Hirdetés
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- Bődületesen sok szoftverrel kínálja Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Hűha, kalandos nekem ez a Ryzen project...

Összeraktam a gépet, Win-t nem akartam újrahúzni, mondom megnézzük mit fut így. Driverek fel, tulajdonképpen minden ok, a RAM persze nem fut csak 2133 MHz-en. Mondom ok, F4 BIOS van most, frissíteni kéne. Minden stabil, évek óta Win alól frissítem a BIOS-t, hát rajta most is. F5 BIOS felmegy, hurrá, de van a Giga oldalán valami F6g, béta ugyan, de ez a legújabb, hát akkor ezt is küldjük fel.
Elindul a sztori, 8% körül elmegy a kép. Mondom no para, visszajön az. Visszajön. Mondom vissza kéne jönnie... ehh bazmeg. 20 percig várok, venti pörög, kép nuku. Hát mondom ha eddig nem végzett akkor sose fog, jöjjön aminek jönni kell, restart. Gép molyol (sokat), bejön a post, Win betölt, de fura, hogy a ledek nem abban a színben világítanak amit belőttem...Nézem, F4 BIOS. Nézem a lapot... B BIOS LED világít. Mintha eddig a mellette lévő égette volna ki a szemem (sidenote: elég éles fénye van ennek a nyomorult LED-nek...). Hát perszehogy, be volt kapcsolva a dual bios, a lap mikor érezte, hogy a Main Bios bizony kakukk, életre hívta a backup bios-t, azért vagyok F4-en... Akkurva. Ok, működik most, de mégiscsak, most csak egy BIOS van, a Backup Bios, meg kéne javítani az elsődlegest, mert ha ez is elszáll akkor b*szhatom - meg hát pár órás a lap, legyen már origi állapotban.

Neten megtaláltam ezt, mondjuk kicsit túl volt tolva, mindent lehúzni, meg Cmos reset, meg elem ki... mondom éjjel van, én ehhez már lusta vagyok, nagy az arcom, van működő Backup Bios, mi baj lehet, átírom a receptet, végülis látom mi a lényeg. Pendrive elő, F6g rátölt, kezdjük, kávét ittam végül is, háttérben megy a Spektrum, világháború meg minden (itt tényleg éjjel nappal csak ezt adják évek óta?)
Gép kikapcs, átváltok Single Bios módba, ránézek azért a Main Bios-ra... hát persze, se post se semmi, tényleg eltávozott. Ok, akkor Backup Bios élesít, nyomom az END-et, ez visz a Q-Flash-hez, megyen minden.
És itt a trükk: mielőtt rámész arra, hogy ugyan gépezet, frissítsd már a biost, ott melegében, bekapcsolva át kell kattintani a kis alaplapi kapcsolót Main Biosra. LED átvált Main-re, így van vizuális visszajelzésem is, mondom király, az a LED világít, azt piszkálom hát, szóljon az a BIOS update a Main Biosra, F6g pendrive-ról. Lefut, restart... és működik. Újra van Main Biosom F6g-vel, meg a jó kis Backup Bios F4-gyel. Őt már most megszerettem, mert kihúzott a szarból, Main Biosnak tepernie kell azért, hogy cimborák legyünk. Egy lap két lélek.Most jön az, hogy a drága pénzé' vett 3200-as Trident Z legyen már kedves 3200 Mhz-en szaladgálni, ne nekem ilyen 2133-on.
Ja, és a gyári hűtő nekem biza hangos, írok is Enermaxéknak, hogy legyenek kedvesek küldeni AM4 cuccost, addig elzörög ez is. Na meg van valami 20 euro Steam kupon is a lap mellé azt is be kéne húzni. Olyan hajnali 4-ig kéne max ezzel szórakoznom, mert reggel doki, lejárt a jogsim fél éve, kéne azért egy új (még jó hogy nem igazoltattak kb. soha). Remélem nem áll keresztbe a szemem a látásvizsgálaton.Na további jó alvást mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő