Új hozzászólás Aktív témák

• alpihun

senior tag

Na visszajöttem, beszámolok. Lassan egy hete van Galaxy Tab S7 FE-m (WiFi, 4/64 GB).

Szép, nagy, minden jó amit elmondanak róla, igaz :D Az app-szituáció sokkal jobb, mint amire számítottam Androidon. Bár lehet, csak azért, mert tablet dolgokra használom. Szociális médiákra, bankolásra stb ott a telefon. Itt inkább cloudban lévő fájlokkal zsonglőrdködöm, szerkesztem és cirkálom össze őket, jegyzetelek, email, böngésző és youtube app. Ezekre mind tökéletes és indokoltnak érzem hogy még egy eszköz az életemben.

Első tabletem és stylusom, és nem erre számítottam. Mármint maga az írási élmény kb tökéletes, de 3 nap alatt sikerült kvázi-eltörnöm a toll hegyét. Nem beletörött, csak megtört, így ki tudtam venni egy csipesszel, és a cserehegyek már úton vannak, de kicsit aggaszt, hogy ennyire érzékeny téma. Remélem, hogy mire az 5-pack végére érek, sikerül annyira megszoknom, hogy pár hónapot kibír egy tollhegy.

Két dolgot emelnék ki ami miatt tanakszom, hogy leváltsam a sima S7-re.
    1. A kijelző talán kicsit nagy. Sokszor nagyon örülök ennek, de sok esetben túlzás/kihasználatlan. Portré módban nevetséges használni, és fekvő módban is csak asztalon (kitámasztva tokkal, vagy fektetve) érdemes, semmiképp sem egy kézben tartós dolog. A 11 inch már közelebb lenne ehhez.
    2. Egy appon belül tevékenykedve nagyon jó teljesítménye van, de rendszeresen rajta lehet kapni, hogy microstutter történik. Leginkább hirtelen appváltáskor vagy értesítés-vadászatkor (lehúzom s néhányat dismisselek). Pedig a 778G saját Geekbench futtatásom alapján is 90%-ban hozza az S7 prociját, s a RAM-ot még soha nem láttam a widget szerint 3 GB fölé menni (meg akkor is van stutter, ha alig van app megnyitva). Szóval nem értem, hogy mi a bottleneck, és úgy érzem, hogy egy 500 eurós android szinte 2022-ben kellene tudjon smooth lenni.

Új hozzászólás Aktív témák