Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asshur
tag
válasz
Istvan2020 #27596 üzenetére
Milyen terhelés alatt 74 fok? Én azt javasolnám, hogy lefele haladva nézd meg a legkisebb feszültséget 4 gigához. Nekem már bődületes fesz kellett a 4 gigához is. A 2700x szerencsés darab, 4,2-őt is megfut, de ott már 1,36 v kell neki. Viszont a 4-hez 1,2 is elég.
Ezeknél 4 g a sweetspot.
Monitor és videokártya függő, mihez elég manapság. -
válasz
Istvan2020 #27597 üzenetére
Én használtam 1-2 hónapig 2600-zat, teljesen jó volt az RX580 mellett.Nekem a videókártya hamarabb elfogyott játék alatt mint a proci,ha olyasmivel játszol ami sokszálat terhel, akkor azért helytáll szerintem.Egyszálon azért érződik, hogy tecnikailag ez csak egy első genes ryzen, szóval ha nagyon fontos ez a fajta teljesítmény akkor megérheti váltani. Jelenleg 5600x-szet nyúzok, ez egyszálon cirka 50%-kal gyorsabb, összes szálon 30%-kal (cinebench r20 alapján).Ha nem kergetsz minden FPS-t és teljesítményt akkor szerintem ne válts.
-
Istvan2020
aktív tag
Életképes ez a proci még a mai játékokra? vagy érdemes váltani fentebb.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Istvan2020 #27595 üzenetére
1.33 4ghz re elég (74fok max), 4.1ghz re 1.375 is kevés, ez felé meg már nem megyek, szerintem annyit nem hoz, igaz lehet a 3.9ghz hez képest a 4ghz sem, csak jól mutat a kerek szám
-
válasz
Istvan2020 #27593 üzenetére
Max órajelre voltál kíváncsi azért írtam
de mint minden procinál, az utolsó pár megahertzet a legnehezebb kitaposni, mert exponenciálisan megnő a feszültség igény a stabilitáshoz,azt meg mindenkinek magának kell eldönteni, hogy a plusz hő és fesz. megéri-e. Ha 1,33-mal megy normális hőfokkal akkor bőven jó.
-
válasz
Istvan2020 #27586 üzenetére
Én hajtottam kis ideig 2600-zat 4150 vagy 4175 mhz-n már nem emlékszem, 1,4 V feletti fesz. kellett hozzá. Vicces mert az első genes ryzen is csak 4150 Mhz-t ment, annyi különbséggel hogy annak 1,6+V kellett hozzá xD
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Istvan2020 #27588 üzenetére
Én max. 1,33-ig mennék el. Azt hiszem írtak már olyat is, hogy bírja az 1,35-öt is, de úgy már nem merném 7/24-ben használni. Hosszabb távra talán érdemesebb 4GHz-re beállítani.
-
Csupingo
veterán
válasz
Istvan2020 #27586 üzenetére
Talán minden magon max. 4,1GHz környékén szoktak menni. De ha már túl nagy feszültség kell hozzá, akkor szerintem annyira nem éri meg a maximumot is kisajtolni belőle.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Istvan2020 #27581 üzenetére
Ebből a prociból mit lehet kihozni max órajelben?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
M0ng00se #27580 üzenetére
Egy 8 magos 105w TDP-s processzor hűtési igényét azért ne mérjük egy 6 magos 65w TDP-shez. Hacsak nincs mindegyik mag szénné húzva 1.3 V feletti feszültséggel, a legtöbb budget hűtő megbirkozik vele kényelmesen. Egyébként az a 70 fok sem vészes egyáltalán, 95 fok ezeknek a processzoroknak a thermal throttling limituk. Plusz a hűtés nem csak processzor hűtő, hanem ház és legaramlas kérdése is.
-
Asshur
tag
válasz
Istvan2020 #27581 üzenetére
Nem sok, sőt egész jó érték. Nekem 1,3-on ment annyit.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok szerintetek egy Ryzen5 2600 nak 1.25 sok all core 3900-on?
-
válasz
benooo360 #27579 üzenetére
Én elsősorban lebeszélnélek róla, de persze ez a te döntésed
Havernak 3800x procija van valami nyomi 4 hőcsöves deepcool hűtése (talán gammaxx 400) és játék közben 70 fok köré elmegy a proci, pedig a "megfelelő irányban" van felrakva szóval, szerintem csak azért hogy jófelé nézzen kár másikat venni, kivéve ha valami nagy g@cit veszel az inkább megéri...Dark Rock Pro4 , Mugen5 és társai -
benooo360
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát.
Első körben akkor beruházok egy olyan hűtőre, amit a megfelelő irányba lehet feltenni. És ha a processzor fejlesztésére kerülne a sor, akkor azt már egy új házzal együtt fogom eszközölni.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27576 üzenetére
akkor lehet egy olyan került be anno az én hűtőm dobozába ( :
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
benooo360 #27573 üzenetére
Egy 3600/3600x-hez elég lenne a hűtő, de ha szeretnél egy horizontalisat akkor nyugodtan cseréld le. A megfelelő topikban szerintem tudnak segíteni, hogy az elkepzeleseid és a kereted alapján melyik lenne a jó választás.
Viszont én előbb vennék egy új házat. Mert egy jó házat hosszabb távon tudsz használni. PL most ar/érték arányban ez nagyon jó és akciós is most Silentium PC Signum SG1 -
Chaser
legenda
válasz
benooo360 #27569 üzenetére
én maradnék annál hogy a venti alul van, első blikkre jobbak lesznek a hőfokok és a szellőzés is - venti áttolja a bordákon a levegőt, amit meg kiránt a hátsó szellőztető -
az első shadow rock lp hűtőmnél nem tudtam gyári "irányba" felszerelni a hűtőt, mert olyan lefogatót adtak hozzá ami nem létezik a gyártó oldalán - sem - ( :, annál nálam is elfordítva ment csak fel a hűtő
a nemrég vett lp-nél már jó lefogató volt a dobozban, lehet neked is jutott egy a csoda lefogatóból -
Dragon3000
nagyúr
válasz
benooo360 #27573 üzenetére
Igen a vga meleg levegőjét fogja átfújni a bordán, viszont fordított helyzetben meg a házhűtéssel ellentétesen mozgatná a levegőt, így egymás ellen dolgoznak. A legegyszerűbb, megnézed a gépet terhelve, mondjuk futtatod a hwinfot és elindítasz egy 3dmarkot vagy valami olyan játékot, amiben van teszt rész, csinálsz egy képet a hwinforól, utána megfordítod a hűtőt és újra teszteled. Amelyik esetben jobbak a hőmérsékletek, azt használd.
-
benooo360
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.
M0ng00seA venti a bordára szívja a levegőt. Igazából azért fordítottam meg (ha már nem lehetett 90 fokban forgatni), mert elviekben ellenkező irányból a VGA forró levegőjét szívta a CPU-ra. (így fogalmaztak a másik topikban)
Dragon3000De úgy akkor nem a VGA forró levegőjét szívná be a venti? Igazából nekem már az zavaró, hogy egy hosszabb játékmenet alatt nagyon befűti a szobát a gép. Gamer notebook-ról váltottam egy ideje PC-re és nem vagyok hozzászokva.
MaddeNNNNKöszönöm, akkor sajnos nem a legjobb választás volt ez a hűtő. Ajánlották a Ryzen 5 3600-as procit fejlesztésként. Ahhoz elég lesz ez a hűtő vagy tudtok ajánlani egy komolyabbat, amit akár a megfelelő irányba lehetne feltenni? Igazából a gépház eleje olyan kialakítású, hogy ott áramlik be levegő.
-
válasz
benooo360 #27569 üzenetére
Kutyát nem érdekli hidd el, nem olyanok a komponenseid, hogy brutál hűtés kelljen hozzá,bőven jó így is, de ezt te is tudod ellenőrizni a HWINFO progival. A hűtőt nem ismerem, nem tudom, hogy fel lehet-e úgy rakni, de ha fel lehet akkor sem hozna sokat. A venti jelenleg a bordára fúj, vagy onnan szív?
szerk.: az első képen olvasható rendesen a be quiet logo, szerintem rakd vissza ugyan úgy
-
benooo360
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Gigabyte B450M Gaming alaplapom egy Deepcool MATREXX 30 ház házban.
És van egy AMD Ryzen 3 3200G processzorom Be quiet! PURE ROCK SLIM hűtővel.A Milyen asztali gépet vegyek topikban hívták fel a figyelmem arra, hogy a CPU hűtő nem a megfelelő irányban áll.
Ajánlották, hogy 90 fokkal fordítsam el, viszont 90 fokkal nem tudtam elforgatni.
Ezért csak megfordítottam:
Van arra mód, hogy 90 fokkal el tudjam forgatni vagy egy másik CPU hűtő szükséges hozzá?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
grizlisandor
veterán
válasz
Dragon3000 #27565 üzenetére
Köszi, akkor marad így, nem kapom szét.
(#27566) M0ng00se:
Na igen, ezt akartam elkerülni.
Pedig nem volt 1 éve, hogy felkerült a paszta rá.(#27567) tasiadam:
Ez Asus Dual, eddig szidtam, de most barátok lettünk. -
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor #27564 üzenetére
Az 580nak kb az összes paszta kell. Én kyroval etettem
alulfeszelve sem volt 70 alatt fps korlát nélkül, igaz hulladék armor volt.
-
válasz
grizlisandor #27561 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
grizlisandor #27564 üzenetére
Ahogy nézem pasztázás után a cpu sokkal jobban volt terhelve, mint az első mérés esetében.
-
-
TeeBee73
veterán
válasz
grizlisandor #27561 üzenetére
Valami nem kerek a képen. 1°-ot nyertél a GPU-n, de a proci meg 15°-ot melegedett?
-
grizlisandor
veterán
Újrapasztáztam Mx-4-el, a gyári BQ paszta helyett, jól rá volt cuppanva, para volt, hogy jön a proci, de kicsit elcsúsztatva megindult. Még egy ilyen béna felfogatást, mint ami a BQ PR2-n van, jól beleválaszottam. Fenéért nem volt nekem jó az Arctic hűtéskombó.
előtt, után kevés pasztát rakhattam vagy ennyit számít, hogy a pasztázás utáni mérésnél nyitva volt a böngésző x lappal?
VGA pasztázás volt a lényeg, az elérte a célját.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #27557 üzenetére
"Kinek mi a kihasználás? "
hát kinek mi.
én még nemrég nyomtam a foldingot, ott pl. a cpu -s csomagoknál ahogyláttam jóljött, hogy beszerzes utan alaposabban megfingattam a cpu -t.
mondjuk mást szoktam futtatni, de olyan melo mostanaban nemjott, a jatekokrol meg igazabol leszoktam, valamelyik Fifa / NHL -t jatszottuk a sracokkal utoljara, ott mondjuk vicces, hogy ket gepen megy a meccs, az eppen kimaradok meg projektoron nezik, hogy a hoki bunteto loves helyett sajatmagat is kicselezve visszafordul a jatekos -
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27555 üzenetére
Játékok alatt soha nem ment 60 fok fölé. Na meg akkor még csak egy cooler master ml240 volt rajta, később került rá egy corsair h110i gt, persze mindkettőnél 50 fokig csak 500-on mentek a ventilátorok és szépen fokozatosan teker feljebb.
#27556 hokuszpk
Kinek mi a kihasználás? Nekem az, hogy stabilan legyen meg a megfelelő teljesítmény a játékok esetében, ez a sok szar tesztprogram max addig érdekelt, amíg leteszteltem, hogy ezekkel stabil marad e a gép vagy elhasal, ha végig ment minden, akkor jött a próba a wz-vel, ha az nem hasalt el 10 perc alatt, akkor órák után is gond nélkül ment minden. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #27554 üzenetére
áááá ti nem is használjátok ki rendesen a cuccot.
csak ezt sajna nemtom alatamasztani, mert a 2700X -rol valamiert nemtalalok feltoltott kepet, az egyik pillanatban még az 1700 van, utana meg a 3700X. -
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27554 üzenetére
Csak nekem konstans ennyit eszik
bár 65c fölött pörög fel a hűtőm, azt meg ritkán éri el, bf5 2 map között töltésnél kb, meg ha benchelem, amúgy nem jellemző, hogy 60 fölött legyen.
-
tasiadam
veterán
válasz
hokuszpk #27552 üzenetére
Amikor megkaptam, egyből belöttem alacsonyabb feszre. Vicc az volt, hogy 1.2v-on ment az AF-em, beraktam ezt, és nem ment all core 4ghz-n 1.2v mellett. Elkönyveltük annak h a lap nem jól méri a feszt. Aztán kiderült h másnál is 1.2v. Szóval ez elment 1.25v-al, 10 r20 tesztből 1 failelt, ezért ment fel 1.28-ra, ott kb semmi.
hőfok: megy egy docker is, meg vagy 10 chrome tab, és telepítek -
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27550 üzenetére
Gondolom a tdp keret a fő indok erre, másik lehetne, hogy nagyobb különbség legyen a két cpu között, de nem hiszem. Nekem 1,3V-on ment 4G-n, lehet, hogy ment volna picivel kevesebben is, de nem volt már kedvem ezzel játszani. Most meg kollégám használja alapon egy 1050 társaságában.
-
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27549 üzenetére
Igen, pont néztem. És azon meg felsirtam, hogy a 2700x megy all core booston 4050 körül is, mellé párosul egy 1.4v
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27547 üzenetére
közben már 4G-n ment a cpu is, alapjáraton wz-nél 3450-re boostolt csak a 2700.
Lehet, hogy így egyértelműbb lett volna: közben már 4G-n ment a cpu is, mert alapjáraton wz-nél 3450-re boostolt csak a 2700.
Alapjáraton a 2700 görbéje elég nagyot zuhan 4-nél több szál terhelése esetében, 4 szál esetében 3950 körüli boost értéket tud, 5 szálnál már csak 3560 körül és 16 szálnál már csak 3400.
-
ETOM
addikt
válasz
grizlisandor #27535 üzenetére
Én is felraktam. Eddig nem tűnt fel hiba. Igaz a biost még nem néztem át.
-
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27545 üzenetére
"alapjáraton wz-nél 3450-re boostolt csak a 2700." erre reagálva. Elég érdekes a 2700 boost görbélye, míg a 2700x-nek egy fokkal szebb, de pusztulat magas feszültséggel.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
hegegabi80 #27542 üzenetére
I5 3470 volt először az rx480 mellett, majd jött a 2600, ugyanazt tapasztaltam mint te, szinte minden játékban.
-
tasiadam
veterán
válasz
hegegabi80 #27542 üzenetére
Ez a 4 mag kicsit visszafog több helkyen. Pl ismerősöm vett egy 7500 mellé egy 1660s-et 1050ti helyett, majd mondta h fps nem lett több. Másik pedig all core 4.4ghz mellett ugyan ezt mondta. Nekem 4 mag 8 szálas xeon volt, és visszafoigta az 580at szépen, bf1ben éreztem igazán, warzoneról inkább nem is beszélek. Gyári 1600AF ég és föld volt, a 2700x meg rendesen pihen a 1660s mellett
-
tasiadam
veterán
válasz
Dragon3000 #27541 üzenetére
Ezért kell odatolni all core 4ghz-t, meg elviselni az az idle +3-5w fogyasztást.
-
hegegabi80
addikt
válasz
CJ4567 #27537 üzenetére
Tudom, ez most nem ugyan az a két xpu, amiről beszéltek, de hasonló eset.
Én i3-8100-ról váltottam R5 2600-ra. Sapphire RX570 ITX volt mind a két esetben a cpu mellett. Az i3-al simán volt sok játékban 60-70 FPS, de nem éreztem simának a játékot. Aztán a 2600-val megtáltosodott. Nem lett sokkal több fps-em, de sokkal simább lett a játék. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
hokuszpk #27540 üzenetére
A beállításaimmal mindkettő elvolt 60 fps felett, így igen tartotta, sőt a 480 mellett még a freesync is rendben működött, mindkettő esetében alapon volt használva a cpu. A 2080 super esetében jöttek a gondok, hogy full grafikán se ment 90% felett a vga warzone esetében, sokszor visszaesett 80%-ra, ha a render resolution-t feltoltam 120%-ra, ilyenkor nem volt fps visszaesés se, mert végig 98% körül ment a vga, viszont az fps, így már csak 70-90 között mozgott, közben már 4G-n ment a cpu is, alapjáraton wz-nél 3450-re boostolt csak a 2700.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #27539 üzenetére
a 1060 es az rx480 is tartotta stabilan a 60fps -t ?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Chaser #27538 üzenetére
Nekem ilyen gondom nem volt, amíg gyengébb vga-m volt, csere után jött csak elő pár játék esetében, hogy kevés a 2xxx, de erre számítottam is, csak a néha nagy fps beesésekre nem, pl 100-ról pár pillanatra bezuhant 60-ra, azért ez eléggé észrevehető, de előtte az 1060 és az rx480 esetében sehol nem volt gondom.
-
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #27537 üzenetére
legnagyobb tévhit a "gpu limit"
az, hogy egy adott játéknak milyen cpu-ra van szüksége teljesen független attól, hogy milyen vga van mellette
a "gpu limit" max arra jó, hogy tudjuk milyen cpu milyen vga-t hajt ki...papíron, gyakorlat meg teljesen más
a cpu ha már 80%-on pörög az is régen rossz, úgy tapasztaltam max 70 ahol még nem okoz micro laggot, de az sem baj ha alacsonyabb a cpu kihasználtsága
én 3070 mellett használtam 3100-at, volt ott fps, ajaj, mégsem volt szmusz' még az az 1440p@60 sem - de nekem még a 3600-tal sem 5600xt mellett -, ettől független élhető volt mindkét verzió, de nem az igazi - az igazit a series s mutatta meg -
a kis series s-ben levő 8c/16t 3,2g-3,5g zen 3xxx alapú cpu-val mint az álom, hiába ezekhez képest lepkef_ing gpu van mellette
az előd one x-ben csak 8 magos jaguár volt 2,3ghz-en, annak az ipc-je is valami nagyon rossz, ott közelében sem volt olyan folyamatos a játék mint az új genen
de megtudtam hogy ez is csak placebo ((( : se tearing, se megakadás, semmi, úgy megy mint az álom - freesyncet nem tudó kijelzőn - , ennek örömire' le is tettem a pc-s játékról
igazából mindenki azzal szívatja magát amivel akarja, csak valahol rossz nézni hogy legtöbb topik abból áll, hogy belinkelik egy "neves" oldal tesztjeit és onnantól az biztos úgy van
de hogy valaki vegye a fáradtságot - ami nyilván idővel és pénzzel is jár -, az ritkán megy
nekem se megy mindig, de már rég ráuntam a fake és hiányos "nagy" tesztekre, fogyasztásokról is mit öszehazudnak sokszor, meg a vga-k hangjáról, röhej - most legutóbb "prémium" alaplappal jártam úgy, hogy köze nincs a valósághoz a thw tesztnek -
fájt kiadni a 3600-ért a felárat, de onnantól megértettem mért annyi mikor az ac. od. kisimult, és a konnektoros mérő is egészen más számokat mutatott azonos órajelen
no mindegy, nem offolok, mindenki úgy gammerkedik ahogy akar -
CJ4567
nagyúr
válasz
Chaser #27533 üzenetére
És az a baj, hogy ha te ezt le mered írni, akkor egyesek letámadnak, hogy de hát csak be akarod beszélni magadnak, semmi értelme nem volt, úgyis GPU limites vagy, stb.
G4560 -> R5 2600(4.1GHz) -> 3600(4.3GHz) után rájöttem, hogy eléggé csúnya dolgokat tud okozni a CPU limit, olyan dolgokat is akár, amiket nem gondolsz, hogy az okozna, és GPU limites helyzetekben is javulhat a játékélmény egy erősebb CPU-tól.
Extrém példa, G4560 + 1070 vs FH4(egy pár napig volt így a gép, amikor szállítás alatt volt még a 2600+alaplap). A proci bírta volna a 60FPS-t, még kicsit többet is, viszont a játékkal nem tudtál játszani, mert a proci fixen 100%-on pörgött, és a bemeneteket már képtelen volt feldolgozni, ami azt jelentette, hogy egyszerűen nem bírtál két métert menni normálisan, mert beragadt az input.
-
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27534 üzenetére
én 32e-ért vettem újan, a 3600-ost meg 64e-ért utána szintén újan
%-osan duplája, forintosítva sem kevés
de ha ingyen adták volna az 1600af-et, a teljesítménye akkor sem változott volna, és habár csak egy játéknál vérzett el csúnyán - nálunk -, onnantól mindegy az ára ha nem elégséges amit produkál
2700-et anno kuponozáskor összegubáztam 32e körül, de annak sem változik attóla teljesítménye hogy mennyiért sikerült veni -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #27531 üzenetére
ez ilyen
2xxx tulajok ne vegyék "fikázásnak"
de ez nem placebo, a csodás tesztoldalak meg nem szentírás, sokszor a kalap sz@r is többet ér mint azok konklúziója
ennek ellenére napi sokszor látom valaki belinkeli egy vagy több nagyobb oldal "eredményét" - amik extraként sokszor egymásnak ellentmondanak - és akkor eldőlt, nem kell erre vagy arra váltani mert ők meKmondták a tutit és a frankót is, ott vannak a számok ( : -
Dragon3000
nagyúr
Amúgy b450 tomahawk és b550 tomahawk a két alaplap. Kellett a gigabites lan mellé a gyorsabb is és kb 10e-ret kellett csak a b450 árához tennem, mert olcsón találtam több, mint 2 év garanciával a b550-et, illetve most két nvme ssd van a gépben és mindkettőnél van alaplapi hűtés a b450 megoldáson meg csak egy foglalat volt, az is hűtés nélküli megoldás. Na meg, ha egyszer számomra is lesz értelme a pci-e 4.0-nak, akkor az is van.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Chaser #27517 üzenetére
"és topikokból láttam nem egy emberke nem értette mért nem megy normálisan 2600 alatt az a game, tippnek mondtam 3600 upgradet, mindegyik megköszönte aki váltott, teljesen kisimult a játék"
2600 @ 4.1GHz-ről váltottam 3600-ra, dobozból kivéve, csak a 2933MHz-es RAM beállítást megtartva, szembetűnő volt GPU limit mellett is, hogy egyszerűen folyamatosabbak a játékok, de erről én is írtam a 3xxx topikba. Most a 3600 @ 4.3, 3800 CL16 már egy másik liga, számomra teljesen megérte, pedig csak egy 1070-et hajtok mellette, 1080p144-en.
-
duo
addikt
válasz
Dragon3000 #27529 üzenetére
asrock a deszka. mondjuk javult, olyan 15-16 s. gombnyomastol. de azért na.
ugyanakkor végülis minden érvemet a fejlesztésre, kiütöd a kezemből
-
Dragon3000
nagyúr
A biosban egy menüpont volt üres a 2700 mellett, de ettől függetlenül hiba nélkül ment ugyanazokkal az oc beállításokkal, mint a b450-ben. Ugyanúgy gyorsan is indult, nem volt olyan gondom se b450-nel se a b550-nel, mint itt pár embernek, hogy sokáig tököl a post képernyőnél.
-
duo
addikt
válasz
Dragon3000 #27527 üzenetére
nem is tudom: bios postban meg beállítások mennyisegenek tekinteteben sem volt különbség? en ilyesmikre gomdoltam.
-
duo
addikt
válasz
Dragon3000 #27525 üzenetére
én egy dolog miatt váltanék 3600-ra magam is: biztos hogy olyan procival lenne elhasználva a lap (b450i fatality) amiben szerintem a legjobb support a 3xxx-es procikoz van....
persze, hagyhatom is a bios frissítéseket is, és akkor bódottá. de biztos hogy motoszkálna a kisördög. egyébként pedig majd fejlesztenék mikor kierül hogy most lesz világégés, vagy normalizálódik az életünk és a különböző piacok is. -
válasz
Dragon3000 #27520 üzenetére
csak hogy érezd magad szerencsésnek, nekem a korai gyártású 3600-zam, 1,5V-tal ment 4300 mhz-cet xD
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27522 üzenetére
nálam 5600xt mellett droppolt szét az ac, od. "papíron" pedig bőven elég alá a 2600 sp-hez 1440p@60-ra
papíron...( : gyakorlatban volt hogy a vga 90% terhelésen sem ment, miközben a cpu tekert mint a disznó
nem gaming architektúra, az a 3xxx-nél kezdődött - és asztat' mondják az 5xxx még jobb, azt nem próbáltam -
persze ha valakinek nincs cpiu igényes játéka gond sincs, illetve ha nem akar nagyobb min. fps-eket és nem kell neki 60hz+ több játékban -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27520 üzenetére
ez sincs benne a tesztekben...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaddeNNNN #27518 üzenetére
2700-ról váltottam 3600-ra. Mivel voltak nagy fps eséseim warzone-ban, miközben a vga terheltség is visszaesett 80%-ra, hiába húztam 4G-re a cpu-t, terheltsége max 60%-ig ment és nem szűnt meg a gond. A váltás után ezek a beesések megszűntek, na meg jó példányt fogtam ki, mert azóta is 4,5GHz-en használom 1,25V mellett, a játékban max 70%-ig terhelődött és ha megy a discord és/vagy firefox, akkor sincs gondom vele, a Highlights is be van kapcsolva a játékban.
-
Chaser
legenda
válasz
MaddeNNNN #27518 üzenetére
3700x-et többet is láttam 75e-ért, akár garral is
az új zenek meg drágák, sokaknak érnek annyit, sőt, még többet is mint az msrp ár...a flagshipet meg kell fizetni, azonos magszámmal kb mindenben gyepálják az intelt
nem véletlen volt olcsó 2xxx, és nem véletlen drágult sokat a 3xxx sem - nem a mostani elmebeteg árakról beszélek, hanem amik előtte voltak, bár a mostani leginkább a 3100/3500x/3600-ost érinti csak - -
MaddeNNNN
addikt
Kicsit még visszatérve a cpu fejlesztés témára. Nézegettem én is, hogy az R7 2700-ról hova lehetne feljebb menni. Persze csábító és elérhető az r5 3600. De ez olyan 1 lépés előre 1 hátra, szóval 1 oldalra. Egyértelműen több fps és jobb memória kezelés, de cserébe -2 mag és -4 szál. Ami ha csak és kizárólag egy darab játék fut a gépeden lehet nem észrevehető, de amint megvan nyitva mögötte egy chrome, egy discord, egy spotify rögtön kijön. Nem olyan sima a játék. És éppen ezért jelenleg én úgy érzem nincs olyan ami a mostani árak mellett megérné a váltást. r7 3700x ha 70.000 körül lenne talán, pár hónapja láttam egy r9 3900x-et 105 ezerért. Azóta is bánom hogy otthagytam. Az új ryzenek nagyon jók, csak nem érnek annyit amennyiért lehet őket kapni. Szóval amíg a jelenlegi piaci árak vannak mind videókártya, mind cpu téren én biztosan nem váltok. Majd ha vége lesz a crypto láznak és realizálódnak a vga árak, akkor majd az új vga-mhoz választok egy passzoló cpu-t.
-
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27513 üzenetére
ez mindig olyan, kinek éppen mennyit fizetnek/nem fizetnek az eredményekért ( :
viccen kívül, nagyon sok fake eredmény van nagyoktól is
saját esetem a 2600-tal - 1600f pontosan, 4g-t lazán ment valami 1,2v-on -
viszont az ac. od. játszhatatlan volt vele, megvettem a 3600-ost és lőn világosság...( : mindkét esetben 1440p@60 volt csak a cél
nyilván nem minden játék ilyen, de ha csak egy van aminél hasonlóan viselkedig a 2xxx akkor már megette a fene
és topikokból láttam nem egy emberke nem értette mért nem megy normálisan 2600 alatt az a game, tippnek mondtam 3600 upgradet, mindegyik megköszönte aki váltott, teljesen kisimult a játék
ez mondjuk úgy tesztekben nincs benne
nagyon szerettem az 1600af-et, ár/értékben a legjobb volt, 32e körül vettem ilyenkor egy éve, de hiába ha egy "fontos" játékunknál elhasalt és 4g-n is, amit nem is mind tud
ráadásul kikapcsolt smt-vel jobb volt mint bekapcsolt smt-vel
3xxx teljesen más világ, aki próbálta tudja...az ára is más világ ( : bár ma már lassan összeérnek újan -
tasiadam
veterán
válasz
Csupingo #27515 üzenetére
Most is olcsó, és most is simán best buy. Igaz a 3600 ára eléggé lement már ahhogy, hogy pl egy b450 pro4 lapban behozza az i5-öt, aminek kicsit drágább a lapja (félkonfig ár érték arányban). B560 drágább jócskán, a b460 pedig memória korlátolja.
Egyik oka, amiért a 2700x-et lecserélném szívem szerint 5800x-re, vagy 5600x-re, de 1660S mellé több, mint fölösleges. -
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #27513 üzenetére
Nem vicces. A 10400 egy erős játékos processzor. Elég sokáig a legjobb vétel volt játékra az 50-60 ezres árával. Szerintem nagyjából rendben van a sorrend. Sajnos be kell ismerni, hogy a 2xxx-es ryzen-ek még nem annyira erősek egy szálon, ezért nem domborítanak akkorát játékokban. Munkára viszont egész jók.
-
tasiadam
veterán
válasz
CzG001 #27511 üzenetére
Mindenhol máshol nagyobb fps eltéréseket látok, pl 2700x és 5600x között, mondjuk egy 3060ti mellett. Nekem is ez a setupom kb mint neked ha a nyers cpu és gpu-t nézzük meg ramot. Én csak 75hz-ra keveslem, 60+-ra untig elég még, pár helyen azért kevés, de ott a 2060 is az.
-
Clorf
tag
válasz
Dragon3000 #27506 üzenetére
Ó igen... Ott a pont, a jó kis codegen meg gödégeny ATX házak...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
regener #27508 üzenetére
Jelenlegi gépedet nézve egy esetben éri meg a csere, ha minimális ráfordítással sikerül és újra garanciás terméked lenne, de 2600-ról pl 3600-ra váltás esetében erre kis esélyt látok, tekintve, hogy a használt árakat nézve is kb 20e különbség van a két megoldás között.
-
Chaser
legenda
válasz
regener #27508 üzenetére
( :
én már sok mindenre cseréltem a 2600-ot, mind jó volt a maga nemében
ha érdemit akarsz akkor egy 3600, és ha abból kifogsz egy jó chipet akkor az tényleg "látványos" ugrás lesz
4,4-4,5g 3600-nál az annyi mint 2600-nál 5ghz + a hatékonyabb smt
de ez tényleg csak annak függvénye ki mire használja a gépet, csak ezért mosolyogtam egyet hogy anélkül kérded a mire váltást hogy meglenne mihez is kell -
Chaser
legenda
válasz
grizlisandor #27494 üzenetére
akkor az cool
regener
na látod pont ilyen értelmetlen volt a te kérdésed is...( :
kb upgradeljek 128gb ramra szerintetek? -
Dragon3000
nagyúr
Volt régen (nem ennél a gépnél) is hasonló de ott csak a klasszikus "ez az eszköz képes lenne magasabb sebességre is, azaz az USB 1.0 es sebesség 2.0 portban" amit sehol senki nemtudott eddíg megmagyarázni miért történt random módon...
Ilyennel régen, akkor találkoztam, amikor előlapi usb-be volt dugva a pendrive és maga a ház usb-s része nem bírta a 2.0-t, ha átdugtam hátlapi csatlakozásra, akkor meg is szűnt a gond. -
Clorf
tag
válasz
grizlisandor #27504 üzenetére
Total commander-ben másoltam volna két eszközre két USB 3.0 porton és el-eltünedezett a pendrive.
Nálam autoplay ki van lőve szóval nem tudok arról nyilatkozni, szerencsére adatvesztés/filerendszer elhalás nem lett belőle mert kb kiszámítható:
Mintha minden file művelet (másolás pl) után esély lenne arra, hogy eldobja az eszközt amit csak akkor lát újra ha ki-be dugom fizikálisan.Volt a gépen a 2.40 bios de az sem oldotta meg anno.
Volt régen (nem ennél a gépnél) is hasonló de ott csak a klasszikus "ez az eszköz képes lenne magasabb sebességre is, azaz az USB 1.0 es sebesség 2.0 portban" amit sehol senki nemtudott eddíg megmagyarázni miért történt random módon...
-
grizlisandor
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Raidon #27502 üzenetére
Ha főleg játékra kéne, akkor itt láthatod az erőviszonyokat.
-
Raidon
őstag
És nekem mondjuk 2700X-ről érdemes lenne váltani mondjuk egy 3600X-re?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
regener #27499 üzenetére
Volt rx480 8GB oc-m 2600 mellett, alapon használtam a cpu-t, mert úgyis elég volt a vga-nak, 1060 6GB oc-m volt a 2700 mellett, azt is alapon használtam, ha nem akarsz sokkal erősebb vga-t, vagy nem játszol olyan játékkal, aminek nagyobb egy szálas teljesítmény kell, akkor felesleges a csere.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro