilyen alkalmazás normális étvágya?
lehet az is gond lehet, hogy (teszt miatt), túl sokszor indítom a loadert -
eastsider
nagyúr
köszi
lehet lesz még kérdésem pofátlanul
közbe kilegoztam, hogy muszáj lesz custom adapter...
godnolom valami példához hasonló:
[link]és a loadernek a saját adapteremet adom át ugye? (a simpleCursorAdapter helyett)
és megint jön az, hogy az adapter konstruktora deprecated...
ez mennyire gázos dolog amúgy?Karma: igen, az imagepath-t tárolom SQLiteban (szerintem ez nem gázos megoldás....
hát igen, úgy megeszi a N4 hw-ét így egy full fellbontású kép betöltése a listába...egyébként az mitől lehet, hogy a content providert implementáló alkalmazásom memóriaigénye nem kicsi?
14-30mb között poroszkált, de ha megnyitok egy olyan listát, ahol több képet is megjelenít a lista (persze nem UIL-el), 170 megát evett
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igaziból az a gondom, hogy loaderrel dolgozom, és nem tudom, hogy tudnám visszaadni a UIL-nek azt az image Uri-t, amin épp a cursor áll...
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ez tényleg egyszerű

nem gondoltam volna, köszi!
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ehhez kell egy saját cursorAdapter, jól értem? vagy nem feltétlenül?
honnan tudja a UIL, hogy a megfelelő elemet húzza be a listába a megfelelő elemhez?bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, de nem sikerült egyelőre kibogoznom teljesen a dolgot

-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
jah szóval loadermanagernél ne is foglalkozzak a képpel, mert ez majd külön behúzza a képeket? (kb) a listám mellé?
(nagy vonalakban). szóvel ez az adapterbe épül be -
eastsider
nagyúr
köszi
én is csodálkoztam, hogy kirajzolja
genymotionbe még fel se tűnt, hogy milyen lagos (bár azzal foglalkoztam, h mi a szarnak rajzolja ki?
) de telón eléggé durva voltCsabo Neked is köszi!
content Providerrel tudom használni? (belenéztem a példába, de nem volt egyértelmű)
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
ListFragmentbe jelenítek meg adatokat, Loadermanagerrel
hogy tudom szépen megoldani, hogy egy képet meg tudjak jeleníteni a listában?
ha simán megkapja az ImageView a kép Uri-ját, akkor is kirajzolja, csak uge ezt nem így kellene megoldani (full size image kirajzolása eszi a hw-t) -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
képeket szeretnék tárolni úgy db-ben, hogy filepath-al hivatkozok rájuk..
magyarul db-ben eltárolom valahogy a filepath-t (szóval nem BLOB-ként) és visszakérésnél, szintén filepathra hivatkozva jelenítem meg egy fragmenten a képet.(vagyíis csak egy thumbnailt)
szóval DB-ben csak a filepatht tárolom egy mezőbenfoglalkozott valaki mmár ilyesmivel? hogy leehtséges ez?
ezt találtam
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
első fragmentről szeretném átadni egy ID-t a másiknak, és így új feltételt megadni a loadernek, ami szerint szelektáljon
az a baj, hogy valamiért nem kapja meg az ID-t a második fragment... csak nullt
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
az Activityben nem kell semmi pluszt implementálni?
itt adnám át az értéket (PicFragment)
PicFragment fragment = new PicFragment();
Bundle bundle = new Bundle();
bundle.putLong("f_id",getListAdapter().getItemId(position) );
fragment.setArguments(bundle);
Log.i(TAG,"f_id"+bundle);
((FilmActivity) getActivity()).switchFragment(2);
(onitemclick), logCAT ki is írjaide küldeném: FilmFragment
Bundle bundle = getArguments();
long i=0;
Log.i(TAG,getArguments()+"");
if(bundle != null){
i = bundle.getLong("f_id");
Log.i(TAG,getArguments()+"");
}
if (i>=0) {
select = "("+DbConstants.Pic_db.KEY_FILM_ID+" ="+i+")";
}else
select=null;(ez onCreateLoaderbeb van), és a loader inicializálásához kell a select feltétel..(adatváltozás)
hol kellene inicializálnom a loadert, hogy megkapja getArguments()-el az adatot? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
valaki nem járatos véletlenül a viewpagerekben, FragmentStatePagerAdapter -ben?
konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy tudná minden egyes lapozásnál újra létrehozni a fragmentet (adatváltozás miatt)
-
eastsider
nagyúr
lehet nem jól fogalmaztam. telórol írtam..
szóval Te azt mondod, hogy először úgy csináljam meg, hogy egy listFragment, amin csak a képek tábla jelenik meg. szóvel úgymond "független" a másiktól (nem az adatbázisra gondolok).
és itt cisnálok egy dialogot, amin kiválasztom, melyik tekercshez tartozzon a felvivendő kép?
és így már listázni simán tudnám a JOIN-nal. így értetted nem?
a függelten tekercs táblát nem értem, azt hogy érted?azt kellene megoldani, hogy rákatt a tekercsre, átdob a hozzá tartozó képeket tartozó listára.
ekkor, mivel nincs kép, de megvan a tekercs ID-je, létre tudom hozni a képeket, mert megvan az ID, nem jól gondolom? mármint a film ID-je megvan, innentől nincs sok gond, vagy rosszul értem?az összes kép kilistázását későbbre hagynám
nem hiszem, hogy felesleges lenne, ha valaki rákeres erre a topikban, legalább fog valamit találni

-
-
eastsider
nagyúr
nem egészen így lesz a programom
inkább úgy, hogy van egy író, aminek több könyve van, de egy könyvet csak egy ír
szóval rámegyek, hogy Gárdonyi Géza, és kijön az egri csillagok, meg az összes könyve Gárdonyinak, szóval pont fordítva írtad, ahogy én elképzeltem
azt tervesztem,
A eset:
hogy alapból az lenne, hogy alapból van ugye két tab, egyiken az összes író, ha átlapozok a másikra az behúzza az összes íróhoz tartozó összes könyvet, ugyanis lehet valaki csak a könyvek között szeretne böngészni, mert pl nem tudjam ki írta, csak a címét.. (nem túl életszerű példa, de a programomnál nagyon is)B eset:
rákattintok egy íróra és behúzza a az ahhoz az íróhoz tartozó könyveket (amiket ő írt). vagyis a JOINolt mezőket.utánanéztem kicsit, és lehet futásidőben cserélgetni a tabok tartalmát, úgy hogy a felhasználó ne vegye észre, csak a tartalom változzon (a fragment, de tabokon ne látszódjon semmi)
[link]
[link]más: foglalkoztál már kamerával készített kép SQLiteban való letárolásával (és lekérdezésével)?
szerintme BLOB helyett az útvonalat fogom letárolni (ahogy néztem ennek egyszerűbbnek kell lennie, meg hasznosabb is, minden fotós alkalmazás ezt használja). persze itt kezelni kell, ha kitörli a júzer a képet, de szerintem ez nem vészes -
eastsider
nagyúr
köszi!
értem mire gondolsz! szerintem így fogom csinálni, mert pont ezen gondolkoztam, hogy fogom megcsinálni a több féle listázást, néztem a metódusokat, de arra jutottam, hogy sehogy (csak simán átgondolva jutottam erre...), nyilván megoldható, csak szívás ahogy írtad. már össze is állt nagyjából a fejemben hogy fogom véghez vinni ezt.illetve mivan akkor, ha rámegyek egy íróra, átugrik a másik fragmentre, akkor ugye a hozzá tartozó (ID-jű) rekordokat hozná be, de mivan akkor, ha az még üres? akkor úgy lenne a jó ha alapból felhozná a dialogot, és az adott Foreign Keyjel létrehozhatna egy képet. bár ez szerintem simán megoldható egy getcount()-al...
illetve szerintem itt megpusztult a tabos elképzelésem, jól értem? mert így már 3 fragment kellene, az meg fura lenne így, vagyis nem lenne funkcionális
-
eastsider
nagyúr
közbe meglett a hiba. csak a nexus 7 2013 amin tesztelek nem dobott semmi exceptiont... a hiba az volt, hogy nem jó sorrendben volt a checkColumns metódus.... mostmár megy...
azt találtam ki, hogy a listview-n setOnItemClickListener-t állíok, és ekkor, ha egy elemre kattintok, akkor betöltse a hozzá tartozó elemeket ami egy másik táblából jön.
és mivel tabos az alkalmazásom onActivityCreatednél a másik tab kilistázza az összes lehetséges elemet, ami a másik táblák alatt van.. nem tudom jól megfogalmazni
szóval van egy filmek tábla, és van egy képek tábla, egy filmben van több kép, egy kép egy filmhez tarozik, de több kép tartozik egy filmhez -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
szenvedek még mindig a ContentProviderrel, és a loadermanagerrel
így néz ki a logcatom:
04-06 18:06:49.994: I/Contentxprovider(3652): onCreate
04-06 18:06:50.114: I/MAIN(3652): onCreate
04-06 18:06:50.144: V/TabsPagerAdapter(3652): clicked
04-06 18:06:50.174: I/FilmFragment(3652): onAttach
04-06 18:06:50.204: I/FilmFragment(3652): Loader<Cursor>
04-06 18:06:50.204: I/FilmFragment(3652): Loader<Cursor>
04-06 18:06:50.204: I/FilmFragment(3652): onActivityCreatedés ennyi... simán kilép, ki se írja az FC-t semmi...
van a contentproviderbe 2 tábla, ami joinolva van egymáshoz....
ez egy listfragment, és úgy terveztem, hogy a joinolt táblát egy másik listfragmenten jelenítem meg
szóval a OnListItemClick-re behozza a joinolt táblát, ami az adott item alá tartozik
lehet rosszul gondoltam, és ide más megoldás kell? ha igen,mi? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
webviewbe hogy lehetne megoldani, hogy minden egyes linkre kattintáskor feldobjon egy loading dialogot?
első betöltéskor sikerült egy dialogot varázsolnom, míg be nem tölt, de későbbiekre egyelőre nem jöttem rá
-
eastsider
nagyúr
válasz
rgeorge
üzenetére
ezt elfelejtettem írni, hogy SQlite természetesen
thon73: priviben tudsz küldeni egy forrást? nagyon hálás lennék... amúgy szerintem a listFragmentben nem jó valami, valahogy nem jól használom a contentResolvert, vagy a cursorloadert (ott száll el szerintem)
amúgy egy inner joinnal lesznek összekapcsolva, szóval igen, jó lenne...
találtam egy IO Schedes példát de az már kicsit túl bonyolult, ki szeretném bogozni valahogy, hogy megértsem miért nem megy -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
tudtok mutatni egy content providert, amiben több tábla van.
1 táblával ment, de kettővel elszáll valamiért uncaught exceptionnel a listfragment onActivityCreated() methodjában
és nem jövök rá miért
egyáltalán ajánlott egy content providerbe több táblát rábízni?
(tudom, hogy elvileg igen, contacts provider stb...) -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi ezeket ismerem, és tényleg nagyon jó
adott egy listview egy listfragmentem
alján egy footerview, ami kattintásra megnyit egy dialogfragmentet (egyelőre csak toastot jelenít meg)
megy is, DE ahogy rányomok nem jelöli ki úgy, mint a listánál, csak megjelenik a toast (magyarul nem szinezi a hátteret a footeren, csak meghívja a toastot..
hogy lehetne kijelölni? nem bírok rájönni...LayoutInflater inflater = this.getLayoutInflater(null);
mfooterView = inflater.inflate(R.layout.footer_view, null,true);
if (mfooterView != null)
this.getListView().addFooterView(mfooterView);
mfooterView.isClickable();
mfooterView.setOnTouchListener(new OnTouchListener() {
@Override
public boolean onTouch(View v, MotionEvent event) {
if (event.getAction() == MotionEvent.ACTION_DOWN)
{
mfooterView.isFocusableInTouchMode();
mfooterView.clearFocus();
Context context = getActivity().getBaseContext();
CharSequence text = "Hello toast!";
int duration = Toast.LENGTH_SHORT;
Toast toast = Toast.makeText(context, text, duration);
toast.show();
}
return true;
}
});
próbáltam onclick listenerrel is, de ugyan ez. szépen megy, de nem színezi a hátteret -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
amúgy tényleg nagyon jó! jó magyarázatok, kódrészletek stb... ajánlott
esetleg angol nyelvű hasonlóan jó forrást tudsz a developer.android.com-on kívül? -
eastsider
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
lehet, hogy erre gondolt a kolléga

nekem megvan, rengeteg jó dolog van benne, de pl. content providerről nincs benne szó, loaderekről se, fragmentekről már van, de az "nagyon a vége"... vannak hozzá importálható példa projektek is, sok hasznos dolog -
eastsider
nagyúr
válasz
kemkriszt98
üzenetére
ha nem megy szólj pont most csináltam viewpageres megoldást. igaz listfragmentekkel
-
eastsider
nagyúr
közben frissült az SDK
és ezt kapom:
[2014-03-23 19:03:48 - analogue.note] Dx
trouble processing "javax/xml/namespace/QName.class":Ill-advised or mistaken usage of a core class (java.* or javax.*)
when not building a core library.
....
....
.....[2014-03-23 19:03:48 - analogue.note] Dx 1 error; aborting
[2014-03-23 19:03:48 - analogue.note] Conversion to Dalvik format failed with error 1
mi lehet ez? nem működött semmi, amit eddig találtam -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
semmi. csináltam neki filtereket,
a toast se ír ki semmit az a legjobb
nem volt jó az oncreate param. listája
most végre ezt kapom
03-23 18:11:26.683: E/AndroidRuntime(1400): java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{hu.matemakaresz.analogue.note/hu.matemakaresz.analogue.note.FilmActivity}: android.view.InflateException: Binary XML file line #4: Error inflating class fragment
03-23 18:11:26.683: E/AndroidRuntime(1400): at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:2195)gondolom valahol nem jó az inflate
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
le kéne futnia, de miért nem jelenik meg a log?
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
valóban
az meg így néz ki
<RelativeLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
android:id="@+id/main_list_contrainer_layout"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent" >
<ListView android:id="@id/android:list"
android:layout_weight="1"
android:drawSelectorOnTop="false"/>
</RelativeLayout>
nem tudom mi lehet a gond, azért az oncreatebe lévő lognak csak kéne működnie nem?
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi!
jogos!
de még mindig meg se mukkan

akkor máshol lesz a gond..
de a log szerint mintha az oncreate se futna le -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
ListFragmentet szeretnék megjeleníteni egy FragmentActivityn.
de log szerint le se fut a fragmentem...
mit kellene implementálnom a mainbe (a Fragmentactivity), hogy megjelenjen?ilyen a fragmentactivitym oncreatje
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.film_pic);
Log.i(TAG, "onCreate");
if (savedInstanceState == null) {
FilmFragment filmFrag = new FilmFragment();
getSupportFragmentManager().beginTransaction().add(
R.id.main_list_contrainer_layout, filmFrag).commit();a filmfragmentem oncreateviewja
public View onCreateView(LayoutInflater inflater, ViewGroup container,
Bundle savedInstanceState) {
inflater.getContext().getSystemService(Context.LAYOUT_INFLATER_SERVICE);
inflater.inflate(R.layout.activity_film, container);
Log.i(TAG, "onCreateview");
return super.onCreateView(inflater, container, savedInstanceState);
}fragmentactivity layout
[C<FrameLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
android:layout_height="match_parent">
<fragment class="hu.matemakaresz.analogue.note.FilmFragment"
android:id="@+id/filmFrag"
android:layout_height="match_parent" />
</FrameLayout>listfragment layout
<FrameLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
android:layout_height="match_parent">
<fragment class="hu.matemakaresz.analogue.note.FilmFragment"
android:id="@+id/filmFrag"
android:layout_height="match_parent" />
</FrameLayout>loadermanagerrel töltöm fel sqlite adatbázisból
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
valaki aki keni a loadermanagert bele tudna kukkantani a kódomba, mi nem klappol? nem jövök rá...nincs exception, de konkrétan nem ír ki egy elemet se a listába
[link] -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
kicsit elvi kérdésem lenne UI tervezéssel kapcsolatban
adott egy alkalmazás, példának jó pl. előadók, és előadókon belül mondjuk albumok, és nincs további mélység
az előadókat és az albumokat a felhasználó tölti fel.ti milyen megoldást alkalmaznátok? természetesen fragmentekkel.
action bar tabekkel szerintetek van értelme foglalkozni ilyen mélységben? (2 tab).
illetve olyan kérdésem van, hogy egy ilyen megoldás tableten hogy jelenik meg? alapból úgy mint telefonon gondolom, csak giganagyba... szóval tableten ezt hogy lehet "szépen" megcsinálni? ott tabok nélkül, csak simán mondjuk a szokásos 1/3 :2/3-os elrendezéssel jelenik meg az UI? -
eastsider
nagyúr
köszi! le is szedtem még régebben

igen, a konstruktor deprecated
@SuppressWarnings("deprecation")
@Override
public void bindView(View view, Context context, Cursor cursor)
{
super.bindView(view, context, cursor);nekem megy így, csak deprecated. nem egy nagy adatbázis... szarni rá, és csináljam így, vagy ha már itt tartok okulásképp érdemes a content providert?
azt olvastam, betöltésnél lehet ez gázos, mert az UI threadben töltődik be az adatbázis is...
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
kicsit megakadtam
körülmények: SQlite adatbázis, 2 tábla össz, és megcsináltam CursorAdapterrel a listview feltöltését.
teljesen jól működik.. de tudjuk, hogy a cursoradapter deprecated, és az is nyilvánvaló hogy miért... az én appomnál gyorsnak tűnik, de mégsem valami elegáns a megoldás....
hogy tudnám ezt átalakítani LoaderManager-esre? ott akadtam meg, hogy, hogy kérem le a rekordokat... mert van egy APIdemo, amiből a contactokat íratja ki szépen, de nekem ez így nem jó...
ContentProvidert is néztem, hogy kellhet, ámbár az alkalmazásom adatait nem akarom megosztani más környezetekkel
merre nézelődjek? a cursoradapterrel egyébként szépen működik
contentprovider ready a sqliteonhelper osztályom, de ha nem lenne muszáj ezzel bíbelődni, kihagynám a dolgot -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi! közben rájöttem

-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi!
hogy mióta keresem pont ezt!
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi!
ezeket meg, de vannak vele gondjaim. de ez leginkábbis user error lehet gondolomigaziból nem sok értelmes samplet találtam, és egy spec. kamera alkalmazást szeretnék, amit egy alap kamera implementálással kezdenék
ez a genymotion nagyon szuper
köszönet a linkért -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
kamera API-hoz nincs vlaahol valami érthetőbb leírás, mint a hivatalos? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
valaki foglalkozott már AR drone alkalmazás feljesztéssel android alatt?
van külön SDK-ja. -
eastsider
nagyúr
sziasztok!
Camera API-hoz van valamerre valami jó anyag a hivatalos mellett?

-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
az mitől lehet, hogy a HAXM egy idő után kékhalált dob? amúgy atomstabil a gépem. 2x fordult elő..
megy szuper gyorsan, és egyszercsak BSOD...
esetleg más alternatíva? vagy mi lehet a gond?
W8.1/64
ahúgy nézem w8.1 related a dolog
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
simán startactivityval

ú köszi!! megy (tök nem ott kerestem a hibát). fú degáz
azt hiszem ideje aludni
köszönöm mégegyszer -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
ez az explicit intent nem akar összejönni (az implicit elsőre ment)
mi lehet a gond?A
protected void onActivityResult(int requestCode, int resultCode, Intent data) {
if (resultCode == RESULT_OK)
if(requestCode==GET_TEXT_REQUEST_CODE)
mUserTextView.setText(data.getStringExtra(Intent.EXTRA_TEXT));B
Intent inText = new Intent();
inText.putExtra(Intent.EXTRA_TEXT,savedData);
this.setResult(RESULT_OK, inText);
finish();az intentben benne van a string, de a másik activity onActivityResult metódusa már nem hívódik meg. a finish() nem jó? de jónak kellene lennie

már vagy 1.5 órája szenvedek rajta (persze közbe rengeteg mindenre rájöttem, de ez nem jó)
előre is köszönöm.
az is jó, sőt a legjobb az lenne, ha anyagot küldtök, amiből rájövök -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi! akkor jól értettem alapból a dolgot, de mégis zavart (látszik, hogy nem értem még teljességgel aza ctivity életciklusait. tanulmányozom még az irodalmat

bAtt001: WonderCSabo megfejtette, azt amit végülis sejtettem, de mégse...

na mindegy, így is rengeteg mindenre rájöttem ebből a gyakorlatból
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ActivityOne
ActivityTwo
előre is köszi. már rengeteget néztem, de nem jövök rá, mi a gáz. tuti valami banális -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
noob kérdés
adott két activity, mindegyiken textfieldek, amik kiírják, melyik életciklus-metódus hányszor futott le (onCreate(),onResume() stb). első activityn egy gomb, ami megnyitja a kettest
a gond: az elsőn szépen számolja, teljesen jó.
a második activityn pedig mindig 1-esen állnak a számlálok (0-ra vannak inicializálva). viszont, ha elfogratom a kijelzőt akkor frissülnek a számlálok ott is.aztán bezárom, és vissza és megint 1-en állank. mi lehet a gond?
logcatra kiírattam a változók értékét és 0-k, de a metódusok lefutnak -
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm!
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm! Jól hangzik a héten neki is állok, most van időm rafekudni.
Valami java ismétlő cucc esetleg van valamerre? Vagy foglalkozzak az androiddal és felelevenednek a dolgok úgyis?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Óra topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AMD Radeon 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nem mertem mondani 

szóval ez tuti fogyaszt...
ez mennyire gázos dolog amúgy?

W8.1/64