Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz carl18 #2762 üzenetére

Egyetértek veled, eredetileg Ryzent akartam, DE :
    Amikor én vettem a gépet, akkor a 10400F és a Ryzen 3600X közötti árkülönbség annyi volt, hogy a 10400 és a lap majdnem annyiba került mint amennyibe csak a Ryzen 3600X CPU került volna. Erre még rájön a lap, és egy normális hűtő (+10K legalább). Az erdeti keretet végül ígyis túlléptem.
    Akkor Intel 87 ezerre jött ki lap+CPU+hűtés, míg az Ryzennél csak a CPU lett volna 80K... lappal együtt is 100 ezer felé jött volna ki a Ryzen, még akkor is ha nem veszek CPU hűtőt valami komolyabbat. Mindeközben játékok alatt az Intel elvileg jobb/egál volt. Nem egy hirtelen döntés volt, hetekig nézegettem teszteket, árakat, mire megszületett a döntés. (Másokat is megkérdeztem, eléggé egyértelműen az Intel felé húzott még olyan is, aki Ryzen 2600X tulaj volt). És akkor még ott van, ki tudja mit fogok ki, a szilicium lottón.

Aki ismer az tudja, hogy szinte minden gépem húzva volt, és igen én vagyok az, akinek anno az 1700+-os Athlon XPje már az első napon 2700+-nak ment, de később 2669MHZ-en is használtam. Még a Phenom 9500-at is húztam (pedig azt aztán nem volt egy hálás feladat tunningolni), az I3 4330-at csak azért nem, mert nem lehetett.

Aktív témák