Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• zsid

senior tag

válasz koko52 #2773 üzenetére

Ha azt mondom, hogy most a marketplace-en olcsóbban vagy ugyanannyiért hirdetnek i7-10700-at, mint 7700k-t :DDD

Részben e miatt váltottam Coffe Lake-ről - egyelőre - Zen2-re, mert olcsóbban vettem a boltban R7-3700X-et, mint amennyiért vehettem volna egy használt 8700-9700(K)-t. Hihetetlen néha hogy el tud borulni a piac és az emberek egyik/másik irányba..

KROK640:
    fogalmam sincs mennyi a teljesítménykülönbség egy K és non K között alapon,de (a Z chipset miatt) a K előnye akkor nő meg igazán,ha odatekersz neki. Ha még XMP-t sme tudsz kapcsolni a biosban, akkor teljesen felesleges belerakni a K-t. Hát a HP belerakta :D

• palfitom

félisten

:K

+ to all:
    Kismillió gépet raktam össze, és nálam is az a tapasztalat, hogy a felhasználók döntő többsége nem tud/akar belépni a BIOS-ba, és nem akar a beállításokkal minimálisan sem babrálni.
    A PH-s tagság már alapból feltételez némi affinitást a számítástechnikához, tehát az itt jelenlévők nem az "átlagot" képviselik, véleményükből nem lehet reprezentatív következtetést levonni.

• carl18

addikt

Én is azért vettem a Ryzen mert ránéztem a használt intel árakra és komolyan poén ami ott volt.
    Egy I5-3470-et akartam I7 3770-re váltani de az a proci használtan 35E lett voln akkoriban. Aztán megnéztem a cpu árakat boltból és nem is kellet gondolkoznom sokat.
    Mikor a Ryzen 5 1600-at vettem 30E volt 3 év garival, szóval poénosnak tartom hogy még nekem kellet volna +5E forintot ráfizetnem egy 8 éves processzora ami elavult stb. És sokkal gyengébb+ Zsákutca platform. Mert 3770-től nincs feljebb. 1155 vége.

Azért még a I7-8700 vs I5-10400F árazása között is van egy jó érdekesség. Az új model 45E volt nem olyan rég 3 év garral, a régi i7 kapu garanciával meg 60-70E forintba fáj.
    Ilyen eseten az a régi i7 alap helyzetben 35-40E forintot érne.
    Szóval szerintem elég sokszor van úgy az ember hogy valaminek a használt ára olyan magas/beragadt hogy jobban megéri újat venni.
    :R

törölt tag

nehari hogy bele röfögök a filozofálásodba de k-s procikról beszéltünk az elején és ugyebár abba a témakörbe HA Bios buherálásról beszélünk azoknak a usereknek a 95 % a biztosan nem megy el mellette és ha nem is keni vágja de matatja rendesen.
    Az ilyen userek "K-s fanok, OC mesterek" erre gyűjtöttek ezt akarták és tudják mibe tolják a pénzt. Aztán vannak a nem K-s láma userek nagymama pistikének vesz gépet 200-ért de minden menjen rajta és a gyerek valami 200 fps-ről beszél amiről azt se tudja mi de hallott róla. na ezek azok akik sose mernek és fognak biosban turkálni és ha bármi konfliktus akad akár software szinten is "át lettek verve a boltban ezzel a szarral" hozzáállással próbálnak gariztatni nem létező hibákat is. Globálisan ezeket is beleszámolva igazad van tényleg több az aki azt sem tudja mi az a bios! Csak hogy nem erről volt szó. pláne nem itt :)
    És természetesen a nem K-s userek között is akad aki azért nem megy el a BIOS turkálása mellet szereti finom hangolni a PC-jét de ebben az osztályban azokból van a kevesebb.
    Fix szorzóval és hőfokokkal amúgy se sok a lehetőség de azért akad valami ott is, arról nem is beszélve hogy a Nagymama Pistike példára visszatérve, amikor az elvárt teljesítmény fejében meghallják a K-s processzor árakat olyan gyorsan felejtik el azt megvenni hogy mint osztály az azonnal felejtődik is.

Aktív témák

Hirdetés