Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • malnabokor

    senior tag

    Gábor, köszönöm szépen, még egy kérdésem lenne;

    Az alapvető irodai feladatokban, a fentebb említett MS Office programok/böngésző indulás (gondolom irodai programoknál a szoftver indítása kb a legerőforrás-igényesebb feladat), vagy hasonló egyszerű irodai programok használata közben lenne érezhető sebességbeli különbség egy Ryzen 5 2400G kategória, és mondjuk egy utolsó generációs második gen. Ryzen 5/7 + dedikált GPU között? Windows 10-en, Office 2016, vagy 2019-el, és úgy, hogy minden más komponens ugyanaz a szint marad (16GB RAM, SSD)?

    Mert az rendben van, hogy mondjuk egy renderelés, játék, rar/zip-fájl csomagolása közben kijönnek a különbségek, viszont ha tényleg olyan alapvető dolgokra használnám, mint Windows futtatása, Word-Excel fájlok megnyitása, mentése, Outlook használata, gép indulása és leállása, akkor is éreszhető a gyakorlatban, hogy az erősebb gép pattogósabb?
    Valamint mennyi tartalék van egy ilyen Ryzen 5 2400G-ben, jelenlegi fejlődési ütemet feltételezve is megőriznék a gyorsaságukat mondjuk 5 év múlva (a Win10 frissülne, de a Office-t azért nem cserélek) is egy karbantartott rendszer esetén? (Őszintén kérdezem, mert nem probléma egy erősebbet választanom, ha hosszútávra (~5 év) tervezek.)

    köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

Új hozzászólás Aktív témák