Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #27898 üzenetére
Nekem is csinált már ilyet, de annyiszor cseréltem már biost, hogy nem tudnám megmondani: bios-tól függ e, vagy valamilyen beállítástól. Az viszont rémlik, hogy nálam akkor jobban ragaszkodik a fix órajelhez, ha a cpu-nál nem hagyom auto-n, hanem 100 MHz-re állítom.
Esetleg próba winben beállított teljesítménycentrikus energiasémával?
-
-
-
törölt tag
válasz
tasiadam #27888 üzenetére
Nem kell megijedni tőle. Nekem is 3,3-3,4-re lemegy a 3,6GHz allcore OC-ről az 1600AF. Pláne 3-5% terhelésnél. Ha taskmanagerrel nézed.
Ha CPU-Z-vel, akkor meg tartja a 3,6-ot.MSI Centert meg rúgd ki a ..csába. Nekem nem kell egy falatja sem. Csak feleslegesen kutyul. Ryzen Mastert sem használok ez miatt.
-
tasiadam
veterán
Van egy egesz friss win10em, biosban all core 4ghz es MSI center a win10en.
Na. Van hogy bekapcsolom es all core 3.7ghz-n megy, a win pedig irja hogy 4.0 a base de a current 3.7. mivel all core OC, nem megy semmi state es cool n quiet. Nem lenne szabad mozognia a frekinek. Tegnap is beutott a 3.7. Kezd felidegesiteni az AMD ezzel az onszopatassal. BIOS full fasza, es kb 10bol 1x igy kapcsol be, mindenfele ok nelkul. Mitol lehet? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27886 üzenetére
cbvel azert szoktuk tesztelni, mert az ott kapott pontszam eleg jo osszehasonlitasi alapot ad.
viszont igazabol a cinebench nem egy harcore terheles, ami azzal stabil, még elhasalhat jobban megirt kodok alatt.
memoriatesztre testmem5 // ha alapkonfiggal nyomod, menjen 15-30 kort //procitesztre meg emelkedo szamsorrendben :
aida64 stressz ( ez gyors memoriatesztnek is jo, ha nagyon el van kefelve a memoria, hamar bepirul ) eleg belole 6-8 perc.
// en szoktam aida + cpu-z stresszt kombinalni is. //
aida64 speedtesztek kozul az FP32 es FP64 ray trace, -- hamar megvan, es oczott konfigok bizony neha elhullanak rajt.
hwbot realbench
y-cruncher 1-6-0 2-3 kör // a progi jo memoriatesztre is a 0-1-x utvonalon //
altalaban ha y-cruncherrel stabil, akkor mar megall barmiben, de ha megjobban meg akarod izzasztani, akkor johet a prime small fft. 10-15 perc avx disabled es 5-10 perc avx enabled verzioban.
2700x -en még fut az ibt avx verzioja, en ezt is szoktam, 10 kor very high, ha maximalista vagy, akkor 10 kor maximum beallitason."43.5 szorzóval megy (4350 MHz)...itt az alaplap olyan 1450mv magfeszt állít be...
...mindezt nyugiban olyan 30-40 fok között...terhelve felkúszik 70 környékéig is... "
ez ugye nem a "VID" ertek ? mert nem azt kell nezni, ha a hwinfo64 -et hasznalod, akkor azokat a sorokat lesd, ahol az "svi2-tfn" karaktersorozat megvan. Ha tenyleg alig droppol, akkor esetleg az llc beallitasokat meg lehet kapirgalni, sok lap alapon feszes llc -t allit, ami miatt nem esik le a fesz, es elmelegszik a proci.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
hokuszpk #27783 üzenetére
...üdv újra itt...
..."bevizeztem" a cuccost...
...sok minden értelmet kapott...
...
...valóban droppol kicsit...csak azt én azért nem látom-láttam mert már eleve az auto miatt magasabb frekin és magasabb órajelen ment a rendszer...visszavettem 0.1v-ot (100mv) és el se akart indulni...jelenleg minden auton offset -0.05 v mellett a gépállat 43.5 szorzóval megy (4350 MHz)...itt az alaplap olyan 1450mv magfeszt állít be......mindezt nyugiban olyan 30-40 fok között...terhelve felkúszik 70 környékéig is...
...
...nem tudom mivel szoktatok tesztelni (ha jól láttam cinebench) mert nem vagyok a szintetikus tesztek híve de csak kellene futtatni egy kört......
...egyébkén meg kell mondjam remélem olvassák moderátorok is és feljut a vezetőségig is hogy lassan 20 éve koptatom a fórum oldalait, és rengetegszer segített már nagyon sokban az oldal-sőt rengeteg ismerősöm és fórumtársam van még így ezzel és ezúton is köszönném nekik és mindenkinek......csak a példa kedvéért az első generációs core i7-es rendszerem óta nem igazán foglalkoztam a számítástechnika fejlődési irányzataival, és egy kvázi 10 éves "info ürrel" a fejembe álltam neki ennek a gépnek úgy hogy kb mindent innen szedtem össze...tudás és eszközt beleértve...
...tisztelettel : Jim...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#12516608 #27884 üzenetére
Igazából előtte 2600-am volt, azt még megjelenése körül vettem 50e-ért, de az akkori gépem eladtam és elvoltam egy 200GE-vel, kicsit később akartam kicsit jobb gépet, de ennyiért nem hagyhattam ott. A 2600-at is meglehetett olcsóban szerezni így, de ott nem volt játék, így drágább lett volna számomra, mint a 2700
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #27883 üzenetére
Na nekem is akkor kellett volna belecsapnom a lecsóba, csak nem volt gempa. Úgyhogy most 1600AF-em van a 2700 akkori áráért.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pandras83 #27882 üzenetére
Akkor rosszkor vetted a cpu-d, én a 2700-at még alzaban vettem, kuponozva, alapjáraton is akciós volt és így 45e volt. A hozzá tartozó játékot és gamepasst eladtam 10 vagy 12e-ért, így nagyon jó vétel volt, 3600-ra váltáskor meg elment 50e-ért a gyári érintetlen hűtővel, mert addigra eléggé megdrágult.
-
pandras83
őstag
válasz
hokuszpk #27881 üzenetére
Persze, ezzel számoltam. Bár fog hiányozni a jelenlegi uefi, megszerettem és ki is igazodom rajta, de ahogy látom, a béta uefi rendesen le lett butítva hogy elférjen a chipen. Gondolom a fő funkciók megmaradtak, csak kevésbé mutatós.
3700X lesz a vége, lehet hogy egy hónapon belül be is pattintom. Először persze megnézem hogy mit tud még az öregedő 2600 bf2042 alatt. Sok reményem nincs benne, de meg kell adni neki az esélyt. A 2600-ot 48k-ért vettem apróról (akkor volt 60k boltban), a legkalandosabb vásárlásom volt. A 8. kerbe mentem érte és egy nem túl bizalomgerjesztő ház udvarában vártam, aztán az eladó felesége hozta le egy szatyorni egyéb alkatrésszel és egy karonülő babával a karjában. Azt se tudta hogy mik vannak a szatyorban, csak mondta hogy válasszam ki melyik az enyém. Eleve para volt, hogy előtte 5 perccel beszéltem az arccal telón és nem említette hogy otthon sincs.
Nem mondom, hogy nyugodt voltam hazafelé, de minden rendben volt végül, cpu install után minden szépen ment, ahogy kell.
Most meg már Berlinben élek, és vehetek dupla annyiért bóti cpu-t, ami max 20-25 %-al gyorsabb átlagban. Nézegettem ebayes használt am4 cpu-kat is, és meglepődve láttam, hogy a hűtő nélküli "tray" procik ugyanannyiba kerülnek, mint a boxed verziók hűtővel. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
pandras83 #27880 üzenetére
annyit meg, hogy az utolso betas bios kell, ne felj tole, mukodik ; illetve amig meg nem frissited nem indul a 3xxx proci, utana viszont a regi procival vagy elindul vagy nem, en 1700-al frissitettem, azzal elindult, de "unknown cpu"-t irt ra.
azt nemtom van-e visszaut a regi biosra, valahogy azota nem ereztem szukseget, hogy lassabb procit tegyek a lapba -
pandras83
őstag
CJ4567, Dragon3000 és hokuszpk köszönet az infókért!
-
CJ4567
nagyúr
válasz
pandras83 #27868 üzenetére
"De a min. fps értékek valamelyest emelkednének a játékokban, nem?"
Igen, a játszott játékok alatt meg bőven jobb lenne a 3700X, mint a 2600. Én 1070 mellett váltottam egy 4,1GHz-re húzott 2600-ról egy 3600-ra, és GPU limit mellett is magasabb minFPS értékeim voltak, mint előtte, és az egyszál igényesebb, vagy egyszerűen CPU gyilkoló játékok alatt nagyon érezhető volt a változás.
Egyszerűen simábbak, folyamatosabbak a játékok.
És akkor a 3700X-nek még több szálja van, a háttérfolyamatok biztos nem fogják beakasztani. -
pandras83
őstag
válasz
Dragon3000 #27875 üzenetére
Kösz a leírt tapasztalatokat, ez így bíztató azért.
Hokuszpk nalad meddig boostol a 3800XT a Mate lapban és mivel hűtöd?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
pandras83 #27874 üzenetére
"Bár az eredeti kérdés még mindig valid: gpu limit mellett is növekedhet a min. fps játékokban cpu upgrade után?"
talan lesz egy jatekostars, aki hasonlo konfiggal rendelkezik es benez ide. En nemjatszom, ezert csak tippelni tudok.
ha olyan helyen esik be a minfps, ahol a game atmegy egy pillanatra cpulimitbe, akkor igen, novekedni fog. haviszont massziv gpulimit van, akkor meg nem.*** na. mire megaszondtam, meg is jott a tapasztalati alapu valasz.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Én 2700-ról váltottam 3600-ra 2080 super mellett 2560*1080 144Hz monitor mellett, mert több játékban is kullogott a 2700 a vga után, még oc-val is (4GHz-nél többet nem bírt a cpu), ugyanazokkal a játékokkal a 3600 oc nélkül is elboldogult. Ez mellett megszűntek a mikrolagjaim is, a nagy fps beesések is. Ebből kiindulva, ha kevés a 2600, akkor biztos, hogy lesz előrelépés a 3700x-re váltással. Egy játékban néztem az fps-t, 2700 mellett volt, hogy beesett az fps 40-50-re, míg az átlag olyan 85 körül volt, 3600 mellett igaz itt már oc-va is volt 4,5GHz-re, de 4,2-n is ugyanazt kaptam, 70-80 fps körül alakul a minimum és az átlag 100-110. Ez mellett a vga kihasználtság is ügye a 70-85% helyett 95-99%-on van.
-
pandras83
őstag
Köszi mindekettőtöknek az infót.
Több olyan konfigot láttam, ahol lazán ment a 3700X a Mate-ben, emiatt nem is aggódom annyira. Készítek be poroltót.
Extrém OC-t nem tervezek nyilván egy ilyen lappal, hacsak egy 4.2 all core, fix fesszel nem az már. Én ez alapján gondoltam, hogy jó lesz a 3700X a lapomba. A Wraith Prism hűtőm és az 5 db házventi csak csinál olyan légáramot, ami elég lehet.Bár az eredeti kérdés még mindig valid: gpu limit mellett is növekedhet a min. fps játékokban cpu upgrade után?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
grizlisandor #27872 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
grizlisandor #27870 üzenetére
akkor lehet az en Matemnak nemszoltak, hogy a 3800XT sok neki
"de azt meg a VRM tier list minimum Tier D-s alaplapot ajánl."
*** ezt kb. f*sag kategoriaba sorolnam , a 3700X 65W kategorias proci, ha nem huzza, akkor megall 88W korul, de legyen 100. a 2700X mar eleve 105, pbo maxon142W , aztan nalam siman elvitte azt is. Allcore oc-n primevel meg avxes ibtvel valoban elmelegedett a vrm, de azer ott mar ilyen 170+ wattokat nyalattam fel vele.
-
grizlisandor
veterán
válasz
VRM tier list alapján az adatlapodon szereplő MSI B350 PC MATE(tier E) alaplapodba max. 1600, 3600 and 5600X procikat tehetsz, mondjuk az MSI szerint nem kompatibilis bele az 5600X. Bár a 3700X ott van az MSI listájában, de azt meg a VRM tier list minimum Tier D-s alaplapot ajánl.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
en 2700X -rol ugrottam 3700X -re. aztan 3800XT -re.
Igaz nemjatszom, de eleg meggyozo volt a sebessegnovekedes. Neked a 6 mag -> 8 mag miatt mindenképpen jólesz
mondjuk ha a kozeljovoben lapot nem akarsz cserelni, akkor az utobbi procit javaslom, biosfrissites utan a PC-Mate eleg jol elvan a 3800XTvel, es megforditva is, jatekra kb. a 3800XT a legjobb proci, amit bele lehet tenni. -
pandras83
őstag
Van itt valaki, aki R5 2600-ról váltott R7 3700X-re? Jelenleg gpu limitem van, egy esetleges cpu csere után is maradna a limit (GTX 1070), ez tiszta sor. De a min. fps értékek valamelyest emelkednének a játékokban, nem?
Cpu igényes címek, amikkel játszom / fogok játszani: BF2042, RDR2, CP2077, AC Valhalla, plusz bármi ami jobban terheli a cpu-t több szálon.
Főleg a 2042 miatt érdekel a dolog. A bétában a 2600 40-es, 45 fps-ös minimuma nem volt épp a kedvemre való. Láttam R5 2600+3060 kombót, ott is ugyanez volt. Ok, hogy béta, de sok javulást én nem várok a megjelenéskor a 128 fős mapokon.
Tele van a YT cpu compare videókkal, de sehol nincs igazán gpu limit, ezért kiváncsokodom itt.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #27859 üzenetére
Itt kéne lennie? Csak én nem látom?
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #27861 üzenetére
Jó lenne, de mikor vettem, a 16-is elég volt, viszont az ismerős olyan jó áron adott még 16-ot, hogy nem tudtam kihagyni. Most csak az bosszant, hogy a fele a szekrény tetején pihen, mert inkább kivettem a gépből. Télen talán visszateszem, mert több időm lesz szórakozni, meg abban bízok, hogy az 5xxx-es procik nem ennyire finnyásak a memóriákra.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Csupingo #27860 üzenetére
"szeretném minél előbb lecserélni egy 5xxc-es cpu-ra, de még elég drágák."
nelegyen igazam, de szvsz egyhamar olcsobb nemlesz, az Alder ugytunik nem keszteti arcsokkentesre az AMD -t, a chiphiany még egy darabig velunklesz, a szállítás is akadozik, az energiaár világszerte megy fel, ez majd valoszinuleg a gyartasra is visszahat...
szoval ha ramhallgatsz ( azt azert tudnikell, hogy ilyen iranyu javaslataim eddig nem voltak alkalmasak a befektetési kategóriába kerülésre ) akkor amint találkozik a rendelkezésre álló keret a kinézett 5xxx cpu aktuális árával, nehabozz. -
Speed®
titán
válasz
Csupingo #27858 üzenetére
A gyártói oldal nem ír arról, single rank vagy dual rank a szervezés 😏 AIDA64/SPD, nézz rájuk melyik milyen, utána már el lehet indulni az alapján. Szimplán az eltérő DOCP még nem ok a rakoncátlankodásra, ha chipazonosak valójában, de a szervezés fent említett módon bekavarhat.
-
Dark KillerX
addikt
-
-
Csupingo
veterán
Van olyan emberke a topikban, aki 4 db memóriával használ 2xxx-es processzort? 4 esetén már nekem is állandóan fagyogat a gép eltérő időközönként. Akinek nincs gondja, milyen beálllításokat használ?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fejesg2 #27852 üzenetére
Nekem az említett lan gondon kívül más hiba nem volt, de mint írtam az alaplapon a legelső bios volt, az A.30-ra való frissítéssel meg is oldódott. A memóriák szépen mentek 3466 cl14-en. Majd egy 3600 került bele, ami elég jól sikerült darab lett és mellette ugyanazok a 3200-as ramok 3800MHz cl16-ban vannak használva.
Nem volt egyszerre pénzem a kettő cseréjére és sok veszteni valóm nem volt, ha nem ment volna a b550 lapban, akkor a 3600 megvételéig használtam volna tovább a b450-es alaplapot, 1 hónap múlva úgyis megvettem a 3600-at. -
fejesg2
senior tag
válasz
Dragon3000 #27851 üzenetére
Nekem a B550 Tomahawk + R7 2700 kombóval olyan jelenségem volt, hogy a memóriák csakis 2133-on voltak hajlandóak működni. Hiába állítottam bármit (bármelyik XMP profilt), akkor is csak azon a frekin dolgozott. Aztán jött az 5800X és minden rendben lett.
-
Dragon3000
nagyúr
-
zseko
veterán
válasz
Gyuri27 #27849 üzenetére
Próbáltam ajánlás alapján 1.39V 18-20-20-40-en is, ám úgy se bootolt már 3133MHz felett, két modullal. Most a néggyel 1.35V-on van, egyelőre a 2866-on jónak néz ki, bár ezt most még nem teszteltem memtest-el (a 2800-at igen). Lehet idő kell míg összeszoknak
A két modullal is nehezen értem el a 3133-at, de még a 3000-et is, akkor se nagyon akarta a 2800-at se elsőre, aztán egyszer csak elindult és stabilan ment, majd mikor 'meggondolta' magát, megint mehetett feljebb kicsit... Nemértem...
Időről-időre próbálkozom vele, vagy mikor olvasok valami újat vagy ha csak úgy rámjön, csak hát magyarul kevés összeszedett írás van róla (vagy én nem találok), angolul meg nem mindig van türelmem olvasniDragon3000 érdekes, pedig annál a lapnál sem írja a 2000-es szériát, ott is csak a 3 és az 5000-es van jelölve. Mindenesetre jövő nyártól hamarabb amúgy sem veszem, majd elválik addig hogy lesz. Háromezres procit nem akarok már feleslegesen venni.
-
Gyuri27
félisten
Ryzenmasterbe és adrenalinba is van auto tuning. Csak mondom. De picit hütsd jobban akkor magasabb órajelre boostol a proci.
A ram: kevés csak a frekit állitani oszt várni, hogy menjen. Ha nem akarsz ebbe se bele menni akkor ramnak 1,37 és pl cl 16 helyett 18-at állitani és úgy rá próbálni. -
zseko
veterán
válasz
#12516608 #27837 üzenetére
+többiek:
köszi. Nem igazán sikerül feljebb húzni, szerintem antituning alkatrészeim vannakMeg ez a harmincmillió helyen átirkálós tuning is már túlnőtt rajtam.
A ram sem ment 3133 fölé, én legalábbis nem tudtam beállítani, most pedig, hogy beraktam még kettőt, egyelőre annak örülök hogy már 2800-on mennekVagyis ment az 3000-en is, csak kicsit hibádzott, játéklefagyással, kilépéssel...
Egyébként úgy tervezem hogy jövőre lecserélem az alaplapot egy X570-esre, ami lekezeli a 2xxx-es procit is (a B550-ben nincs engedve ahogy láttam
), aztán majd valamikor kerül bele egy 5600X, vagy hasonló. Hátha az a lap kicsit barátságosabb lesz a ramokkal.
-
Gyuri27
félisten
válasz
CJ4567 #27843 üzenetére
Telón nincs ilyen te zsák.
Amúgy aki kevesli a cr 20-23 pontszámot. Az jobb hütö/jobb hütök és magasabb venti sebesség. Mert bár nem x-es a proci matekozza magának az órajelet. Még akkor is ha nem ordas hömérséklete van a procinak. Aztán ott van még a + offset mint opció. Bár ehhez sem árt jobban hüteni a procit. -
hokuszpk
nagyúr
multirol nemnyilatkoznek, single kevésnek tünik, hirtelen elinditottam a teams - skype - tokomtudja kommunikaciora haszalt Asrock B450m-pro4 + R7 1700 kombomon, amiben fixalva van 3.5 -re a proci, na az pont 351 pontot hoz, pedig se nem Zen+ senemmegy az elmeleti 4Ghz ( 2600 = 3.8 ? ) kozelebe.
mindjart leshootolom a screent. -
-
törölt tag
válasz
M0ng00se #27832 üzenetére
Köszi.
További BIOS reszelgetések majd a Hyper 212 EVO felszerelése után lesznek, ezek még a gyors és nyers beállítások. Ramok is csak 2933-on mennek. Kb. 10 perc alatt lőttem be ilyenre.
Mozilla FF meg kb. 40 nyitott tabbal lapult a háttérben.
Mondjuk a 4,4GHz-n pörgő FX-8320-am (lap behunyta a szemét) nem ebben a ligában játszik/játszott. -
-
törölt tag
válasz
tasiadam #27830 üzenetére
Na, akkor CB R20-al:
R5 1600AF 3,6GHz allcore OC-val:
CB R20 eredmények:
Multicore: 2742pts
Singlecore: 370ptsMajd ha mindenem meggyógyul, lesz fizikai és lelkierőm is ahhoz, hogy a 20kg-os gépet kiszedjem az asztal alól és lecseréljem a gyári hűtőt CM Hyper 212 EVO-ra, akkor lepróbálom az 1600AF-et, hogy szereti-e a 3,8GHz-t.
-
törölt tag
R5 1600AF 3,6GHz allcore OC-val:
CB23 eredmények:
Multicore: 7062pts
Singlecore: 951ptsEz elfogadható eredmény?
-
törölt tag
AMD chipset drivert tedd fel az AMD oldaláról. Erősen ajánlott az AMD által és hasznos is. Én is rendszeresen felteszem, de nem lihegek erőből utána. Win10 simábban működik vele és néhány anomáliát ki tud küszöbölni.Egyébként az MS is ajánlja a friss verzió feltelepítését.
-
Mike8212
tag
(Bocs a dupláért mod.) Előző linkem nem kifejezettem utal a chipsetre. Most néztem meg. Sorry.
-
Z_A_P
addikt
Nem tudom ez-e a jo topic, meglatjuk!
Kerdes, nekem miota 2 eve megvan a gep (R1600AF=2600, MSI Tomahawk Max B450), azota az alap Win10 chipset/sata/stb driverek vannak fent.
Semmit sem tettem fel az AMD-tol.
Kerdesem, ha feltennem (pl az AMD chipset-et), mit nyernek vele, megerne, miert? -
Mike8212
tag
Megoldva! Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Nem egyforma arányban emeli a mag feszkót az R7 1700, és az R7 2700 között. Szóval ami eddig elég volt annak - ennek már nem. Néha a legegyszerűbb megoldás a megoldás.
-
-
válasz
Mike8212 #27818 üzenetére
biztos vagyok, hogy van benne manual overclock is, B450 Gaming-f-ben volt...
csak nem a "sima" menük között, hanem a külön AMD CBS menüben talán.
Más ötletem hirtelen nincs...
Anno P5K alaplapon volt "pencil" mod, ha egy elleállást begrafitoztál megdobta a feszt, a végén még az lesz a megoldás -
Mike8212
tag
válasz
Dragon3000 #27816 üzenetére
-
-
Mike8212
tag
Sziasztok!
Egy problémával szembesültem amit egyedül megoldani sajnos nem tudok.Adott egy Asus TUF x470 plus gaming alaplap, egy R7 2700 társaságában , Corsair LPX @3.2 GHZ rambóval. FSP HYDRO 750 + psu-val. Hétfőn adtam el itt aprón az R7 1700 procimat. Egyből vettem egy R7 2700-at. (lehet rossz embertől ? ) A régi gond nélkül tudta a 3.8-at. A jelenlegi magfeszültségét sehogysem tudom BIOS - ban 1.2 mV - fölé vinni. /offset 0.1937 ennyit tud a lapom, ez 1.37-1.39 mV - annyinak kellene lennie/
Legfrisebb BIOS igen. Bios reset félig volt meg, nem találom a pint. Mi lehet ez ? Aki tud kértem segítsen. Kap egy Heinekkent aki megoldja ez a rejtvényt! De komolyan. Találkozom vele , és megiszunk egy sört, vagy amit akar
!
-
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #27808 üzenetére
és hókuszpéká
:
Az a bajom, hogy nem látok ilyen opciót. Ezért kérdeztem a BIOS frissítést.
Üsse kukac, van még 3 évem ezen molyolni, aztán már csak 2 év a nyugdíjig. Addigra meg használt járókeretem is lesz.
-
Kolbi_30
őstag
Nekem sima 2700 van, bekapcsoltam amit kell, de tovabbra sem tudok frisiteni, mert amit be kene kapcsolnom még azt nem engedi a bios..
bar annyira nem erdekel egyenlore az uj winydows
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #27808 üzenetére
hátna.
delegalabb azt eltalaltam, hogy a biosban eleg bekapcsolni.
igy hajnalban nem is rossz -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
#12516608 #27806 üzenetére
felesleges, egyszeruen tedd enabledre az emlitett "bios psp support" -ot, az uj biosok sem csinalnak mast, csak default engedelyezik.
ja es vard meg, amig kipeccselik a w11 -bol a Ryzenlassito kodokat. -
törölt tag
válasz
hokuszpk #27805 üzenetére
Régebbi MSI B450 (nem MAX) próbáljak BIOSt frissíteni? Win11 miatt?
Konkrétan : MSI B450M PRO-VDH lap és R5 2400G. Jelenleg 2019 év végi verzió van, új brióssal be fog jönni ez a TPM faszság? 3 éves a jószág, de még 6 évet ki akarok csikarni belőle.
Az 1600AF-es konfigomat majd leellenőrzöm.Előre is köszi.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #27804 üzenetére
tisztaban vagyok ezzel, ebbol is latszik, hogy balkez nemtudja mitcsinal a masik bal.
-
aquark
tag
válasz
Dragon3000 #27801 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W