Hirdetés
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aprokaroka87 #93016 üzenetére
External Keyboard Helper Pro-val bármilyen billentyűt vagy billentyűkombinációt lehet remapolni. Akár alkalmazásindítást is lehet billentyűhöz rendelni.
Egér mehet BT-ról is.
Arra figyelj, hogy amit vennél, az nem eredeti Lenovo, az eredeti ez lenne:
https://www.lenovo.com/us/en/p/accessories-and-software/tablet-accessories/tablet-accessories_android-tablets/zg38c04516 -
Somatom
veterán
válasz
#46824192 #89431 üzenetére
Sokféle lehetőség van. A gyári megoldás a Multiport adapter, de ez elég szegényes. Nekem egy Unitek D1019A adapterem van. Ezen a Lan kivételével az összes port működik. Valószínűleg a Lan chip nem kompatibilis (ASIX AX88178 chipes kéne). Továbbá a gyári és ez is csak 30 fps -t tud 4K -n (gondolom, HDMI 1.4 miatt). A hang természetesen átmegy HDMI -n. De, sokféle adapter van, akár display portos is.
Pendrive -ot kezel USB -n, SD -t az olvasójában, SSD -t, HDD -t még nem próbáltam (NAS -t használok). Egér, bill lehet kékfogas, vezetékes, vagy adapteres. Nemrég megdöglött szegény, öreg egerem, vettem helyette egy Logitech hanyattegeret. Teljesen jól kezeli mindkét kapcsolati módban. Billentyűzetből többfélét használtam, mindegyik működött. Az Apple BT billen remap -pal fel kellett cserélni az Í -t és a 0 -át.
Képkimenetnél választhatsz a tükrözés és a DeX között. Mindkettőnek van előnye, hátránya. Dióhéjban ennyi. -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #88064 üzenetére
Ahogy én tudom a dolgokat:
A képek nem relevánsak. Az Apple ezzel a kóddal csak Magyart árul. Ha nem változott a metódusuk, akkor a kódban a G a Germany -t jelenti, mint alap és abból képezik a /A -t a Magyar jelölésére. Adnak hozz egy USB-C - Lightning kábelt.
Az az 500 -as Samsung nyilván a legkompatibilisebb, viszont nuku háttérvilágítás.
A Logitech bluetoothos. Az a dongle egy plusz extra (pl. ha egy gépben nincs kékfog). Gondolom, a Logilinknek vmi továbbfejlesztett verziója. A Logilink arra szolgált, hogy egyetlen vevő, több Logitech perifériával lehetett kommunikálni. Természetesen ez kékfogon alap (nekem is Logitech bt. egerem van).
Ennél a billnél meg az a bibi, hogy német/svájci kiosztású, tehát qwertz, de Ő, Ű, Í nincs, azokat remapolni kell.
Én azt javaslom, hogy használd ki a kéthetes elállási jogodat!Dr.NX:
Nem tartom jónak az átirányítást. Az a tapasztaatom, hogy az ilyen topikokban dunsztjuk sincs az Android lehetőségeiről. Sztem ennek jobb helye van itt. Már gondolkodtam azon, hogy nyitok egy Androidos perifériákkal fogalkozó topikot, de nem olyan gyakoriak az odapasszoló kérdések. -
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #86406 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a remaphoz kell a pro. Egyébként igen, bármelyik gombhoz, bármelyik betüt társíthatod. Vagy akár gombkombinációhoz is. De, nem csak karaktert lehet társítani, hanem pl. alkalmazásindítást is. Ha kombinálod automatizálóval, akkor bármilyen Androidos műveletet tudsz billentyűzetről indítani.
Fontos!!! Az EKH egy trükköt használ. A rendszer felé ez egy virtuális billentyűzet (csak nincs látható felülete). Tehát a rendszerben azt kell beállítani, hogy fizikai billentyűzet használatakor is jelenjen meg a virtuális billentyűzet és az EKH -t kell kiválasztani virtuális billentyűzetként. -
Somatom
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
st6969 #84790 üzenetére
A 4GB ramnál több az jelentősen többe kerül. A felhasználási igényekre ez pont tökéletes. Több felesleges, kevesebbet meg nem érdemes.
OTG kábellel bármilyen egyszerű magyar USB csatis bill ráköthető, viszont akkor nincs töltés, hisz ugyanoda kellene dugni. Cserébe pl bluetooth bill is köthető hozzá, de abból normális magyar nyelvű az elég drága.
Van gyári bill is hozzá, ami nem foglalja az USB csatit, de ebből nem lesz magyar nyelvű, viszont szerintem matricázható, és remappolható, így megoldhatóak az ékezetes karakterek (max kicsit máshol, mint ahol megszoktuk) -
Somatom
veterán
Ha kékfogon, vagy USB -n csatlakozik, akkor működnie kell. Van Apple BT billem. Az Í és a 0 felcserélődik, External Keyboard Helper pro -val lehet remapolni és akkor a funkcióbillentyűk is működni fognak.
Aldorfin:
Nem hiszem, hogy por ellen jobban védene, mint a gyári billentyűzetes tok. Köszönöm a felajánlást! Most ezerrel melózok, később jelentkezek. -
Somatom
veterán
válasz
Chaladys #83633 üzenetére
External Keyboard Helper Pro -val szoktam billentyűzeteket remapolni. Olyan kiosztást tudsz faragni, amilyet akarsz. Tutorial linket találsz a Playes leírásában. Ez a tabon nem fizikai billentyűzet, hanem olyan virtuális, aminek nincs képi megjelenése. Tehát, a tabot úgy kell beállítani, hogy fizikai billentyűzet használatakor is jelenjen meg a virtuális és az EKH -t kell kijelölni virtuálisként.
-
Somatom
veterán
válasz
minek?:S #82017 üzenetére
Pl. az enyémnek az alján is vannak érintkezők, amikkel a gyári billentyűzethez kapcsolódik. Persze, azokból zéró esély van Magyar kiosztásút találni. Az enyémen gyárilag egyáltalán nem volt "Íí" karakter. Erre való a remap. Egy alkalmazás segítségével megváltoztatható a billentyűzet betüinek a "jelentése" a rendszerben. Gombokhoz, gombkombinációkhoz más karaktereket, vagy funkciókat (pl. médiavezérlés, alkalmazásindítás) rendelhetünk. Így lett "Íí" betűm. 10" -os tabokhoz sokféle, univerzális, billentyűzetes tok van. Nem kell, hogy kifejezetten T5 -höz való legyen. Elég, ha a rögzítés nem takar ki semmilyen portot.
-
minek?:S
őstag
válasz
Somatom #82016 üzenetére
Akkor kicsit megnyugodtam. Tabokban egyáltalán nem vagyok otthon, így pl arról sem hallottam, hogy konkrét dedikált billentyűzet portok vannak. [link] Ezt találtuk, ami jó is lenne, ha a kiosztás jó lenne. Igazából arra kéne, hogy egyetemre bevinni jegyzetelni, mert mégiscsak könnyebb -ha nem is kényelmesebb a gépelés- cincálni ide-oda, mint egy laptopot. Ezért kéne az "magyar kiosztás" és tok páros.
Ha esetleg tudsz ötleteket adni, hogy külön hogy oldható meg, azt is szívesen venném, de úgy nem nagyon érdekli ismerősömet a dolog, fő a praktika.
Mondjuk sokat ez a "remap" sem mondott így elsőre.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Nekem egy Rapoo e6300 és egy régebbi típusú Apple bluetooth billem van. Mindkettő Magyar kiosztású. A Rapoo akkus, usb -ről tölthető (létezik belőle elemes, az e6100). Kisebb, mint az Apple, azon viszont sokkal jobb gépelni. Ha nem kell Magyar kiosztás, akkor sokkal nagyobb a választék. A tesztben a funkcióbillentyűk működésképtelenségére panaszkodást ignoráld! User error. External Keyboard Helper -rel bármilyen billentyűt, vagy billentyűkombinációt lehet remapolni. Akár alkalmazásindítást is lehet billentyűhöz rendelni.
Ezek nem tapipadosak, mert én inkább az egeret preferálom. Egy Logitech m555b -m van. Ez is Bluetoothos. Van USB adapteres egér-bill kombóm (Logitech MK220) és légegerem is, de a hadonászás idegesít. -
Somatom
veterán
válasz
novakalex #81704 üzenetére
Nem szeretném, hogy esetleg csalódjál. Ha a főfalu jó neked, akkor összefuthatunk, megnézheted, kipróbálhatod az enyémet. Van két bluetoothos billentyűzetem is, azokkal is kipróbálhatod. Nem annyira természetes ám angol billen, Magyar nyelven pötyögni. Megszokást igényel. Főleg úgy, hogy ezen a billen gyárilag nincs Í -betű. Azt házilag kellett remapolnom rá. Nem nagy ügy, viszont annak a helye is megszokást igényel. Szóval, nem biztos, hogy a gyári (angol) billes tablet koncepció jönne be neked a legjobban.
-
Somatom
veterán
válasz
maestro87 #81444 üzenetére
A Magyar kiosztású Apple billentyűzeten gyárilag van í és 0, csak az Android keychars, keylayout fájljaiban fel vannak cserélve az IOS -hez képest. Ezért kellett remapolni. Egyébként egy nagyon minőségi billentyűzet.
-
Somatom
veterán
válasz
maestro87 #81438 üzenetére
Többször írtam már. Bármilyen billentyűzetet lehet remapolni. Eredetileg az M16 -hoz kapott billen sincs "í", de én símán csináltam rá EKH pro -val.
Kékfogasból nekem egy eredeti Apple és egy Rapoo van. Mindkettő Magyar kiosztású. Az almásat remapolni kellett ("0" - "í" csere). -
Somatom
veterán
válasz
Dingle #77713 üzenetére
Életképes. Nekem egy Rapoo és egy Apple BT billem van. Mindkettő Magyar kiosztású. Ezeken kívül, van BT egerem és egy Logitech MK220 vez. nélküli egér/bill kombóm. Mindegyikkel működik. External Keyboard Helper (pro) -val használom. Ez egy felület nélküli virtuális billentyűzet. Bármilyen kiosztást lehet vele remapolni, vagy bármilyen Androidos művelethez lehet gombot, vagy kombinációt rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- 8 magos 8 colos Sim kártyás Lenovo Tablet M8 (4.gen. 3GB/32GB)
- Eladó iPad 9th Generation + tok + digitális toll (nem Apple Pencil) kitűnő állapotban
- Lenovo Tab 7 Essential
- iPad Air 4 64GB wifi+celular kiváló akku
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest