Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

Vettem egy Samu TAB S8+ 5G készüléket és írnék róla a kb. egy hetes ismerkedés után némi infót, hátha jól jön majd másnak. Lehet picit hosszabbra fog sikeredni :B

Meglepően keskeny, kézbe simuló darab, a fém hátlapnak köszönhetően minőségi érzést is nyújt. A keskeny kávákkal még éppen kényelmesen lehet kézben tartani, de korábbi javaslatra vettem hozzá egy Spigen Rugged Armor Pro tokot, ami szintén minőségi cucc, biztos fogást és kényelmes használatot biztosít.

8/128-as készüléket vásároltam és eddig meglepően fürgének is tűnik, bár túl nagy feladatok elé nem lesz állítva: többfüles böngészés, háttérben zene lejátszás, DigiOnline és VodaTV APP-okkal műsornézés, némi alapszintű Excel, Word kezelés, naptár és időjárási adatok főképernyőn widgetben való kijelzése.

Került bele egy Yettel mobilkártya, de az idióta szolgáltató telefonos kártyákhoz való beállításokat küldött a készülékre, így netes túrás után derült ki, hogy a kapott online APN beállítás helyett net APN beállítást kell használni, hogy működjön az internet hozzáférés a mobiladatos kártyával.

A TAB készenlétben óránként 1% merülést produkál, pedig pár alkalmazást amit biztos nem kívánok használni és nem is eltávolítható a beállítások/alkalmazások részen letiltottam illetve amit nem lehetett tiltani azokat mélyalvó részre "száműztem". ADB-vel egyelőre nem "bohóckodtam" kivéve a GSAM jogosultságainak megadását.

Apropó ADB: kábelesen sehogy sem sikerült asztali PC-vel és laptoppal értelmezhetően összekapcsolni (Samu driverek telepítése után sem), mindig felismerhetetlen eszköz üzenet érkezett (USB2, USB3, USB3.1, 5 féle kábel, köztük a gyári Type-C - Type-C próbálgatásával sem - alaplapomon van Type-C csatlakozás).
    Szerencsére támogatja a vezeték nélküli ADB-t, viszont megfelelő csatlakozás után egyetlen parancsot sem fogadott el, eszköz listázásnál nem hozta a készüléket. A neten talált Wireless ADB leírásokból hiányzik egy parancs, amit még ki kell adni, mielőtt az ADB parancsokat beírogatná az ember: adb connect device_ip_address (ahol az IP cím nem az ADB csatlakozás engedélyezésekor megjelenített IP cím, hanem a készülék eredeti hálózati címe)
    Szóval szívatott egy keveset az ADB mire rájöttem, hogy hiányzik egy lépés :W

A netes tesztekben olvasható 15 órás képernyőidőt (video lejátszással produkálták) nem sikerült meg sem közelíteni, bár nem taglalják a tesztelés körülményeit, bizonyára a készülékre rakott videokat játszottak le "valamilyen szintű" képernyő megvilágítással.
    Nálam valamivel több, mint 2 napos készenléttel 6 óra képernyőidőt hozott akkukímélős 85%-ra töltésről (Wifi+mobilnet vegyesen alkalmazva: készenlét + vivaldi-val webezés + DigiOnlie sportműsor nézés F1, Giro, stb...). A maradék 15%-ból plusz egy óra biztos kijönne

Az S Pen-nel eddig nem sikerült barátságot kötnöm. Az esetek 90%-ában jól teszi a dolgát, de többször előfordul, hogy nem érzékeli, hogy képernyőhöz érintettem, lapoztam vele. Ez elég bosszantó, pedig fólia/üveg nincs rajta (lehet ez a baj :DDD ) PowerAmp-ot kikapcsolt kijelzőnél megállítani lehet a gombjával, de később újraindítani a lejátszást már csak képernyő feloldás után. Itt mondjuk feltűnt, hogy megállítást követően eltűnik a PowerAMP értesítő sávja. Lehet APP-on belül kellene nézelődjek valami beállítás után :B
    Rajzolgatást, kézzel írást egyelőre nem teszteltem vele - mivel nem érdekelnek ezen funkciók egyelőre.

A TAB képernyője baromira gyűjti az ujjlenyomatokat ezért S Pen használatát preferálom. Vettem egy Spigen üveget, de kvára nem tudtam normálisan rárakni és 5-6 próbálkozás után csak egyre rosszabb lett a végeredmény, így kukában is végezte. Jó szerencsétlen balf...voltam, de rendeltem aliról papírhatású fóliát, meglátom azzal mit szerencsétlenkedem majd össze :DDD
    Sajnos a levegőben lévő porszemcséket is erősen vonzza a kijelző. Melóban pár óra alatt már törölgetni kell a kijelzőről a koszt (pedig nem dolgozom erősen poros körülmények között)

PowerAMP és TC stream lejátszás is szépen megy a háttérben kikapcsolt kijelzővel. Ez volt az egyik lényeges dolog, amit szerettem volna.
    Hangszórói méretükhöz képest szépen és elég hangerővel szólnak. Ezen meg is lepődtem, bár gondoltam, hogy jó lesz a 4 hangszórós kivitel, de ennyire jóra azért nem számítottam :B

DigiOnline kikapcsolt kijelzővel megy egy darabig, majd hibával beáll a lejátszás. pl. tegnap EuroSport1-en Giro-t hallgattam volna meló közben háttérzajként, de kikapcsolt kijelzővel 1 percet sem ment, majd leállt a lejátszás nethiányra panaszkodva. Feloldott kijelzővel nem volt gondja, úgy szépen ment a stream. Még ki kell deríteni miért kapcsolódik le a net kikapcsolt kijelzővel (Energia takarékos üzemmód nincs bekapcsolva)
    VodaTV APP azonnal leállítja a lejátszást kikapcsolt kijelzővel, szóval ez alapból kuka erre a funkcióra, bekapcsolt kijelzővel viszont teljesen rendben van, már a Voda folyamatos hülyeségeit leszámítva.

Ha valakinek van tapasztalata vagy meg tudja nézni Telekom TV GO alkalmazást háttérben, kikapcsolt kijelzővel legyen oly kedves és jelezze felém az eredményt. Nyáron lejár a Voda hűségem és tervezek Telekom optikára váltani :B
    Illetve van ugye több lehetőség TV műsorok nézésére pl. TelenorTV, stb. ha ezek közül szintén van valakinek kikapcsolt kijelzős lejátszással tapasztalata azon infókat is szívesen venném :B mondjuk sport műsorok lennének nálam előtérben, minden más csak ráadás

A samu által reklámozott 80 perces töltést tudja. Vettem is hozzá egy SAMSUNG EP-T6530N 65W Power Adapter Trio adaptert, mert ugye töltőfej nem jár hozzá.
    Jót is röhögtem, mikor a beállítások között az automatikus Google szinkronizálásnál írja, hogy készenlétben 2 órás töltést követően indul el :DDD Na itt tudatosult bennem, hogy ezt biza kézzel kell majd indítgatni :B

Kamera részt nem próbáltam, egyelőre szintén érdeklődési hiányom miatt :B

Időjárás APP (Transparent Clock and Weather Pro) widgetje érintve nem frissül, mert valamiért a netelérés korlátozva van. Ha megnyitom az APP-ot, akkor viszont egyből frissülnek az adatok.

Szóval ez a netes korlátozás többször is előjött, amire nem találtam még megoldást :F

szerk.
    A felmerült billentyűzetes szál pont érdekel engem is, az irányban még nézelődöm, keresgetek, bár egyelőre nem érzem létfontosságúnak

Új hozzászólás Aktív témák