-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
upszilon #2093 üzenetére
Miért, a Youtube ennyire létszükséglet? Egyre több videót blokkolnak bizonyos régiók számára és egyre több videó valamilyen reklámmal teletömött "vállalat" tulajdona - én egyre inkább rühellem és néha pár videoklippen kívül nem is nagyon látogatom már. Világszerte egyre többen szidják, de ez persze a tulajdonosi kört hidegen hagyja.
-
rakal
senior tag
válasz
upszilon #2062 üzenetére
Úgy tűnik nekem,még nem nagyon használtál ilyen tableteket.
A 7 coll pontosan ideális a hordozhatóság szempontjából,és igenis jól lehet netezni vele.
Persze nem egész nap,fő a mobilitás,a táskám oldalfiókjába befér tokostól,akkor netezek,amikor akarok a MIFI segítségével,pillanatok alatt bootol etc.,és sokkal kényelmesebb,mint mobilon.
És otthon is,ha valaki a családban mondjuk a notebookot lefoglalja,vagy a desktop gépnél ül,csak leülsz a karosszékbe,előveszed,és megnézed a TV műsort,vagy a legújabbb hireket,etc.,arról nem beszélve,hogy teljes értékű PMP-ként is bevált nálam,ill. GPS-ként is. -
Neurotoxin
őstag
válasz
upszilon #1950 üzenetére
Szivesen
De néha komolyan provokálónak érzem a hozzászólásaidat.Amúgy én sem azt mondtam, hogy szükségem van egy tabletre nagyon, de megérett a gondolat, hogy vegyek egyet, mert a szűk családban csak az én laptopom van egyedül, ezt használja mindenki, úgy döntöttem, hogy mivel idén végzek, a családra hagyom, veszek egy netbookot, de egy tablet nekem hordozhatóbbnak tűnik, hosszabb az üzemideje is, játszani már nem játszok, de főleg magazin/ebook olvasásra, internetre, levelezésre, egy kis dokument szerkesztésre kitudnám használni.Erre jó lenne egy kínai vacak is, de én csak a garanciális háttérre és minőségre adok pént, ha már ki kell adni valamiért, mert manapság leromlott az elektronikai eszközök megbízhatósága.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
upszilon #1943 üzenetére
Ne vedd személyeskedésnek, de az utóbbi időben te meg lumpen_stex kollega voltatok a legnagyobb hitetlenek, a megjelenéssel kapcsolatban. Azért is linkelem a képeket
Igen, vastag az oldalán a szegély, de mutass egy hasonló tabletet, akár árban, ami hozza ezeket a paramétereket. Amúgy meg teszek a véleményedre.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
upszilon #1943 üzenetére
A legjobb ár/érték arányú tablet, Tegra 2vel,1GB rammal, Pixel Qi kijelzővel és használható ergonómiával. Az Eden nagyon ötletes újítás, ezenkívül a gép képes futtatni ubuntut, chrome-ot is. Támogat szinte minden usb perifériát még a külső winchestereket is. 14-16 óra üzemidő, a jövőben támogatás és upgrade Honeycombra. Flash, 1080p lejátszás, HDMI, 3x usb, bővíthető memória és nem árad minden porcikájából a lehúzás, mint pl az iPadnél. Egyenlőre ennyi.Jah és a Pixel Qi-s verzió 3G nélkül 500 dollár Az indiaiak mertek nagyot álmodni.(saját marketjük lesz, Genesis néven, a kezdetektől követem a blogot, szinte a koncepció megjelenésétől). Ha megjelenik hivatalosan is a piacon, veszek egyet, ha egyenlőre nem lesz elérhető nálunk, kimegyek érte Ausztriába is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1917 üzenetére
A jelenlegei legtöbb processzor teljesítményleadása szerény. A csúcsprocesszorokkal, mint a Hummingbirddel és az újabb OMAP-pokkal nincs igazából baj, de a középkategória nagyon elmarad tőlük.
Viszont nem emiatt várom a Tegra 2 elterjedését, hanem elsősorban azért, mert 2 magon kisebb energiafelhasználással, azaz nagyobb üzemidővel lehet ugyan akkora, vagy nagyobb teljesítményt elérni.
-
smkb
őstag
válasz
upszilon #1878 üzenetére
Alcor E-Padon, mint minden RK2818-on, nem megy a Marketről letölthető Skype (mint ahogy a 2.1-es Galaxy S-en sem), csak egy Skype (beta) korai verzió, az viszont rendesen működik, de nem támogat videohívást.
A skype egyébként is erősen eszi az erőforrásokat, így az akksit is, vagyis ha van alternatív cset platform (meebo-n keresztül pl gmail chat, msn) akkor azt érdemesebb használni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1865 üzenetére
Ez csak egy szélsőséges példa volt arra, hogy minden relatív. Van akinek a piros Suzuki tetszik, van akinek az ezüst. sőt, valakinek biztos tetszik a sárga is, hiszen nem egy szaladgál az utakon belőle.
Találtam egy olcsó, kapacitív kínai csodát, talán az elsők között van az új generációk közül. Éppen csak az a baj vele, hogy videót nem találni sehol sem. Egyébként nagyon megnyerő ilyen áron.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
upszilon #1858 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nekem konkrétan tetszik, hogy vastag a keret. Persze lehetne vékonyabb is.Számomra egyben van kinézetre, de szerintem fontosabb a technika, ami mögötte van, a lényeg, hogy használható legyen!Ha szépérzékre van szükséged nézegesd inkább a csajokat
-
z0d1AK
nagyúr
-
Neurotoxin
őstag
válasz
upszilon #1855 üzenetére
Előre elnézést kérek a kép alacsony felbontásáért(egy hd youtube videóból vágtam pedig ki):
Ami szépen látszódik: az etalonnak tartott iPadnek is ugyan ilyen vastag a kerete.(ami úgy tűnik a nagy tömegeknek sem problémája, de ott az apple-be vetett töretlen bizalom is közrejátszott a sikerességbe, de ez másik történet, ebbe nem mennék bele)Szépen látszódik a napfényben a Pixel Qi előnye is
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1760 üzenetére
Igazából nem sok van mostanában.
Ipad, ami jó féle, már az ára is jó, 150 ezer újonnan. 10", ez nekem nagy, csak azért nem vettem számításba magamnál.Galaxy Tab, mint csúcskategória manapság. 137000 forint újonnan, annyiért best buy szagú.
Emellett ha elérhetővé válik, akkor az Archos 70 lesz még nagyon jó, bár azért érezhetően a Galaxy Tab alatt van.
Leginkább ezek, amiket számításba veszek, mint jó minőség. Én nem árban szabtam meg a lélektani határt, hanem minőségben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1587 üzenetére
Nem nézegettem, hogy a környező országokban mennyibe is kerül a Tab. Az viszont tény, hogy arányaiban véve, nekünk van az egyik legmagasabb adónk Európában. Nettó 200 ezer forint esetében az átlagos 20%-hoz számolva még 5-öt, már rögtön +10 ezer forint. Sajnos ezért is drágább minden.
-
tjb007
nagyúr
válasz
upszilon #1584 üzenetére
Nem, csak most találtam ki
A februári becslések elég pontosak voltak, nem sokat tévedtek. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
upszilon #1563 üzenetére
Alapvetően az Android nem telefon, hanem inkább mobil oprendszernek nevezhető, sőt szvsz inkább amolyan "pack" amit tetszés szerint lehet variálni, minden készülékre naponta készül száz verzió, a népszerűbbekre több is akár..
/ha az egyes fölrakott appokat is figyelembe vesszük.../ -
harry
veterán
válasz
upszilon #1427 üzenetére
Van egy ilyen nem használt 19" monitorom, ha esetleg érdekel, crt, hogy cipekedhess is
De annyira már nem voltam kibékülve a képével sem, ezért cseréltem egy 22" 1680-as felbontásra (meg lcd). Többen mondták, hogy ennyi pénzért van már fHD, de direkt nem akarta akkorát, mert ezen szerintem sokkal kényelmesebb olvasni, szóval megértem a problémád
Amiért nekem jó lenne egy ilyen cucc, hogy ne kelljen a notit cipelnem magammal, hanem csak ilyen kis deszkát, és valahol leülve olvashassak róla, első körben (+mail, net, naptár, képek, stb). Karnyújtásnyi távolságból pedig szerintem megfelelő lenne, tehát azért mások a távolgások, mint egy asztali monitornál, vagy akár notinál.
De igazából a legjobb lenne egy napig kipróbálni mindkét méretben egy ilyen gépet, sokat segítene.
-
harry
veterán
válasz
upszilon #1411 üzenetére
Ha ennyire gagyi a szemed, miért nincs szemüveged? Nem értem ezt a mizériát, most azért, mert romlik az ember (természetes) látása, akkor mindenből vegyen nagyobbat, vagy hogy? Nekem sem a legjobb már sajnos a látásom, és néha használok is szemüveget -> probléma megoldva, bár nyilván én sem örülök neki, és ezért is kérdeztem anno többször, hogy milyen doksit olvasni egy ilyen kütyün (mert persze ha lehet, akkor azért nem viselem).
De mivel a betűméret is könnyen változtatható, ez megint nem akkora probléma, és a méret is fontos, ezért maradok a 7" gépeknél.
Harmadik, hogy egy átlagos regény (lap)mérete sem nagyobb, mint egy 7" kijelző (illetve az ebook readerek többsége 5"-7" körüli). Szóval azért nem olyan lehetetlen dolog ez.
Nálam amúgy a mobilitása abban mutatkozik meg, hogy könnyen cipelhetem, és használom suliban, otthon, máshol - és nem abban, hogy menet közben olvasom, mégis miért tenném, vagy hogy? SMS-t is nagyon ritkán írok úgy, hogy közben sétálgatok, másfelől, az csak fél perc.
Ellenben persze megértem, hogy a 10" neked emiatt jobb, de ez megint csak felhasználás kérdése. Lakásban, fotelban ülve olvasgatni jó, suliban tanulni szintén, annyi, hogy több helyet foglal a táskában és nehezebb, így cipelni kicsit kényelmetlenebb, bár attól az még hordozható. -
z0d1AK
nagyúr
-
harry
veterán
válasz
upszilon #1291 üzenetére
Én próbáltam gépen ezzel játszani (ff), hogy betűméretet állítsam, de nem volt túl szerencsés, mert vannak olyan területek, amikről így lelóg a felirat, vagy csak simát otromba, rontja a tördelést is, ahogy írták, így simán ctrl+ -szal ránagyítok, ami bár minden elem méretét növeli, de még így is kevésbé zavaró szerintem, mint a szétcsúszó feliratok. És erre írták, hogy kapacitívnél ez csak egy ujjmozdulat, szerintem ez jó megoldás így.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
upszilon #1253 üzenetére
A felbontást állítod és nem a betűnagyságot?
Tudtommal az ARM-nél inkább társprocesszor a másik mag, de nem akarok hülyeséget írni.....
A x86 -nál a többszálú futásról van szó, itt úgy gondolom nem, a HT és egyebek azért tudtak teljesítménynövekedést hozni, megfelelő programokkal... -
lumpen_stex
aktív tag
válasz
upszilon #1260 üzenetére
illetve egy dolgot lehet még, ha az lcd density-t állitod akkor az kb olyan mintha felbontást váltanál. böszme nagy ikonok leznek vagy kicsik. viszont sok app nem szereti ha túl nagy a változtattás.
(van rá app a market-ben valami setlcddensity a neve, de kézzel is állitható a /system/build.prop.-on belül van egy ro.sf.lcd_density = 133 rész. root jogokkal ofc)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1215 üzenetére
Szó nem volt személyeskedésről. Egyszerűen nem fogom fel, hogy miért szeretsz "érdekes", és androidot kezelők számára érthetetlen kérdéseket feltenni olyan eszközökkel kapcsolatban, amelyek számodra használhatatlanok.
Én is rühellem a notebookokat, nem is igazán szoktam notis hírt, tesztet olvasni, topicot meg még úgysem.Nem probléma, csak néha nekem fájnak azok a buta kérdések, melyeket fel tudsz tenni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1206 üzenetére
Akkor mi a jó fenét keresel amúgy itt? Amúgy akkor komolyan, használtál már androidos eszközt 2 percnél tovább?
(#1209) harry: A legtöbb androidos készüléken lelehet egy gombnyomással kapcsolni a kijelzőt, legyen az tablet, vagy telefon. Általában a bekapcsológomb rövid lenyomása szolgál erre a célra, de van, hogy más gomb. Egyébként beállítható az is, hogy mennyi inaktivitási idő után kapcsoljon le magától.
-
rakal
senior tag
válasz
upszilon #1203 üzenetére
Ezt a hozzászólásodat kénytelen vagyok úgy értékelni,hogy Te életedben nem láttál közelről Androidos készüléket(sem okostelefont,sem tabletet),ez pedig szomorú(főleg,hogy Androidos Smartphone-t sem láttál közelről,működés közben-mondjuk ZTE Blade,Samsung Galaxy S,T-Mobile Pulse,HTC Desire etc.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1063 üzenetére
Kicsit megragadsz az autónál, pedig már rég nem csak ott használják. Gyalogos navigáció is létezik, még létjogosultsága is van, pl számomra is jól jön majd jövő hónapban Bécsben.
Autóban pedig megfelelően rögzíthető gyári autós kittel. A Samsung Galaxy Tabhoz vásárolható ilyen kit, de hogy olcsót is mondjak, a Bluepanther Thunderhez elvileg a gyári tartozékok között is lesz autós kit.
Hogyan kapna áramot? Úgy, hogy az adatkábelt beledugom az 500 forintos szivargyújtós USB adapterbe. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1058 üzenetére
Az nem a te tapasztalatod, hanem a te igényed, mivel te mást használsz rá. Viszont van olyan, aki szeretné azt, hogy GPS is legyen benne. Ezért van az, hogy a világon van minden termékkategóriából kismillió variáció, hogy mindenki megtalálja a magának valót.
Az Archos azt mondta a héten, hogy december legelején érkezik az 101, az ára 90-120K között mozog majd.
-
-
timeline
tag
válasz
upszilon #896 üzenetére
szerintem ez az ár valami nagy-nagy félreértés
- ennyiért komoly tudású, neves cuccot lehet venni, még nyugaton is, sőt...
persze kijön majd pillanatokon belül 20-30 vagy akár 50 féle tábla és az áraik megkezdik mélyrepülésüket - ergo a helyükre kerülnek
én személy szerint az előzetesek alapján még mindig a BlackBerry-t várom, sőt venni is tervezek, de távol sem ennyiért...
-
törölt tag
válasz
upszilon #882 üzenetére
Tömény személyeskedés. Vannak fórumlapok, ahol ilyenért úgy vágnának ki, mint macskát szarni a hóra.
segítek:
"mit képzlesz magadról, te búbánatos aszott majom?!?" -> személyeskedés
"komolyan gondoltad ezt a sok zöldséget, amit írtál?" -> kérdőre vonásegyébként az, hogy nem lehet elolvasni a telefon kijelzőjén a szöveget, az egyszerűen nem igaz. sms-t, emailt is simán olvas az ember, de én fórumoztam is a Milestone 3,7"-os képernyőjén, és teljsen használható volt. nem sétálás közben, mert akkor az a helyzet áll elő, hogy vagy elolvasom a szöveget és közben letarolok minden szembe jövőt, vagy nem olvasok, és közlekedek. de például buszon, metrón, vagy a parkban egy padon ölve, esetleg valami étkezdében, és még lehetne sorolni a helyzeteket, ott is mobil az a mobil, és működik rendesen.
-
harry
veterán
válasz
upszilon #868 üzenetére
Hülyeséget beszélsz
Nem, nincs ilyen telefonom. Nem is tetszenek különösebben. Neked fáj, hogy másnak van? Vagy mi ez az ellenszenv? Komolyan, fájdalmat okoz neked az, hogy más, telefonon meg tud nézni valamit weben? Milyen "igazságról" beszélsz?
Az, hogy ki-mikor engedhet meg magának ilyen telefont (amit vehetsz 30-40k körül is), az végképp nem tudom, hogy jött ideHa esetleg megpróbálsz érdemben is válaszolni, ahhoz hozzáfűzök pár dolgot: nyilván nem kényelmes egy telefonon netezni, nem olyan, mint egy rendes monitor, amin elfér minden, megfelelő méretben. Azt mondtam, hogy megoldott, és nem feltétlenül baj, ha nem látsz egyszerre mindent, és néha igen praktikus tud lenne, ha telefonon meg tudsz nézni dolgokat, nem kell előszedni hozzá egy notebookot. Az a kemény pár perc netezés miatt meg nem fog kifolyni a szemed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged