- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
®abstract®
őstag
válasz
Speeedfire #90049 üzenetére
van ilyenem de nem volt jo mert nem tudott leadni elegendo aramot-keves volt az eszkoznek.
ilyen is van,ez mar mukodik,4eft volt. [link] ezen az oldalon keresd ami jo lehet. neked is hasonlo lenne jo de micro usb portos.
ez jo mert ami usb porton rajta van az kap elegendo aramot-mukodik az eszkoz. ami jo hogy van rajta hdmi port is de nekem sajnos nem viszi at a kepet a kulso megjelenitore. a tableten megy a toltes funkcio-az usb s eszkoz is megy de viszont a tablet nagyon gyorsan merul ha kihuzom a tolto kabelt..24 alatt lenullazza -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #90075 üzenetére
Na, meglett a megoldás.
Ahogy írtam ezt kernel szinten kezeli a rendszer.
Marad az android 7, LineageOS alapon. Megvettem hozzá az elementalX progit (800huf volt csak). Majd a kernelt frissítettem, és bekapcsoltam az USB OTG töltést. Most minden oké. -
válasz
Speeedfire #90071 üzenetére
bontsd ki az akksit belőle, ha úgyse használod, és etesd meg onnan. legalább nem fog felpúposodni
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #90058 üzenetére
Másik kábellel sem tölt, viszont ettől függetlenül mind a 2-vel működik a DAC.
Ahogy nézem ehhez valami speckó kernel kellene. Lehet, hogy inkább forrasztok rá külön táp részt -
mancer7151
tag
válasz
Speeedfire #90058 üzenetére
Szerintem otg megoldja ha veszel. Párszáz huf boltban. Plusz engedni kell a tabnak is, van erre opció is biztos - akár fejlesztő menüben - de majd ezt az okosabbak megmondják én ritkán látok tabletet nekem csak telóm és pc van.
-
cidalain
veterán
válasz
Speeedfire #90054 üzenetére
Ha van multimétered, akkor a helyedben kimérném ezt a madzagot, hogy ez mégis mi a túró. Rá a töltő, semmi más, és a másik 2 végen mérném, hogy van-e táp.
Aztán kicsipogtatnám, hogy van e benne adatvonal.
Persze a tablet oldalnál megnézném azt is, hogy egyáltalán OTG csati van-e rajta. -
cidalain
veterán
válasz
Speeedfire #90051 üzenetére
elvileg
az OTG-nek pont az a jelentősége, hogyha bedugom, akkor a tabletből kifele jön áram, ami az eszközt működtetné. ha ugyanerre a vonalra dugok egy töltőt is, akkor nem fog tudni ugyanott befelé is menni.3 dolgot próbálnék a meglévő madzaggal:
-A tablet töltődik-e ezen a madzagon keresztül (nincs rajta a dac)
-A dac bekapcsol-e, ha ezen a madzagon keresztül töltőre van dugva (nincs rajta a tablet)
-A kábel OTG-s e, azaz töltő nélkül működik-e az USB-A-ba rakott kütyü (próbálhatod alacsony fogyasztású USB eszközzel is, pl pendrive, egér) -
cidalain
veterán
válasz
Speeedfire #90049 üzenetére
Ahhoz hogy bármit USB-n keresztül tablethez kössél, ahhoz OTG kell a tabletben, és OTG kábelt kell használnod. ekkor a táp a tablet felől megy az USB eszköznek.
Én nem találkoztam még olyan működő OTG kábellel, amit közben kívülről is meg lehetett táplálni. Ez olyasmi lenne ránézésre, vagy nem mert nem működik
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #80984 üzenetére
Végül egy használt surface pro 3 lett belőle. 8gb ram, 256gb ssd, 12", i5 4.gen.
-
cidalain
veterán
válasz
Speeedfire #80979 üzenetére
Csak egy apró megjegyzés: kell 4G támogatás?
Samuból elég ehet az SM-T590 is ami csak wifis, az általad írt 595 LTE képes. Árban olcsóbb.
Én vagy iPad-et vennék vagy SM-T720 a felsoroltakból (a kijelző ezeknél a legkomolyabb). De mivel nem vagyok alma fan, ezért inkább a Samut. Bár Samu fan sem vagyok.
De ha pénzt akarsz fogni, akkor elég a feladatra az 590 is, a kijelzőpanel ha jól tudom ugyanaz a két Samuban. -
Somatom
veterán
válasz
Speeedfire #80979 üzenetére
A technológiából adódóan IPS -en a fekete sosem lesz fekete. Olyat csak az Amoled tud.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #76592 üzenetére
Úgy néz ki, hogy megmenekült a kis tabom.
Nem tökéletes, de szerintem használható lesz. Jobb alsó sarokba van egy tucat led, ami világosabb lett. Illetve a be-, kikapcsoló gombra a hangerő fel gombot veszi be. Viszont ha még nincs bekapcsolva, akkor be lehet vele. Ergó, csak a kikapcsolás a necces így.
Ezeken kívül szerintem nincs más gond vele. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Speeedfire #76603 üzenetére
Ha gearbestes rendelés játszik, a Lenovo Tab 3 8 Plus még mindig a legjobb ár/érték arányú 8" tablet 130 dollárért. A hardvere gyakorlatilag ugyanaz mint a Tab 4 8 Plus, csak 7-es Android nem lesz rá.
Itt éppen a vizes földet szárítják rizzsel:
Nem vagyok szervizes, de szerintem inkább csinálj egy jó gyümölcsrizst abból a rizsből. Pláne így egy nappal a vízkár után. -
Speeedfire
félisten
válasz
Amúgy erre azért még mindig várnék választ. Melyik tab lehet jobb, esetleg másik alternatíva.
-
Breki
veterán
válasz
Speeedfire #76594 üzenetére
Ha sem hajszárító, sem porszívó, sem sűrített levegő nem áll rendelkezésre, önts egy egy adag rizst egy tálba, és helyezd bele a telefont úgy, hogy minden oldalról alaposan ellepje: ez felszívja a nedvességet. Akkor is elvégezheted, ha már előtte kiszárítottad, így a maradék folyadékot is eltávolíthatod a készülék belsejéből.
-
Breki
veterán
válasz
Beraktad rízsbe?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Speeedfire #48651 üzenetére
Nem akarlak tapasztalat híján rábeszélni, ezért mielőtt elhamarkodottan hoznál döntést, nézz utána alaposan.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Speeedfire #48646 üzenetére
En a Prestigio markat akkor kezdtem el komolyabban venni, amikor meglattam toluk a Multipad 4 Diamond 7.95-ot, ami mar tenyleg nagyon jol nez ki. Meg is tetszett, es mar ugy voltam, hogy vegre itt a befuto, erre olvasom a speckojaban, hogy a WiFi-only modellben nem hogy HDMI, de meg Bluetooth sincs.
Es ott van a tesoja (a Quantum), ami kevesbe szogletes, kicsit bumfordibb, de ugyanaz az SoC, ugyanaz a RAM/ROM, tele van mindenfelevel, raadasul olcsobb is.
Egyebkent egyetertek: en is szeretek hosszutavra beruhazni. Engem most a kvazi-noname marka ellenere meggyozott a massziv haz, a jo kritikak, az, hogy ugyanarra az SoC-ra sokan masok is epitettek, es a 2 eves garancia. Aztan majd meglatjuk. Majd meselek, ha melle fogtam.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Speeedfire #48644 üzenetére
Az arukereso.hu-n talaltam a First Computer kinalataban. Tobbszor vasaroltam mar naluk, szerencsere meg egyszer sem volt olyan gondom, ami miatt vissza kellett volna vinnem a portekat.
Ennyire szerintem nem szabad belelovalnod magad a temaba. En mar kb. egy eve keresem a megfelelo tabletet, es meg most sem erzem 100%-osnak a dontesem. Tobb idot viszont mar nem akarok elfecserelni a keresgelesre es a varakozasra.
(#48643) tjb007:
Nem vagyok tablet guru. Okostelefonom is csak masfel eve van, es azon a teruleten az OTG unikumnak szamitott akkor. -
cinemazealot
addikt
válasz
Speeedfire #48639 üzenetére
Akkor egy kicsit en is bekavarok.
Nehany honapja en is toprengek a teman, es az utobbi idoben a Prestigio Multipad 4 Quantum 7.95 volt eddig mindegyik "olcsobb" gyarto kozul a legszimpatikusabb. Ma rendeltem meg 42.745 Ft-ert (ez az Altalad irt hatarnal csak picivel van feljebb), eddig csak a MM-ban tapogattam.
Elonyei:
+ IPS kijelzo
+ Bluetooth
+ HDMI kimenet
+ micro-USB tolthetoseg
+ csinos tok
+ multinacionalis toltofej
+ 2 ev garancia
+ sztereo hangszoro (bar tablet hangminosegnel ez annyira nem szempont)
+ 4700 mAh-as akksi
+ nincs reset gomb (ez szamomra azt sugallja, hogy valoszinuleg nem lesz ra szuksegem)
+ az eddig olvasott tesztek alapjan a legmasszivabban osszerakott tablet a kategoriaban (ezt egyebkent en is igy tapasztaltam)Ami miatt megis tartok tole:
- fem hatlap (nehanyan panaszkodtak a WiFi-jere)
- a legnehezebb mindkozul
- nincs reset gomb (ha megis szuksegem lesz ra, akkor megszivtam)
- a kiallitasi darabon bongeszoben a ketujjas zoom sokkal lomhabb volt, mint az elvarhato (a PDF olvasoban viszont porgott rendesen)
- a neve (nevtelensege) miatt aggodom a support miatt -
tjb007
nagyúr
válasz
Speeedfire #48636 üzenetére
Nincs ilyen
A legolcsóbb olyan modell, ami leírtaknak megfeleln a refurbished 2012-es Nexus 7 lenne, de az már alulról súrolja az 50e forintot. -
donjohnson
addikt
válasz
Speeedfire #48636 üzenetére
akkor vegyél egy használt nexus 7 2012-őt a hardveraprón.
némelyikre még garancia is van. -
tjb007
nagyúr
válasz
Speeedfire #48634 üzenetére
A 8 hüvelykesek 95%-a 4:3-as, és akkor még lehet, hogy keveset is mondtam. Kevés 16:10-es van, azok is többnyire nagy márkáknál minimum 25e forinttal drágábban.Úgy néz ki mostanában ez nagyon nem is fog változni.
-
gabe_
őstag
válasz
Speeedfire #48614 üzenetére
Mediamarkt?
-
sagesz93
addikt
válasz
Speeedfire #41346 üzenetére
Külföldről nem "ér" rá?
Mert akkor egy pipo s1 valamilyen variánsa például jo lenne. -
tjb007
nagyúr
válasz
Speeedfire #41346 üzenetére
-
tjb007
nagyúr
válasz
Speeedfire #41326 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged