Hirdetés
- Androidos fejegységek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Asztrofotózás
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz fudi2002 #28344 üzenetére
"...4x sr ami 2x dual rank ugye..."
Nagyon nem. A 4xSR az 4xSR lesz.A rank a RAM modul felépítésére utal, teljesen mindegy hány darabot használsz. A single rank felépítésű akkor is SR marad ha kettőt, négyet vagy akármennyit használsz fel belőle. Az sem számít, hogy a modulnak csak az egyik, vagy mindkét oldalán vannak chipek, attól még lehet single rank vagy dual rank is.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Motyi
senior tag
válasz RECSKA #28380 üzenetére
Nem szar az biztos, "csak" SR és AMD oldalon jelenleg semmi haszna ennek az elérhető magas órajelnek. ZEN 3-ra készülve - ha igazak a pletyik, hogy magasabb IF órajelet is bírni fog - a legoptimálisabb egy 3800-4200 közötti órajelet minnél alacsonyabb késleltetésekkel elbíró DR kit. Ez alapján a sorrend, hogy milyen chipekre épülő ram kit lenne a legjobb:
1. Samsung B-die DR - ez a top választás, persze aránytalanul drága
2. Micron Rev E. DR - olcsó és vállalható időzítésekkel jó esélyel viszi ezt az órajel tartományt
3. Micron Rev B. SR - kb. mint a Rev E., de bukod a DR előnyét (hacsak nem 4 modult veszel)
4. Minden más[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Az 1900es IF az szimplán 50/50, vagy megy vagy nem.
Illetve magasabb VDDG-t igényel általában, de nálad már eleve 1,05V a VDDG, annál nem kell több.
Viszont IF 1866mhz majdhogynem kivétel nélkül megy minden CPU-val, tehát 3733mhz RAM.Ha nem akarsz vele többet mókolni azt megértem.
tRC-t mondjuk még levenném 66-ra és megnézném GDM off, ezeknek elvileg simán menniük kell így és sokat hoznak.
-
tag
ez már csak ilyen, nekem most a mennyiség a lényeg. Az is csoda, hogy megy a 3200MHz ilyen sűrűség mellett.
-
tag
nem gyakori setup a 128GB, egy kolléga volt korábban G.Skill Ripjaws kit-tel, ez pedig itt egy g.skill trident-z neo 4x32Gb KIT 3200MHz:
BIOS reset kellett, mert dobálta a hibákat... Aztán BIOS frissítés is kellett, azóta jóban vagyunk, stabil minden 1 hónapja. 4x16 2400MHz után ez nagy ugrás minden téren.
-
fanti
addikt
Na, kedves barátom, hát nem is tudom hogy mit mondjak neked?
Köszönöm szépen? Profi vagy? Hála néked Mester?
Talán mindhármat egyszerre!!!Örömmel jelentem, hogy sikerült beállítani és stabilizálni a 3600MHz-et!
"3600nak még egész könnyen mennie kell 18-20-20-20-40"
Basszus...na ez a profizmus! Belököd ide nekem csípőből, és én beállítom és megy! Mit megy, szalad!Tesztelve 1 óra legújabb Prime95 blend teszttel, és Y-cruncher-el 0, 1, 9 - es beállítással.
És totál stabil!!!
Ugye a processzor (3100-as Ryzen) meg allcore 4.3GHz-en sertepertél.Úgyhogy ez a két 32GB-os Aegis kitt 72 ezerbe került kiszállítással együtt, és hát...annyit bőven megért, pláne így, hogy egy gépben megy együtt a 64GB DDR4-3600-on!!!
Ja, és még egy érdekesség.
Bakker, ez a memória nem igényel plusz feszt...gondoltam, adok neki, az alap 1.35v (ami 1.37-ként manifesztálódik a BIOS-ban) még egy picikét, és feltettem 1.38-ra, ami 1.395-ként manifesztálódott...na egyből instabil is lett Y-cruncher alatt...visszatéve az eredeti 1.35-öt, meg azonnal stabilizálódott, úgyhogy gondolom a C die ennyire nem szereti a kis túlfeszeléseket sem...NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MESTER A SEGÍTSÉGEDET!!!
-
arabus
addikt
válasz RECSKA #28380 üzenetére
5 lap képes erre ebből egy az msi még nem is kapható.
de jó.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-FreaK-
veterán
Amikor ilyen teszteket linkeltek, azért nézzétek már meg jobban légyszi és gondoljátok át, mielőtt erre bármilyen véleményt alapoztok. Érdemes lenne nagyobb, ismertebb csatornák tesztjeit nézni mint ezeket a random YT teszteket.
1: semmi nem garantálja hogy nem kamu, és nem csak a nézettség miatt csinálja. Pl. Egy GN-nél azért ez fel sem merül.
2: nem mond el semmit (jó, ott a konfig) a tesztkornyezetről, beállításokról, tesztmetódusról.
3: online multiban tesztel? Nem azonosak a feltételek, semmit nem érnek a mutatott számok.
4: Nem kontrollálja a változókat, ez így használhatatlan, kuka eredmény. Kezdjem sorolni mennyi minden okozhat különbséget egy ilyen "tesztnél"?
Ott vannak a nagyobb, neves oldalak tesztjei, inkább azokból próbáljatok konklúziót leszűrni.
-
MPowerPH
félisten
válasz wwenigma #28376 üzenetére
De... Csak mar megkevertetek, mert mindenki mast akar.
Ha mar memoria, es DR. Ez tuti az lesz. Gyarilag 3600C14 pedig mega wow. Milyen bin ez?!
G.Skill Equips Low-Latency DDR4-3600 Kits With Samsung B-Die DRAM
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mumee
őstag
Ez amúgy annyira nem egyszerű, mert nem hogy dual rank stickjeid vannak, hanem rögtön 4db van belőle ami így quad rank...
Annak nincs igazán mérhető előnye, viszont nehéz OC-zni legalább.
Itt vannak tapasztalatok C-die-al németül : [link]A quad rank miatt valószínűleg a 3600mhz is problémás.
Ez egy 2x16GB eredménye, de a quad rank maitt nem tudok igazi támpontot adni neked, de ha szeretnéd megpróbálni akkor támpontnak megteszi.
[link][ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MPowerPH #28375 üzenetére
Nem ugy volt hogy a DR a jó?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Motyi
senior tag
-
Motyi
senior tag
válasz wwenigma #28366 üzenetére
Sajnos a Crucial Ballistix 2 x16 Gb-os kitek (3000/3200/3600, színtől és RGB-től függetlenül) már lutri kategória (SR/DR szempontjából). Régen fix DR Micron rev E. volt, ma viszont már lehet SR Micron rev. B is.
Az alábbi összefoglalót találtam róla:
Elvben a friss gyártásúak mind SR Micron rev. B-nek kellene lennie, de ez sem igaz, full random. Én a múlt héten vettem 2 db 2x16GB 3600 piros, nem rgb kitet. A 2020/39. heti gyártású SR rev. B, a 40. heti pedig DR rev. E.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Na memória mesterek, ebben segítsetek.
Annyit irkáltatok itt a RAM tuningról, hogy meghoztátok a kedvem a próbálgatáshoz.
Alaplapom Gigabyte Aorus B550 Pro, benne egy Ryzen 3 3100-al (allcore 4.3GHz - 1.21v) és 64GB, azaz 2 x F4-3200C16D-32GIS Aegis DDR4-3200MHz, CL16-18-18-38 1.35V, 32GB (2x16GB) memóriával.
X.M.P-vel használom és tökéletesen működik.
Samsung memóriával van kiszerelve, C die ha minden igaz.
Így megy X.M.P-vel most 1.36 volton :Ezen lehetne még gyorsítani? Lenne értelme?
Mert elégedett vagyok a sebességével.
Ha igen, akkor megköszönném ha segítenétek! -
MPowerPH
félisten
En csodalkozok, hogy a BIOS chip meg nem szakadt ossze a sok CMOS Clear -tol.
Ezzel a 3600 -assal mar nem is eroltetem. X570 ugysem lesz meg a kov. heten, leven Asus ho kozepeig igerte a megjelenest. Zen3 remelhetoleg hetvegere bekerul. Megnezzuk egy jobb IMC -vel mennyire lesz kezesebb.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
wwenigma
Jómunkásember
Nezem most ezt a ramot hogy kéne 2x16GB de a gyári leiras szerint "2048Meg x 64" azaz single rank.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz Create. #28363 üzenetére
2x írtam, mind2 esetben írtak 1 nap alatt, konkrét megoldással. Nem kellett magyarázni, hogy nem vagyok láma. Tisztán leírtam mi a gond és mit próbáltam, megnézték, megtalálták, javították. (ilyen apróság, hogy az integrált soundot nem tudtam letiltani mert nem bootolt utána) Komoly bios buggal nem találkoztam náluk, stabil kis cuccost árusítanak. Szóval valaki szerint hype-olom, én meg úgy fogalmazok, hogy ennyi légy nem tévedhet
Más: ilyen support hozzáállást ez előtt csak a noctuától és a logitechtől kaptam, haddnemondjam azóta is itt virítanak az újabb cuccaik nálam
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
addikt
válasz fudi2002 #28361 üzenetére
Én 2x írtam az asrock supportnak, egyszer sem kaptam választ, csak az az email jött meg, hogy megkapták, majd keresnek. Az első emailt kb fél éve írtam, azóta is keresnek. Pedig nem bújtam el.
Ugyanez volt a scythe is.
A deepcool viszont fél nap alatt írt.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz arabus #28359 üzenetére
Köszi. Én ezt tudom. Csak hogy más is lássa leírva..
Én egyébként ezért csípem a szarmárkám. Írtam nekik, hogy héló bugvan az új biosban, 1 nappal később kaptam a linket hogy javítva, próba. Ezeket nem felejtem el. Ez a hozzáállás amit csípek!
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz fudi2002 #28356 üzenetére
vannak gondok szerintem minden gyártónál.
kevés lehet olyan lap amin minden klappol.
biost irni elég nehéz lehet ezekre főleg ennyi féle proci mellett.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
veterán
válasz fudi2002 #28340 üzenetére
A masolas ertek bo 2-3e ponttal tobb.
Winrarban 3733on tobbet csinal a dr, ugyanazon idozitesekkel, mint az SR 3800on, pedig ugye a fabric sokat szamit. Picirlt gyorsabb csak. De amikor idoziteseket allitgatunk napokat 1-2%-ert, akkor a max kihozasahoz jo. :)
Viszont jobban megterheli az imc-t, picit magasabb soc fesz kell.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Alpi.
addikt
DR B-die kittek közt vannak nagyon betegek csak annyiba kerülnek, hogy egyszerre két embernek kell meghallgatnia az árat, mert egy nem bírja ki.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
fudi2002
veterán
válasz arabus #28351 üzenetére
Én az egyszerű tuningolhatóság és az esetlegesen későbbi bővíthetőség (4modul kis memocval) lehetősége miatt az SR-re teszem a voksomat. Ahogy elfogy a memóriám, továbbra is 32-es sr kitre fogok vadászni. Persze, ha a zen3 nem fordítja meg a véleményem.
Köszi Urak!
Recska, Magának várjuk a véleményét még!
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
" Csak nézd meg, mennyien írnak ide, és mennyien vannak közülük, akik DRAM calccal játszadoznak. "
a dramcalc az meg mindig olyan, mint anno a P12 lokator magassagmeroje ?
utobbinak +-900 meter volt a pontossaga, mar ha idoben sikerult leolvasni...[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
arabus
addikt
válasz fudi2002 #28346 üzenetére
hát nagyon egetverő különbség szerintem sincs
legalábbis hogy ezen rugózzatok.
nehéz ám a jó beállitást kimérni.
aida csak támpont mert egy szint után az semmi változást nem mutat.
én inkább biosokkal szivok egyiken nincs bclk állitás másikon meg nem lehet normális feszt adni a memóknak mert bugos[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest