-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
upszilon
őstag
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
timeline #813 üzenetére
Naponta megy csomag külföldre, a világ minden tájára, EU-n kívül is. Most kérdeztem a kollégám, azt mondta, hogy minden ilyen cucc vámköteles, és ha nincs kifizetve rá a vám, akkor illegálisnak számít.
Érdekesség, hogy a modemekre nincs vám. Teszem azt, ha modemként van bejelentve a csomag, akkor nem kötelezi vám.A vámosok meg nem fogja azt mondani, hogy te nem van bűnös, mert lusta volt a Pista a 7-es állomáson, és nem világította fel.
Emellett mint mondtam, ritka az, hogy megfogják őket. -
upszilon
őstag
válasz
timeline #805 üzenetére
Azért abban van valami, hogyha feljelent a szomszéd, és kijön a vám-hatóság és lefoglalják, mert illegális, akkor mivan? Én szeretnék legális lenni, amennyire csak lehet.
Egyébként pedig a karóráknál is ezt történik. A sárkányos paiacon és a Teszveszen a mai napig lehet legálisan replika órát vásárolni. A kutya nem törődik vele. Most akkor én azon izguljak, ahogy a kb 480-féle táblagép közül az enyémen pont olyan ívű a saroklekerekítés mit az Apple tábláján? Vagy az a kis négyszögletesített kör lenne éppen a jogtalanságra hajazó hasonlatosság azonosító tárgya? Ugyan kérem, hiszen a legtöbb kínain már nincsen ilyesmi. Szóval én emiatt valahogy nem-igazán tudnék idegeskedni. A tömegek is így vannak ezzel. Ömlik be az országba a képkeretnek álcázott tablet. Ez a valóság. A fantázia pedig a fantázia kategória. Szerintem.
-
törölt tag
válasz
timeline #756 üzenetére
én úgy tudtam, hogy az eu-n belül egységes a vám. mármint egy terméket teljesen mindegy, hogy mondjuk a franciáknál hozol be, vagy németeknél, vagy nálunk, a vám azonos mértékű rá, nem? mert ugye eu-n belüli termékmozgatás esetén nincs járulékos költség már az országhatárok miatt.
-
z0d1AK
nagyúr
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
timeline #513 üzenetére
hát nagyon nem mindegy, a legtöbben nem is láttak ilyet és azt hiszik olyan, mint egy pc csak cool és lecsuszik a buszon a csajok bugyija amikor a 24-et vagy valami más kommersz szart néz rajta.
igazábol az a vicc, hogy ti a vágyaitokat állitjátok versenybe a tényekkel. kicsit olyan, mint a paraszt bácsi esete az állatkertben a zsiráffal.
Egszerűen amit a tablet tud abban mindenben jobb egy netbook. egyedül annyi a hibája, hogy nem trendi.
-
lumpen_stex
aktív tag
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
timeline #433 üzenetére
/*
és tud valamit amit az amerikai(kínai) csoda nem tudom, hogy tud-e - kezel USB hubot, egyszerre van rajta bill+egér+pendrive - csaknem teljes noti ill. asztali gép funkcionalitás
*/ez alap usb szolgáltatás a hw csinálja ha van usb akkor megy a hub is. az a81 is tudja.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
timeline #435 üzenetére
Az Archos nem számít rossz márkának, és egyáltalán nem sorolnám Eken-hez és társaihoz.
De már.Egyébként a jövőhéten csütörtök-péntek környékén jön az első szállítmány, és azzal az én teszt példányom is. Még nem tudom, hogy melyik tablet-et választom, kíváncsi vagyok az Archos-ra, de van még pár alternatívám.
Rá egy hétre remélhetőleg megérkezik a Dell Streak 7"-os verziója is.
-
rakal
senior tag
válasz
timeline #111 üzenetére
Nem értem,miért szenvedsz ennyit a legalitáson.
Az ilyen kütyükhöz a szoftverfejlesztők külön védelmi mechanizmusokat fejlesztenek már időtlen idők óta.Ugyanis ezeknek a feltelepítési legalitását már az elejétől nem lehet gyakorlatilag követni,ezért a védelmi technika sem olyan,mint PC,laptop esetén.
Pl. adott hardver esetén csak az adott szériaszámú gépre telepíthető sw,stb. ,de ezt is ki lehet játszani(pl. GPS-eknél) -
z0d1AK
nagyúr
válasz
timeline #107 üzenetére
Az AppBrain App Market nem egyenlő a Google Market-el!
Nem vagyok szerzőjogvédőizé, csak éppen tudom, hogy mi legális, és mi nem ezen a téren. Én sem szeretek plusz 300 forintot kifizetni egy pendrive-ért azért, mert úgy gondolja egy szervezet, hogy én biztosan másolt tartalmat helyezek el rajta...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
timeline #105 üzenetére
Az ingyenes alkalmazások letöltése nem warez. Viszont olyan program telepítése (Market), melyre nincs engedély a gyártótól (Google), már warez tevékenység.
Amennyiben a Google engedélyezte a Market elérését, úgy az engedélyezett országokban jogtisztán tölthetsz le fizetős alkalmazásokat a megfelelő összeg kiegyenlítése után. Ám ha kis módosítással, de itthon töltesz le ilyet, (mivel nem engedélyezett, így) illegális.
-
sbazsi
veterán
nekem sem az a bajom a cikkel, hogy warez, meg erkölcs, hanem az, hogy van, aki picit sem ért a gépekhez, és nem akar, de még inkább nem tud warezolni, leginkább használja a gépeket, de pl programot sem tud telepíteni (OK, OK, next, finish
)
Namost aki ennyire guru, és a cikk alapján rendel gépet, szerintem joggal lehet mérges.és halkan jegyzem meg, hogy a PH mereven elzárkozik mindennemű wareztól, a cikk mégis olvasható
-
z0d1AK
nagyúr
Mint ahogy a tesztből -vagy leginkább a hozzászólásokból- kiderül, a Market csak úgy lesz rajta, ha leszel olyan kegyes a Google minden engedélye nélkül telepíteni, mert te szeretnéd.
Ezen ugyan úgy, mint a Google által engedélyezett Market-en, csak az ingyenes alkalmazásokat fogod elérni magyarországi IP címmel, mivel egyelőre nincs lehetőség fizetni (sok a jogi herce-hurca.). Pedig sokan szeretnék.Miért is kellene mindenkit tisztelnem? -
z0d1AK
nagyúr
otthon felhegeszted - magadnak telepíted
Mi a különbség? A megfogalmazás. A jelentése ugyan az.
És miután illegális, nem hiszem, hogy nagyon kellene tisztelnem.Ha olyan eszközöm lenne, amin nincs Market, nem kezdenék el csinálni magamnak egyet rá. Anélkül is lehet alkalmazást telepíteni.
-
z0d1AK
nagyúr
Akkor hogyan neveznéd?
A Zenithink ZT-180-en nincs gyárilag Market, mivel nem felel meg a Google követelményeinek (WiFi, 3G, GPS).
Mint a balpeter04 tesztjéből kiderül, ő rá tudta tenni. Ez viszont nem mérvadó, hiszen nem biztos, hogy mindenki így szeretne Market-et látni a gépén. Azt nem is említve, hogy ez nem jogtiszta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged