Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz
solfilo
üzenetére
Ez várható volt. A Radeonok már elég régóta felzárkóznak a GTX-ekhez, majd szépen le is hagyják őket.
A 290X is a Titan ellen jött, majd a 780ti elverte. Aztán már nem verte el, egy szinten voltak, majd a 290x lelépte a 780ti-t. Majd megküzdött a 970-el, ami eleinte lelépte, ma már itt is más a helyzet.
Fury X se nagyon jeleskedett a 980ti ellen, ma már az 1070 ellen küzd.
Szóval a 480 vs 1060 eredménye sem meglepő, nem sok kell, hogy már a 480 vezessen. Sajnálatos az AMD-re nézve, hogy nem tudják ezt megjelenéskor hozni. Ugyanis a "tudatos vásárló" csak a megjelenéskori reviewk-ra támaszkodik.

-
Laja333
őstag
Mass Effect gameplay
Na úgy látom, BioWare-nek jobban összejött ez a No Man's Sky.
-
Laja333
őstag
Jönnek fel, mint a talajvíz
Az elmúlt 5 évben nem volt ekkora értéke az AMD-nek. -
Laja333
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nahát, erre nem is gondoltam.

-
Laja333
őstag
válasz
solfilo
üzenetére
"AMD’s shipments of desktop heterogeneous GPU/CPUs, (i.e., APUs), for desktops decreased
-10% from the previous quarter. AMD's shipments were up 19.1% in notebooks. Desktop discrete GPUs increased 34.7% from last quarter, and notebook discrete shipments increased 23.0%."
Ugyan abban a cikkben.Mi a hiba a mátrixban?

-
Laja333
őstag
Érdekes cikk: [link]
"Intel is the volume leader in shipping integrated GPUs in the PC, however, only a small portion of them are used in gaming, Nvidia is the leader in discrete GPUs in the PC.However, when we look at the x86 console and the PC market as a whole, the numbers above tell an interesting story. More gamers are playing on Radeon graphics than Intel and Nvidia combined."
-
Laja333
őstag
Akit érdekel, még ~1 napig ingyenes a Dirt 3 .
-
Laja333
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Itt sincs számottevő különbség. Radeonoknál megfontolandó a dx12, kicsivel jobbak ott mint dx11-ben. GTX-eknél fordítva, és így kb NV dx11 ~ AMD dx12.
Kilóg az rx480, de ott azért, mert a Strix hűtőjében csak ennyi van.
Bár lehet, hogy a PDA miatt eleve már dx11-ben is jól megy, és így semmit nem hoz a dx12.
-
Laja333
őstag

-
-
Laja333
őstag
válasz
imi123
üzenetére
Nekem ez a Fury vonal mindig ilyen fekete bárány volt. A hektikus teljesítményével sosem tudtam hova tenni...
Néha az az érzésem volt, hogy még az AMD se érti, és néha nincs is vele kedvük foglalkozni.
Aztán most a Polaris jól sikerült, ha lemaradásban is van a teljesítménye az első pár napban, a következő napokban ezt helyre is pofozzák. Meg úgy általában hozza az elvártat, vagy pl. Deus Ex-ben annál kicsit többet. -
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Amíg a PC-s ventilátorokat egy szűk intervallumon belül tevezik, addig ez a bizonyos fordulatszám is kellően szűk marad.
(#23752) cyberkind
Ezért is írtam már az első sorban, hogy nekem ez ingerküszöb fölött van.
Amíg a ref hűtős AMD-k is elfogadhatók valakinek, addig megelégszek azzal a tudattal, hogy sokféle az igény.
-
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Senki sem állította az ellenkezőjét annak amit írsz.
Viszont ha az ellen tiltakozol, hogy bármilyen forgó motornak vagy ventilátornak nem lesz hangja egy bizonyos fordulatszám fölött, akkor pusztán a fizikai törvényekkel vitatkozol.
Nálam ez az érték az említett 1900-2000 RPM, és ez eddig érvényes volt a Tri-X-re, a Nitro-ra vagy az MSI-re is, de bármelyik házventire is. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Értem.

-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
De elég beszédes. Egy ~2000 RPM-el forgó ventilátort tudsz finomítani hangra, de megszüntetni nem tudod a zaját, max ha légmentes helységben kacsolod be.
Nálam az 1900-2000 az ingerküszöb, ennél már bármelyik venti hangja kezd hallgatóvá válni.
Ezért is repült a gépemből a 480 Nitro+, ami 2100-2300RPM mellett üzemelt terhelve. -
Laja333
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Szép eredmény, bár nekem az a 2300 RPM már ingerküszöb fölött van.
Inkább engedem az 480-am 65-67 °C-ra, de max 1400 RPM mellett. Ízlések pofonok.
A hőmérséklet csak hűtéskialakítás és ventiprofil kérdése.A kazánok továbbra is a hő mennyiség miatt kazánok, és nem a hőmérséklet miatt. Minél alacsonyabb hőmérsékletre hűtöd a kártyád, annál nagyobb hőenergia jut a környezetbe (a házba, ott az alkatrészekhez, majd a házventiken át a szabadba).
Polarisoknál sem azért van sok egyedi hűtő 70°C fölött, mert magas a TDP, hanem mert túl pici a die mérete, amit nehezebb lehűteni. Legjobb példa erre a 480 vs 980 esete, ahol a TDP nagyjából egyforma, viszont a 980 die mérete majdnem dupla akkora.
Némely 1060 is 70°C fölött van, pedig ott tényleg nem lehet a TDP-re fogni.
-
-
-
Laja333
őstag
Valami új divat lett ez a "bezzeg PH-n nem lesz cikk" téma? Aztán a cikk legtöbbször megcáfolja ezeket ráadásképp.
Komolyan kíváncsi vagyok mi a célotok az ilyen hozzászólással. Mert előrébb nem visz senkit és semmit... -
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Erről a grafikonról hogy tudtad megállapítani, hogy alig történt előrelépés? Ultra beállításon fölötte van, viszont ilyen kis teljesítményű kártyáknál értelmetlen összehasonlítani ezt a beállítást, lévén hamar elfogy bármelyik, és látszólag azonos teljesítményt hozznak. A recomended beállítás pedig jócskán eltérhet a két kártya között, tehát itt sincs sok értelme összevetni az eredményt.
-
Laja333
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Csak 40k...
Persze, ha legolcsóbb kártyát szerettem volna, akkor én is megvehettem volna 86k-ért mondjuk az XFX-et, vagy megvárni a Giga-t, etc.
De amiatt az indok miatt, amiért nem tettem, valószínűleg az 1070-ből sem venném az olcsóbbikat.
Néztem anno az 1060-ból is az MSI-t, de akkor pont egy 20-assal volt drágább mint, mint a 480, így egyértelmű volt a választás. -
Laja333
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Ugye azt tudod, hogy két koppra húzott venti hangja független a GPU-tól?
Nekem is van viszonyítási alapom, mert volt Sapphire 480 Nitro-m. Annak az üzemi fordulatszáma ~50%-on (2200-2300 RPM körül volt kb) volt olyan hangos, mint a mostani MSI max fordulata.Egyébként az MSI ezt tudja Valley alatt.
Lightos OC, kitolt Power Limit.
-
Laja333
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Ezek szerint nem olvastad igazán a 480 topikot, csak átfutottad.

Persze fel lehet hozni negatívumként, hogy a userek a még halkabb és hűvösebb beállítást keresik. Csak az kerülte el a figyelmedet, hogy az így kapott beállítások hűvösebb és halkabb 480-at eredményeztek, mint az 1060 topikban fellelhető eredmények. (A Giga 1060-akat már fel sem hozom...
)
Akik a 480 topikban ezzel foglalkoznak, azok valószínűleg az 1060 topikban is ezzel foglalkoznának.
A Wattman valóban bugos volt eleinte, de szerencsére orvosolták. Most már én is szívesebben használom azt, mint a 3rd party programot.Egyébként az 1060 topikból kihagytad, hogy 60%-a az volt, hogy valaki a 480-at fikázta. Moderálva is lett a téma.

-
Laja333
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Ethereumot bányásszák:
[link]"The RX 480 is the best GPU for mining of all time!!!"
ITT is négyet rakott össze a srác.
Elég kelendő volt megjelenéskor, OCUK pl vissza is tartotta az olyan rendeléseket, hol 4 vagy többet rendeltek egyszerre. Előbb az 1-2 rendeléseket szállították, hogy az átlag felhasználóhoz jusson el előbb.
Kétlem, hogy más shopok is hasonlóan jártak volna el.
-
Laja333
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Ha csak a munka szót ragadod ki, akkor valóban ugyan az a kettő.

Nem nagyon tudok olyan miner rig-ről, amiben GTX lenne.
Aki GTX-en dolgozik CUDA-val és nem Quadron, az nagyobb valószínűséggel fog játszani, mint egy miner rig-es Radeonnal.
Szóval de, Radeon irányba sokkal jobban el van tolódva ez a dolog. -
Laja333
őstag
Megint az történik, mint ami a 290X időszakában. Hiába fogy sok VGA, a jelentősebb része nem a játékosokhoz jut, hanem befogják munkára. Így az ilyen steam survey-re sem kerül fel a többség.
Ráadásul ezt megelőzte az is, hogy az AMD első körben az OEM-eket szolgálta ki, tehát hiány volt már a rajtnál.
Ez megint ugyan az a 2 problémához vezet, mint anno.
A minerek (javítsatok ki ha nem, úgy tudom most is valami újfajta coinra kellenek a kártyák) elviszik a maradék VGA-k többségét, ami az árakat is az egekbe tornázza. A mezei usernek meg nem jut, vagy csak nagyon drágán. Annyiért meg inkább vesz egy 1060-at, vagy megtoldja egy 1070-re.
Jó kártyák lettek a 480-ak, de megint elbaltázta az AMD a rajtot. Nem volt user friendly...
-
Laja333
őstag
Radeon tulajoknak lifehack.

-
Laja333
őstag
válasz
vader108
üzenetére
Azért durva a Hawaii/Grenada GPU-k mit mennek. Már dx11-ben majd' 50%-ot vernek az akkori konkurens 780ti-re.
De még a következő generációs ellenfelét, a 980-at is 10%-al előzi, valamint beérte a 980ti-t.
Komolyan, aki anno megvette a 290X-et, annak még mindig nincs oka cserélni. -
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
BIOS limit nem biztos hogy sokat számít. Legalább is a Nitro 480-ból én is kiolvastattam a Bios-t, és abban 150 W volt a power limit, szemben a ref Bios 110 W-al. Aztán GPU-z szerint "extreme" OC-nál 226 W-nál járt.

Meg azt ne felejtsd el, hogy hogy a TDP a teljes kártyára van számolva, szóval ha 200W-ot enged a Bios a GPU-nak, akkor a teljes kártya már 230-250W körül van.
-
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Sajnos ez csak 1 játék. Azért sokan vannak, akik 1-2 éves játékokkal is játszanak, ott meg nem igazán jön vissza ez a sorrend. Az tény, hogy 115-ért elég jó ajánlat egy Fury. Mondjuk engem zavarna, hogy egy játék eleve kizár a magasabb grafikai részletességből a 4 GB miatt.
Egyébként ezt a Fury/Fury X vonalat valahogy mindig egy bétának láttam.
-
Laja333
őstag
"Az NV megad egy alap órajelet a GPU-nak, és e fölött kapsz pluszba még sebességet a boostnak köszönhetően aminek a vége már nem lesz mindig ugyan az, mert a környezet is beleszól meddig megy el."
Ugyan ezt csinálja az AMD is. RX480-nál pl. 1120 MHz az alap, és 1266 MHz a Boost.
Customoknál pl Sapphire-nál 1206 MHz az alap órajel és 1342MHz a Boost.Az alapot mindegyik tartja, a Boost meg változhat.
-
Laja333
őstag
Abban hogy a megjelenésekor sem túl acélos Fury X felnégyeli, elégeti, meggyalázza, eltemeti és virágot visz a 980ti sírjára, miközben utóbbi a 390x-el viaskodik.
De ez alkalmazható bármelyik azonos árfekvésű kártyára is. -
Laja333
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Jó ez!
Az RX480 "min fps" annyi mint a 970 "átlag fps".
Tipikus GameGPU-s elrendezés, a 290x 32/43 < 980 32/41...
A dx12-es érték meg elég gyászos. Ha nem foglal magába a dx12 néhány extra effektet és szebb látványvilágot, akkor bukta, értelme nem lesz nem a dx11-et használni.
Itt mondjuk meglepett, hogy dx11-ben ilyen jól szerepelnek a Radeonok.
Vártam a tipikus "dx11-ben nagyon elmarad, de mantle/vulkán/dx12-ben nagyon feljön" hatást.
-
Laja333
őstag
válasz
Zeratul
üzenetére
Alapvetően játszani, de ahhoz hogy kiteszteljem az ideális beállítást, kell játék előtt egy "gyors teszt".
Meg azért jobban néz ki, ha FS-al reprezentálom, mint ha azt írom, hogy "játék alatt mintha kicsit lassabb lett volna, és mintha kicsit melegebb/hangosabb, viszont egy másik beállítással mintha kicsit gyorsabb és mintha kicsit hűvösebb".
-
Laja333
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Úúúú. Az nem néz ki jól...

Nálam most a Polarissal is vannak driver anomáliák, amiben még csak logikát se látok.
Gyári órajel Fire Strike 13300 GS, 74C, 1900RPM
Gyári órajel, emelt tdp, 12700 GS, 69C, 2300RPM
Emelt órajel, alap tdp, 11900 GS, 80C, 2500RPM
Emelt órajel, emelt tdp, 14200 GS, 76C, 2100RPM

Szóval jah, érik egy Pascal.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére

-
Laja333
őstag
Mondjuk az is érdekes, hogy ez az egyetlen jó árasított 1060 azon az oldalon, az összes többi 100k. Iponon is csak 100-118k-s 1060 van csak.
Ilyen alapon vehetjük az Aqua-s 70k 4GB Nitro és a 88K-s 8GB Nitro árakat is, amiből sikerült is még rendelnie az egyik fórumozónak.
Akkor már mindjárt 70k vs 88k.
-
Laja333
őstag
Titan X review
Nem sokat áldoztak a perf/watt oltárán.
Besz@rás ez a kártya.
-
Laja333
őstag
válasz
proci985
üzenetére
"Memtuning mondjuk szvsz annyira nem fajo pont, VCore mar jobban. Ujabb szeriakat mondjuk nem tudom hogy allnak"
A Mem tuning korlátozás a 16.7.3-as driver bugja, ami már fel van véve hibajegyek közé AMD-nél.
Vcore-t viszont nem lehet állítani, a custom-ok 1.15V VCORE-ra vannak állítva, ami a Wattman felső limitje is egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nálam az 1900-2000 az ingerküszöb, ennél már bármelyik venti hangja kezd hallgatóvá válni.

) és egy-egy új driverrel vagy játék patch-el 10-20+ %-os növekedést tudnak elérni.