Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Pacino68 #82699 üzenetére
A specifikációknál 1024x600 px-nek írják a kijelzőt
(Természetesen az Edigital a balfék, ez rossz adat az oldalon)
Jó hát minden nem lehet ideális. Vagyis lehet, de akkor nem ennyibe kerül :)[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Pacino68
tag
https://edigital.hu/wifi-3g4g-tablet/lenovo-tab-m10-fhd-plus-103-tb-x606x-za5v0183bg-4gb64gb-lte-tablet-szurke-android-9-p762374
Ez jónak tűnik, egyedül az 5.000 akksit keveslem."A 22-es csapdája"
-
kinnkong
csendes tag
Beszereztem egy Huawei T5-t tabletet. Nem kis mértékben ezen a fórumon elhangzottak alapján. Köszönetképpen írok a tapasztalataimról remélve, hogy segíít másoknak. Huawei M2 8 LTE -ról álltam át. Az a maga idejében (5 éve) felső kategóriás volt. Gondom volt vele mert kevés volt a 2 giga ram és az akksi is legyengült. Csak házi olvasásra kellett ezért váltásnak megfelelt a Huawei T5. Ami előre lépés: sokkal jobb üzemidő, nagyobb képernyő (10,1) , több ram (4 giga), több héttér tároló (64 giga). Ami nem annyra jó: kisebb fényerő, rosszabb betekintési szög, karcosabb hang (az M2 természetesebb volt), a vezérlő gombok rossz helyen vannak (álló helyzetben alul vannak). Most ennyi jutott eszembe.
-
cidalain
veterán
jó az irány, igen. Teclast M30 vehető.
Kínai gépek jók, csak a wifi gyengeségre, és a kijelző fényerőre szoktak panaszkodni általában, hogy kicsit gyengébbek. Otthoni használatnál ezek nem vészes dolgok, meg nem is érint minden gépet. Problémásabb a gariügyintézés. Persze cserébe erősebb hardvert kapsz egységnyi, vagy kevesebb pénzért.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
embe
nagyúr
válasz cidalain #82694 üzenetére
Köszi!
Igen én is ezt a Huawei-t nézegettem itthon. Mondtam, hogy az olcsó 1GB -os gépeket hagyja.
A Teclast régebben dicsérték. Nincs vele minőségi probléma?
Pár éve az Ebay-ről rendeltem szintén ennek az ismerősnek egy tabletet, passz a márkája, de nem adta magát. A kijelző is gyenge volt, pedig a specifikációk alapján akár jó is lehetett volna.
Néztem ezt a Teclastot is még.
Akkor jó lehet az irány amit nézegettem.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
cidalain
veterán
Ha alap játék is lesz, és nem szókereső, akkor 3 GB ram minimum kell, nincs mese. (Komoly 3D játékokhoz ez is kevés persze)
Huawei Mediapad T5 3/32GB a legolcsóbb ilyen tablet itthon. Akciósan kicsivel 60 alatt van ami több, mint a keret. Viszont ami 50-ből jön ki az sokkal rosszabb gép. Megéri kicsit bővíteni a kereten.Külföldről Chuwi, Teclast modelleket kell nézegetni, minimum 3GB ram, és Mediatek Helio soc legyen benne. Kintről kijön 50-ből is a sztori, csak legyen időtök kivárni, míg ideér. Most szerintem spéci (nincs áfa itthon) postával is több mint 1 hónap.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Rokon szeretne a gyereknek venni egy androidos tabletet, tanácsot kért tőlem..én meg tőletek. Nem vagyok képben tablet vonalon.
Az igényei:
10" -os legyen, jó a wifis verzió is. Játékra - is - kellene.
A keret: 50eFt.Elsősorban hazai beszerzéssel érdekelne, de ha van jó ajánlat külföldi webshopban, akkor az is jöhet.
Köszi a válaszokat előre is![ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Akellla
tag
Sziasztok . A következő dolog történt,Samsung T 580 2016 tabom képernyője egy esést követően pókhálósra tört,szeretném megcsináltatni,szerintetek hol próbálkozzak,hol korrektek,kb mennyibe fog kerülni a mutatvány. Kösz a segítséget,mindenkinek. Majd elfelejtettem 10 colos a gép.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-cobra-
aktív tag
válasz -cobra- #82665 üzenetére
Na végül sikerült találni egy használt karcmentes garis Huawei MediaPad T5 10 Wi-Fi + LTE 3/32GB tabletot 35-ért, így az lett a befutó. Tetszik a cucc, szerintem a nagyinak se lesz kivetni valója vele, már csak a komplett családi fénykép albumot meg a megszokott játékait kell felmásolni rá. Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat.
-
B.i.L
senior tag
válasz Gubu0101 #82614 üzenetére
Mindenre is jó,Andikáról* jöttem.A családban lecseréltem mindent is Almára.Nekem megbízható,jó aksi idő,kijelzőt megszoktam,sebbességre nincs panasz,támogatás sokáig,gyors,mindent is tud.Ha pro vonal belefér,akkor inkább azt.
2018 alias ipad6
2019 alias ipad7
2017 alias ipad pro 10,5.- ez jobb,mint a fenti kettő.[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
SV21
tag
-
SV21
tag
Üdv mindenkinek!
Egy Lenovo Tab 4 8-ról kellene egy másik ugyanilyen készülékre átrakni 1-2 játékot, ami play áruházból lett letöltve.
(Rokon gyerkőc nem szeretné, hogy az eddig elért rekord pontszámok, szintek törlődnének és újra előről kéne kezdenie...)Mi erre a legjobb megoldás?
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz Soma01 #82673 üzenetére
Huawei Mediapad T5 LTE
Van 3/32 GB és 4/64 GB verzióban is. A kisebb 70 körül van a nagyobb 85 körül. A te igényedhez elég a 3/32 is. Friss android? 8.0 van rajta. Ha frissebb droid kell akkor Samsung csúcsgép ajánlott (jövőbeni frissítés is lesz) de az dupla ennyibe kerül>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Soma01
veterán
Egy 10 colos táblagépet szeretnénk vásárolni. Magyarországon, magyar garanciával, számlával, újonnan. Az elvárás annyi, hogy a net és a YouTube jól menjen rajta. (esetleg néha egy két film) Játék nem lesz. A 4G támogatás fontos, friss Android fontos. Minél több gari, lehetőség szerint. Ár, közép kategória.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz cidalain #82669 üzenetére
Nincs benne semmi használat. 3 napig egyáltalán nem volt használva és lemerült 0%-ra. Van egy tippem, hogy az Aliexpress app meríti le ennyire, mert valamelyik frissítés óta a Redmi 4X-em is ilyen tüneteket produkált míg nem korlátoztam le teljesen az app-ot, csak a Teclast-on nem találok ilyen beállítást. De most kvázi töröltem az app-ot, meglátjuk így mennyire merül.
-
cidalain
veterán
válasz -cobra- #82665 üzenetére
A p10Hd nem támogatja a B20 LTE frekvenciát, így a 4G sebesség max nagyobb városokban lesz elérhető. Ha kistelepülésen lenne használva, vagy amúgy gyengén lefedett részen, akkor simán lehet hogy csak Edge lesz rajta, ami alkalmatlan egy csomó dologra ma már.
(#82667) maestro87
Fél nap 6% napi 12% üresjárati fogyasztás nem olyan sok, főleg ha ebben némi használat is van, akkor pláne oké[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Van egy Teclast M89 Pro tabletem, kb. 1 hete üzemeltem be, de baromi gyorsan merül, 3 nap alatt úgy 50%-ról lemerült teljesen. Tegnap beállítottam, hogy kapcsolja le a WiFi-t alvó állapotban, de így is fél nap alatt 6%-ot merült. És természetesen használat nélkül merül ennyire, kikapcsolt képernyővel.
Hogyan lehetne megállapítani mi meríti ennyire az aksit? Nincs benne olyan akku használati statisztika mint más ROM-oknál (pl MIUI) és nem lehet korlátozni sem alkalmazásonként az akku használatot. Van rá ezekre valami app? -
-cobra-
aktív tag
válasz -cobra- #82661 üzenetére
Na akkor még egy kérdés. Melyiket vennétek a három közül a fenti felhasználásra (kép/videó nézegetés, alap játékok, feltétel a 4G, normális hangszóró és kijelző):
Teclast P10HD 3GB >> 40e (új, külföldi garival)
Lenovo M10 2GB >> 50e (új, garival)
Samsung Tab A 2GB (2016!) >> 40-50e (új, gari nélkül)Most a Teclast és a Samu között vacilálok, lehet ilyen felhasználásra elég lenne a 2GB RAM is, és akkor már inkább a Samu felé billen a mérleg.
-
Nightspirit
csendes tag
Sziasztok, csak gyors helyzetjelentés. Végülis Geekbuying.comról rendelve megjött a Xiaomi Mi Pad 4 tablet, kellett neki két hét. Szép darab, van súlya rendesen. Méretre alig különbözik a Nexus 7től. (hossza egyforma, és kb fél centivel szélesebb.) Kijelző körüli káva keskenyebb gondolom azért. Nagyobbra számítottam, de kellemesen csalódtam a 8 collban. Google Play működik, bár kellett az appnak engedélyeket adni manuálisan, mert a letöltés előtt mindig megakadt a hitelesítésnél. Nem kellett semmi apk-t rátenni alapból rajta volt a Play Store. Android 8.1.0 és MIUI 10.3.1 van rajta, magyar nyelv is támogatott bár nincs minden lefordítva teljesen. Szóval köszönöm az ajánlást, eddig bejön a cucc.
-
cidalain
veterán
Nemnagyon.
Korábban kintről lehetett ajánlani a Xiaomi Mi Pad 4, és a Chuwi Hi9 Pro-t de elég problémás már a beszerzésük, kifutó darabok.Illetve van egy itthon kapható típus is Lenovo M8 fullHD 3/32. Alzán most épp kapható, máshol eddig nem nagyon láttam, árban hasonló a T5-höz. [link]
[ Szerkesztve ]
-
JohnK
aktív tag
válasz cidalain #82653 üzenetére
Az ajánlott típus minden szempontból jónak tűnik, egyetlen félelem vele kapcsolatban, hogy nem lesz-e túl nagy a 10".
Létezik olyan tablet, ami tartalmazza mindezeket az előnyöket mint a Huawei Mediapad T5, IPS kiejlző, nagy aksi, 3 GB RAM, Android rendszer csak kicsivel kisebb?A nagy méretet meg lehet szokni szerintem, de gondoltam megkérdezem.
-
-cobra-
aktív tag
Köszi az ajánlásokat.
Ha ragaszkodok a 3GB RAMhoz, a 10colhoz és a 4G-hez akkor a legolcsóbb új hazai gép a Huawei MediaPad T5 10 LTE 4G 32GB ÁK szerint ~65eFt.
Ezt kicsit sokallom, lehet overkill is a nagyinak. Használtat nem szívesen vennék másnak ajándékba, de szétnézek, hátha...
Gyanús hogy ennyi pénzért a P10HD bestbuy lesz. Olvasgatva a fórumot többször ajánlott opció a Teclast a maga kategóriáján belül. Szerintem megtenné ez is, jelenleg egy alsópolcos Navon-t nyúz, csak elromlott a hangszórója. Megoldás lenne egy BT-s hangszóró, de ez még mindig nem segít az 1GB RAM miatti lassúságán, ami viszont engem idegesít ha hozzá kell nyúlni. -
-
atos30
aktív tag
válasz -cobra- #82657 üzenetére
A nagyit nem fogja érdekelni a specifikáció. A nagy hangerő ellenben igen. Én valami Samsung félét vennék használtat, amin még van garancia. Amit én használok most Samsung T515, annak elég szép hangja van.( Hangosabb és tisztább, mint a Huawei T5). Vagy egy S3 tab vagy valamelyik régebbi A széria.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Nagymamának szeretnék min 10 colos, 4G-s tabletot venni (DIGI-s kártya menne bele), max 40-50eFtig. Elsősorban kép/videó nézegetésre, egyszerű 2D-s játékokra lenne használva, és fontos szempont hogy relatíve nagy hangerővel szóljon. Az alábbiakat néztem ki:
Lenovo TAB M10 16/2GB -> 50e
Teclast P10HD 32/3GB -> 42e (BG, spanyol raktár)Lenovo mellett szól a magyar gari, de nem tudom hogy a 2GB ram elég lesz-e hosszú távon. Teclast meg nyilván mindent ver papíron ebben az árkategóriában, csak a megbízhatóságot nem ismerem.
Esetleg tudnok ajánlani még valamit ezeken kívül?
-
cidalain
veterán
válasz cidalain #82655 üzenetére
Mákod is van, meg nincs is :)
Full támogatása van az Asus oldalon, letölthető a gyári rom [link]
Leírást még majd kell guglizni, hogyan kellene feltenni az androidot rá.
A pech az, hogy ez nem mai csirka már, és csak Android 4.1 van rá, az meg már abszolút nem támogatott. Oké pár dolgot fog tudni futtatni, de csodára ne számíts. Netezni, filmezni azonban oké lehet ezen a nagy kijelzőn.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
válasz perfegor17 #82654 üzenetére
Első feladat: szerezd meg (töltsd le) a gyári romot, esetleg valami alternatívat, ha létezik rá (pl Lineage OS)
Ha ez megvan lehet továbblépni. Ha nincs, nem szerezhető be, akkor mindegy is.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok! kaptam egy asus transformer AIO p1801-es "tabot" dock nélkül töltővel.
Az android nem hajlandó indulni róla. Windows pedig csak a dock-al érhető el. Recoveryből kapott egy teljes formázást de nem tölt be így se.Van rá valami megoldás hogy újra húzzam az egész androidot.Mini usb kábelem van hozzá meg micso sd-m is. -
JohnK
aktív tag
válasz cidalain #82651 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy az 5 év lesz a legmeghatározóbb szempont, jónak tűnik az ajánlott típus, alaposan utána fogok olvasni.
1 kérdés, mert valahol olvastam ilyesmit, a google szoftvereket a Huawei eszközök nem támogatják majd, ez erre a konkrét típusra ugye nem vonatkozik?
-
cidalain
veterán
Tabletnél az 5 év elég húzós, márcsak az akku miatt is, de nem lehetetlen. Viszont akkor érdemes most normálisabb hardverrel venni, ami most azt jepenti hogy 8 magos soc, és 3 GB ram minimum. A legolcsóbb ami ezt teljesíti az a Huawei Mediapad T5 ami bolttól, akciótól függően 55-60 között megvehető. Nagy elektronikai áruházaknál megadják rá a 2 év gyári hivatalos garit, érdemesebb ott venni, mert a kicsit olcsóbb GSM shopoknál néha csak 1 év bolti garival adják.
Van ennek 4 GB ramos verziója is, de az még többe kerül.(#82650) cynric
Huawei Mediapad T5 4/64 GB-os Wifi verzió. 70 körül van akciósan.[ Szerkesztve ]
-
cynric
tag
Sziasztok, 10 colos tabletet keresek játékra. Keret 60-80k. Mit tudnátok ajánlani? Bolti garancia kell sajnos. Előre is köszi!
7lövetű konyhakés
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
A szüleimnek kellene Androidos tablet és mivel szinte egyáltalán nem értek a témához segítséget szeretnék kérni. Utánaolvastam több helyen, de csak nagyobb lett a zavar.
- Hány hüvelykes legyen a kijelző?
Minimum 8, de ha a keretbe belefér lehet nagyobb is.- Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új készülék legyen.- Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Magyarországon szeretném megvenni.- Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Internetezés, filmek, videók lejátszása, nem játékra kell- Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
50 ezer Ft körül, de ha 50 pár ezer Ft a legjobb választás még beleférhet.Fontos, hogy a gyárilag feltelepített, telefonon megszokott szoftverek mind használhatóak legyenek és ne kelljen mindent egyből lecserélni. Szép képe legyen és az aksit ne kelljen csak naponta tölteni. 5 évig a fenti feladatokat normál használat mellett lássa el.
Remélem minden fontost leírtam, a lehető legjobb választást keresem, ami belefér a keretbe.
Előre is köszönöm az ajánlásokat.
-
cidalain
veterán
válasz F-ECT$ #82645 üzenetére
a belépőszint olcsó továbbra is, csak az semmit nem változott az elmúlt 5 évben. ugyanolyan 4 magos soc, 1 GB ram. csak az a helyzet, hogy ma viszont ezek már nem használhatók normálisan.
vagy nézhetjük úgy, hogy ma már egy felső középkategóriás hardvert tekintünk belépőnek, a gyártók meg nem.
pl vicc, hogy pl egy Redmi 8 3/32GB, oké nem túl acélos Snapi soc, de legalább 8 magos megvan 40-ből, ugyanennyiért tabletben viszont sokkal kevesebb hardver van. nem nagyon pörög a tablet gyártás, ami meg olcsó az régi, elavult is.
-
cidalain
veterán
válasz F-ECT$ #82641 üzenetére
Egyedül a Lenovo Tab M8 Hd, vagy M10 HD LTE verziója férne bele a keretedben amik akciósan 50 körül mennek.. De ebben csak 2 GB ram van, ami nem hozna túl nagy előrelépést a jelenlegi géphez képest. Ami ennél is olcsóbb, abban meg ugyanolyan régi 1 GB ramos 4 magos hardwer van, amiért ma már nem szabad pénzt adni..
Érdemes lenne kicsit gyűjteni, és valahol akciósan megcsípni a Huawei Mediapad T5 típust 65 körül. Ha ez nem opció semmiképpen, akkor marad a fenti valamelyik Lenovo 50 körül, kompromisszumokkal.
Update: az M8 most extra akciós a Mediamarktban, és 42,5-ért elhozható. Ez reálisabb ár, de a hardwer attól még ugyanúgy elavult.
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
[link] Lenovo Tab M10 FHD Plus 10,3-ról vélemény?Inkább Huawei T5 4GB RAM-os vagy ez? Youtube és böngészés.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Anyukámnak szeretnék tabletet venni, egy 5 éves Lenovo A8 utódot keresek.
- Hány hüvelykes legyen a kijelző?
7-10 között.- Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új, független vagy Telenoros előfizetéssel.
- Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Csak magyarországi beszerzés.
- Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Internet, email, skype, videók nézegetése.
- Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
30-50e Ft körül.Egyéb: játék biztosan nem fog kelleni, maximum zenehallgatás még a fentieken túl. Mindenképp SIM-es kiszerelés kell.
Dive ever, work never.
-
Rotyi
aktív tag
válasz Gigi01 #82631 üzenetére
Az Edigi mint Huawei hivatalos viszonteladó 2 év gyártói jótállással rendelkező készüléket értékesít. [link]
A nyomtatvány amit kaptál valószínűleg egy sablon, vagy az első 12 hónap alatt náluk is intézheted a garanciát, utána pedig a szervizpontokon. (Ez csak feltételezés a részemről)Ami majdnem az, az nem az!
-
Gigi01
őstag
Hali!
Aki ed-tól vett ilyen T5-öt.
A honlap 2év garit ír,viszont nekem egy 1évre szóló garanciapapírt küldtek. -
cidalain
veterán
válasz Ezekiell #82626 üzenetére
itthon biztos nincs olcsóbban jobb mint a T5
kintről is max Teclast, de azokból a jobbakért, pláne EU raktárból ugyanúgy ki kell csengetni 180-200 dolcsit. Igaz ezért már ott típustól függően kicsit erősebb hardver jár (pl 4 GB ram, jobb felbontású kijelző, stb), cserébe még EU-n belülről is hosszabb postázási idő, macerásabb garanciaügyintézés.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Ezekiell
veterán
Hali!
60k alatt van jobb vétel jelenleg, mint a Huawei MediaPad T5? Nagy igények nincsenek, gyakorlatilag csak sima contentfogyasztás 10 colon (youtube, FB, Chrome, videók, játék kb 0), de ez azért menjen szaggatásmentesen.Új kellene, és külföldi rendelés is játszik (de csak EU raktárból, nem 2 hónap múlva kellene ). Köszi!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
cidalain
veterán
A nagykönyv szerint (=google) ha kell az S-pen akkor S6 lite, minden egyéb esetben jobb lesz az S5e.
S5e-nek nagyobb az üzemideje, adott esetben gyári billentyűzetes covert is vehetsz hozzá (nyilván egy vagyonért), jobb kamera, vékonyabb, könnyebb.
Amoleden jobb olvasni, egyébként az ips is tökéletes, pláne a samunál. Együtt használva érzékelnéd csak a különbséget.
Teljesítménykülönbség ezen a szinten amire te használnád nem kimutatható, a fele ilyen drága tabletek is röhögve megcsinálnák zökkenőmentesen.
S-Pen: céges tableten van, néha használom, de max annyira, hogy fotózott képeket firkálok, bejelölök ezt-azt, rájegyzetelek (de csak azért mert van, amúgy eszembe sem jutna, hogy hiányzik). Lányomnak (5 éves) nagyon bejött home office alatt, színezőként imádta :) Jegyzetelni talán gyorsabban tudok gépelve, illetve az időtállóbb, szerkeszthetőbb, olvashatóbb. Bár mondjuk egy matekórán egy bizonyítást elég nehéz billentyűvel jegyzetelni, tehát van létjogosultsága az S-pennek is.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Lune
tag
válasz cidalain #82621 üzenetére
Jól van, persze, de ugye a proci sem a legerősebb és a RAM is csak 4 GB. Emiatt írtam, hogy nem erőmű. A telefonomba gyorsabb proci és több RAM van, mint ebben. Igen, pont ez a kérdés, hogy mi éri meg jobban? A toll rosszabb kijelzővel, vagy az amoled? Olyan sokkal "rosszabb" az amoled?
Prociban sem egyformák. Melyik a gyorsabb a saját hardverével? -
cidalain
veterán
Amire szeretnéd, mindegyik tökéletes.
A toll jó buli, ha úgy érzed használnád akkor megvagy: S6 Lite
Ha biztosan nem használnád, akkor az amoled miatt talán inkább S5e, olvasgatni jobb.Szubjektív vélemény, mert egyik sem volt a kezemben:
Amúgy meg halálmindegy, amire te szeretnéd tökéletes mindkettő. Azért az a kijelentés erős hogy nem egy erőmű, android vonalon talán ha 2-3 db erősebb tablet létezik ezeknél, szóval ezek ugyanúgy felső kategóriás cuccok. S6 Lite képaránya 5:3 másiké 16:10 szóval filmeknél fekete csík lesz szerintem, mert azok általában 16:9-esek.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Lune
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok. Volt egy ipad mini 3-mam, de beleütköztem egy olyan hibába (mármint nekem hiba), hogy az egyetem e-learning felületén némely pdf-eket nem látott és emiatt trükköket kellett folytatnom, hogy tudjam rajta nézni, emiatt úgy döntöttem, hogy androidos tabletet szeretnék.
Két tabet keltette fel a figyelmemet, ami árában is elérhető számomra. Az egyik, a Samsung tab S5e, a másik pedig a S6 lite.
Na és itt kezdődnek a problémák, a melyiket válasszam? Mivel lehetőségem nincs megnézni őket személyesen, csak a ti segítségetekre számíthatok. A teszteket már végig néztem a youtube-on, az összehasonlító videókat is, de nem lettem okosabb.
Kérdések:
- Mennyivel rosszabb (ha rosszabb) az S6 lite kijelzője, mint a másik amoledes?
- Számomra fontos a sebesség, a tesztekben számomra nem egyélrtelmű, hogy melyik a döcögés mentesebb. Tudom, nem lesz egy erőmű, de azért ne kelljen 2 percet várni, mire betöltődik valami. (Kissé túlozva.)
- Melyik az időtállóbb? Ugyanis nem 1 évre venném, legalább 2-3 évet szeretnék az eszközzel eltölteni.
- Mire kell? Olvasás, főleg netes anyagok, cikkek, pdf-es e-bookok, némi film, youtube, netflix stb. Mivel inkább tanulásra kellene, ezt tartom szem előtt.
- A tollat nem ismerem, ezért nem tudom, hogy fogom-e használni, bár kecsegtető ez a digitalizáló funkció, néha jól is jönne a munkám kapcsán, ha tudnék rajzolni ilyen módon.
Tudom, hogy mindenkinek más a szempont, de a sebesség az elsődleges és a kijelző. Árban kb. ugyan ott vannak, ezért lamentálok. LTE nem érdekel, csak wifis verziót akarok. Nem szándékozom a természet lágy ölére sem kivinni, lakás és munkahelyi használat lenne zárt térben.
Megköszönöm, ha hoztok érveket mellettük-ellenük és természetesen nem ragaszkodom ezekhez, ha valakinek van jobb ötlete, jobb áron, akkor azt is szívesen fogadom.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz ZCoyote #82617 üzenetére
Egy értelmes tabletben 3GB ram legalább van. Namost itthonról ilyen nincs 60e Ft alatt. És az sem 8-as, hanem 10-es (Huawei Mediapad T5, akciósan bemegy kicsit 60 alá)
Marad a 8" 2GB ram, ami elvben elég amire szeretnéd, de nem lesz fluid a rendszer. Lenovo-t nézzél, vagy Huawei Mediapad T3.(A Huawei Matepad 8"-ban nincs Google támogatás, így ott csak a Huawei appboltjából tudsz telepíteni.)
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok,
50.000 Ft-ig van valamilyen ajánlott 8"-os tablet?
A cél internetezés, egyszerű játékok. LTE nem kell.
Csak magyar beszerzésű érdekelne.Romani ite domum.
-
Gubu0101
veterán
válasz cidalain #82615 üzenetére
Nem idegen, bar nem hasznalok Iphone 3 ota
Tamogatast is neztem, jo par evig meg meg van az Applenal.
Meg ra is unok mar szep lassan az android rendszerre
Koszi![ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
Gubu0101
veterán
Hali!
Van kimondottan Apple tabletes topic vagy lehet itt is kerdezni?
Nezegetem most a 2019-es Apple Ipad-ot, kerdes, jo vetel vagy nezzek mast esetleg?
Olvasgatasra, youtube, face, neha jatek ra lesz es szolgaltatonal vennem (voda).[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
coolpet
senior tag
Na úgy néz ki letettem a tabletekről, láttam egy ilyent:
http://xiaomishop.hu/redmi_sorozat/redmi-note-8-pro/redmi-note-8-pro-okostelefon-global-6-64gb-smaragdzoldGyereknek úgyis kell később teló, és a kisebb kezéhez játszani ez jó méret lehet.
Vélemény?
-
Catman
aktív tag
Köszi. Lehet, hogy tablet helyett telefon lesz inkább...
-
-
Viktor77
titán
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
60e Ft a keret egy új tabletre.
Főleg netezésre, ritkábban filmezésre lenne használva.
10"-os méret, "szép" képpel (ez szubjektív, de gondolom akkor FHD)
Legyen használható három év múlva is (Gondolom 3GB RAM alap már)
SIM mobilnet nem lenne használva most, de a jövőben meg ki tudja.. Szóval nem hátrány. Vagy ezt bele lehet rakni utólag is, valami USB SIM foglalattal?Ezek alapján miket tudnátok ajánlani? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
mazda83
csendes tag
Üdv tablet társak!
Most rendeltem 1 alldocube x Neo -t.
Ami érdekes,hogy amoled kijelző 10.5
8000aksi, sd 660 procival
Most akciós 72ezer Ft + ajándék billentyűzet + fólia.
Kíváncsi leszek mit tud, de több írás az év legjobb vételének mondja
Google ba írd be alldocube x Neo és már olvashatsz is róla -
cidalain
veterán
válasz Catman #82603 üzenetére
2 GB csak nagyon alap dolgokra, max 1 app egyidőben, játékból max szókereső. Szóval inkább 3 GB javasolt.
Olcsón itthonról nincs ilyen. Kínából van viszont egy-két értelmes vétel. Pl Teclast M8, Alldocube M8 100 dollár körül, vagy alatta kuponnal. Ezek akkor is sokkal jobb vételek, mint ugyanennyiért itthon bármi, ha kínai gépek, és azért a gari, a szállítási idő kompromisszumos.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Catman
aktív tag
Sziasztok, nagyfiam a digitális oktatás keretében megkapta az előző telefonomat (Nokia 5), és persze a hugának rögtön elkezdett legörbülni a szája, hogy ő nem kap... Ígyhát elővettük neki az ősi Navon Raptor 8-at, azzal elvolt egy ideig, de mivel 4.1-es Android van rajta, sok mindent nem lehet rá telepíteni, amit lehet, az is lassú, meg gondolom tele van biztonsági réssel is...
Szeretnék neki újonnan valami olcsó (30ezer körül), de használható és megbízható tabletet venni. Mi az a minimum, ami alá nem érdemes menni? A leírásból gondolom látszik, hogy az igények nem nagyok. Méretben inkább valami kisebb kellene, teljesítményben a Nokia 5 Snapdragon 430-asához hasonló elég lenne, képernyő felbontása se számít, ROM jó lenne 16GB, de a 8GB se gond. Egyedül a RAM mennyiségét nem tudom. Ahogy néztem, a legtöbb olcsó tabletben 1GB van. Ez mennyire lenne kevés a fenti elvárásokhoz? Úgy láttam, a 2GB 40ezer körül kezdődik.
Az lenne még a kérdésem, hogy az Android GO mennyire korlátozott rendszer? Lehet arra is bármit telepíteni, amit a normál Androidra, vagy van, amit nem enged?
-
gusthy
veterán
válasz aclandiae #82601 üzenetére
Attól függ, mennyiért.
Ez egy nagyon jó tablet, a mai napig használom,nem sokkal azután vettem, hogy megjelent. Mai szemmel baromi lassan tölt, de amúgy teljesen rendben van, nagyon vékony és könnyű.
Anno sokaknak nem tetszett a 4:3-as kijelző, de pl nekem nagyon bejött.[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem nyílna használtan beszerezni egy ILYET.
Jó vételnek számít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest