- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDMI topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
KROK640 #2761 üzenetére
Azért AMD-t főként azért is vásárloktak sokat mert jobb volt anno az ár-érték aránya. Meg hát az olcsóbb B450 Deszkában is lehet őket tunningolni, intelnél külön felár a tunning képesség /K-s cpu.
Nekem a Ryzen 5 1600 gyári all core turbója csak 3.4 ghz ami nagyon kevés. 1,24 volt mellet megy 3600 mhz-t stablian, 3800 mhz 1.325 volt mellet megy és soha nincs fagyás össze omlás.
Ez a fajta tunning inkább nevezhető finomhangolásnak, mert a biosom gyárilag is bele rakja azt a 1.3 voltot a processzorba.Előtte egy I5-3470 volt ami anno egy Z68 deszkában gond nélkül ment 4 ghz-t all core-on. Szóval igen is van egy réteg aki kihasználja a szilliciumban lévő tartalék lehetőségeket.
Most AMD-t használok, de sajnos anno az FX platform nagyon kiábrándító volt. De tény hogy olcsó
A FX 9590 csoda FX meg 220 wattot zabált gyárilag.
És úgy talán tudta azt a teljesítményt játékok alatt mint egy I5-3470 aminek a gyári all core turbója 3,4 ghz, de 1 magon 3,6 ghz-re boostolt ! -
olymind1
senior tag
válasz
KROK640 #2620 üzenetére
Ha igaz ez a hír: Intel Core i5-11400 “Rocket Lake-S” CPU is 34% faster than predecessor in single-core benchmark, akkor lesz, de úgiys érdemes megvárni a teszteket, több forrásból is.
-
Frozen
addikt
válasz
KROK640 #2611 üzenetére
Nézd nekem az a hűtő nagyon bevált nem talalkoztam hasonlóval. Mióta megy a bánya nem játszok ,és igen a képi megjelenítés csökkenti a bányászati sebességet. Ezért mivel nincs az amd 5900x ben integralt vga ezért kapásból hátrány vagy extra kiadás...
Hogy miért amdt vettem ,mert elhittem azt a sok mindent amit írtak és mondtak róla előljároban. De ne aggódj amint jön az új intel hírdetem meg egész gépet adom el aztán ahogy korábban írtam nem lesz több vörös vagy egy jó darabig biztos nem ha ez jobban tetszik fogalmazásban.
-
-
jattila48
aktív tag
válasz
KROK640 #2404 üzenetére
igazából nem bosszantana, ha rájönnék hogy jobbat is vehettem volna. Esetleg a jövőre nézve tanulsággal szolgálna, hogy máskor jobban járjam körül a dolgokat. Alaplapból meg ramból talán vehettem volna olcsóbbat is. Egyébként sokszor volt már, hogy utólag gondolva fölöslegesen szórtam el pénzt. Nrm feltétlenül számítástechnikára
Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Dune: Awakening
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged