- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A 100 fokos VRM-el nincs gond, mivel nincs mellette elektrolit kondenzátor, amiket óvni kéne a hőtől.
A vinnyogó pumpával még mindig 32dbA, míg a 980 Ti-re 42-t mért a TPU terhelve, ami azért elég meredek különbség. Nyugodtan elhiheted, a pumpa zaját 3X nyomná el a ref 980 Ti ventilátor süvítése, de az biztos nagyon jó úgy.
A nagy elvárásos dolgokat sem értem, már hónapok óta tudni lehetett, mivel fog kijönni, és azzal is jött ki. Nem látok itt gondokat. -
rocket
nagyúr
Mar reg levaltottak azt a vezetoseget aki a GCN architekturat engedelyezte gyakorlati megvalositasra.
#7290: R600-hoz az AMD-nek semmi koze nem volt, azt meg kokemenyen az ATi tervezte, raadasul az a csapat aki az R300-at.
Sajnos az a szomoru teny, hogy az ATi hoskorabol alig maradt nehany ember a AMD grafikus reszlegenel, volt aki magatol tavozott, sokat meg kirugtak.
Igazabol normalis vezetes (a mostani elnok mernok!!!! es nem o az elso ilyen, jol remlik aki elotte volt az is mernok volt a cegnel elotte) es toke injekcio kellene az AMD-nek, a kerdes kifog penzt adni?
Arab olajmaffiozok mar adtak, 30%-a az AMD-nek az o kezukben van. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy kockázatos volt, sőt, biztos is, de átnyomták a változást. Tehát innentől kezdve elkönyvelhetik, hogy jól döntöttek. Egyébként nyilván semmi garancia nem volt arra, hogy a Microsoft és a Khronos elkezd építeni API-kat az AMD ötleteire és konkrét kutatásira építve, de megtörtént, ez ma már tény.
(#7275) rumkola: A kernel driver eltűnik. Ez már ismert. A user mode driver marad meg. Bizonyos allokációs funkciók és a shader fordító lesz benne. A memóriavezérlés, az allokációs stratégia, a hazárdok kezelése, stb., mind átkerül az alkalmazásba egy univerzális driverbe, ha úgy tetszik.
-
messi6502
tag
Az is az.
De félre ne érts, nem azért írtam, mert gond lenne, szimplán az ilyen vs topikoknak ez az értelmük.
Ha csak arra lenne használva amiért a kolléga létrehozta, akkor nem sok beszélgetés lenne itt, hanem pár mérés, teszteredmény, hozzá pár hozzászólás és kifújt a következő játék idejéig, vagy hardver érkezéséig.
Viszont innentől jön az, hogy valaki hozzászól, hogy "hoppá, nekem 3 fps-el több, amúgy is szar a másik kártya, ezt így úgy kellett volna, meg így úgy lesz később." stb jellegű hsz.-ek. Majd jönnek a kontrák, hogy " igen ám, de holnap nekem lesz több 1 fps-sel és amúgy is jövőt állóbb cucc, ezért meg azért, ellenben xy.."
Ezek is tipikus önigazolások, akinek nincs rá szüksége az vígan játszik közben, azt se tudva, hogy amit vett mondjuk 980ti-t 600ér, mostmár 520ér kapható..Meg amúgy se érdekli.(#7276) TTomax: Én örülök is neki. Én csak ezek miatt futom át a topicot, de az a baj, hogy napi egyszer érek rá erre, addigra meg jön 200 off hozzászólás meg vitatkozás, arra meg sajna nem marad energiám. De köszönöm a munkásságodat neked is és másoknak is, akik hozzátesznek a topikhoz!
(#7278) Asbee: Úgy néz ki, ma nem tudok elég érthetően beszélni
A kollégának válaszoltam csak, hogy miért megy a vita, én nem kérek számon semmit se, sőt örülök ha értelmes dolgot olvasok a kártyákról. -
Egon
nagyúr
Mesélt
Ez a tökéletes szó rá. Olyan dolgok vannak benne, hogy nem tudok sírjak-e vagy nevessek.
Na ja.
De a nap mondása szvsz ez volt:
A Stardock adja ki, akik a stratégia műfajának éllovasai ma.
Stardock, mint a stratégia műfajának éllovasa...Szerintem egész hétvégén ezen fogok röhögni...
-
HSM
félisten
Viszont DX11-ben szerintem ezekben a magasságokban már kőkemény API/Driver limitek vannak, amik erősen behatárolják a teljesítmény. Véleményem szerint itt veri meg az Nv az AMD-t jelenleg, főleg FHD-n, gyorsabb a driverük, így a lassabb hardver is jobb eredményt tud elérni.
Úgyhogy kíváncsi leszek, mire jutnak az új fejlesztésű Win10 driverekkel, ha elkészülnek AMD-ék. Az még komoly előrelépés lehet még jóval a DX12 előtt.
-
CsonkaImo
addikt
Lehet igazatok van, és tényleg gáz. Szerintem megnézték, hogy a felső kategóriás Radeonok mellett mennyi esetben van AMD CPU, és ez alapján döntöttek. A bemutató a GPU-ról szólt, hogy elég kis helyen használható 2 GPU-s VGA.
(#6702) Szaby59: A topichoz nincs köze inkább...
(#6705): Engem nem zavar a kritika, de a topic tényleg nem az Intel vs AMD procikról szól. Nyissatok egyet, vagy lehet AMD savazó topic is. Akkor abszolút nem szólhatnak bele az ellenérvelők.
-
Malibutomi
nagyúr
Bocs az az en hibam volt..ugy olvastam reg olvastal ilyen jo kovetkeztetest..de ki is vettem. Beszolosnak hangzott ugy felreolvasva
A tobbi tovabbra is all.
Ez egy megallapitas volt, ez tortenik mert az amd toketlenkedik, te is pont ezt irod szoval nem is ertem igazan min vitatkozol
-
Malibutomi
nagyúr
Ez nem kovetkeztetes volt hanem tenymegallapitas es a szoveg tobbi reszere vonatkozott hogy az AMD miert nem csinal valamit, mert igy ez tortenik...
(#6262) axton
Miert lenne ongyilkossag? Ha jonnek ki az AMD tamogatott cimek, es az o kartyaik jobban muzsikalnak, az nem ongyilkossag, hanem tobben akik most nv-t vesznek meggondolnak hogy ujra amd-t vegyenek.Ez amit most csinalnak az ongyilkossag, az nv kizarja oket a GW cimekbol, hogy alig-alig lehet rajuk optimalizalni, ok meg szivelyesen megcsinaljak az nv optimalizalast a sajat jatekaikban
-
Shing
őstag
Kerestem már korábban is tesztet, de még nem találtam. (Ahol az új driverrel összehasonlítják egy új Maxwell és Kepler teljesítményét.) Pedig érdekelne, azért 20FPS különbség eddig elég durva volt.
Na de megyek mert az ilyen TTomax féle fanboyok elkezdik a 2 szavas bandába verődést és fanboykodást. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lesz kupakja.
(#6153) gbors: Ezt mondom egy ideje. Ezzel csak a saját felhasználóikat szívatják, mert az AMD-seknek csak annyit kell tenni, hogy x16-ra állítják a maximum faktort és jobban megy a HairWorks, mint GeForce-on valaha is fog. Ezért nettó hülyeség, amit csinálnak, hiszen a GeForce tulajdonosoknak az egyetlen lehetőség inaktiválni az effektet. Nekem a HairWorks aktiválása 45-ről 30 fps-re csökkenti a sebességet, de ha beállítom a 16x korlátot, akkor csak -2-4 fps-be kerül, és ugyanazt kapom. Nem velem szúrtak ki, hanem a saját felhasználóikkal. Én boldogan bekapcsolom és élvezem, mindenféle komoly teljesítményveszteség nélkül.
Bár én az Intel terveit nem tudom, de emlékszel az Ionra? Az Intel tudja, hogy nem számít ha valami jobb, ha nem tudod megvenni.
-
Laja333
őstag
Első napos volt a 290x (legalább is első napos custom hűtős, kivártam), de kimaradt a whine.
Nem elfogult írás, pont erre akartam célozni: Ne erőltessük ezt a "NV kártyák nem hibásak, biztos valami más komponens a szar" dolgot, mert ez nem igaz. De ha mindenképp ezt akarjátok játszani, akkor a másik oldalra is érvényes legyen. Ne legyen double standard. -
HSM
félisten
Sajnos tudom, milyen sötét középkori szint kezd kialakulni. Ez megy, alázd le a piacot, rabold ki a vásárlóid, tömd meg a zsebeid mindenáron. Teljesen tisztában vagyok vele, mi megy körülöttem. Szerencsére vannak még kereskedők/vállalatok, amik nem ilyen elvek szerint működnek, igyekszem inkább azokat keresni...
Sírásról persze szó sincs. De ne várd, hogy majd tapsoljak is hozzá.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Abszolút nem vagyok arról meggyőződve, hogy a PC-piacnak jót tesz, ha mesterségesen magas egy játék gépigénye a beépített zárt effektekkel. Nem tudom, hogy ezt az NVIDIA miért látja úgy, hogy ez a PC érdeke. Szerintem, ha megkérdeznénk őket, valószínűleg ők sem tudnák elmondani.
-
Laja333
őstag
Milyen meglepődés? A TDP-t nem csökkenti az sem. Szálljatok már le a hőmérsékletről, semmi jelentősége nincs. Az AMD CPU-k is majd dupla TDP-vel működnek jóval hűvösebben mint az Intelek. Ott sem a hőmérséklettel van a baj, hanem a TDP-vel.
A Radeonok 95 fokon is jól érzik magukat, a Geforce-ok meg 80-85. Ennek megfelelően a custom hűtős változatoknál is megmarad ez a 10 °C különbség, de lényegtelen, más architektúra. Egyedül a TDP számít.
Ennek megfelelően a 980ti/TX is kazán és a Fiji is az lesz. -
Laja333
őstag
Ne keverjük a gyatra hűtőt a hőtermeléssel. Elismerem a hawaii gyári hűtője egy vicc, de legalább nyugodt szívvel tudod levizezni.
Egy kazán nem azért kazán, mert meleg ( ez csak következmény) hanem mert hőt termel. Erre szolgál a TDP, mint mérőszám. 290x, 780ti, 980ti és TX TDPje hasonló.
Megint elő lehet hozni azt is, hogy ha Asus nem egy NV hűtőt rak a 290re, vagy a GB egy 970 minőségűt rak rá etc, akkor mindjárt több ajánlott hawaii lenne a sorban. A Tri-x-em pl tökéletesen tartja a belőtt 75 °C-ot. Tegnap kipróbáltam egyedi ventiprofillal, ahol 65-ön tartotta Witcher 3 alatt ( ebben legalább nincs CPU limitem), és ekkor sem érte el a venti hangja a ház ventik hangját. Mindenzt úgy, hogy jött a felismerés: 2-vel több kifújó ventim van, mint beszívó, így a szellőzés sem ideális.
-
keIdor
titán
Fordítva amúgy igen, a GM200-at vágták meg és abból lett a GM204, csak előbbi vissza lett tartva, ahol a Keplernél is vissza volt a GK110.
Malibutomi: Nem vagyok benne biztos, hogy HBM2 az kötelező. A kisebbet pedig biztos ki tudnák adni 28nm-en. Kétlem, hogy nagyobb lenne a mag, vagy többet enne, mint most a GM200 vagy a GK110. Nem fogják meglépni, mert nincsenek kényszer helyzetben, de szerintem nem lenne lehetetlen forgatókönyv.
-
törölt tag
Újak közül elég sokban a 290X van a 780 Ti fölött Dying Light, GTA V Witcher 3-ban is, de arra állítólag lesz megoldás...
Szimplán annyi, hogy míg az nV-nek már a Maxwellre kell fókuszálnia addig az AMD továbbra is a régi kártyákkal foglalkozik és mivel az új széria sem hoz új kártyákat (a Fijin kívül) egy ideig még kaphatnak pár %-ot a meglévő=aktuális kártyák.
Most még driverek terén jobb az nV, DX12-től viszont a drivernek minimális szerepe lesz optimalizálás tekintetében is... -
sixpak
nagyúr
Én is várom már, ha nem jön be, akkor megyek a zöld oldalra.
A mondandód második részét ne erőltesd szerintem. Elég csak a kettőnk nevét beírni a keresőbe és máris kiderül a dolog...és akkor új értelmet nyer az "önismeret" és a "belátás" kifejezés.
Asszem én is befejeztem.
Ha van még valami fontos, amit nem bírsz magadba tartani, akkor nyomd privátba...de szerintem ne erőltessük. -
sixpak
nagyúr
Nem haragszom.
Igen, el tudom képzelni, hogy belegázoltam néhány ember lelkivilágába, de ne feledjük, hogy nekik egy NV vga a desktop hátterük, emiatt nem tekinthetjük őket pártatlannak...ellentétben velem.
Lehet, hogy az sem fog tetszeni, de én csak röhögni járok ide.
Nekem mindegy milyen a vga...piros, zöld...egyre megy.
Működjön, a többi nem érdekel.
Ezért tudom objektíven szemlélni az eszmecserét....és azt kell, hogy mondjam, nem értem a zöld fogadatlan prókátorokat...de ez legyen az én bajom.
Szép estét.Csonkalmo: jól néz ki...már amennyi látszik belőle.
-
HSM
félisten
Igen, csak azt felejted el, hogy a Titan akkor is 1000 dollárba került, amikor már rég kinn volt a 290X 550-ért....
Sőt, mikor kijött a Titan Black, akkor is hivatalosan 1000 dollár maradt, csak nemhivatalosan csúszott le 800 dollár környékére, ami még mindig messze a 290X árszintje felett volt.Igen, pontosan ugyanígy járok el a 290X és a 980 árak összehasonlításánál. Az aktuális áraikon hasonlítom össze őket.
(#5647) -Solt-: Nálam ez a kedvenc a 970 memóriájáról: [link].
-
Anubris
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én terelem a témát? Nem én mondtam ki, hogy 1300 MHz-en megy mindegyik 970 out of box. Ki vállalja érte a felelősséget, ha nem? Ilyeneket ne állítsunk, mert nem igaz. Találhatsz olyan alkalmazást, amin jó az a tuning, de biztos találni fogsz olyat is, amin nem. A gyári órajel mindig arra szolgál, hogy oda mindig visszatérhess, ha túlterheli az alkalmazás a rendszeredet, és arra van garancia. Az, hogy te otthon saját felelősségre meghúzod nem jelent semmit. Nincs meg a sok százezer dolláros eszközparkod, hogy kiteszteld úgy, ahogy az NV teszi meg magának, amikor dönt az alapórajelekről.
(#5597) TTomax: Az AotS egy játék lesz. Azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a VGA-k ventijét 70-80% fölé állítja annyira terhel.
50-60% nem jó, csak ennyit lehet ma reálisan kihozni max. A jó a 100%. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Véletlenül se vedd figyelmbe, hogy annak ellenére, hogy a 980 egy kisebb fogyasztású kártya, arra a WF3 hűtő sokkal erősebb, mint amit a 290-re tettek. Nyugodtan hasonlítsd össze, sokkal több rajta a hőleadó felület. Nyilván ők is rájöttek, hogy azt kicsit elméretezték a 290 esetén.
(#5269) Malibutomi: Sajnos nem jobb. Hasonló a méretük, de amit nyer az MSI a jobb hőcsövekkel, azt el is bukja azon, hogy a VRM és néhány memória is azt melegíti. Csak a VRM 20-30W, ahogy az a néhány memóriacsip is saccra olyan 20W magassága.
(#5270) CsonkaImo: Nincs ebben semmi csoda. Ha ugyanazt a hűtőbordát ráteszed egy mondjuk 120W-os GPU helyett egy 180W-ot elfűtő GPU-ra, akkor utóbbinál kénytelen lesz a ventilátor több hőt mozgatni azonos hőfokokhoz.
Ezért működnek jól a nagyméretű hőleadó felületel rendelkező kártyák, mint a PCS+, Tri-X és a Lightning/Vapor-X, és ezért nem működnek a kisebb cuccok halkan jól, mint az Asus, Msi, Giga.Nálam is ezért tett csodát a -20mV és -50Mhz, mivel 180W környékéről 120W-ra csökkentette a GPU fogyasztását, és máris halkan elvitte a WF3 hűtő. Bár nagynak tűnik, de nem túl nagy felületen tudja leadni a hőt, néhány "érdekes" technikai megoldás révén.
-
CsonkaImo
addikt
Igazad van, nincs aerodinamikához és termodinamikához kapcsolódó végzettségem (és azt sem tudom, hogy ezek kapcsolódnak e egy kártya hűtéséhez). Azt tudom, hogy a Gigabyte hűtése kevés egy R9 290X-re, míg más hasonló árban lévő gyártóé nem. Ettől függetlenül az R9 290X egy nem mindennapi hőtermelésű kártya, és ennek az ellenkezőjét sehol sem írtam. Most már tényleg befejeztem.
-
CsonkaImo
addikt
Nem, nem jó ha minden szériához komoly hűtést kell tervezni, de azért ne egy 780Ti, hűtését rakjuk egy 290X-re. Pont az Asus aki nevesebb gyártó, és meg lehet nézni a különbséget a DCU és DCU II között. A Gigabyte pedig a papírvékony ventilátorokkal bizony tehet róla ha gyenge a hűtés, szóval a te megközelítésed sem éppen ésszerű. A Sapphire elfogadható hűtést csinált, pedig nem egy prémium gyártó.
-
HSM
félisten
Nekem a nagyon jó ár miatt bőven megérte a 290 WF3. Ugyan, csak 900Mhz-en volt halk, de bőségesen volt benne erő így is. 25K-val volt olcsóbbra akciózva az összes többinél, így ár/értékben még emellett is jobban jártam vele.
Ha nagyon kellett volna az erő, még mindig 15K-ból tehettem volna rá valami komolyabb hűtést és hajrá.
Tudod, nem szabad, hogy az embernek illúziói legyenek. Tudtam, hogy nem a legerősebb hűtés a Gigabyte, így nem is azzal akartam csodát tenni, így nem is ért csalódás.Jó kártya volt, egyáltalán nem bántam meg a vételét.
-
HSM
félisten
Oké, csak egy olyan kártyának adtál MÉG 60Mhz-et, ami gyárilag is már 90Mhz OC-s volt....
Ez azért nem elhanyagolható körülmény.
Egy ventit érdemes (nem kell, csak érdemes!) tenni az Asus hátuljára, ami megfújja hátulról kb akármilyen gyengén a VRM-et. A refit fújkálhatod ahogy akarod, nem lesz jobb.
Szerintem a lényeg, hogy van jól használható, jó árú 290, tehát aki kellőképpen utánanéz, és jót vesz, azt nem fogja kellemetlen meglepetés érni.
-
CsonkaImo
addikt
Fentebb írtam, hogy sajnos egyes gyártók nem fektettek sok időt a hűtések megtervezésére. Giga és Asus főleg a gyengébb példányok közé tartoznak. Én a Tri-X-em 3db 1300-as ventivel 70 fok alatt tartom 1140Mhz-en. Alapjáraton még a zaj sem probléma (amúgy sem, de ez relatív). Tudom, hogy a másik oldalon jobb a helyzet, és ezt nem is vitattam.
-
HSM
félisten
A Giga WF3 és az MSI Gaming épp a két leggyengébb 290 hűtés, amivel sokaknak bajuk volt emiatt. Ráadásul alaposan meg is tuningoltad. Nincs mit csodálkozni ezen. Egy vastagabb hajszállal erősebb az Asus, már az is lényegesen jobb, a többi hűtés pedig már teljesen jó. Tri-X, PCS+, Vapor-X, Lightning, meg ami még esetleg lemaradt. Szóval az a "pár" használható típus az az itthon kapható kínálat kb. fele. Persze, nyilván nem az olcsóbbik fele, bár a Tri-X nem lényegesen drágább a gagyibb hűtésű társainál, ha egyáltalán drágább....
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, egy szem 290xel hajtok harom kijelzot, Far Cry 4ben ultran 30-35 fpsem van.
viszont nem veletlenul van FC blokk a kartyan, az meg backplatevel egyutt kb 40k volt atszamolva.
es hiaba kaphato 100kert epp a 290x matrix platinum, ha 200-230ezerbe es kb 15 oraba telne berakni a gepbe, es utanna mar nem biztos csendben le tudnam huteni teljes terheles alatt.
-
HSM
félisten
Egyébként szerintem a jobb Nv sebesség oka a jobb draw call teljesítmény, ami a 3D mark API overhead tesztjében is kitűnt az AMD DX11 módjához képest.
Ettől függetlenül továbbra sem tudom, miért nem tetszett pár Nv videó a játékból, szóval engem továbbra is érdekelne majd valami képminőség összehasonlítás, remélem csinál majd valamelyik oldal.
-
Xmister
senior tag
Soha nem tagadtam, hogy jol szellozo haz kell neki. Azzal viszont, ahogy irtam is, csendes.
50% alatt azert neked sem lehetett iszonyat hangos, ha meg folotte volt, akkor meg lehetett volna javitani a szellozesen.Akkor az egyszeruseg kedveert mondjuk azt, hogy egy arban vannak.
Ami a 970 mellett szol:
-1080p-ben egy jo 970-et a 290X fole lehet huzni a legtobb jatekban. (De pl. DA:I-ben, egy huzott 980 sem volt sokkal gyorsabb, ott nem tudom mi lenne az eredmeny)
-HuvosebbAmi a 290X mellett szol:
-Nagyobb felbontason gyorsabb egy huzott 970-nel is
-Akkor sincs gond, ha egy jatek kifut a 3.5-bolInnentol kezdve egyeni preferencia.
Azt nem irom a 290-hez, hogy async compute-ban joval erosebb a 980-nal is, mert nem tudjuk, hogy mennyire fogjak a jatekok hasznalni ezt.Az egesz szalat az olyan kijelentesek miatt inditottam, miszerint aki AMD-t vesz az csak piros szemcsis fanboy lehet, ami lassuk be, eleg megalapozatlan.
-
Xmister
senior tag
Én pedig írtam, hogy a 290x-nél a hűtésre kell odafigyelni. Nála nem volt elég a ház hűtése egy mátrixhoz, nálam meg elég egy wf3-hoz is.
Ettől függetlenül én még mindig 10k-val olcsóbban vettem a 290X-em, mint amennyiért 970-et találtam volna. Azóta kiderült a mem gond, és nagyjából hasonló áron vannak.
Igaz, hogy akár a fentebb említett játékokban is 1080p-ben egy jól meghúzott 970 gyorsabb lehet, mint egy húzott 290X, de nagyobb felbontásban már úgy sem, arról nem is beszélve, hogy három monitornál már a mem miatt jönne a mikroakadás is. -
Xmister
senior tag
-
TTomax
félisten
Az a gond,hogy a VRM-re nem merek kokányolni,mert attól félek az örök pixelmezökre költözik... ugye az MSI 980-nál tiszta sor volt a AIO hűtés, 4 csavar,kb 10perces munka volt... no de ez alatt a ref hütö alatt nincs olyan nagy lemez és ha a burkolat lekerül a venti sem arrafelé fog már fújni... valami all in one solution kellene,az meg úgy látom csak a blokk lesz...
Tegnap este már beindulta a vezérhangya... repkedtek itt a 480as radik,meg a D5-ök...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a szép ebben, hogy itt mindenre vonatkozik a gyorsulás. Persze valamennyire meghatározza az architektúra, hogy mennyi lesz az extra, de az biztos, hogy mindenen extra lesz. Ráadásul erősen két-háromjegyű százalékban.
Ezért írok sokszor ezekről a leképzőkről, mert egy csomó motor leragadt a klasszikus deferrednél, aminél ma már sokkal gyorsabbak vannak, és ugyanarra a minőségre képesek.
Ha megnézed a játékokat, akkor alig van olyan, amely mozaikos koncepciót használ. Klasztereset pedig nagyítóval kell keresni. -
Milka 78
nagyúr
Hát a teszt és a videó (bár élőben lenne az igazi) szerint ez az a szint ahol teljesen ugyan az a hang.Ugyan úgy melegszik,tolja fel a fordulatot és hangosodik.Ha kitakartam volna a képet akkor 10-ből 8 ember (köztük én is) rávágta volna,hogy ez bizony ref AMD.40db terhelésen?Jézusom a kompakt víz gyári ventijei 30db körül vannak (típusa válogatja) és attól meg lehet őrülni.Mondjuk felesleges cécó,mert gondolom csak lesz custom verzió és onnantól lesz érdekes a dolog.
HSM: Drága egy fenét,ezt már az Asetek rég bebizonyította.Amikor a LEPA 20-ropiért szórja a 240-es kompakt szetteket...egy új hűtés megtervezése sem lehet sokkal olcsóbb.Az drágítaná a dolgokat,mert "hű ha ez víz,ezért lehet az embereken húzni egy kicsit",dolog lenne,bár ne legyen igazam.
-
HSM
félisten
A Giga 290 "üvöltő kazán" viszont pokoli csendes volt üresben a 700rpm-es ventijeivel.
Mellesleg terhelésre is korrekt hangerejűvé lehetett tenni, de azt már úgyis unjátok.(#4274) Asbee: AMúgy én sem állítottam, hogy rossz lett volna, de ezek a zárt hűtőkkel sosem lehetett olyan jó zajszinteket elérni, mint a nyitottakkal. Ez csak fizika.
"Nyílván aki nem próbálta és ráadásul zsigerből utálja az nv-t az nem fogja ezt elfogadni."
Egy élmény néha veletek beszélgetni. -
Malibutomi
nagyúr
Pozitív:
Ha jól látom hozza a beharangozott 980+25-35%-ot, impresszíven hasít, föleg 1440 és felfelé. Le a kalappal.
Negatív:
84 fokon throttling 90-en kell járatni? Ezt viszont nehéz lesz kimagyarázni srácok.Dave
Azt nem sorolom, mert tudtuk hogy ennyi lesz, és akinek van rá ugyis megveszi, akinek nincs, annak meg mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest