- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
daveoff #4845 üzenetére
Nem érted? Ha nincs magyarázat csal az NV ez a magyarázat. Semmilyen tekintetben nem lehet jobb, soha. Mert ha jobban is fut azért van mert a háttérben pár dolog nem túl láthatóan szépen butítva van. Valószínűleg az amd ismét beáldozva magát, megmutatva a gcn erősségeit, semmi butítás, lényegesen rosszabb futás. Viszont ismét mindent háttérbe szorítva, igyekeznek ezzel a játékos társadalom szemét felnyitni a csúnya NV húzására és megmutatni mi a jövő. (már ha létezni fognak még akkor)
Természetesen ez mind csak feltételezés, de 99% ez lehet a háttérben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #4814 üzenetére
Ők még a jobbik félbe tartoznak, de azért nem olyan jók, mint a nagyobbak. Bár ez viszonyítás kérdése. A PC Labnál sokkal jobbak, azért akkora eltéréseket ők nem dobnak be, hogy 10 fps legyen két ugyanolyan mérés között a különbség, de nem véletlen, hogy azonnal az elsőségre törnek, mert minőségben a többiek ütik őket.
Ezen a piacon általában így megy a dolog. Ha tudod, hogy nem vagy jó, akkor legyél gyors. Ha pedig tudod, hogy jó vagy, akkor legyél precíz. Nincs ezzel semmi baj egyébként.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff #4794 üzenetére
"Amúgy rohadtul nem érdekel az egész, én nem csodálkozok azon se, ha az NV driver is kamu, de ha a tegnapi vitát nézem, akkor az AMD driver biztos az"
ezen miert idegesited magad? kiderult, hogy a #pcgamingmasterrace eseteben nem volt evidens, hogy a GTA5 SEert kiadnak kb 4-500eurot (hint: XBox/PS bundle), es nagyon ugy nez ki, hog pcn vartak a jatekot.
a gyartok meg valszeg erre reagalnak, hogy megiscsak nagy releaserol van szo. a gta4 pc portja megjelenes utan honapokig volt folyamatos humorforras, talan nyugisabb lesz az egesz. kiadnak egy uj drivert, mindenki boldog.
---
btw tobb honapos driverrel nem feltetlenul van baj, en a 7850 CFfel volt, hogy fel eves drivert hasznaltam, mert stabil volt, gyors volt es ment a CF ahol nekem kellett. betazni viszont csak vegso esetben voltam hajlando.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #4794 üzenetére
A WHQL minősítés csak azt jelenti az Nv driveren, hogy jóval hamarabb kész kellett legyen, ugyanis +idő, mire a Microsoft jóváhagyja. +1 ok, hogy marketing rizsának gondoljam, és hogy már rég készen voltak ők is.
"mert a több hónapos driver tuti elavult, és optimalizálatlan"
Egyáltalán nem szükségszerű, hogy így legyen.(#4795) CsonkaImo: Kíváncsi leszek.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #4784 üzenetére
Szerintem is csak marketing. Lehet a Radeon tulajok elkezdtek gyülekezni az AMD székháza elött, hogy az nV nek már kint van a game ready driver. Gyorsan kiadtak egyet, hogy csillapítsák a kedélyeket. Én nem teszem fel, kíváncsi leszek mennyi különbség lesz az Omegához képest.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff #4784 üzenetére
marketing? mert a masik gyartonak kijott, kommunikacios szempontbol igy jobb.
---
btw ha valaki tolna multimonitorral, akkor meg tudja mondani hogy fut?
gondolkodok be kene szerezni, de 60 giga, az meg a jelenlegi netemmel majdnem egyszerubb ha berendelem postan (najo, ez tulzas, kajaszunetben kilepek erte es megveszem).
HSM: ja ez igaz, de ettol meg nem lesz jobb a helyzet
.
-
mcwolf79
veterán
válasz
daveoff #4775 üzenetére
Én is teljesítménypárti vagyok, nekem mindegy, hogy NV vagy AMD VGA van a gépemben. Tulképp a 290-emmel sem volt semmi baj, csak az ígéretekből egyelőre nem sok minden valósult meg, a nagy Mantle "áttörés" elmaradt. Árában sikerült cserélni, ugyanazt tudja mint az AMD VGA, kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel. Nekem megérte a csere.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #4716 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ha ezért a PC-s játékosbázis 90%-a átáll, akkor a PC-nek lőttek. Ez nem olyan probléma, amit el lehet intézni azzal, hogy hát akkor neked a konzol való, mert az megöli a PC gaminget. Marad pár százezer fanatikus világszerte és kész. Itt olyan megoldást kell találni, ami elfogadható kompromisszum. Például a low-level irány az. Ott profilozás sem lesz, mert az alkalmazás dönt mindenről, amit ma még profilban állítgatni lehet. Ez már egy lépés a helyes irányba.
Én inkább nem szeretnék sok drivert telepíteni, ha nem muszáj. Rakják bele előre és működik. Vannak nekem olyan Catalyst drivereim, amelyek ki sem jöttek, és olyan játékok nevei vannak benne, amelyek még meg sem jelentek. Például hetek kérdése és bejelent valamit a Codemasters, és arra már a 15.4 early test kiadásban ott a végleges profil. Szerintem ez a jó irány, mert amikor megjelenik az a játék, aminek a nevét most nem írom le, de jön, akkor én vígan elvagyok az áprilisi frissítéssel, és kész. Miért is telepítenék csak egyetlen új profilért egy új drivert? Tök feleslegesnek érzem, és tiszta szopatás, hogy rég benne lehetne a csomagban a profil, de nincs, mert a nagyfejűek úgy tartják jónak, ha erről a média ír. Mint mondtam, jelentsék be azt, hogy már ott a profil x ideje, csak ne szopassák a PC-s réteget ezzel. Nem jó, ha ezért valaki konzolra megy.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #4707 üzenetére
Azért az remélem megvan, hogy a csúcs-GCN másfél éves lesz már, míg a Titan-X-et most mutatták csak be...
A nagyjából 2X gyorsabb sem igaz, alapból kb. másfélszerese tempóból, tuningolni meg mindkettőt lehet, igaz a Titan-X-et kicsit talán jobban. Ugyanakkor a kétszeres tempó szerintem így is elérhetetlen, hacsak a 12GB fedélzeti memória okán valami memóriazabáló programban.(#4708) Asbee:Ha neked az nem gyakorlati észérv, hogy egy 290X Lightning-et kapsz 320 fontért, míg egy 980 inkább 450-470, akkor nem tudom mi lenne az. De itthon is 110 000-ért korrekt 290X-et kapni, 980-at meg nem nagyon 180 000 alatt. Néha látni valami Palitot 160 000-ért, de az se éppen 110... Nyilván az ember kap némi kényelmet a 980-al (ház, hűtés, ilyenek) de ennek nagyon-nagyon borsos ára van. Oké, van akinek megéri, de hogy ezt még gyakorlati előnynek se vedd, az azért erős.
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff #4678 üzenetére
Nem ismerlek, abból tudok "dolgozni" amit írsz... ha azt írod, hogy szutyok, akkor abból azt a következtetést tudom levonni, amit vázoltam.
Jelen körülmények között valóban nincs versenyképes (ár/érték arányban szerintem azért akad) processzora, de ez jó részt a szoftveres viszonyok miatt van így, ergo teljesen érthető, ha ezen próbálnak változtatni, javítani.
(#4679) mcwolf79: Remélem, hogy nem lesz késő, már csak azért is, mert a mi érdekünk a kiélezett verseny, és az abból adódó árverseny. A jelenlegi helyzet szerintem gyökeresen más mint az eddigiek, most nem az van, hogy az AMD fejleszt, előre mutató dolgokat készít, aztán az MS és aktuális DX a többiekre való tekintettel korlátoz.
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #4641 üzenetére
Hát igen,nem bántam meg a cserét 980SLIröl...egy gpu az egy gpu,az mindig megy ,és mindig hozza amit kell.Vettem volna én 390X-et is,még ha 5%-al lassabb is,csak olcsóbb legyen,de hát nincs.Jön a GTAV/Witcher 3,1440p-re meg kell az erő ,persze csak ha fontos az eyecandy..nekem az.
-
Laja333
őstag
válasz
daveoff #4574 üzenetére
Én is megvettem már, de helyet kell neki csinálni.
HDD-re nem akarom, az SSD-k meg kicsik.
Egyébként DA:I-ben netes tesztek között is jobb átlag fpsben a 980, viszont Mantle alatt a 290x-eknek jelentősen nagyobb a minimum fps-e. Ami valljuk be, lényegesebb paraméter, mint az avg fps.
Felrakom, és megnézem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #4507 üzenetére
Nem. Nagymértékben függ majd a teljesítmény a szoftvertől, egészen pontosan attól a kódtól, amit a fejlesztő bevisz. Ha az a kód nem jó, akkor azt driver ki nem javítja.
Elsődlegesen az kell, hogy a fejlesztőknek elárulják a gyártók, hogy mit tud az adott GPU. Ezért fejezi be a bemutatókat az MS és a Khronos úgy, hogy "disassembler és dokumentáció"! Ezek mostantól kellenek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #4505 üzenetére
A DX12-ben nincsenek hagyományos értelemben vett driverek. Az alkalmazásban van benne az, ami ma még a driverben van. Ennyi. A driver marad egy shader fordító és nem több, de egy be nem jelentett újítás majd ezen is teker egy nagyot, és onnantól kezdve a gyártónak gyakorlatilag semmi beleszólása nem lesz, hogy melyik program hogyan fut a hardverén. Maximum odaülhetnek a stúdiók programozói mellé tippeket adni. Kb. ennyi marad a hatáskörük.
-
Valdez
őstag
-
Televan74
nagyúr
válasz
daveoff #4462 üzenetére
Én azt szűrtem le,hogy igaz lesz az AMD -nek azon mondata hogy a új "290X" gyorsabb lesz a 980 -nál. annyi kiegészítéssel,hogy DX12 -ben.És a másik amit leszűrtem magamnak az új tesztből, a 980 -n egy DX11 -re kihegyezett kártya,de DX12 -ben sem kell majd szégyenkeznie.Bár ez csak egy teszt,igazi próba majd a DX12 -s játékok alatt következik.
-
Laja333
őstag
válasz
daveoff #4447 üzenetére
Ez meg egy +50% power limites
Igen, én is az FX-re gyanakszom. -
proci985
MODERÁTOR
-
Laja333
őstag
válasz
daveoff #4423 üzenetére
Én is mértem
Nincs még driver, így dx12 le sem fut. Egyébként érdekes, hogy először Omega driverrel mértem, akkor Mantle alatt ~990000 körül volt a drawcall. A 15.3-as bétával, már majdnem 1.3milla. Gondolom ha jön Win10-es driver, akkor kapom majd a netes értékeket. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #4425 üzenetére
Igen, de a driver-szerkezetét VGA terén szvsz eléggé felborították a Win10-ben, ami igen komoly hatással lehet akár a Mantle-re is.
Volt neten teszt, ahol azonos körülmények között mértek, és ott le is hagyta a 980-at a 290X, DX és Mantle alatt egyaránt, win10-ben.
(#4426) players111: A Mark alapján igen, de szerintem csak a szokásos bugos sysinfo, tudtommal nincs DX12 win8.1 alatt és nem is lesz.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #4418 üzenetére
Nem Maxwell-el nézték.
Ráadásul 2014 januárjában, akkor még tudtommal az Nv is 3 képkockát kellett használjon, később bulizták ki 5-re. Mellesleg 70ms feletti input lagot én túl jónak nem mondanék.
A Cs alatta 25-30m-el, na az jó. De még a Crysis3 is csak 50-60ms.(#4416) Loha: Köszi, meglesem majd.
-
Xmister
senior tag
válasz
daveoff #4409 üzenetére
Valoszinuleg igen, azert mert az dragabb volna.
Eddig a monitorokat egy adott frekvenciara hangoltak, mert csak erre volt szukseg.Most hirtelen szukseg lenne joval nagyobb tartomanyban megoldani az optimalis megjelenitest, itt meg fejlodniuk kell mind hw, mind fw szinten.
A Gsync megkeruli a problemat, ugyanazzal a panellel jobb minosegre kepes, persze ehhez kell az extra aramkor.
A jovo biztosan nem egy zart extra aramkoros megoldas lesz, viszont a gyartoknak fejleszteni kell egy kicsit a jelenlegi technologian.
-
oliba
őstag
válasz
daveoff #4400 üzenetére
Sajnos én is csak annyit tudok lengyelül, mint te. A videó viszont lassítva van, de a vakteszt alapján is kibukott a Freesync + NV ezért is ment más utakra, mert már akkor látták, hogy ez így nem megvalósítható és ezért is van a Gsync-es monitorban a + lapka, hogy "kiszűrje" a ghost-ot
h1mpi: majd talán egy szép új világban jönnek a freesync és gsync kombo monitorok felár nélkül
-
letepem
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #4224 üzenetére
Mostanában akarták tudtommal bemutatni, áttervezett Hawaii-al, meg ilyesmikkel, de elvileg változott a terv, csak új GPU-kkal akarják bedobni a 300-as szériát, ezért a csúszás. No, meg gondolom, akarnak belőle a Titan-X 12GB-ja végertt 8GB-osat is az eredeti 4GB-os mellé. Nekem tetszik ez a forgatókönyv, inkább szóljon nagyot pár hónappal később a start, minthogy elbénázzák.
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest