- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- DUNE médialejátszók topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Az új Vega VII referencia hűtése fényévekkel jobb lesz mint a elődöké.
-
Televan74
nagyúr
Én meg vettem egy Vega -t 8GB -al, mint hogy helyette 16GB -os RX570 -t vettem volna.
-
Televan74
nagyúr
Én az első helyen lévőre szavazta,a jelenlegi grafikus kártyájának teljesítménye tényleg elég egy darabig mindenre. A második eredménye tényleg meglepő,bár még nem láttunk PH -s tesztet róla,ezért nem szabad leírni.
Amúgy a kérdés feltevése hibás,mert az egyik az egy komplett család,aminek a megítélése tényleg nem valami fényes,inkább csak erős közepes.A másik az első desktop 7nm -es kártya lesz,amire azért sokan kíváncsiak.Ki így,ki úgy. -
Televan74
nagyúr
Nem az a bajom hogy egy árban van a régi és az új,ugyan abba a teljesítménybe. Ha nem hogy a 2070 -nek a régi helyén a 150.000Ft -os kategóriájában kellene lennie. Helyette ott a RTX2060 lesz, és hozzák az alacsonyabb szériába a 11xx -es kártyákat.Pascalt még egy évig nyugodtan lehetett volna árusítani,semmi szükség nem volt játékok terén a RTX -es kártyáknak.Bőven elég lett volna bevárni az AMD -t a 7nm -es Navi -val és akkor kiadni a 7nm -es Turing csodákat.
-
Televan74
nagyúr
AMD -nek egy jó középkategóriás termékre van szüksége.Feleslegesen nem fog görcsölni a top kategórián. A 7nm -es Turing szerintem árban megint lép egy szintet feljebb,főleg ha hozza a tudás konkurencia nélkül. És a top kategória a megfizethetőből átmegy a luxus kategóriába. Konkurencia hiányában az Nvidia annyit kér érte amennyiért még épphogy elviszik. A kialakult helyzeten az Intel sem tud majd segíteni,mert nekik inkább a cpu mellé kell egy erősebb saját fejlesztés,nem mondom hogy nem lesz tőlük desktop kártya,de messze nem fogja hozni azt a áttörést amit sokan várnak tőle.
Persze én is haza beszélek,hisz nekem egy eléggé erős középkategóriás kártya kell megfizethető áron 1080p felbontásra.
-
Televan74
nagyúr
Mind két cég esetében irreálisan magasak voltak a részvényárfolyamok a bányászat miatt.Most a befektetők pénze máshová vándorol.Nem is szeretik a cégek a hirtelen emelkedéseket,mert abból könnyen jöhet egy nagy zuhanás is.Ahogy az most be is következett mind két cég esetében.
És ha majd megnézzük az AMD árbevételét látni fogjuk milyen kis haszonkulccsal tud csak dolgozni.Első negyedévben azt sem tartom kizártnak,hogy megint veszteséget könyvel majd el.
Az Nvidiának sem fényes siker az RTX széria,persze megvan az a réteg aki váltott a ray és a dlss miatt, de rengeteg Pascal tulaj kivár és nem rohan lecserélni a kártyáját. -
Televan74
nagyúr
RX590 egy vakítás, de mondjuk én nem is vártam többet tőle.Szép és jó a Polaris,de már kezd elfáradni.Persze a semminél jobb. GCN talán egy zsákutca,csak még nem tudni hány kanyar van benne.
Nvidia meg kiadott egy félgenerációt drágán,hisz tudta hogy nincs válasz a Turing -ra. Addig meg ráérnek fejleszteni tovább, és 7nm -en egy jobb Turing 2.0 fognak a vásárlók kapni. A mostani amolyan erődemonstráció, itt van a RT ami majd jobb is lehet. -
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #36502 üzenetére
Eddig meg vették drága pénzen a GP104 GPU -val ellátott kártyákat. Birka nép. Ezt nagyon gáz! (poén)
-
Televan74
nagyúr
válasz
t72killer #36470 üzenetére
A GTAV egy nagyon rossz példa,ugyan is megeszi bármelyik Radeon kártyát reggelire.Közben meg az Nvidia kártyái lubickolnak benne.
Ha csak azért raktad be a táblázatot mert az RTX2070 hasonlóan teljesít mint a GTX1080, akkor ezt el is vártuk tőle, csak nem a mostani áron.A Perf./$ táblázat szerintem kiegyenlített lett a 1070 -nel szemben, hiszen pont annyival drágább a 2070 mint amennyivel gyorsabb.
-
Televan74
nagyúr
Én inkább arra lennék kíváncsi,mennyire lesz a mostaninál jobb áron az RTX,ha kifogynak alóla GTX modellek.
140.000Ft körül én is megnéznék egy custom RTX2070 -et,pedig én főként AMD -s vagyok.De a Vega56 Nitro+ LE sem lenne rossz ilyen áron.
-
Televan74
nagyúr
Ami raktáron van értelmesebb hűtéssel, itt is jóval drágább.Az AMD nem véletlenül csökkenti az árait, tudja hogy mindenki a Nvidiára fókuszál.Az AMD termékei szerintem nem fogynak olyan jól és erre már a kereskedők is rájöttek. Elmúlt a bányászláz,csökkenek az eladások,plusz még a használt piac is telítődve van.
-
Televan74
nagyúr
Egy dologban zseni az Nvidia. A xart jó drágán el tudja adni.Jöhetne hozzánk is van kb. fél tonna csirke ganaj, kis Nvidiás marketing pofon neki és máris meggazdagszom!
Az AMD meg mint a lajhár úgy vánszorog, és közben azt mondogatja, hogy " Beérni a Nvidiát? Ej, ráérünk arra még! "
-
Televan74
nagyúr
Majd ha egy 300$ hardver képes lesz arra hogy 1080p/60fps legyen a Ray Tracing ON, akkor jöhet ide is. Addig még csak a drága hardverek is csak egy - két effektben tudják megmutatni a hasznosságukat,a játék fejlesztők sem nagyon erőlködnek vele.Maximum látványelemként kerül a játékokba,de helyette lesz konzolról áthozott low level alternatíva is a többiek számára.
-
Televan74
nagyúr
Valakinek Asus RTX 2080 DUAL OC Edition 320.000Ft -ért? Ennyiért ajándék!
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #34550 üzenetére
4K -ban siralmas eredmények születtek,de azért a fullhd sem kutya!
GTX1060/RX580 hozza az elvárhatót vhq beállításokon,de egy két látvány effekt kikapcsolásával biztos lehet nyerni +fps -t.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #34495 üzenetére
Köszi a megosztást!
Számomra mint RX580 tulajnak eléggé elszomorító az eredmény, nem is veszem meg.
-
Televan74
nagyúr
Valakik eléggé sokat invesztálnak a Cryptokba.Lesz itt még meglepetés mire jön az új széria.
-
Televan74
nagyúr
válasz
zovifapp111 #34379 üzenetére
Nvidiánál könnyesre röhögik magukat!
-
Televan74
nagyúr
válasz
lezso6 #34347 üzenetére
Már volt egyszer családon belüli harc a történelembe,úgy hívják I. világháború.
Idióta és értelmetlen volt.
Most eljött az a világ amit néhány Nvidia tulaj szeretett volna.A felsőházban csak egy gyártó maradt,meg is fog látszani az árazáson.Az árazást a saját megoldásához igazítja a cég.
És van egy rossz hírem az AMD tulajoknak.Hasonló teljesítményért(ha véletlen folytán jól sikerül a Navi 10) Ő is az Nvidia kártyái melléfog árazni. Szerintem lassan elérjük azt a határt amikor az emberek már nem hajlandóak többet fizetni egy alkatrészért. Kivárnak,mint én is,vagy átpártolnak konzolra és hozzászoknak a kontrollerhez,amit én is lehet meglépek a PS5 -nél. -
Televan74
nagyúr
válasz
gainwardgs #34306 üzenetére
Navi maximum a vérnyomásomat nyomja le.
Kicsit olyan érzésem van mintha az AMD a felső házról lemondott volna.A Navit megcsinálják a PS5 számára, aztán áthozzák,nyilván nem egy az egybe PC -re,aztán lesz ami lesz alapon oda árazzák ahova a teljesítménye alapján kerül az Nvidia kártyáihoz képest.
Én már nem várok nagy csodát az AMD megoldásától. -
Televan74
nagyúr
Van akinek nem tetszik az Nvidia új NDA szerződése! [link]
-
Televan74
nagyúr
2020 -tól át lehet nevezni a topikot Intel vs Nvidiára.Raja sem véletlen ment át az Intelhez.AMD szimplán le....ja a gamer réteget.
-
Televan74
nagyúr
Én már múltkor csodálkoztam az egyik pletykán,hogy már tudják a spec -t,de még nem tudták hogy 1180 vagy 2080 lesz e.
De fogadni mernék,hogy a középkat 1160/2060 a középkat Navi -val fog egy időben érkezni.Nv -nek is kell az AMD,meg a mesterségesen magasan tartott árak,és ez most mindegy hogy a bányászat miatt van vagy a memóriagyártók nem akarnak többet szállítani a GDDRx chipekből.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Tomdriver #33926 üzenetére
Ha nincs verseny akkor az Nvidia annyit kér a következő szériáért amennyit akar,nem is értem miért nem dobja már piacra.Adja a +30% tudást +60% felárral.Már rég a víz alá kellett volna neki nyomni a fuldokló AMD!
Remélem az irónia faktor be van kapcsolva mindenkinél!
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #33859 üzenetére
Ezt a játékot is nyugodt szívvel engedem át az Nvidia tulajdonosoknak!
(#33858) Habugi Ha már nincs ellenfél akkor jó lesz az IGP is.
-
Televan74
nagyúr
Azt nem tudják,hogy 1180/2080,de azt már igen hogy 40-50% gyorsabb az elődnél.Kevés darab lesz belőle,és a konkurencia hiányában meg is kérik majd az árát.
-
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
(#33452) imi123 Én merek nagyot álmodni,de az a kurva vekker mindig felébreszt!
-
-
Televan74
nagyúr
A HBM -re nem ugrott rá a gamer világ.Drága,elérhetőséggel is bajok vannak,és kérdéses egy árversenyben mennyi haszon marad rajta. Nem véletlenül inkább a GDDR6 választotta az NV a gamer kártyáira.Szerintem jóval többet fog eladni belőle mintha a HBM -et választotta volna hozzá. Az AMD -nek a Navi -ig nem is lesz válasza.A játékok sem igénylik egy két kivétellel(Doom,Wolf..) az extra tudást amit a Vega kínál.
Most úgy gondolom hogy az NV is csak egy Pascal frissítést dob be GDDR6 -os memóriával.De azt is csak akkor ha letisztul a bányászat utáni használt piac.A rengeteg használt kártya mellé,ami a mai játékokban megfelelően teljesítenek,felesleges kihozni egy új terméket.Majd ősszel jöhetnek az első 1180/1170 -es kártyák. -
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #33251 üzenetére
Ezért is vettem most Sapphire -t.
Csak azt nem tudom hogy a sok garanciás AMD -s Gaming és Gaming X -el mit fognak kezdeni.
-
Televan74
nagyúr
Azért mikor egy játékban egy 780Ti megelőz egy Fury X -et, ott azért erősen lejt a pálya.
-
Televan74
nagyúr
válasz
->Raizen<- #33050 üzenetére
Nekem megmarad a jelenlegi PC -m, és jöhet mellé a PS4,az exkluzív címek miatt.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #33028 üzenetére
Nem a mondanivalóddal van baj,hanem a sok képpel.
-
Televan74
nagyúr
Majd Far Cry 5 -ön hasítani fog az ájemdé! Vega56 is a 1080Ti fölött lesz.
-
Televan74
nagyúr
válasz
cyberkind #32850 üzenetére
De akkor meg rondább lesz mint konzolon!
Én mindig magam állítom be a grafikai szintet, van mikor egy napot is elb...ok a tökéletesség kedvéért.Meg kell találni a kényes egyensúlyt,látvány és a sebesség között.
(#32851) turbokappa Na azt már nem.Akkor már tényleg egy konzol,bár ott sem fenékig tejfel az élet,de ott ha nem tetszik valami akkor eladhatom. FFXV PC -s vasárlásom esetén,maximum marad a steam mappába.
-
Televan74
nagyúr
Az FFXV Nvidia kártyákra lett írva és ott sem beszélhetünk minőségi portolásról.Ez a játék AMD és az Nvidia kártyákon szarul fog futni,csak zöldekén kevésbé szarul. Bár nem ok a dolog hogy egy 1080p/60fps -hez GTX1080 kell.Majd kíváncsi leszek a játékhoz kiadott driverekre és talán egy két patch is befigyel,bár a javítgatások nem nagyon jellemzőek a FF játékokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest