- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
Az intel processzorok egy magos teljesítménye azonos órajelen általában magasabb, mint a ryzeneké. Ugyanakkor több magon a ryzenek jobbak. Ez miért van? A hyperthreading miatt van ez a különbség? Intelnél a hyperthreadinget a kellően hosszú pipeline jobb kihasználása teszi lehetővé. AMD-nél régebben erre két egyszerűbb mag egy egységbe integrálását alkalmazták. Most is elvileg teljesen más az AMD hyperthreading mint az Intel?
-
jattila48
aktív tag
valószínűleg tényleg túlzás. de H-s alaplapot és mATX-et nem akartam a kevés DIMM és 1x PCIe miatt. Hasonló B-s alaplap pedig majdnem ennyibe kerül (47e Ft), akkor miért ne legyen Z-s. Amúgy sztem ez is elég lesz nekem 10 évig, aztán ha kell egyben cserélek mindent. Eddig sem volt olyan, hogy darabokban cseréltem volna.
-
jattila48
aktív tag
válasz
Mahrenburg #2406 üzenetére
drogot kivéve.
-
jattila48
aktív tag
válasz
KROK640 #2404 üzenetére
igazából nem bosszantana, ha rájönnék hogy jobbat is vehettem volna. Esetleg a jövőre nézve tanulsággal szolgálna, hogy máskor jobban járjam körül a dolgokat. Alaplapból meg ramból talán vehettem volna olcsóbbat is. Egyébként sokszor volt már, hogy utólag gondolva fölöslegesen szórtam el pénzt. Nrm feltétlenül számítástechnikára
-
jattila48
aktív tag
Még az is érdekelne, hogy virtalizációban vmware-rel melyik processzor jobb? Vagy mindegy? A két processzornak különböző a virtualizáció támogatása, a vmware melyiket szereti jobban? Másrészt a spectre meltdown hiba ugye nem érinti egyik processzort sem?
-
jattila48
aktív tag
Bár éppen most vásároltam egy i3 10100 processzort, érdekelne hogy amd vonalon melyik áll legközelebb hozzá teljesítményben. Én egyáltalán nem játszok, a szoftverfejlesztés a leginkább érdekes számomra. Ahogy néztem, a ryzen 3100 valamivel lassabb, a 3300x valamivel gyorsabb de nem beszereztő, és a 3100 is lényegesen drágább mint az i3. Ugyanakkor hasonló képességű alaplap talán olcsóbb az amd-hez. Nekem fontos volt a teljes ATX méret, 4 dimm és 3 db pcie 1x, a tpm is jól jöhet. Végül egy Asus prime z490-p lett belőle. Ahogy néztem ennek a lapnak az amd-és testvére még drágább, viszont olcsóbban is lehet értelmes amd lapot kapni, szemben az intellel. Szóval nem egészen vagyok biztos benne, hogy az intellel jártam jobban, persze most már mindegy. Csak elméletileg érdekel a kérdés. Szerintetek?
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest