- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Vettem egy Samu TAB S8+ 5G készüléket és írnék róla a kb. egy hetes ismerkedés után némi infót, hátha jól jön majd másnak. Lehet picit hosszabbra fog sikeredni
Meglepően keskeny, kézbe simuló darab, a fém hátlapnak köszönhetően minőségi érzést is nyújt. A keskeny kávákkal még éppen kényelmesen lehet kézben tartani, de korábbi javaslatra vettem hozzá egy Spigen Rugged Armor Pro tokot, ami szintén minőségi cucc, biztos fogást és kényelmes használatot biztosít.
8/128-as készüléket vásároltam és eddig meglepően fürgének is tűnik, bár túl nagy feladatok elé nem lesz állítva: többfüles böngészés, háttérben zene lejátszás, DigiOnline és VodaTV APP-okkal műsornézés, némi alapszintű Excel, Word kezelés, naptár és időjárási adatok főképernyőn widgetben való kijelzése.
Került bele egy Yettel mobilkártya, de az idióta szolgáltató telefonos kártyákhoz való beállításokat küldött a készülékre, így netes túrás után derült ki, hogy a kapott online APN beállítás helyett net APN beállítást kell használni, hogy működjön az internet hozzáférés a mobiladatos kártyával.
A TAB készenlétben óránként 1% merülést produkál, pedig pár alkalmazást amit biztos nem kívánok használni és nem is eltávolítható a beállítások/alkalmazások részen letiltottam illetve amit nem lehetett tiltani azokat mélyalvó részre "száműztem". ADB-vel egyelőre nem "bohóckodtam" kivéve a GSAM jogosultságainak megadását.
Apropó ADB: kábelesen sehogy sem sikerült asztali PC-vel és laptoppal értelmezhetően összekapcsolni (Samu driverek telepítése után sem), mindig felismerhetetlen eszköz üzenet érkezett (USB2, USB3, USB3.1, 5 féle kábel, köztük a gyári Type-C - Type-C próbálgatásával sem - alaplapomon van Type-C csatlakozás).
Szerencsére támogatja a vezeték nélküli ADB-t, viszont megfelelő csatlakozás után egyetlen parancsot sem fogadott el, eszköz listázásnál nem hozta a készüléket. A neten talált Wireless ADB leírásokból hiányzik egy parancs, amit még ki kell adni, mielőtt az ADB parancsokat beírogatná az ember: adb connect device_ip_address (ahol az IP cím nem az ADB csatlakozás engedélyezésekor megjelenített IP cím, hanem a készülék eredeti hálózati címe)
Szóval szívatott egy keveset az ADB mire rájöttem, hogy hiányzik egy lépésA netes tesztekben olvasható 15 órás képernyőidőt (video lejátszással produkálták) nem sikerült meg sem közelíteni, bár nem taglalják a tesztelés körülményeit, bizonyára a készülékre rakott videokat játszottak le "valamilyen szintű" képernyő megvilágítással.
Nálam valamivel több, mint 2 napos készenléttel 6 óra képernyőidőt hozott akkukímélős 85%-ra töltésről (Wifi+mobilnet vegyesen alkalmazva: készenlét + vivaldi-val webezés + DigiOnlie sportműsor nézés F1, Giro, stb...). A maradék 15%-ból plusz egy óra biztos kijönneAz S Pen-nel eddig nem sikerült barátságot kötnöm. Az esetek 90%-ában jól teszi a dolgát, de többször előfordul, hogy nem érzékeli, hogy képernyőhöz érintettem, lapoztam vele. Ez elég bosszantó, pedig fólia/üveg nincs rajta (lehet ez a baj
) PowerAmp-ot kikapcsolt kijelzőnél megállítani lehet a gombjával, de később újraindítani a lejátszást már csak képernyő feloldás után. Itt mondjuk feltűnt, hogy megállítást követően eltűnik a PowerAMP értesítő sávja. Lehet APP-on belül kellene nézelődjek valami beállítás után
Rajzolgatást, kézzel írást egyelőre nem teszteltem vele - mivel nem érdekelnek ezen funkciók egyelőre.A TAB képernyője baromira gyűjti az ujjlenyomatokat ezért S Pen használatát preferálom. Vettem egy Spigen üveget, de kvára nem tudtam normálisan rárakni és 5-6 próbálkozás után csak egyre rosszabb lett a végeredmény, így kukában is végezte. Jó szerencsétlen balf...voltam, de rendeltem aliról papírhatású fóliát, meglátom azzal mit szerencsétlenkedem majd össze
Sajnos a levegőben lévő porszemcséket is erősen vonzza a kijelző. Melóban pár óra alatt már törölgetni kell a kijelzőről a koszt (pedig nem dolgozom erősen poros körülmények között)PowerAMP és TC stream lejátszás is szépen megy a háttérben kikapcsolt kijelzővel. Ez volt az egyik lényeges dolog, amit szerettem volna.
Hangszórói méretükhöz képest szépen és elég hangerővel szólnak. Ezen meg is lepődtem, bár gondoltam, hogy jó lesz a 4 hangszórós kivitel, de ennyire jóra azért nem számítottamDigiOnline kikapcsolt kijelzővel megy egy darabig, majd hibával beáll a lejátszás. pl. tegnap EuroSport1-en Giro-t hallgattam volna meló közben háttérzajként, de kikapcsolt kijelzővel 1 percet sem ment, majd leállt a lejátszás nethiányra panaszkodva. Feloldott kijelzővel nem volt gondja, úgy szépen ment a stream. Még ki kell deríteni miért kapcsolódik le a net kikapcsolt kijelzővel (Energia takarékos üzemmód nincs bekapcsolva)
VodaTV APP azonnal leállítja a lejátszást kikapcsolt kijelzővel, szóval ez alapból kuka erre a funkcióra, bekapcsolt kijelzővel viszont teljesen rendben van, már a Voda folyamatos hülyeségeit leszámítva.Ha valakinek van tapasztalata vagy meg tudja nézni Telekom TV GO alkalmazást háttérben, kikapcsolt kijelzővel legyen oly kedves és jelezze felém az eredményt. Nyáron lejár a Voda hűségem és tervezek Telekom optikára váltani
Illetve van ugye több lehetőség TV műsorok nézésére pl. TelenorTV, stb. ha ezek közül szintén van valakinek kikapcsolt kijelzős lejátszással tapasztalata azon infókat is szívesen vennémmondjuk sport műsorok lennének nálam előtérben, minden más csak ráadás
A samu által reklámozott 80 perces töltést tudja. Vettem is hozzá egy SAMSUNG EP-T6530N 65W Power Adapter Trio adaptert, mert ugye töltőfej nem jár hozzá.
Jót is röhögtem, mikor a beállítások között az automatikus Google szinkronizálásnál írja, hogy készenlétben 2 órás töltést követően indul elNa itt tudatosult bennem, hogy ezt biza kézzel kell majd indítgatni
Kamera részt nem próbáltam, egyelőre szintén érdeklődési hiányom miatt
Időjárás APP (Transparent Clock and Weather Pro) widgetje érintve nem frissül, mert valamiért a netelérés korlátozva van. Ha megnyitom az APP-ot, akkor viszont egyből frissülnek az adatok.
Szóval ez a netes korlátozás többször is előjött, amire nem találtam még megoldást
szerk.
A felmerült billentyűzetes szál pont érdekel engem is, az irányban még nézelődöm, keresgetek, bár egyelőre nem érzem létfontosságúnak
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged