- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Borzalmas eddig az AMD CES.
Eleve nem vártam semmit, de ez egy marketing előadás.
Ötezerszer elmondja, hogy powered by AMD.
Úgy megy a műsor, mintha bámelyik boltba bemennél és lenne ötven RDNA 2 választék.
Jajj de büszkék, jajj de elsők mindenhol, a legjobb gémer VGA az övék.Jajj 100 awards won. Jajj, de izgatottak.
Haha, raszterben maximum. Tényleg jók lettek, de ez elég hányadék előadás eddig. A befektetőknek szól...Nem fika, hanem vélemény. Ugyanígy leszólom a zöldeket is, ha ugyanilyen lesz. Azok is gondolom marha izgatottak lesznek.
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #42250 üzenetére
Az RX-6900XT egyelőre egy válogatott, jobban sikerült GPU-nak tűnik nekem, az egész feloldva, azaz +8CU mellett marad a fogyasztás a kistesó szintjén, kb. ennyire számítok, órajelben nem várok magasabb értékeket.
Ez a harmadik termékvonaluk TSMC 7nm-en, gondolom bőven lesz darabszám így megérte nekik kihozni.
Ez kb. +10-12%-ot jelent majd, de +300€-t nem fog érni. -
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #42117 üzenetére
Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy mesterségesen van magasan a gépigény.
Hogy válts Maxwell, Pascalról és jövőre lehetőleg a Turingot is cseréld.
Semmi nem indokolja ezt a gyenge teljesítményt.
Illetve nem csak a Ubisoftnál megy ez...szerk.: Inkább úgy fogalmazok, hogy direkt nem tolnak több munkát az optimalizálásba.
Nekik az csak költség lenne, a hardvergyártó meg örül. -
keIdor
titán
válasz
Piszmaty76 #41949 üzenetére
Szerintem a Sony, Microsoft pénze is benne van abban az RDNA 2 sikerben.
-
keIdor
titán
Ahol lassabbak is lesznek, azok gondolom még a Turingra optimalizált "1st gen" RT játékok lesznek, mint a SotTR vagy Metro Exodus, BFV.
Ugyan ez az architektúra van a PS5-ben és az új Xbox Series konzolokban. Elsősorban oda fejlesztenek játékokat, az lesz a következő fél évtizedben a célhardver. Úgy vélem ez az AMD nagy előnye PC-n. Ők adják a célhardvert, PC-re portolni gyerekjáték lesz. -
keIdor
titán
GA102-ben 12 darab memóriavezérlő van, így jön ki a 384bit.
Tehát azzal nem tudnak variálni.512bit-es kártyát meg már jó ideje egyik oldal sem csinált, mert drága, bonyolult PCB kell hozzá, valamint kéne 16 darab memóriavezérlő, ezekhez plusz SM és kapnánk egy hatalmas GPU-t 500W+ fogyasztással. (Samsung 8nm)
Tehát ez nem járható út... hacsak nincs egy ES egy ilyen chipből, ha most elkezdik tervezni, minimum másfél év, mire abból termék lesz. De akkor meg már minek, RDNA3 és Hopper lesz. -
keIdor
titán
Szóval, van itt egy leak: [link]
Time Spy Extreme a TSE
Update the benchmark: TSE
3090FE 100**
Quadro? 93**
3080FE 85**2080Ti FE 64**
OC 75**Elvileg... ha ez igaz... ez nagyon gyors lesz. 3080 800€-ért nagyon jónak hangzik számomra! Azt ez egy öreg bench már, de ezek szép számok.
-
keIdor
titán
válasz
huskydog17 #41410 üzenetére
El kell adni az Ampere-t és az RDNA 2-t ősszel. Erről szól ez az egész.
-
keIdor
titán
válasz
ericdrawen74 #41176 üzenetére
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez.
-
keIdor
titán
válasz
ericdrawen74 #41173 üzenetére
Csak 14 éve nem használják már ezt a nevet, de köszönjük a szakmai hozzászólást.
-
keIdor
titán
Minden játék alapkiadása 60€ és onnantól felfele jönnek a különféle extrább kiadások, de ugyanannyi az induló ára azoknak is.
Akciók mindenhol vannak, kiadótól függ a mértéke és az időtartam. Vannak különféle oldalak, ahol olcsóbb minden, de az is árul az összes platformra.
Xbox Gamepass megy Xboxon és PC-n is. Ugyanannyiba kerül a játék mindenhol szerintem, csak konzolnál a lemez eladható.
-
keIdor
titán
Én nem temetem, csak azt szeretném jelezni, hogy azonos áron a PC akkor is rosszabb választás lesz. A nextgennél is, valamint jelenleg is. Használt hardvert ha nézzük, akkor használt konzol is van.
Többet tud nyújtani a PC, mert nem akadály most már a fix natív 4K, nem akadály akár a 120Hz+ sem, csak sokkal több pénzbe kerül mindez.Aki írtózik a controllertől, ott elfogadható indok az, hogy nem akar konzolt. Akinek viszont a controller nem probléma, ott akkor is jobb választás a konzol. Akkor vegyen PC-t az ember, ha többet szeretne, csak számolni kell azzal, hogy drágább buli lesz.
-
keIdor
titán
Ugyanakkor a két új konzol specifikációi már ismertek.
Nem gondolnám, hogy fényes jövő áll egy 6 magos proci meg gyengébb VGA előtt úgy, hogy sokkal limitáltabb API-val kell dolgozni PC-n és a közös memória szintén hiányzik. Ray Tracing kapásból nincs egyik PC AMD VGA-nál sem.Mit vennél 250k-ért, most őszintén? Valamelyik új konzolt, ami 3 év múlva is céleszköz marad, vagy a gyengébb hardvereket, ahol azok a gyengeségek is szerepelnek, amit felsoroltam?
PC-n pont nincs használtpiac, minden amit fizikai formában megveszel (lemez) be kell regisztrálni valamelyik platformba és onnantól az kötött az accountodhoz. -
keIdor
titán
válasz
GodGamer5 #40807 üzenetére
Nem is állítottam mást... ezt írtam:
"Persze többször felhívják rá a figyelmet, hogy ez csak szimulálás, nem stimmel sem a sávszélesség, a hardver sem ilyen formában lesz tálalva (eleve APU lesz) nem prev-gen címekkel és nem ilyen formában, de érdekességnek valóban jók az ilyen videók, talán valami kiindulási alapot adhat. Ezt említik is többször."
Az is a cím, hogy in theory. Úgyhogy tisztában vagyok vele... -
keIdor
titán
Ismét egy érdekes videó a DigitalFoundrytól. Megosztom, mert nekem tetszett. [link]
Igaz a jelenlegi PC portokkal csak, de megpróbálták szimulálni a 4TF, 9TF hardvert és a skálázhatóságot, amiről elvileg a két vagy három(?) új gép fog szólni. 1440p, 2160p-n nagyon hasonló a sebesség, valamint érdekes valóban, hogy a Navi 4.3TF gyorsabb, mint a Hawaii vagy Polaris 6TF. Egy játék kivételével... nagyon kíváncsi leszek a 12TF-re.Persze többször felhívják rá a figyelmet, hogy ez csak szimulálás, nem stimmel sem a sávszélesség, a hardver sem ilyen formában lesz tálalva (eleve APU lesz) nem prev-gen címekkel és nem ilyen formában, de érdekességnek valóban jók az ilyen videók, talán valami kiindulási alapot adhat. Ezt említik is többször.
Stimmelt az eddigi gondolatom, hogy a jelenlegi generációnál brutális CPU limit van, ezért nem tudnának 1080p 120fps-t mondjuk, hiába csökkentenék a felbontást. De erre egy új generációs 4TF Xbox (vagy PS) képes a sokkal erősebb CPU miatt, mondjuk e-sport játékokra simán megfelelő lehet egy Lockhart, igény is lenne rá.
-
keIdor
titán
válasz
Crytek #40452 üzenetére
Anyagilag mindig is veszteséges lesz, bármilyen szórakoztató elekronika.
Azért vegyed, mert szereted meg szórakoztat, így kell hozzáállni.Én imádom a konzolt, de 2023-ban ott is lesz megint frissítés, mert már beszéltek PS5 Pro-ról.
Addigra lejön árban a 8K, valamint a fogyasztói társadalom már "leokézta" a két gyártónak 2-3 éve, hogy mehet a konzol midgen frissítés, mert veszik. -
-
keIdor
titán
Ha egy 5700XT, vagy ahhoz nagyon hasonló GPU-t kap a nextgen, akkor igen, tudja mindenki, hogy igaza van. A konzol lényege a fix hardver és az, hogy közös memória van és nincs PCI-E.
Ezek mind visszafogják a PC-t is, konzolon sokkal többet ki tudnak hozni a hardverből.Az égeti a bőrkabátját, hogy már megint a konkurencia hardvere lesz az új gépekben, ezáltal ők rengeteg pénztől esnek el. Ezért nyilatkozik ilyeneket, ugyanez volt 2013-ban.
-
keIdor
titán
Értelek... még azt is kell nézni, hogy az RDNA/Turing az aktuális hardver, a Pascal meg kifutott, magyarul nem kapni újonnan, üzleti érdeke az nVidiának is, hogy az aktuális RTX-re váltson inkább a user.
Nyílván gondoltam, hogy kap optimalizálást, különben még így sem futna ahogy jelenleg, csak sokkal kevesebb erőforrást "pazarolnak" el rá. -
keIdor
titán
válasz
FLATRONW #40301 üzenetére
Már a Turing megjelenésénél kielemezték, hogy sokkal jobb DX12-re és Vulkan-ra egyaránt.
Nagyvonalakban csak erről van szó, az RDR2 pont ezeket használja.
A Pascal meg 3 és fél éves (2016. május, GTX-1080) már és az még DX11-ben tündökölt.
Ma már nem ezzel az API-val jönnek a játékok.
Nyílván az is közrejátszik, hogy kifutott széria, nem kapni újonnan és nem is kap már akkora figyelmet optimalizálásnál sem a fejlesztőktől sem az nVidiától. A cél, hogy vegyél inkább RTX-et, ebben a játékban gyorsabbak is, már egy RTX-2070 Super is.
A Vega is megveri a GTX-1080-at, pedig régebben alatta volt, most már felette.
A történelem ismétli önmagát, mert a Kepler is lehalt nagyon idővel, régen verte a GTX-780Ti a 290X/390X-eket, később beelőzte az AMD. -
-
keIdor
titán
Csak kezdetben a keménymag a lényeg, az is a célközönség.
Annak lehet eladni a 60fps+, Ray Tracing, SSD, egyéb nyalánkságokat. Kisgyerekes anyuka pont leszarja, nem is érti mi az.
Ahogy írtam is, 2022-ben akciózzák majd már, addigra olcsóbban tudják gyártani, lehet árat csökkenteni, ezzel növelve milliókkal az eladásokat.Az elején had vegye a keménymag 699+ -ért. Úgyis venni fogja, ez is jópár millió ember.
Szegény ember konzolja, meg anyuka kedvence konzolja marad a régi generáció. 2022-re pont lehet is elengedni, az időzítés is meg volna. -
keIdor
titán
válasz
DudeHUN #40200 üzenetére
Szerintem akkora a hype már most, hogy én az ellenkező véleményen vagyok.
Majd a 2020-as E3-on bemutatják ezeket, ez a hype még sokkal magasabb lesz nyáron.
Meg lesznek bolondulva az emberek.
Menne az 699 USD-ért is, vinnék mint ha nem volna holnap. Régen lehet árérzékenyebb volt a konzol piac, ma már az emberek hozzászoktak a sokkal magasabb árakhoz.
Tévhit ez a szűlő, csemete "elmélet", hogy nagyon megnézi a szülő mit vesz.
Ezeket az első évben a 2x-3x-4x korosztály veszi saját magának. Több millió ember tartozik ide.
Majd most pletykálnak 150 USD-ért PS4 Slim-et Black Friday-re (US).Na az az a gép meg ár, ahol tényleg valami csemetének veszik, mert annak úgyis elég az így a generáció végén ennyiért.
Én örülnék ha minél olcsóbban jönne, meg lehetőleg egy darab. Csak nem lóg bilibe a kezem, mert tudom, hogy drága ezt a hardvert 7nm-en hozni, drága az SSD, nagy a hype, megtehetik, hogy felmennek árban, mert úgyis vinni fogják, meg lesznek bolondulva érte.
-
keIdor
titán
Nem lesz bukta, 2022-ben már akciózni fogják, addig a "szegény ember konzolja" marad a régi generáció.
1000-1200€ telefonokból több tízmillió/modell megy el évente. Gondolok itt az iPhone, Galaxy S stb. modellekre, egy fele/kétharmad ennyibe kerülő konzol, ami évekig jó az fogyni fog.
700-800€-ért is vinnék mint a cukrot. 2013-ban többet ért 500€/USD, mint manapság.
Nézni kell az inflációt is, valamint drágább ma hardvert gyártani, mint akkor. -
keIdor
titán
válasz
Crytek #40180 üzenetére
Azért, mert konzolra írják a játékokat, ahol 2006-os CPU teljesítményével kell dolgozni.
A PC csak egy portot kap. Nem érdek a külön fejlesztés, ha az nVidia fizet kap Ray Tracinget, vagy ha az AMD akkor valami ottani technológiát és ennyi a különút általában.
Azt is meg kell nézni, hogy az exklúzív címeknél mit hoztak ki ebből a hardverből: God of War, Uncharted 4, The Last of Us part 2. Ilyen grafikát egy PC-n, amiben 8 magos Athlon 5370 (ez hasonlít a legjobban arra, ami a konzolokban van jelenleg) meg egy Radeon 2800 van, el sem tudnék képzelni, szerintem komoly diavetítés lenne a vége. De majd mindjárt jön az RDR2 és összehasonlítások biztos lesznek hasonló hardveren.Szóval rengeteget számít a szoftver, meg az is, hogy APU van, tehát egyben van az egész, nincs akkora késleltetés.
b.: Egyébként én magas kezdőárakra számítok. Minimum az 599€ msrp a kontinensen, de inkább több. Viszik az 1200€-s telefonokat, videókártyákat is, a sokkal drágább Macről nem is beszélve. Mivel ez nagyobb ugrás lesz, az SSD eleve drága, a 7nm drága, nem lesznek olcsók az új gépek 2020-ban. Aki 499-et remél, az csalódni fog.
-
keIdor
titán
válasz
Crytek #40177 üzenetére
Pedig amiatt kell a 30fps limit jelenleg, kevés a CPU a mostaniakban. Nem a GPU a szűk keresztmetszet, ahol leesik az fps 20-ra ott sem a GPU a kevés.
Nem csak a grafika van, én sokkal jobb fizikát, AI-t, környezet remélek tőle, mert ez egy komolyabb generációváltás lesz most.Hol kevés? PC-n DirectX12-vel persze, és szerinted majd a PS5-nél meg a Scarlettnél DX12-vel dolgoznak majd? Te se gondolod komolyan... ne hasonlítsátok már össze 1:1-ben.
Ez nem PC csak a hardver lesz nagyon hasonló.
-
keIdor
titán
Pedig ez a mostani komolyabb generációváltásnak tűnik egyelőre. 2013-ban spóroltak a CPU-n.
Q6600 szint egy magot nézve, Digital Foundry kb. kimérte, hogy akörüli teljesítménye van a konzolokban lévő Jaguarnak. Most nem azért, de egy 2x Core 2 Quad Q6600 ---> Ryzen 3700X marha nagy ugrás lesz. Még ha alulórajelezik a CPU-t akkor is +600-700%-okról beszélünk csak a CPU oldalról.
-
keIdor
titán
válasz
Locutus #40173 üzenetére
Vedd figyelembe azt, hogy az fix hardver, jobb API-val.
Azért egy Ryzen 3700X, Radeon 5700 szintű hardverből, ahol nincs a DX11/DX12 limitációja, nincs PCI-E limitáció sem én kinézek a kezdetekben jobb grafikát. Simán...
Az SSD-ről nem is beszélve. Az sem csak gyorsabb töltési időről fog szólni...
Aztán majd nyílván 2023 körüli hardverekkel ismét elmehet a PC. -
keIdor
titán
válasz
Crytek #40170 üzenetére
Nyers CPU erőben hatszoros-hétszeres teljesítménynövekedés várható! Bővebben Digital Foundry.
Hab a tortán, hogy sokkal modernebb architektúra a Zen (2), ezt a különbséget bele sem kalkulálták. A One X-et ugyanúgy visszafogta a Jaguar.
Nem a VGA ára a lényeg, az egy újabb gyenge port. RDR2 meg szerintem egy nagyon jó port lesz, sokkal szebb graffal fogsz sokkal magasabb fps-t látni. GTA 5-ből kiindulva...
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Miket nem találni...
Quake 2 + nVidia RTX: [link] -
-
keIdor
titán
Ugyanaz, mint az RTX-2080. "Láttuk már", csak drágább, mint a 2017 tavaszán kiadott nagy Pascal, valamint a "ficsőrjei" ugyanúgy kihasználatlanul állnak, nincs a mai napig a BFV-n kívül más RTX supported game. Majd most jön az Anthem meg a Metro: Exodus, lassan alakul, de fél év alatt ez kevés.
AMD lett az nVidiából, pont olyanok, mint két tojás.
-
keIdor
titán
Nekem is nagy ugrás volt a HD4870 512MB után a HD4890 1GB. Simábban ment a Crysis, nem az fps nőtt, inkább folyékonyabb lett a játék.
Mindenesetre a 6GB szerintem egyelőre nem gáz, ez egy középkategóriás kártya.RT meg még a 2080Ti-n is kompromisszumos.
RTX2080 < Vega VII < RTX-2080Ti nálam ez a sorrend mindenesetre...
-
keIdor
titán
Eleve ezek a grafikonos tesztek ma már bohóckodás kategória. A DigitalFoundry féle videós mérések mérvadóak, ahol közben frametimeot is mérnek. Pont a frametime tüskéket nem látod a sima grafikonoknál, meg sincsenek ezek említve. Ezek meg lehetnek kis vrammal rendelkező kártyáknál...
-
keIdor
titán
válasz
TTomax #38112 üzenetére
Ezt aláírom, egyet is értek veled a Fury és Vega-val kapcsolatban, nyílván én is emlékszem a "Hunting Titans" meg "poor Volta" szövegekre, meg a kommunista propagandára emlékeztető képekre: [link]
Most viszont fordult a kocka, melyik gyártó generálta hónapokon keresztül a hypeot? A zöld a Turinggal.
Mikor csináltak augusztusban egy bemutatót, de még egy hónapot kellett várni a termékek bemutatására. Nekem már ott deja vu-m támadt, csak most zöld színt láttam a monitoron és nem pirosat...
Nézd meg mekkora bukás eddig az RTX-2000 széria, talán a 2060 kivételével. Eltelt lassan fél év, hol vannak az RT játékok? A DLSS? Dehát ezt promózták még augusztusban. Január közepe van, könyörgöm.Ezzel szemben a VII-t szép csendben bejelentették, semmi hype nincs mögötte, ez számomra szimpatikus. Nem váltja meg a világot, de legalább nem is csinálnak fesztivált köré, ellentétben a bőrdzsekissel.
Ja, majd egyszer hasznos lesz. Ismerős nekem valahonnan ez a szöveg... neked is? Igen, a másik oldalról.
A 2080Ti-k meg jobban hullanak, mint annak idején a Fury X black screen of death-el. De legalább kétszer drágább, ha nem háromszor.Nem védem én az AMD-t, isten ments, csak nálam az nVidia most ugyanaz a vicc kategória, mint az AMD 2014-2017 között. Ugyanazt csinálják.
A 1080Ti teljesítménye meg még mindig ugyanannyiba kerül a zöld oldalon is, mint 22 hónappal ezelőtt, csak most RTX-2080 névvel keresd.
-
keIdor
titán
válasz
GodGamer5 #38136 üzenetére
Please.
Devid_81: Ez szerintem Polaris utód lesz, 7nm-en, ennyi lesz, kicsit reszelgetnek rajta, itt-ott, rámondják, hogy GCN6. 40-44 CU-ra számítok személy szerint, 256bit, 8GB GDDR6 stb. ez lesz a Navi.
Nem lesz ez rossz ha jó lesz az ára is, de TU102 ellenfelet szerintem ne tőle várjatok. -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Mindjárt itt a Metro: Exodus is, kíváncsi leszek. Nem fogok meglepődni, ha ott is csúszás lesz RT ügyileg, és/vagy rosszul is fog futni.
Lehet ezt csűrni-csavarni, de ez az első generációs hardver alkalmatlan komolyabb RT-re, főleg ilyen 600GB/s környéki sávszéllel.
Ezért se értem az olyan kijelentéseket, hogy dehát a Radeon VII ezt se tudja, egyáltalán nem kár érte. Mire lesz Radeon Rays ez a Turing is már rég le lesz váltva. -
keIdor
titán
válasz
#45185024 #37871 üzenetére
Ez 4K + 200% res. scale? Mert nagyon gyatrák a számok...
Falu111: Na a DLSS, az a kamu bejelentés is megérne egy misét. Hol vannak a DLSS-t használó játékok? Hol a Tomb Raider Ray Tracing patch? (lomtárban a fejlesztőknél)
Számomra a Turing semmivel sem különb, mint a Vega VII, de legalább most a zöldeknél van tele üres ígéretekkel a padlás, két év múlva úgy fognak hullani a mostani RTX-2000-es kártyák vram hiány miatt, hogy lesz meglepődés... -
keIdor
titán
válasz
FollowTheORI #36657 üzenetére
Az sokkal nagyobb összegbe került volna. Meg csak kannibalizálná a Vega 56-ot.
A GCN-be ennyi van.
-
keIdor
titán
Turing is Quadroba készült elsősorba, RT-t behozták a GeForce lineba is, mert a 2080Ti +30-40%-ot leszámítva a gyengébbek teljesítménye eddig is elérhető volt. Nulla újítással nem jöhettek ki. Más kérdés, hogy a hype visszafele sült el.
Én a 7nm-t várom. 28nm után is durvább ugrás volt Maxwell -> Pascal, hátha ismétlődik.
-
keIdor
titán
Hogy legyen előtted videó is:
Read Dead Redemption 2 4K
Uncharted 4 4K
God of War 4KSzerk.: UC4-nél mondjuk a környezet itt szebb: [link] vagy [link]
-
keIdor
titán
Red Dead Redemption 2
God of War
Uncharted 4
Shadow of the Tomb Raider
Spider ManCsak így hirtelen öt példa, egy kivételével idei címek, ebből igaz csak egy van PC-re, de nem értek egyet azzal, hogy ugyanúgy néznek ki a játékok, mint 6-8 éve. Nagyon nem, a fentieknél kerestem az állam. Egyébként mindegyiket AMD hardveren játszottam.
(konzol)
Nagyon sokat fejlődött a grafika, pláne 2010-2012 óta.
Szerk.: Egyébként a BF 5, de már a BF 1 is rohadt jól nézett ki, meg az AC: Origins és Odyssey is. Ezekből tudok hozni példát 6-8 évről.
Hasonlítsd össze ezeket a BF3-al vagy az AC: Brotherhood/Revelations-el. Rohadt nagy a különbség. -
keIdor
titán
Magától a Ray Tracingből én láttam már nagyon durvát, az nVidia RTX az eddig látottak alapján nem nagy durranás szerintem se. Komoly látványhoz ez a hardver kevés...
Sok van ebben, csak nem az nVidiatól kell várni. PhysX 2.0...
Majd ha a konzol is tudja... ha 8 év múlva, akkor onnantól... -
keIdor
titán
Mindkettő egy kutya. 512bit-es kártyát tudták adni 500 dollár msrp-ért annó, az is bonyolult nyák.
Már most adagolják, hogy a 7nm gyártás is drága lesz. Biztos, én elhiszem, de bányászat után is lehetett látni, hogy nem akarnak engedni a nyereségből. Valahol félúton lesz az igazság, ami viszont garantált, hogy maradnak ezek az árak, évekig... -
keIdor
titán
Látom én is, hogy akkora a TU106 kb mint egy GP102, biztos olyan a kihozatal is amilyen, GDDR6 szintén, viszont szerintem hoz ez így is nyereséget, pláne Quadronál.
Az nVidia pont azért hozta annak idején a Titan Keplert és a Titan Z-t hogy megvizsgálja hol az ingerküszöb. Az ilyen lépések miatt kezelem ezt óvatossággal. Azért is ennyi, mert ennyiért is veszik és ezt tudják a zöldek is, ki lett tapogatva az évek alatt
-
keIdor
titán
Ezt továbbra is így gondolom, attól még nem támogatom az nV jelenlegi üzletpolitikáját. Másfél hét alatt megkeresem az árát, én is nyugaton dolgozom, viszont nincs nálam 2080Ti és így nem is lesz.
Nem szeretem, ha hülyének néznek, az nV annak nézi a vásárlókörét.
Aki akarja vegye, csak ha mindig a legújabb kell valakinek akkor számoljon innentől 1500€-val 18 havonta kb. mert erre szavaz a pénzével.
-
keIdor
titán
Februárig simán kiszolgált volna a 1080Ti, aztán ha jön a Metro: Exodus akkor visszatérsz a kérdésre. Tomb Raidert is beharangozták mint RT cím, 2 hónapja piacon a játék és még mindig nincs RT patch.
A Metroval is ki tudja mi lesz... ez alapján bármi lehet. Annak idején a sima non Redux 2033 egy bugos, írtó gépigényes kódhalmazként látott napvilágot, én kicsit szkeptikus is vagyok a fejlesztőcsapatot illetően.
-
keIdor
titán
Amikor az AMD csinálta/ígérgette ugyanezt az Async Compute-al, Mantle-el, DX12-vel akkor fikáztátok (jogosan) de ha az nVidia csinálja, akkor meg bevásárolsz előre hardvert, mert az nVidia azt ígérte mennyire szép és jó lesz minden? A sok 1080p Ray Tracing pletyka pont arra következtet, hogy mire tényleg jó lesz ez a technológia és elterjed, ez a hardver/generáció már régen le lesz váltva.
Ugyanazt csinálja az nVidia most, mint eddig az AMD, ígérget előre és a jövőre tervez. Csak most nem szidod, hanem hiszel neki, mert a másik színű gyártó teszi ugyanazt.
"Annak idején a 1080 - 1080 Ti nem tudott semmit, egyetlen egy új dolgot nem hozott az asztalra, csak erőt, semmi mást, ez ahhoz képest teli van lehetőségekkel."
Ez is csak erőt hoz, mert szoftver híján nincs mivel alátámasztani azt, amit a gyártója állít. Tehát nem tudsz mutatni Ray Tracing és DLSS-t támogató játékot, ahogy mondtam is.
Mennyire deja vu-m van egyébként, ugyanezeket a sorokat én már sokszor írtam, ebben a topikban is, csak mindig AMD-snek. Most fordítva van.
-
keIdor
titán
Tök jó, Bugatti Veyron is van, meg Königsegg Agira. Azt mit érünk vele?
Nálam az RTX-2080Ti ára, de a gyengébbek is túlmennek az ingerküszöbömön. Nem szeretem ha hülyének néznek, az nVidia meg pontosan ezt teszi a vásárlóközönségével. Akkor támasszátok alá, hogy az nVidia csinálja jól.Tényleg megveszitek majd a következőt is kétszer ennyiért, csak hogy legyen.
Ladies and Gents' a fogyasztói társadalom evolúciójának új szintjét láthatják. Létrehozták a tökéletes fogyasztót. Eszem megáll...
-
keIdor
titán
Azért kerül ennyibe, mert így is megveszed, ahogy már szeptemberben tippeltem, hogy úgyis te biztos váltasz rá.
Kár hogy ötösöm még nem volt a lottón...Van az a mondás, hogy a pénztárcáddal tudsz szavazni. Te most szavaztál erre az üzletpolitikára. Vega 64-nél van egy átlag 70%-ban jobb kártyád, +300%-al több pénzért... zseniális, és ennek kéne örülni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest