Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
(Itt a lap tipusa is):
[link]
Annyi, hogy SOC Voltage emeles utan, most kb 1 honapig nem volt gondja, de ma megint csak masodjara indult el a gepe "hidegen", ugy, hogy 2. nekifutasra mar automatikusan visszavette a gep a RAM frekijet 2133-ra... Aztan gyorsan vissza az XMP profil es megy minden szepen tovabbra is, de ez fura igy! :SiPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
válasz zolee1984 #5002 üzenetére
Az a vicc, hogy több embertől olvastam (több fórumon is keresve), hogy ezzel a lappal és ezzel a procival és ezzel a CL16-os Aegis RAM-mal használják minden gond nélkül a gépet, XMP profillal... Előtte két 3200-as CL16-os PREDATOR KIT-tel szívott a bátyám, de azok kékhalált is dobtak rendszeresen (az először cserélve lett, majd a 2. KIT cserélve lett erre a 3000-es AEGIS-re). Ez nem, ez csak néha hidegindításnál szívózik néha. Mivel néha játszik is, ezért fontos lenne legalább a 2933, meg hát ha az ember egyszer ilyet vesz, akkor azt tudja már gond nélkül... Ha azt mondod cseréljen lapot, akkor milyen lapot mondanál, ami nem ilyen válogatós?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Most 1 honapig jo volt, SOC voltage novelessel, de ma megint csak 2-ra indult el, a RAM-ot visszaveve 2133-ra. De utana ha visszaallitja a dolgokat, akkor stabil a gep es nincs semmi baj, csak hideginditasnal jott elo. Elemet igy mar kizarnank. Lehet a 2400G-je gyerebb? Vagy mi lehet meg a baj?
-
gaben88
őstag
2-3 honapos a lap, de az elem, jo otlet, azt ki tudjuk tesztelni konnyen hetvegen. Amugy tudomasom szerint nem nyomja le a tapot kikapcs utan. A tapja pedig egy 550-es Seasonic, annak egy ilyen gep meg se kottyan szerintem.
-
-
gaben88
őstag
Na, batyam a gepebe (AsRock B450M Pro4, 2400G) cserelte a 2*4GB CL16-os, 3200-as Predator RAM-okat G.Skill Aegis CL16-os 3000-es RAM-okra, de mar 2*8GB-ra. Poc~rof megy neki XMP profillal minden (3000-en CL16-on), stabilnak tunik a gep, nincs kekhalal se, Aida se dob neki hibat a stressz teszt alatt es a jatekok es pl Superposition bench is szepen megy. Viszont neha gep bekapcsolasakor (hideginditaskor) csak 2-ra indul el a gep. Ez mitol lehet, mit kene allitani? :S
-
gaben88
őstag
válasz Baliga Tamás #4860 üzenetére
Nem bizony!
És köszi!
-
gaben88
őstag
válasz Baliga Tamás #4856 üzenetére
Milyen RAM-ok vannak mellette?
-
gaben88
őstag
válasz solfilo #4831 üzenetére
(Batyame, csak nem annyira ert hozza es en segitek neki.)Ah, nincs, alig van benne valami, pedig nem rossz lap... Asrock B450m Pro4!
Na, de most varok a PCX-re, eddig korrektek es gyorsak voltak!iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Bátyámnak nem (2400G-vel)... Most vagy a 2. körös memória is hibás (ezt kezdem fenntartásokkal kezelni) vagy nem igazán tudom. Mindenesetre visszaküldtem ezt is, mert rosszabbul ment, mint az előző, de kértem levásárlásit rá, hogy ha lehet, akkor inkább ne adjanak ebből újat. És akkor már 2x8GB-re váltana a bátyám.
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata 2400G/AsRock B450M Pro4-el és ilyen RAM-mal?
G.Skill DDR-4 16GB /3200 RipjawsV Black KIT (F4-3200C16D-16GVKB)Bátyám lehet erre váltana a 2x4-es 3200MHz-s PREDATOR-ról!
-
gaben88
őstag
-
gaben88
őstag
válasz Mercutio_ #4725 üzenetére
Tök világos, értem amit írtok. Csak az a fura, hogy az egyik modul magában nem hibázik, a másik igen, KIT-ben pedig szintén igen 3200-on CL16-on. Na, mind1, tegnap leadtam gariba, vizsgálják be, abból baja nem lesz a bátyámnak, aztán ennyi! :-) Majd írok mi lett! Ha nem, akkor marad a 2866 vagy 2933 ezzel a procival. Csak hát, ha már YT tele van 3200-as tesztekkel, akkor csak furdalta a dolog a kíváncsiságunkat.
(Igen, jó slot-ba tettük leírás szerint is.)
Más: Win 10-re plusz egy szavazat!!! Nem kell félni a változástól.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz Mercutio_ #4722 üzenetére
Letezne, hogy az egyiknek nem eleg a 1.35V? Dehat akkor nem teljesiti az igerteket, igy akkor a termek hibas, nem? Amugy 2866-on KIT-ben okes volt a dolog, ugy nem dobott hibat az aida stressz teszt! Csak ahogy irtam, 3200MHz-n DC-ben es single-ben is csak az egyik RAM-nal.
-
gaben88
őstag
Itt van batyam gepe es most olyan tesztet nyomtam, minden auton, xmp profil 1-el (3200mhz, cl16) Aida64 stressz teszt es az a erdekes, hogy egyik memoriaval aida64 hardware failure detected-et dob, a masikkal nem. Akkor lehet, hogy kifogott egy rossz memoriat?
-
gaben88
őstag
válasz malnabokor #4691 üzenetére
Ez ugyebár csak tipp és a múltból való következtetés, de egy 2200G/2400G elégnek kell lennie 5 év múlva is, 16GB RAM-mal és frankó SSD-vel. Programindítást is szerintem ezek határozzák meg leginkább ilyen Windows és Office "szinten".
-
gaben88
őstag
válasz malnabokor #4684 üzenetére
Erre a 2200G is elég, amúgy rendben van szerintem!
-
gaben88
őstag
SOC voltage-ot Asrock B450-nél, hogy lehet állítani?
(VRM meddig okés hőmérsékletben?)
-
gaben88
őstag
Ugyan ilyen van jelenleg a bátyám gépébe és az istenért sem akar menni stabilan 3200-on... Melyik slotban használod és milyen beállításokkal?
Már 2.0-ás BIOS-ra is frissítettünk, de az sem... 2933-on egész jól megy, de baromi ritkán azért befigyel egy kékhalál, 2866-on viszont stabil.
Köszi!
-
gaben88
őstag
2933-3200MHz körül milyen memóriát ajánlanátok, ami kapható is itthon 2400G és AsRock B450M Pro4 mellé és tuti jó 2*4GB-ben?
Sajnos rossz topikban tettem fel először ezt a kérdést, ha modi látja, onnan törölhető!
-
gaben88
őstag
BIOS frissítés után (1.2-ről 1.6-ra) XMP profilt kiválasztva és visszavéve 2933MHz-ra, simán megy a gép eddig, hiba nélkül. Egyenlőre ebben is maradtunk. Ha hiányozna neki pár fps, akkor majd kipróbálja a 3200MHz-t is.
-
gaben88
őstag
Köszi srácok, mindjárt megpróbálok segíteni neki, első körben TeamViewerrel és Ryzen Masterrel és azokkal a dolgokkal, amit írtatok. Vagy ez halott próbálkozás?
-
gaben88
őstag
Sziasztok!
Megkérdezem ezen a fórumon is, hátha több szem, többet lát alapon itt van megoldás.
Batyam vett maganak egy AsRock B450M Pro4 lapot, Ryzen 5 2400G-t es hozza 2*4GB HyperX CL16-os 3200MHz-s Predator RAM-okat (HX432C16PB3K2/8). Ha defaulton hagyja, akkor CL17-el, 2400MHz-el siman megy minden 1.2V-on. Ha belovi XMP profillal (3200MHz, CL16, 1.35V) a gyari ertekre, akkor viszont random kekhalallal ujraindulgat a gep. Mivel probalkozzon, mi lehetne szerintetek a jo megoldas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Processzor felvásárlás
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest