Hirdetés
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ilyen szempontból a nálam járt HD 6850 vagy az RX 470 videókártyáig bezárólag használhattak volna ennyire olcsón megvalósitott hűtéseket. Megfelelő hűtésük volt, ezért az órajeleket is tudtam emelni módjával. Ha látom, hogy mennyire egyszerű hűtés van a videókártyákon, akkor nem szivesen húztam volna. MSI AERO GTX 1070 órajeleit inkább alapon használtam, mert előre számitottam a bloweres hűtés tulajdonságaira. Igy ránézésre az RX 2060-ra ez a kétventis hűtés viszont tuningképességre jónak tünik. Itt most ez elég kétséges a videó alapján.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem sokat. De ők akkor sem dobhatnak rá plecsnit. Akkor a saját tesztjeiket értéktelenítenék. Ezt úgy kell elképzelni, hogy néha a frissítés változása egyes színek megjelenítésén változtathat, de annyira picit, hogy nem túl észrevehető, viszont létezik, és erre tesztel a FreeSync, illetve a G-Sync. Viszont ez a "kiveszi ezt észre" dolog a tesztek szintjén nem létezik. Ott mérés van, és jó vagy nem. Nyilván arra is fel kell készülni, hogy a kijelző nem tudja a specifikációban írt, sokszor FreeSyncre szabott tartományt, hanem valamivel szűkebb lesz az. Ettől még szar nem lesz, csak nem lesz olyan jó, mint lehetne, ha ezt nem most lépik meg ~600 létező kijelzővel a piacon, hanem már helyből felültek volna a vonatra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Maga a certifikáció egy képminőségteszt:
A szimpla validáció csak a VESA tesztje, ami vizsgálja a variálható frissítési frekvencia működését. Az NV esetében tudni kell, hogy ők későn léptek be ide, tehát nekik az a specifikáció a meghatározott, amit a monitorgyártó megjelölt minimumnak. Ha ők azt nem képesek elérni a G-Sync implementációval, akkor nem tudják certifikálni a monitort G-Sync-re. És nagyon sok monitorgyártó a FreeSync tartományt adja meg, nem pedig a biztonságos VESA tartományt, ami szűkebb. Abban már működik a GeForce is, ezért írják rá, hogy kompatibilis, csak nem tudják azokkal az értékekkel működtetni, ami a monitor kézikönyvében van. Ellenben van 12 monitor, ahol van certifikáció, és az garantált élmény. Ez az NV-nek nehéz amúgy. Úgy kell támogatni valamit, hogy a támogatandó hardver firmware-ét sose optimalizálták GeForce-ra. Sosem hoztak olyan döntést, aminél mérlegelték volna, hogy az NV-nek ez és az jó-e, mert nem volt érdekes a hardver hiányában. Utólag ezt így lehet kezelni. Majd jönnek az új kijelzőm, amiket már a tervezés szintjén is megnéznek GeForce-szal.
Az, hogy az NVIDIA ezt hogyan adja el marketingként az ő dolguk, engem ugye nem azért fizetnek, hogy felmondjam a marketinget.
-
HSM
félisten
"egy csomó 75 hz-s monitoron rajt van a Freesync,a mi vicces"
A legtöbben nagy megelégedéssel használják ezeket a 40-75Hz-es FreeSync monitorjaikat. Nyilván, nem fog olyan jó élményt adni, mint egy 40-144Hz-es nagyágyú, de reálisan nézve sokkal több ember pénztárcájának felelnek meg, és még így is ezerszer jobb a kapott élmény, mint egy hagyományos fix 60Hz-es modellel, miközben ezek tipikusan nem kerülnek lényegesen többe. Szerintem ez is fontos szempont, van választási lehetőséged. -
törölt tag
Remek, orom boldogsag, csak evekig kifizetettek a premium arkulonbozetet a kedves vasarlokkal, mikozben siman megoldjak az ingyenes megoldast
Azert szeretik az NV-t, mert mindent megtesznek a huseges vasaloikkal
Legalabb mostantol elerheto uggyanaz a panel olcsobban, az sem rossz, mondjuk most az arkulonbozet a kartyaba lesz arazva
Akkor a GSync lassan ertelmet veszti, megint Abu Mesternek volt igaza
-
Yutani
nagyúr
+ ezt nem tudom igaz e de ha igen ez szuper hír :
[Nvidia Supports FreeSync/VESA Adaptive-Sync Technology]Hát ha a TechPowerUp ezt lehozta, akkor valszeg igaz. Szerintem a G-Sync prémium kategória marad, a pórnép pedig érje be FreeSync-kel. Már ha igaz az, amit a G-Sync tulajok mondanak, hogy élményben magasabb szintű, mint a FreeSync.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Technológiailag nem sok előny, hogy a TSMC-nek van EUV nélküli 7 nm-es node-ja. Maximum annyiban, hogy a partnerek számára a gyártástechnológiai portfólió szélesebb. Ami persze előny lehet az eladások szempontjából, de haszna ennek nem sok van az EUV-s node-ra vonatkozóan.
Itt az fog dönteni, hogy a TSMC-nek az árazási rendszere elég sok cégnek nem kedvez. Szóval menni fognak a Samsunghoz, amely bérgyártó megrendelőket akar, és ezért hajlandó árban alámenni a riválisnak. Kb. az Apple, a Qualcomm és az AMD fogja a TSMC-t megfizetni. Ők céloznak olyan piacokat, ahol ki lehet termelni a magas waferárat.
-
syberia
veterán
Azt a technológiát nem a Samsung fejlesztette ki? Intel meg erre akarna áttérni a jövőben, de közben ott van párhuzamos fejlesztésként a 10 nm lépcső is. Pénzük az bőven van a gyártáshoz, most inkább az időhiány miatt vakarják a fejüket.
(#37503) b.: 1 hónapon belül kiadtak javított BIOS-t, a témaindító le is írta hogy utána megszűnt a hibajelenség. RTX esetében ennél picit több volt, az is igaz hogy túltoltam a vészmadárkodást. Ha egy gyártó korrektül áll egy valós problémáshoz, akkor lényegesen kevesebb negatív visszhangot fog kapni szvsz.
-
syberia
veterán
Jól hangzik, ez némileg a hard launch esélyét erősíti, feltéve ha egyéb tényezők nem szólnak közbe, árvíz, lavina, marslakók.
(#37492) Csubakka1: A Ryzen 3000 nem pár százas készlettel fog indulni, a VEGA esetében sem volt ennyire rossz a helyzet. Mi ez a mániákus AMD utálat
VS topik, de akkor sem értem.
Mondjuk a fury-ből keveset adtak el, de ott legalább mindegyik csíkozott.
Erre valami forrás?
-
Petykemano
veterán
Erre a leak-re (is), ha azt feltételezzük, hogy valójában az AMD szellőztette meg Jim felé, az általános vélekedés az volt, hogy "too good to be true"
Persze ez is csak akkor igaz, ha ez idén év elején jön, nem év végén. Akkor van rá esély, hogy futottak még kategóriába kerül.
tegyükfel ügyesek voltak és év elején jön.
Nem tudom, vajon mi a jobb lépés erre: ráigazolni a várakozásokra és tényleg drágábban adni annál, mint ami túl szép volt, hogy igaz legyen, vagy meglepetést okozni azzal, hogy beigazolódnak a számok. (valószínűleg persze úgy, ahogy a Polaris volt $199)Azokra a számokra egyébként a szivárogtató azt mondta: célszámok.
Úgyhogy több különböző okból kifolyólag is lehetséges, hogy végül nem azok a számok fognak megvalósulni, vagy kicsit "meh" módon. Már most fel lehet készülni a csalódásra.
-
törölt tag
-"Fogadjunk mondjuk abba, hogy neked egy napig jensenes háttérképet kell nézned ha AMD nővekszik,"
Neked meg le kell venned a Jensenes háttérképet egy hétig ez lesz a büntid)
-Ha amd nem gyártana CPU-t itt meg ott lenne.
AMDnek volt ARM-ja is csak eladták Qualcomm-nál Adreno néven fut , feláldozták hogy GPUt, APU-t gyárthassanak PCre ezzel azt akarom mondani , valamit nem tettek meg valami más meg igen helyette, itt mindig utak vannak.
Jensen hozott két elképesztően rossz döntést az egyik a túltermelés, a másik a hirtelen találjunk ki valamit ami grandiózusnak tűnik és eladja az új szériát... Nem adja el. Erre reagál a tőzsde bár Jensen valóban Musk-osodik el. (Persona non grata)
Mik a kilátások AMD-nél? Hozzák a Navit Gddr 6-al na meg a PS 5-öt...,
hozzák a Vega 20as Zenes APUkat, meg egy mobil szériát.
Mik a kilátások NVnél ?
Megvágja a régi GPUjait eggyel kissebbre hogy eladhassa 1160-nak hatalmas presztizs és pénz veszteséggel.
és vár a samsung 7 nm-ére mint megváltás hogy kihozhasson egy 2080TI teljesítméyú kártyát immáron 240 ezerért amit venne is a nép. Samsung gyárt HBMet is ha már ott van a 300 fölötti kártyáira illene ilyenből csepegtetni...AMDnek mindig lemegy a bejelentés előtt a részvénye most hatalmas hájp van viszont ne feledjük Intel és Amd 7nm bejelentést várunk egy héten belül.
NV most fogja majd érezni hogy milyen ha egy sokkal tőkerősebb céggel harcol (akinek sok licensze van) ami elsősorban szerverpiacon fog fájni. -
Jó, akkor még egyszer megpróbálom. Tételezzük fel, hogy az AMD most 14 dolláros árfolyamon van. Mikor lennél mérgesebb 2017 nyarán vett részvényekkel? Ha stagnáló részvényed egy nagy tüske után ugyanott lenne amikor vetted, vagy a stabilan növekvő részvényed egy kisebb tüske után hirtelen visszazuhanna az eredeti árfolyamra?
-
Ha ez tényleg így van, akkor elég szar vezető Jensen.
Ha hitt benne, akkor is hazudott év közben, hiszen látták, hogy szarban vannak, de mást beszéltek, hogy majd úgyis kilábalnak belőle. Hát nem sikerült.
Ne kreálj magadnak szemellenző, pont arról beszélek, hogy nem csak szeptemberi tüskéig kéne visszanézni, hanem tovább is. Az NV ~240-ről ment fel ~280-ra, aztán leesett ~140-re, az AMD ~12-ről ment fel ~30-ra, aztán most ~18.
-
törölt tag
Nem kell mosdatni Jensent, egy hazug mocskos fereg, atverte a vasarloit is tobbszor meg a befektetoit is 10 millio dollarokkal.
Az a minimum hogy beperelik és remelhetoleg bizonyitjak is.
Kar erte, mert a szakmai multja nagyon komoly, okos, ertelmes ember, kivallo mernok és marketinges.
-
Gátlástalan, mert mindent megtesz a céljaiért, szerintem ezt nem kell magyarázni. Hazudozó, mert azt monda, hogy ők mesterei a helyzetnek, nem lesz probléma a kriptolufiból. Vagy hozhatok mást is, pl GTX 970 vagy amikor ha baj van, akkor mindig másra mutogatnak, hisz az NV sosem hibázik.
Az NV mostani zuhanása nagyon más, mint az AMD-s. Az AMD-nek volt egy tüskéje szeptemberben ahol a 2016-2018 közötti 12 dollár körüli árfolyamról 1 felment ~30 dollárra. Most pedig ~18 dollár. Az NV 2016 óta folyamatos növekedésben volt ~20 dollárról, 2018-ban nagyjából tartotta a 240 dollárt, majd szeptemberben náluk is jött egy tüske (280 dollár), aztán most lezuhantak 140 dollárra.
-
proci985
MODERÁTOR
koszi
datacenter mondjuk eleg dinamikusan fejlodik.
autonal szvsz ugy 2022-2025 kornyekere ha igy haladunk lesz egy hatalmas piac, hacsak nem sulyosabbak a valos problemak az onvezeto autokkal (ld az uberes Volvo balesete, ahol az uber rendszere felulbiralta a Volvoet). mindenesetre az egy eleg nagy piac.
-
füles_
őstag
És ebből mi valósult meg?
NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra.
Igen, követték a kriptopiacot és gyorsan reagáltak, nem léptek lefele egy lépcsőfokot, hanem leb*szódtak az egész lépcsőről, már ha erre gondolt Jensen.Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős.
Ezekszerint nem elég erős, mert az inventory-k tele vannak / voltak.(#37445) b.
A stagnálást a Radeonok esetében értettem.Ha belevesszük az ár-értéket, akkor a 2080Ti-nek is ekkora az előrelépése, ha a valós árakat nézzük, akkor meg egyenesen negatív lesz az előrelépés. Ez nem az az NV tempó, amit a Maxwellnél és a Pascalnál láttunk.
-
proci985
MODERÁTOR
persze.
meg egyszer, engemet is meglepett az eses, azt hittem a professzionalis / IoT teruleten erosebb a jelenletuk, de ugy nez ki ez nincs igy. deep learning es onvezeto autok tekinteteben tenyleg jol allnak.
az uj geforcerol is volt pletyka, hogy a befektetok miatt lett kiadva, ami figyelembe veve a horror meretu chipet (a 2070 is nagyobb, mint anno a GTX480 vagy a Hawai!) es az arazast akar igaz is lehet. a piac meg tenyleg nem fogadta jol, ld gamernexuson finoman ugyan, de az ev egyik csalodasanak hoztak ki az RTX szeriat.
en meg majdnem vettem egy 1080TIt az elso reviewek utan, aztan most kivarok.
-
proci985
MODERÁTOR
en hasznaltam ilyen kifejezest? nem.
egyebkent meg nyugodtan vedheted oket ameddig akarod, a tozsde bearazza a ceget. ugyanugy, ahogy anno az amdt is bearazta a bulldozer es a fury utan.
egyebkent engem is meglepett, hogy mekkorat estek, amikor onvezeto auto piacon az NV komoly jatekosnak szamit, aminel pedig komoly iparagi varakozasok (== jo befektetes) vannak. ugyanugy deep learning teruleten ahogy tudom elegge aktivan hasznalnak quadros szervereket, aminel egyetlen 4U blade kb tobbe kerul, mint a teljes 2080TI topik hozzaszoloinak a komplett gepparkja itt a PHn.
-
füles_
őstag
A befektetőknek az a bajuk, hogy milliókat vesztettek, mert JHH azt mondta a bányászláz idején, hogy a Fornite és a PUBG miatt fogynak ennyire a kártyáik (hatalmas baromság), nem a minerek miatt. A befektetőkről meg tudjuk, hogy sok esetben nagyon rosszul látják a piacot és ilyen hülyeségeknek bedőlnek. Szerintem egyrészt jogos a felháborodás és a per az NV ellen.
(#37442) b.
Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak. -
Na, ennyire azért nem szarok az NV termékei, hogy egy gátlástalan hazudozó nélkül lehúzhatnák a rolót.
Sőt, eleve nem szarok. Szerintem inkább tisztességesebb verseny lenne. Csak nyilván ez nem elvárható, hisz mindig a "gonoszabb" cégek rontják magukhoz a többit, fordítva nemigen van. Najó, talán az MS-re igaz, de őket még mindig nagyon utáljuk.
Ebben biztos vagyok, hogy ha Intel, AMD, NV közül kettő összefog a harmadik ellen, az csak az Intel-AMD lehet.
-
Az, de ezt nem nevezném pozitív tulajdonságnak. És egy cég működése szempontjából sem relativizálnám az etikát, ahogy semmilyen esetben sem. De ez arrogancia eleve profit szempontjából sem előnyös, hisz így a vezető nem képes józan döntésekre, mivel alulbecsüli ellenfeleit, miközben magát túl nagyra becsüli, melynek sok negatív következménye van. A mostani NV peres balhé pont ennek az eredménye.ú
Nekem is nehezemre esik mást elképzelni a cég élére.
-
Arrogáns helyett írhattad volna inkább, hogy ambiciózus. Az arrogancia (avagy kevélység) az pont a 7 főbűn legsúlyosabbika, még csak ezután van a kapzsiság, kettővel tovább pedig az irigység, avagy... INVIDIA.
Egyébként én nagyon sajnálnám, ha bejönne a J1G aztán a bőrkabátos csávónak le kell mondania. Nem is tudom most hirtelen céget a technológia ezen részén, ahol a CEO az alapító.
-
füles_
őstag
Nem tudom meg nézted-e a videót. Jensen anno elmondta, hogy a programozható pixel shader mentette meg a céget, mert ha ezt nem inventálják a GPU-k már akkor bele lettek volna integráltva az alaplapi chipsetbe vagy a CPU-ba. Vagyis most a ray tracing az új programozható pixel shader.
Jogos, nem jogos, ez innovatív, vagy piachátráltató - szubjektív, mindenki döntse el magának.
-
törölt tag
No megjelentek az okosságok a VS topicban, helyes helyes.
A WoW több dolgot is felvet. Ugye erre mindkét oldal felülhet ...
ha akar csak TSMC only.ugye
Feltorlódó Kérdéseim ezzel kapcsolatban A Tensor magokat lehet e tükrözni abba a szendvics WoWba
vagy kivesszük és eldobjuk de akkor mit mondunk erről az embereknek...
Itt a belehet e tenni alá az is betartozik hogy a hőtermelő képességével is számolok...
Másodsorban az NV főleg a monolitikus GPUjaiből él Pont.
Miért akarná ezt felszámolni egy "enemy inside"vel (intel logoval élve). Az 1080TI hoz képest 80%al több szilícium belecsepegtetésével nem lett 80%al több teljesítmény a 2080TIvel márpedig a WoW ezt hozná el neki
persze némi tec költség belefektetésével.
Ha igen szétválik e a piac egy WoWos NV és egy HBCCvel dual GPUkat futtatni tudó AMD-re.
Azt nem feltételezem hogy NVbe HBCC fog kerülni...
Másrészt el kell válnia AMD-n belül is ennek vagyis ha tudom a több GPUt kezelni természetesen (Wddm 2-vel)
de ez a win 10 megkötés nem hiszem hogy probléma lehet az még meg sem jelent terméknél.
Mert ne win7re akarjon már fejleszteni valaki ilyen dolgokkal ugye...
Tehát AMD akarna e két dual GPUs technológiát fejleszteni házon belül.
mondjuk szétválasztva a Vegat a dualra és a Navit a WoWra...
Megannyi kérdés...
b. : Az amd találgatós topicon megannyi beszélgetést találsz az aktív interposerekről jól körüljártuk meg a topológiákat is már
Ja és lezso6 táblázatos RT témája nagyon tetszett +++ -
HSM
félisten
"Állítólag ez is szempont volt, mert RTX 30 % kal nagyobb hash-t tudna mint a pascal ,de 50% feláras termék"
Persze, tisztára csak jóindulat ez a gamerek felé. Véletlenül sem játszik benne szerepet, hogy az elődökhöz képest gigantikus méretű GPU előállítása is drága (a legkisebb RTX2070 is majdnem akkora, mint egy 1080Ti). -
HSM
félisten
"Dx 12 mióta AMD?
"
Olvass utána, kik csinálták hozzá a prototípust."nagyon sok haszna van egy hétköznapi felhasználónak abból hogy a Vega tele van haszontalan kihasználatlan lehetőségekkel"
Pedig ahhoz, hogy valami elterjedjen, majd idővel használni kezdjék, ahhoz először valahol meg kell jelennie..."A fejlődés másik ténye az mikor adott grafikus motorokban adott felbontáson nagyon FPS-t tudsz kihozni."
Ez is egy lehetséges módja a fejlődésnek. A másik lehetséges módja, ha megkeresed a jelenlegi rendszer gyenge pontjait, és alternatívát ajánlsz rá. Lásd a Vega opcionális grafikus futószalag módosításait, vagy a DX12-t, esetleg a különböző compute funkciókat (pl. preempció).
Nyilván, a radikálisabb változások elterjedése lassabb. Igazából ezért is nyert az Nv piaci taktikája, az apró, de konstans, jelenre fókuszáló fejlesztéseivel. Persze, ez a taktika vissza is üthetett volna, de nem így történt.Ugyanakkor remélem ahhoz sem kell orvosi diploma, hogy melyik alternatívában van komolyabb előrelépési potenciál.
(#37393) lezso6: Nekem a kedvencem a GTX970 4GB-os memóriamérete és 256bites memóriabusza.
-
Az arroganciájuk legfeljebb nekik jó. De emellett persze vannak jó tulajdonságai is a cégnek. Pl perf / watt terén nagyon innovatív. Illetve anno a CUDA, most pedig a ML és RT is elég jó dolgok, habár utóbbi azért eléggé gyerekcipőben van.
Azért arrogáns az NV a cikk alapján, mert korábban pökhendi módon azt mondták, hogy őket aztán a crypto nem érinti, csak a másik nyomi gyártót. Aztán kiderült, hogy ez nem igaz, tehát hazudtak. Lehetne hazugnak is nevezni az NV-t, de én nem tenném, mivel a probléma gyökere az arrogancia, hogy ők bizony a legjobbak.
-
HSM
félisten
"Nv arroganciája vezet arra évek óta, hogy fejlődik az ipar"
Ismét furcsa elképzeléseid vannak a fejlődésről...A DX12/Vulcan prototípust kik készítették? Nem ők. Sőt, igazából az első DX12-re jól passzoló architektúrájuk a friss RTX generáció. Plusz a Vega-ban millió dolog van, amit még ez a vas se tud, pl. cache-szerű memória kezelés, vagy preemptív ütemezés, a grafikus futószalag fejlesztésére is volt benne kezdeményezés.
Most lehet jönni a speciális RT és tensor magokkal, de azok nem szükségszerűen a grafikus részhez tartoznak (RT lehetséges hagyományos ALU-kon számolva is).
Szóval, ha engem kérdezel, a fejlesztés nálam abszolút a piros oldal. Akik viszont inkább a meglévő technikák melletti nagyobb tempóra, hatékonyságra gyúrtak, a zöldek. Kepler, Maxwell, Pascal mind ez a vonal. -
Az üzletpolitikát lehet jellemezni ilyen szavakkal. Hogy politikailag korrekt legyek (mert ez minden VS-nél elvárt), én így jellemezném egy negatív szóval a cégeket:
NV: arrogáns
Intel: kapzsi
AMD: balfaszNon-PC megjegyzés: szerintem ebben a sorrendben a legsúlyosabb, azaz az NV a legrosszabb. A balfaszság az első kettőhöz képest szerintem kb semmi, még javítható személyiséghibának tartom. Persze ez nem jelenti azt, hogy sikerül is. Bár a CPU piacon sikerült.
Ja és ez nyilván nem jelenti azt, hogy ezek alapján vásárolok, legfeljebb csak akkor, hogy ha annyira hasonlók, hogy nem tudok más alapján dönteni.
-
t72killer
titán
nyilván nem, ott van a sacc/kb 30-50%-os kihozatallal termelt böhöm GPU, a jó bonyolult NYÁK, a gyárakban beindított drága "pacman-tesztek" ára, a Marshall-kereszt, és persze Áfa-béfa-tréfa/a Trump különvámját az európai(!) vásárlóra terhelő jóságos kereskedő...
#37368: a vega 64 már így is többet zabál játékok alatt, bármelyik egyGPU-s kártya - mi lenne itt még, ha további egységeket vonnánk be a munkába? Érdekes, hogy emellett nevezik kazánnak a 2080Ti-t...
-
do3om
addikt
Na igen, és majd amikor kijönnek fél évvel (és ez jó esetben) az NV után majd írhatja hogy na tessék lenyomta a 2060-at 7nm-en.
de csak nem így lesz, már mit most ha sebességben nem is de fogyasztás-teljesítmény-ár kategóriában ezzel a termékkel oda kéne tegyék magukat mert ha nem lesz meg az már kibaszott nagy szégyen.
-
törölt tag
GTX széria ezután is elérhető marad az Nvidia kinálatában. Meglehet, hogy a GTX 1150 és GTX 1160 után még a felső középkategóriába is érkezhet letiltott RT és Tensor magokkal videókártya. Ki tudja...
Nekem az sem kéne, mert egy jóféle RTX videókártyát már kivárok. FullHD/100Hz és bekapcsolt DLSS és Raytracing Medium beállitás. Ultra részletességű grafika sem kell nekem, mert minek...
-
törölt tag
A játékban elérhető FPS többet számit mint a benchmark eredmények. RX 470 és RX 580 teljesitményszinteken az AMD-nek már lépnie kell feljebb, amit az Nvidia részben már megtett. Ez helyett egy variációban kaptunk egy olyan teljesitményszintet, ahol ez hosszú ideje adott volt. RTX 2060 és RTX 2070 használható DLSS és RT nélkül, de minek és kinek...? Ha egy RTX videókártyát választok a GTX széria helyett, akkor már használnám az RT és Tensor magokat. Ezért felárat kérnek, vagyis azért van a videókártyán. Viszont közben a GTX 1070 Ti kártya teljesitményét hozzák legalább, mert különben a teljesitményben ez nem fejlődés. Vagyis felesleges költekezést jelentene, ha nem használom ki az RTX kártya adottságait. FullHD/60Hz egy alapszintet jelent, de ezt a gamer monitorok már elég olcsó árszinten 75Hz-re feltornázták. Aki a játékot komolyabban veszi az 100-144Hz-et szeretne elérni az adott felbontáson. 4K felbontásra a 60Hz elérése egy komoly akadály a hardvereknek, de alacsonyabb felbontásra a magasabb képfrissités nem olyan nagy dolog szerintem.
-
HSM
félisten
Igen, így már értem, mire gondoltál.
Ugyanakkor pont most kicsit nehezebb ez a szitu, hiszen pl. itt van az Nv RTX-e, ami rengeteg tranzisztort ($$$!) "pazarol" el olyan dolgokra, amik nem minden esetben fordíthatóak le teljesítményre, ilyenek a tensor és RT magok.
Én határozottan fejlődésnek gondolom ezeket a funkciókat, és biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva én is szeretnék majd egy RT képes vasat, mire reális teljesítményre lesznek képesek elérhető(bb) áron, valamint nem csak egy cím lesz, amiben használni lehet.
(#37306) Petykemano: No, meg a 390-ek sebességét az Rx480 FHD-n fele fogyasztásból hozta, ez sem volt azért mindegy.
-
törölt tag
RTX 2060 videókártyák 3-4-6 GB videómemóriával érkeznek, miközben a GTX 1050 szintű kártyákat sem engedik még el. Hosszú ideje megjelent hardverek tudása áll majd szembe a friss játékok gépigényével. Ezeket a megemlitett PUGB játékhoz lehetne még ajánlani, de 2019-ben több olyan magas gépigényű játék érkezik, ami többet kiván meg a játékosoktól. Az Intel i3 és i5 és ennek az AMD megfelelője a (2) 4 mag / 4 szálon, akár a 6GB VRAM korlátozó tényező lehet, aminek negativuma a még kevesebb FPS értékekben vagy a játék látványos megjelenitésének hiányában érhető majd tetten. Nálam most a GTX 1070 Ti és a FullHD/100Hz jelenti a 2018-2019-ra a játékra használható teljesitményt.
Továbbfejlesztenék RTX 2070-re, de akkor a Raytracing és a DLSS bekapcsolásával nem tudnám tartani a FullHD/100Hz-et az RTX videókártyák gyenge Tensor és RT teljesitménye miatt. Ha meg nem használom az új részegységeket az RTX videókártyákban, akkor javulhat a teljesitményem akár további +10% vagy +20%-ot. AMD jelenleg még nem érdekelt a témában, mert a NAVI videókártyák teljesitménye és Raytracing támogatása egyelőre nem ismert.
Ez szerintem nem kettős mérce, csak az RTX videókártya nekem akkor lesz alternativa, ha a Raytracing és a DLSS bekapcsolható és ezért nem kerül a GTX 1070 Ti szintje alá.
-
Petykemano
veterán
~1070ti-1080, 160W $350
Ha ez most megjelenik, a navi meg majd 2019Q2, akkor számomra annál inkább hihető, hogy a célszámok ott vega64+15% és $250 voltak. Hiszen a szokásos "nvidia-fan" érveléssel, ha egy ~Vega64 teljesítményű navi $300-350 áron jelenne meg fél év múlva, annak semmi értelme nem volna, hiszen ezen a teljesítményen es ezen az áron már fél éve jelen volna kártya a piacon.
-
törölt tag
-
törölt tag
A linkeden az van hogy 2070 10.6 Billion Transistors és 2060 10.6 Billion Transistors
Ez alapján inkább egy Vafer széli nagy szivárgásos 2070LE bár a PR manapság már nem degradálna le Low End-del hisz políroz.
Az árnál azt azért kalkuláljátok be hogy egy szavazás van az oldal közepén a melyiket szeretnéd 6/ 4/ 3GB 2060-at ?
Magyarán a nagyon szivárgásos memóriahibás 2070-es egyedek nem selejtnek való leírásáról van szó. -
szmörlock007
aktív tag
"Intel kb 50 % kal nagyobb cég piaci értékben, ami mondjuk nem is olyan vészes"
Mondjuk ez ez elég becsapós, csak a tőzsdei értékben áll ilyen közel az nvidia. Valóságban sokkal nagyobb cég az intel bármilyen mutatót(pl bevétel, profit, befolyás, dolgozók létszáma, kutatás+fejlesztés stb) is nézünk. Azért a tőzsdei értékekben sokszor vannak elég "természetellenes" értékek. Mármint értsd úgy hogy ha intelhez képest nézzük akkor vagy az nvidia van túlértékelve vagy az intel van alul. Persze tőzsdében te jobban ott vagy de azt akartam csak kihozni hogy intel a valóságban sokkal nagyobb mint az nvidia meg az amd.(amd-nél mondjuk a tőzsdén is)
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
Kíváncsi leszek intel gpu-s dolgaira, szerintem nagyon sokan leírják őket valamiért. Például gyakran hallom, hogy úgyis szar lesz a driver csak azért mert az igp-hez nem éppen volt rendes támogatás még évekkel ezelőtt. Csak azt elfelejtik elmondani, hogy nem azért mert hülyék dolgoznak ott hanem csak nem volt költségvetés erre így elég kevés emberrel dolgoztak. Szerintem mondjuk a piactényezőkre rátérve nvidia-nak van inkább vesztenivalója, mert ők uralják most a piacot. Az amd bevételeihez most sem tesz sokat hozzá a gpu részleg.
-
törölt tag
Persze hogy visszasírnám, az a jó ha hárman lesznek. Amit petyke mond az nagyon valós.
És az igazi kiválasztódás akkor lenne ha a Samsung is beszállna már.
Ha valaki tököl éveket vár az ki fog hullani. Ami most NVnek megéri sokféle GPUt készíteni az 70%os részesedésen éri meg. ha ez 50 vagy 40 lesz Intel miatt, mert mindkét oldaltól el fog venni részesedést ebben biztos vagyok, akkor ott is beindulnak majd a takarékosabb folyamatok. Mint ahogy most ha azt gondolod hogy a 2080TIt megéri akkor gondolj bele az eladás darabszámára és oszd el ezt a fejlesztési költségekel...
A jövő háborúit a wafer hatékonyság fogja eldönteni, atlantiszi tisztánlátó pepét halották az ezotévéből -
TTomax
félisten
Én meg inkább úgy gondolom,hogy az 580volt az abszolút felesleges a 480 mellett...a 480ra az 590et kellett volna kiadni,és akkor szavunk se lett volna ha picit drágább,és akkor jobban látszott volna hogy az AMD tart is valamerre... igy ez az 5-8%ok erőltetése nem éppen piacbarát hogy finoman fogalmazzak.
-
TTomax
félisten
Na jó de 300dollár se 80ezer forint,mert a 300dollár az 300euro,az meg inkább 100ezer HUF.Mert a kolléga azért inkább 250dollárért álmodott húzott vega 56 teljesítményt ami azért már inkább 1070Ti vagy 1080 mint 1070.Azért egy ilyen lépéshez komolyan ki kell vezetni az egész termékpalettát a piacról vegatol polarisostól,mert hát ha a Vega56/64 250dolcsi akkor mennyi az alatta levő kategória árai is?Azért ez egy irreális elvárás,és ha valami akkor az ilyen árt az AMDnek,nem azért nem az én gyáram részvényem sincsen,de azért ez a teljesítmény eddig inkább 4-500dolcsi volt,nem fog hirtelen majd a felére esni,főleg hogy drágább is lesz ezeket majd 7nmen gyártani.Én inkább óva intek mindenkit a túlzott elvárásoktól,mert az az igazi rombolás...ha mégis túlszárnyalják akkor legalább örülünk.
-
proci985
MODERÁTOR
PSVRt annyira nem ismerem, de ahogy tudom, a Rift / VIVE jelen pillanatban a consumer csucs elmenyre.
recek... nem veletlenul irtam 1.4es SSAAt pCars2re
. egyebkent kb egy ora utan az ember megszokja. desktopra meg nem eleg a felbontas, de jelenlegi felbontas fole eselytelen menni, nincs olyan VGA, amivel meg lehetne hajtani.
-
proci985
MODERÁTOR
en kozepesen rosszul birom a VRt, smooth locomotiont nem birja a gyomrom kb semennyire.
viszont VR topikban a lelkemre kotottek, hogy:
- elso este ne toljam a Dirt Rallyt, foleg ne magas altitudvaltasos helyszinen
- elso este hanyagoljam a Project Carsot (ott a 2 meg nem jott ki)Gyakorlatban:
- Elso este vegigprobaltam a PCs kotelezo koroket
- Majd mentem Dirt Rallyban Pikes Peakre egy Audival Quattro S1el
- Majd eljott a Nordschleife ideje (talan egy McLaren GT3al)Nem voltam rosszul.
Az elso dombok mondjuk kemenyek voltak. Viszont mindket palyat ismerem es nyugodt (power lap -10%) kort mentem, nagyon biztonsagosan autozva.
Viszont, pl az Audi / Toyota hybrid GTjeinak annyira eros a feke, hogy veszfekezve meg szokott indulni a gyomrom, bar ez elmulik utana.
-
Televan74
nagyúr
Nem az a bajom hogy egy árban van a régi és az új,ugyan abba a teljesítménybe. Ha nem hogy a 2070 -nek a régi helyén a 150.000Ft -os kategóriájában kellene lennie. Helyette ott a RTX2060 lesz, és hozzák az alacsonyabb szériába a 11xx -es kártyákat.Pascalt még egy évig nyugodtan lehetett volna árusítani,semmi szükség nem volt játékok terén a RTX -es kártyáknak.Bőven elég lett volna bevárni az AMD -t a 7nm -es Navi -val és akkor kiadni a 7nm -es Turing csodákat.
-
Televan74
nagyúr
AMD -nek egy jó középkategóriás termékre van szüksége.Feleslegesen nem fog görcsölni a top kategórián. A 7nm -es Turing szerintem árban megint lép egy szintet feljebb,főleg ha hozza a tudás konkurencia nélkül. És a top kategória a megfizethetőből átmegy a luxus kategóriába. Konkurencia hiányában az Nvidia annyit kér érte amennyiért még épphogy elviszik. A kialakult helyzeten az Intel sem tud majd segíteni,mert nekik inkább a cpu mellé kell egy erősebb saját fejlesztés,nem mondom hogy nem lesz tőlük desktop kártya,de messze nem fogja hozni azt a áttörést amit sokan várnak tőle.
Persze én is haza beszélek,hisz nekem egy eléggé erős középkategóriás kártya kell megfizethető áron 1080p felbontásra.
-
Az Intel részvényei ~50 dollárosak. Akkor ezek szerint az NV jobban működő cég, még így a crash után is, mivel ~130 dolláros az egyes részvények árfolyama, mert 130 > 50?
Persze az világos, hogy az AMD értékileg sehol nincs az NV-hez (és az Intelhez) képest így sem. Ehhez jó termék kell és agresszív árazás, másképp sajnos nem megy. Nyilván osztalékot meg azért nem adnak, mert nincs miből.
-
Televan74
nagyúr
Mind két cég esetében irreálisan magasak voltak a részvényárfolyamok a bányászat miatt.Most a befektetők pénze máshová vándorol.Nem is szeretik a cégek a hirtelen emelkedéseket,mert abból könnyen jöhet egy nagy zuhanás is.Ahogy az most be is következett mind két cég esetében.
És ha majd megnézzük az AMD árbevételét látni fogjuk milyen kis haszonkulccsal tud csak dolgozni.Első negyedévben azt sem tartom kizártnak,hogy megint veszteséget könyvel majd el.
Az Nvidiának sem fényes siker az RTX széria,persze megvan az a réteg aki váltott a ray és a dlss miatt, de rengeteg Pascal tulaj kivár és nem rohan lecserélni a kártyáját. -
korcsi
veterán
Ez már azért más megfogalmazás.
Azért a várható eredmények függvényében alakuló kereslet is erősen beleszól ebbe az árfolyamba, nem?
pl.: AMD bejelenti, hogy nagyon megy a 7nm januárban jön az új 2080Ti-t verő egység, sokan vesznek a papírból, felmegy az árfolyam, pedig önköltségi áron adja AMD a vasat, hogy részesedést szerezzen, ebből így osztalék nem lesz, mindenki eladja a papírt, árfolyam esik.
Valahogy így? -
törölt tag
Na akkor elmondom neked.
AMD DEC 24.-én (boldog karácsonyt mindenkinek előre is) csatlakozik a Nasdaq 100-hoz. Ez a 100 legnagyobb vállalat a tőzsdén.
Én szoktam olvasni sőt AMDs találgatósba bevágni a tőzsdei híreket főleg a riportok az érdekesek.
Lisának ebből sok van ami részben EPYC PR is de ebbe ne menjünk bele.
Abban igazatok van hogy jelenleg az egész IT szektor a nem ajánlott befektetésben van és csúszik lefele mert nincs látványos előrelépés.
A VR nem jött be a RT jelenlegi formájában egy egy hónapos koraszülött (ugyanúgy mint a VR volt)
és csak reméljük hogy nem ugyanaz lesz a sorsa...
Bevághatjuk ide a SOFTBANKos cikket csak nem más gondolataival szeretnék páváskodni.
Én az egyedüli előrelépést iT-n belül az Epicben látom...Aminek amellett hogy nagyon érdekes a felépítése (input output egység más csíkszélességen) SŐT A Róma Die I/O-jában találkozhatunk hibrid x86 / Arm cpu csomagokkal is !!!
De ne menjünk ennyire bele, egyszerűen válaszolok a kérdéseidre az AMD részvény 20 on reális.
Az Epyc hírére ment fel 30ra és beszált kedves barátunk Soros igen az a Soros és befektetett az AMDbe most mond meg hirtelen felment 40 körülire, és 2 hétre rá kipullant a lufi.
Visszatérve az előző 2060-as cikkre NV miért van bajban ?
1. Felhalmozott 10XX készletek amik még nem jelentek meg leírásban ha az értékük leíródik nem lesz osztalék.
2. ez az gddr5x nem igazán adja az 1060nak mert így is lassabb mint az 590.. nem kicsit.
3. Egy PRO szektorból lehozott funkciós magokkal manipuláló 2060 nem lesz olcsó !!!
ezzel nem tudsz a 110 130 ezerért árult Vega 56 64 ellen harcolni és a 7 nm előbb jön AMDnek.
Le vannak foglalva a TSMC gyártásfolyamatai hülye lenne másnak átadni. A 12nm-t meg nyomhatja neki olcsón a GlóFo. -
Nem mondtam, hogy nem innováció. Egyébként játékhoz talán karaktergeneráláshoz jöhet jól.
Ez jobb szerintem. Ez már játékfeljesztésnél is jól jöhet akár. De azt se felejtsük el, hogy ezek az NV marketingvideói, nagyon kontrollált környezettel. Ezek az ML dolgok szerintem egyébként inkább a caféra mehetnének, bár persze a cikk megjelenhetne eközben a PH-n is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - Garancia
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy A80 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest