-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #68927 üzenetére
Konkrét sérülést, vagy adat vesztést nem olvastam ott, mert nem is fordult elő ilyen. De ezen fórum indulása óta, itt sem írt senki ilyesmit. Ha lett volna, már régen kerestük volna rá a megoldást, itt a többi Linuxos szakival.
Annál inkább volt olyan, hogy nem állt le a HDD motor. Erre való főleg ez a megoldás. De még ezzel sem lehetett minden fajta USB to SATA vezérlőre kötött lemez forgását leállítani. Vannak olyan chipek, amik a hdparm utasítást nem úgy kezelik le a lemez felé ahogy azt kellene.
A JMS 578 (Jmicron) vezérlőhöz a Hardkernel adott ki egy javított FW-t, amiben ez (is) javítva lett.
Jól érted, a reboot, és poweroff alatt rendesen leválasztódik a lemez, de ha parázol, akkor lehet használni egy ilyen shutdown.sh-t.
Igaz nem fog használni, de ártani se.Andoidot nem vizsgáltam ebből a szempontból, de mivel az is egy Linux kotladék, egészen biztos hogy leválasztja az is, különben tömeges fájl rendszer sérülés lenne, és az kiverte volna már a biztosítékot sokaknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest