Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27397 üzenetére
10 percnyi állás után is megdögölhet bármi
xbox one - be se kapcsoltuk 3-4 hete, gondoltam eladom, bekapcsolom lenullázni, kapcsolnám...meKdöglött ( :
a supportos elmondása szerint pont akkor szoktak kakukkolni ha huzamosabb ideig ninsenek bekapcsolva...lul ( :
most egy "pérmium" táp, összesen volt üzemben 3 hetet, utolsó héten már talán be sem kapcsoltam, kapcsolnám, sksh de zúg mint qrva anyja
bármi megdögölhet bármikor, nem állás idő függvénye vagy mennyit használtad/nem használtad
többi sata porton nézted? nem egszen értem, bebootol, biosba tudsz menni csak winben nincs kép? -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Adott egy kis gép:
Gigabyte AB350N-Gaming WIFI egy Ryzen 2200G procival. A SATA SSD egy jóideig a B450+ Ryzen 7 2700X + RX580-as gépemben volt, most visszaraktam volna ebbe a kis gépbe (évekig ebben üzemelt), és nem indul a rendszer, nem ad jelet a HDMI-n... Korábban is HDMI-n működött a kis gép, csupán annyi, hogy november óta állt. CMOS reset megvolt, akkor már világítottak a piros LED-ek az alaplapon, annyit változott. Viszont továbbra is azt írja az ASUS monitorom, hogy "Tartományon kívül"
visszarakom a nagy B450-es + 2700X-es gépbe az SSD-t, tudok róla bootolni, képet is ad (RX580-ason keresztül).Hol lehet a hiba?
Nem hinném, hogy 4 havi állástól lett volna a gépnek baja
DDU-val dúrjam le a grafikus drivert, amit az RX580 miatt raktam fel, és úgy hátha jó lesz? Ez lehet opció? -
-
Tomassy00
senior tag
válasz
Dragon3000 #27394 üzenetére
b550 toma + 2700 ez nálad gyári biossal ment ? Vagy frissítetted ?
-
Raidon
őstag
Adott B550M-es alaplap is elég tág fogalom. Amire rákerestem Asus,Gigabyte,Asrock mindenhol írta az 5xxx-et. Figyeltem a kérdést. Csak hülyén fogalmaztam. Elnézést.
Milyen gyártó melyik típus lenne a problémás? Furcsállnám ha nem menne 5xxx-es proci egy viszonylag friss lapban. -
GAbre
veterán
válasz
Raidon #27388 üzenetére
Köszönöm,de itt nem az a kérdés,hogy régebbi alaplappal megy-e az újabb cpu.
Hanem a "legújabb" alaplappal miért csak kevés új cpu megy,és régebbiek közül miért vagy működik 1eláltalán. Az alap,hogy idővel adnak ki frissítéseket gyártók,hogy az újak is jók lehessenek.
Mivel nem figyeltél kérdésemre így le kellett írnom!
Chaser:
Igen gondoltam,hogy microkódokról van szó,és gyártó adja ki,csak nem tudom mennyire releváns ez a lista(mint pl ramokból is szinte mind1iket szokták vinni,hiába van 10-30 fajta a listában csak).
Gondoltam hátha valaki jobban képben van/próbálta már belerakni.
Vagy éppen vannak nem hivatalos bioszok esetleg amikkel jók lesznek.
Dragon3000:
Dobsz 1 alaplap nevét,hogy meglessem? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raidon #27390 üzenetére
Ennél egyszerűbb, a CPU listánál egyiknél se szerepelt a 2xxx. Az egyik b450 lapom eleve úgy érkezett, hogy a legfrissebb BIOS volt rajta, amit akkor 3xxx előtt nem ajánlottak, mégis gond nélkül használtam 2xxx cpu-val, jelenleg kollégám használja és azóta sincs semmi gond vele.
-
Raidon
őstag
válasz
Dragon3000 #27389 üzenetére
A kiirás sem tuti vagy egyértelmű jó pár gyártó oldalán. Elviekben az én lapomnál is úgy volt, hogy ha az új BIOS-t felteszem csak az új 5xxx-es széria megy benne. Megjelent a BÉTA BIOS ott írta kifejezetten ezt. Megvártam a véglegest. Ott annyi volt újdonság, hogy belekerült az új 5xxx-es procik mikrokódja. Pedig ennek nem túl nagy a Bios chip-je...
-
-
Chaser
legenda
azért nem támogatja mindet mert nem fér bele a bios-ba
elméletben nem is támogathatna mást csak 3xxx/5xxx-eket, onnantól meg a gyártón múlik mit trükköz
b450m s2h-ban utólag jöttem rá olyan bios volt fenn, amikor még nem is létezett a benne levő egyébként hibátlanul üzemelő 3100 -
GAbre
veterán
Üdv!
Érdeklődnék,hogy lenne 1 olyan alaplap ami b550m-es.
Csak zen3 és zen 2-őt cpukat támogat lista szerint.
De abból se mindet!
Kicsit fura ez összeállítás így.
Azt kérdezném,hogy Pinnacle Ridge vagy Raven Ridge esetleg Summit Ridge Cpu-k közül jó lehet bármelyik?
Vagy felesleges próbálkozni. -
Chaser
legenda
válasz
lovas001 #27376 üzenetére
tm5-tel teszteld, az kidobja ha instabil valami a ramban
prime large fft pedig az imc-t is teszteli és kidobja ha az instabil, vagy kevés a ramnak/imc-soc-nak-nak a fesz
ha valami gebasz van ezek 10 percen belül dobják, prime általában bsod-val karöltve, tm5 csak elpirul
nekem is aegis van, már mint az is, 2x16 3000c16, sok lapban és cpu mellett járt de eddig nem volt semmi gondja, kopp-kopp -
tasiadam
veterán
-
lovas001
aktív tag
válasz
Speed® #27378 üzenetére
XMP vel ment 2019 augusztusa óta a gép és nem volt eddig gondja.
Próbáltam a modulokat külön-külön, az egyik modul a kitből már az első körben 2 hibát dobott majd a második passnál is 2 hiba és igy tovább. a másik lefutot 4 pass hibamentesen. Úgyhogy valószínüleg a kit egyik fele kezd elhalálozni. Még érdekes lesz a gariztatás az oázisba, papírjait megtaláltam de a dobozát nem.
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek -
lovas001
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogyha memtest 86 hibát dob( 2 modul gskill aegis 3000) első próbára test 5 nél illetve a test 7 nél 2 darabot . Ram kivesz megcserél, a 2 modul bios teljes defaulra állít, ram 2666 1,35 v ra. Memtest 86 következő próbára a test 3 nál fut errorba. (egyesével még nem próbáltam a modulokat) Közös .hogy a 2 teszt folyamán mindig a cpu14 futott bele a problémába minden esetbe. Lehetséges, hogy ez nem ram hiba hanem cpu memvezérlő esetleg?(ryzen 2700) Vagy valakinek valamim ötlet?
Amiért elkezdtem a memtestet random bsod illetve a win memoria diagnosztikája hardware hibát jelez, de nem mond semmi konkrétat.
Segítségeket előre is köszönöm. -
fejesg2
senior tag
válasz
Dragon3000 #27373 üzenetére
A B450 Tomahawk-nál nekem sem volt baja a RAM tuninggal. Az új MSI B550 MAG-nál csinálja ezt R7 2700-al. Remélem az új procival (R9 3950X) nem lesz semmi baja. Jövő hónapban kiderül.
-
Atla
senior tag
Köszi a választ srácok. Jó lenne egy MAG Tomahawk B550,de tényleg elég lutri a dolog.
Olvastam olyat ,hogy a microkódot kell nézni ,vagy mi a tök az Asrocknál. [link]
Ki kellene próbálni,az lenne a legbiztosabb,de ilyen elállok a vásárlástól,kálváriába nem mennék bele.Na még agyalok rajta. -
Dragon3000
nagyúr
-
Atla
senior tag
Itt is megkérdezem.
Sziasztok!
Alaplapos topikban nem találtam ilyen témát,ezért hozzátok fordulnék.
B450-es Asrock lapom kezdi megadni magát,ezért cserélni szeretném egy B550-re,de egyelőre a processzor maradna a régi R2600. Viszont MSI B550 Tomahawk,hivatalosan nem támogatja csak R3xxx-tól felfelé a processzorokat.Nem hivatalosan [ilyen ] videókat találok.Szerintetek? Esetleg valakinek van valami tapasztalata? -
tasiadam
veterán
valakinel 8400gs + 5950?
-
-
-
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27359 üzenetére
cserebe amikor atmesz a szomszehoz elmondhatod h 5600x-ed van es vegtelen fpsed
-
válasz
Dragon3000 #27357 üzenetére
ja azóta fullba nyomtam a kretént és vettem egy 5600x-szet xD
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27355 üzenetére
Ennyire nem követtem a dolgokat, 2560x1080 144Hz monitorom van egy 2080 super társaságában és a 2700 4GHz-en kevés volt (pl warzone-ban sokszor leesett a vga kihasználtság 80%-ra és ez elég nagy fps eséseket jelentett), ezért volt tervben a váltás, most az ilyen gondjaim megszűntek
#27356 M0ng00se
Azóta elég sokat javult a kihozatal, így egyre több a jobban sikerült példány is, most belenyúltam a jóba. -
-
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27354 üzenetére
ugytudom h egy 3600 4.4ghzn ugyan annyi r20 pontot tud mint egy 10600k 5ghzn. Szoval eleg bika ott az IPC es elszomorit h nekem mennyire rossz
-
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27350 üzenetére
Eleg jo 3600at fogtal ki :D
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27350 üzenetére
sztem utóbbinál karcsú a fesz, nálam 4400-en is dobott 4000 felett néhány pöttyel, előtte meg 4450-en volt annyi, utána emeltem feszt és több lett, arról suztem nincs mentésem
sokszor úgy néz ki minden stabil - és gyakorlatilag az is -, de a teljesítmény elmarad az adott órajelhez képest, 100mhz aszem' 100 pöttyöt jelent
4g-n 3600 pötty, 4400-en 4007-8, úh 4500-ön 4100-4110 közt kell valahol lennie -
-
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27345 üzenetére
soc fesz is lehet kevés, illetve lehet nagyobbat droppolt
2700-emet csak 3,6 vagy 3,7-ig járattam, azt tudta 1,2v-on, 4g-t talán 1,25-ön néztem ott nem tudta, úh. nem erőltettem
mondjuk cb20-ban inkább 13% körüli előnyöd van c2c
2600-ra vagyok még kíváncsi mit gurít 3100 ellenében
3800x már nagyjából megvanszerk:
Kolbi_30
victorban kicsit jobb, cb20-ban kicsit gyengébb mint az előző, ez mondjuk érdekes -
Chaser
legenda
válasz
MaddeNNNN #27338 üzenetére
4g-n és felette vannak méréseim, nagyjából össze lehet matekozni kisebb/nagyobb órajelen a különbséget - cb-nél pl úgy látom egyenesen arányos az órajel növekedés/csökkenés a végeredménnyel -
4g-n fej-fej mellett egyértelműen látszik az ipc növekedése, ez lenne benne a lényeg
az egy külön történet, hogy melyik chip mit megy 4g felett, legutóbbi 3600-om vége 4450mhz volt értelmes feszenTeeBee73
nem ismerem ám ramokt, csak kiokosítottak ( :tasiadam
dehogy kell, hívő vagyok ( :
victor kb 25 perc 2600-nál, 2700-nél hát olyan 18-20 percre tippelem
közben látom megjött az eredmény ( :
3600 4g-n 19m40s alatt végzett - 4450-en
18 perc -
victor rendernél akkor majdnem egálban vannak, cb20 típusú rendernél 10% előnye van 2700-nek c2c
ha cb20 nem megy valami nem stabil -
tasiadam
veterán
beállítás: 4ghz, 100mhz bclk, 3200mhz ram
blender viktor 2.90v: 19m 6s
Nem tudtam képet csinálni, mert úgy akartam, hogy a 2 eredményt 1 képre rakom. 1.28v-on ment a cpu, de az r20-at nem bírta ki valamiért. LLC3-al. Emeltem kicsit a feszültségen, most újra futtatom az r20-at. -
tasiadam
veterán
De pusztulat sokaig megy ez a viktor...
-
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
kellene nekem egy-két nagyf@cú' bátor emberke, aki lőne 4g-n cb20 és blender tesztet - 2.90 build victor -
zen 1600af/2600 és 2700/x kellene
van már pár mérésem 3600-tal és 3100-zal, talán hamarosan lesz 3800x-szel is, lenne egy házi lista - ami feltételezi hogy normálisan belőtt cpu-k az alanyok -
ram cb20-nál úgy láttam lényegtelen, victornál viszont számít, úh. ram órajelet is tessen' mellékelni aki mérszerk:
szab13
ha viszonylag olcsó megoldást keresel akkor 1600af - 2600 gyárilag kicsit lassabb órajelen, de manual beállításnál lényegtelen -
enyém anno 4g-t igen szép alacsony feszen szaladt kb egy éve ilyenkor
én többet nem költenék már 2xxx-re, 3100 sem sokkal marad el melóban/munkában 2600-tól, csak qrvára felment annak is az ára... -
pilu01
senior tag
Srácok, tudtok támpontot adni milyen vastag thermal pad kell egy GIGABYTE RX 470 G1 Gaming 4G alá?
Köszönöm -
TeeBee73
veterán
válasz
M0ng00se #27326 üzenetére
Így elcsúsztak az árak? Egy éve még a 2700X-el volt egy árban a 3600. (Először, azt akartam, de nem volt raktáron. Ezért lett előző generációs 8 magosom. Ez sem rossz.)
MOD: szab13:: a Vegas hány magig skálázódik?
(Én néha Premierrel bohóckodom, de az max. 6 magot terhel. Oda jobb a 3600.) -
Hello!
a topic ellen szól de újonnan 10000 ft-tal dragabb az r5 3600, annyit szerintem megér plusszban -
szab13
aktív tag
Sziasztok
Fotó és videó (lightroom, sony vegas) szerkesztésre szeretnék egy konfigot összeállítani.
Játék nem lesz rajta.Mi a véleményetek? esetleg hol kell módosítani?
AMD Ryzen 5 2600
MSI B450 TOMAHAWK MAX
G-Skill 32GB/3200MHz DDR-4 Aegis fekete (Kit 2 db 16GB)
Geforce GTX 1050 Ti (használtan)köszönöm
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Kolbi_30 #27321 üzenetére
Nem gondolnám, mert a bios simán bejön vele. Amikor megjelenik a win logo, hogy tölti be a rendszert, fekete lesz minden.
Amivel próbálkoztam az egy displayport-> hdmi kábel. Ezt használtam minden videókártyánál, az RX 570 -nel is, évek óta.
Előhalásztam egy hdmi->hdmi kábelt, most azzal megy minden ahogy kell, mint a dvi kábellel. -
Kolbi_30
őstag
válasz
NdrewSunix #27320 üzenetére
Lehet szar a masik kabel
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #27317 üzenetére
Friss OS próba?
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #27314 üzenetére
Persze, érdemes a beszerelés idejére shortolni a jumpert vagy kikapni az elemet, azzal még bajt nem csinálsz, ellenben megadod az esélyt, hogy "tiszta lappal" kezdjen.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27314 üzenetére
Biosban SETTINGS/Advanced/Integrated Graphics Configuration/ ezen belül lehetne minden állítani az igp-vel kapcsolatban, itt sem találtad?
Ami még kérdés, volt oc-va a ram? Mert ügye az miatt is lehet gond az integrált esetében. Ha csak xmp profil ment, akkor először megnézném a ramot is alapon 2133 vagy 2400, amire teszi xmp nélkül. -
NdrewSunix
őstag
A gyors rendszerindítást már kikapcsoltam régebben, az nem zavarhat be.
Keresek egy újabb chipset drivert, de szerintem abból is a legfrisebb van.
Most megy a gép az Rx 570-nel, sikerült a Windowsnak kijavítani a hibát.
Most azt nem tudom akkor megint hogyan próbálkozzam újra ha új a chipset és a gyors rendszerindítás sem aktív.
DDU -val leszedem safe modeban z amd cuccot, kikapcsolom a gépet, kártya kivesz, átdug az alaplapi csatlakozóba. Indít és reménykedik?
Amúgy a bios bejött sokszor a Vega 8-cal is, csak a win halt meg a harmadik indítás után kb.A Biost defaultba állítottam, kell clear cmos is?
-
Speed®
titán
válasz
Dragon3000 #27310 üzenetére
Ehh, az a rész kimaradt, egyből a BIOS verziókat lestem.
A többi ettől függetlenül áll, BIOSban is látnia kellene -
Csupingo
veterán
A gyors rendszerindítás nem kavarhat be a megváltozott hardver miatt? Esetleg előbb azt kikapcsolni a proci csere előtt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27304 üzenetére
Nekem a nasnál majdnem a legfrissebb bios van fent, amit csak 3xxx mellé ajánlott a gyártó és egy 200ge van benne, gond nélkül üzemel. Így most ez az egy bios verzió nem fog nálad nagy gondot okozni.
-
Speed®
titán
válasz
Dragon3000 #27307 üzenetére
"azóta csak kékhalállal indul a gép"
-
Speed®
titán
válasz
Megpróbálhatnád rádobni a legfrissebbet, de az is megoldhatja, ha sikerül felvarázsolni egy friss chipset drivert..vagy mindkettő. Aztán ha ez sem segít, jöhet az OS. Viszont az minimum fura, hogy BIOSban sem láttad a lehetőségét..ha jól átnézted (1 menüben bekapcsolhatod, aztán kiválaszthaod melyik legyen az elsődleges általában), akkor már csak az a kérdés, volt-e clearCMOS a beépítésnél..?
-
Speed®
titán
válasz
Dragon3000 #27305 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy csökkentett módban nem mindig megy az install. Lehet ebből friss OS lesz megoldásként :S
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Bizonyos BIOS verzióknál az amd chipset drivert is frissíteni kellett, ha integrált VGA-s CPU van használatban. A drivert kellett először feltenni, utána a biost, gondolom ilyesmi hiba miatt, mint ami nálad is van. Próbálj meg újabb chipset drivert felrakni.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Speed® #27303 üzenetére
Azt honnan lehet megtudni? Próbáltam rátenni kimondottan azt amit a 2200g -hez ajánlott az MSI honlapon, de arra azt írja már frissebb van telepítve. Maga a processzor megy, mert visszaraktam az RX570-et és újratelepítettem az AMD drivert.
Régebbi biost nem is lehet feltenni sehogy?
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #27302 üzenetére
Az adott BIOS véletlenül nem annyira friss, hogy már kikerült belőle a 1st gen támogatás?
-
NdrewSunix
őstag
Help me!
Beszereztem egy 2200g -t.
Megnéztem a biost, a 2600x-hez frissebb van fent, mint ami a 2200g -nek kell.
Betettem a gépbe a mostani helyett a 2200g -t, majd elindítottam a gépet. Nem találtam meg azt a lehetőséget biosban, hogy váltson a dedikált és integrált között. Kikapcsoltam a gépet és kivettem az rx570 -et, majd átdugtam a displayport kábelt az alaplapba.
A gép elindult, próbáltam hozzá drivert keresni, de ugyanazt ajánlotta fel, mint ami az rx570 -hez volt. Telepítettem, majd azóta csak kékhalállal indul a gép. (Előtte DDU -val leszedtem az amd drivert.)
Mit csináltam rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!