Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAID
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Erősítő, hangfalak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333 #23724 üzenetére
Az teljeesen más tészta.
Volt 3 féle 290-290x-em és 2 féle 980ti-m.A Hawai bizony melegedett,tele van a fórum vele mennyire rászorul a házhūtésre,hogy melegedtek túl,hogy tuningolta mindeki ilyen olyan plusz ventikkel.Nekem kompaktot kellett raknom rá,de masszív oc alatt már az is necces volt.
A kazán kifejezést a 80-90 fok körüli gpu és a 100 fok körüli vrm hőmérséklet miatt kapta,amiről azért vastagon benne voltak a vga gyártók.Kivétel a TriX,VaporX,Nitro,Ligtning hűtés.
A 980ti-m masszív oc alatt is 65 fok alatt volt,kompaktal 50 koppig feszelve.A legmelegebb talán az EVGA volt de az is 70 foknál megállt.Egy két hibás karitól eltekintve,nem volt egy melegebb vga sem.
Nem a 980ti az életben nem volt kazán,de az tény,hogy a villanyórát szerették forgatni mindkét kari.Gollo : Mint ahogy tanult fórumtársam fölöttem és én is kifejtettem,kifejezetten hűvös kari a 980ti.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Laja333 #23724 üzenetére
Kazánsági faktor helyett vegyük inkább perf/watt-ot. (Ebben javult a 480, de ne feledjük, hogy 14 nm-en kell hoznia. 16 nm-en viszont Pascal is javult) mivel amúgy sem sweet spoton megy, ezért ha kitaposod a belét mégjobban, akkor már alaposan leesik a perf/watt-ja és kazán lesz Pascalhoz képest. Szvsz szerintem úgy vagyunk vele, hogy fogyaszthatna 300 Wattot is, cserébe egye meg az 1080-at
A perf/watt a legjobb mérőszám, teljesen kvantitatív, és nem relatív "hőérzet". Az egy szám és pont, független a hőmérséklettől, a hűtéstől és minden egyébtől. Csak attól függ, hogyan hajtod...ezért egy térbeli függvénnyel kéne ábrázolni,( frekvencia, feszültség - függvényében a fogyasztás)
Ebből már mindenki a személyes preferenciái alapján leszűrheti, hogy "kázán-e vagy?"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nyaralás topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nők, nőügyek (18+)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest